Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 682594 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3860 Dátum: 2016. október 26. - 21:58:31 »
Eddig is volt aki szidta, azt se bonyolítottuk túl, nemde?  ;) Ebben is az van, hogy mindenkinek nem lehet megfelelni. És akinek valami nem tetszik, azt nem veszi meg. Ennyi. Semmi nem kötelező jellegű. De azt hiszem, ezt is túltárgyaltuk már ezerszer, felesleges újra és újra előszedni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3861 Dátum: 2016. október 26. - 22:08:39 »
Én amellett vagyok, hogy itthon is kapható képregényekről mondjunk ugyan véleményt, de ha nem muszáj ne járassuk azt le, mert az senkinek nem jó. Pláne mindezt egy kiadói fórumban, mely nem független.
Sepi, ne csináld már, még elő se hoztam szokásomhoz híven Humerto Ramost! :twisted:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3862 Dátum: 2016. október 26. - 22:20:00 »
Én amellett vagyok, hogy itthon is kapható képregényekről mondjunk ugyan véleményt, de ha nem muszáj ne járassuk azt le, mert az senkinek nem jó. Pláne mindezt egy kiadói fórumban, mely nem független.
Azért nem kell mindent szó szerint és véresen komolyan venni. ;) Én értettem talgaby mondanivalójában a poént és az iróniát. Meg emellett elfogadom, hogy neki nem tetszik a Spawn. És itt most nem a magyar kiadásra kell gondolni, összességében nem szereti. Én is így vagyok vele, hogy ezerszer inkább olvasok más képregényt, mint azt. Ezért mondtam, hogy el kell fogadni, hogy mindenkinek más az ízlése, és ez így van jól.

Sepi, ne csináld már, még elő se hoztam szokásomhoz híven Humerto Ramost! :twisted:
Légyszíves ne is tedd meg.  :D

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3863 Dátum: 2016. október 27. - 01:07:29 »
Nem gondoltam volna hogy egy mondatommal Argentinàt varàzsolok ebböl a topicból :D
"May the force be with you"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3864 Dátum: 2016. október 27. - 13:32:24 »
Talgaby sem írta komolyan, neki megvan ez az állandó véleménye nem csak a Spawnról, hanem Frank Millerről, Bendisről (aki ugye a mi egyik sztárírónk), szóval ne érezd ezt komoly támadásnak. Mi már megszoktuk.  :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3865 Dátum: 2016. október 27. - 17:37:25 »
Nekem tetszik a Spawn sorozat, meglepően hatásos és jól van tálalva mind rajzilag, mind szövegileg.

Az Iron Lady viszont... a rajzzal nekem semmi bajom, de az írás... Már 5 rész jelent meg, de még semmi nem történt, senkiről nem tudunk semmit, és fogalmunk sincs, hogy ki, mit miért csinál. Az ilyen stílus még az első résznél rendben van, hogy belecsapjunk a lecsóba, de hogy 5 részen keresztül... és erre képesek újabb random sztorielemeket beledobálni az eseményekbe, miközben alapvető dolgok érthetetlenek. Pl. az 5. kötetben kiderült, hogy nála van a legendás Ciler, WOW. A poén csak annyi, hogy az ilyesmi nem igazán üt, ha előtte két lappal derült csak ki, hogy mi az a ciler egyáltalán... Ha az első részhez nem adtak volna egy összefoglalót, ami felvázolja az alapfelállást, szó szerint semmit nem tudnánk...
Ennél rosszabb írót komolyan mondom, keresve se találtak volna... Vicc az egész.

Párhuzamként érdemes megnézni a Mighty Avengers 1. részét, amiben 32 oldalon felvázolták a helyzetet, csatáztak egy nagyot, miközben bemutatták a karaktereket és még azt is, hogyan és miért szervezték be őket, és még volt idő egy nagy történésre és fordulatra is a végén. Na, így kell felvezetni egy sorozatot :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3866 Dátum: 2016. október 27. - 18:17:58 »
Jó, azért ne hozd párhuzamba a Marvel egyik legkeresettebb íróját egy vélhetően kezdő íróval.  :) Lehet, hogy majd egyszerre derül ki minden?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3867 Dátum: 2016. október 27. - 22:07:32 »
Már 5 rész jelent meg, de még semmi nem történt, senkiről nem tudunk semmit, és fogalmunk sincs, hogy ki, mit miért csinál.
Ez azért így mondjuk a kilencvenes években indult amerikai képregénysorozatok kb. 90%-ra (benne a Liefeld közreműködésével készültek 100%-ra) ráhúzható lenne ugyanúgy. Az teljesen más kérdés, hogy idehaza miért ez a nem is tudom, hányadik olyan honi gyártású és nagyban gondolkodó sorozat, ami ugyanezt a receptet követi. (A jelek szerint tényleg igaz, hogy mindig húsz évvel le vagyunk maradva a bolygó maradékától. ;D)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3868 Dátum: 2016. október 28. - 08:23:53 »
Alapvetően igen. Nálunk a 90-es évek számít most annak a klasszikus időszaknak, amit mindenki visszasír. :lol:

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3869 Dátum: 2016. október 29. - 15:23:29 »
Pont akartam kérdezni mikor jön végre a Spawn 4. része , aztán láttam megjelent :D Orákulumba nyomom, viszont érdekesnek tartottam ezt a kis beszélgetést ami itt folyt, köszönöm szépen az okfejtő beszélgetést, de az igaz hogy Katinka férja nyomja a képregényt? :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3870 Dátum: 2016. október 29. - 18:24:00 »
Spawnról nem szoktunk túlzottan beszélni, mert egy másik kiadó terméke. Ha valaki arról akar beszélni, az megteheti annak a kiadónak a fórumán. Biztos ők is jobban őrülnek, ha oda megy vélemény, mint ide.

az igaz hogy Katinka férja nyomja a képregényt? :D
Minden marketinget és egyebet a férje nyomat Katinkával kapcsolatban, ami teljesen rendjén is van, hiszen ő egy sportoló, ő a teljesítményére koncentrál. Minden másra ott van a férje, aki egyben az edzője és a menedzsere.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3871 Dátum: 2016. október 30. - 19:29:35 »
Ha nem beszélünk másról, akkor az Ironlady-ra miért válaszoltatok? A képregény adaptációs filmeket a Kingpin rendezi? Felesleges kötekedésnek is vehetném ezeket, mondjuk Sepi te régen is állandoan rám támadtál de nem értem miért  :(

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3872 Dátum: 2016. október 30. - 21:10:33 »
A többiről azért beszélünk, mert nem túlzottan van saját fóruma. Az Iron Lady bármennyire is komolyabbnak tűnik, már csak a szereplő miatt is, akkor is inkább szerzői képregénynek minősül, nem egy nagyobb külföldi kiadótól liszenszelt kiadványnak. A fő szempont az, hogy ez a fórum egy kiadó hivatalos fóruma, ahol értelemszerűen nem hostoljuk más kiadók termékeit. Ahogy mondtam, ha arról a kiadványról akar beszélni valaki, az megteheti annak a kiadónak a honlapján/fórumán. Egyrészt oda való, másrészt biztos nekik is jobban esik, ha ott beszélnek/véleményezik a kiadványaikat, mint egy másik kiadó fórumán. És ez fordítva is igaz.
A filmeket ne keverjük bele, az teljesen más tészta.  ;)

Felesleges kötekedésnek is vehetném ezeket, mondjuk Sepi te régen is állandoan rám támadtál de nem értem miért  :(
Ez nem felesleges kötekedés, és nem is támadóan léptem fel veled szemben. A fórum egyik moderátoraként én csak igyekszem a fórum által felállított szabályok betartását. Ez soha nem személyes a részemről. Hidd el, más fórumokon sokkal diktatórikusabban lépnek fel a moderátorok és az adminok a felhasználókkal szemben.  ;)

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3873 Dátum: 2016. október 30. - 22:01:34 »
Én értelek de visszafele nézve a topicot eléggé sok NEM Kingpin kiadásokról van szó, és mit nyom a Kingpin ami nem marvel? a Verigot, annak van külön topic , ennek a topicnak nem marvel képregények a címe, de mivel a Vertigonak van külön topicja ezt törölni is lehetne ,nem? vagy beszéljünk a Batmanról? annak is van külön topicja,és igy tovább, akkor miröl is lehetne itt beszélgetni?

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3874 Dátum: 2016. október 30. - 22:05:58 »
Nem Marvel képregényekről. Pl. A Shadowról. 

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3875 Dátum: 2016. október 30. - 22:12:23 »
Spawn az marvel? :D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3876 Dátum: 2016. október 30. - 22:27:41 »
Nem, nem Marvel, csak van magyar kiadója. Ami nem a Kingpin.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3877 Dátum: 2016. október 30. - 22:30:12 »
Rengeteget van szó a Semicról csak mondom, te jösz... :D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #3878 Dátum: 2016. október 30. - 22:31:50 »
Nem, köszi. Már így is több mint elég volt...

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #3879 Dátum: 2016. október 30. - 22:36:37 »
Na csak azért mondom mert kicsit félre érthetöen kapom állandóan a támadásokat, azért kérdeztem rá,ha már Nem marvel képregény a topic neve akkor itt írom le kérdésemet, nem gondoltam volna hogy csak Kingpin kiadásokról lehet beszélni, amikor mások se csak arról beszélnek! Értitek már a szempontom?