Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 633417 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #320 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 09:55:09 »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #321 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 09:56:12 »
Jelenleg, van a Batman sorozat, és a Superman sorozat, valamint van egy közös sorozatuk a Superman-Batman. Max még a Detective Comics-ot lehet Batmanhez számolni, az Action Comics-ot pedig Supermanhez. A DC-nél már szerencsére leszoktak róla, hogy egy karakternek legyen vagy öt sorozata.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #322 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 10:04:02 »
Idézet
Max még a Detective Comics-ot lehet Batmanhez számolni, az Action Comics-ot pedig Supermanhez.

Miután már jópátszáz rész óta szerepelnek benne, nyugodtan tekinthetjük az ő sorozataiknak őket. ;)

Idézet
Viszont ami kicsit megnyugtató, hogy Lois él

Ja igen, ezt elfelejtettem. Bár elég rendesen helyben hagyta Agyagpofa bombája... :(

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #323 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 16:33:41 »
Batmané még a Batman and the Outsiders is, ami egy piszokjó sorozat. Nem tudom már, kinek a tanácsára olvastam el az eddigi pár részt, de ez vmi marhajó. A Detective Comics meg kénytelen Batmané lenni, amikor vagy 200 számmal vezet előtte, és a bőregér első megjelenése után nem sokkla teljesen átvette az egészet. :) Plusz ott van a DC Animated Universe-ből kinőtt Batman Strikes!, és a midnentől független Batman Confidential is (amin őszintén csodálkozom, hogy még megy).
Az Action Comics meg midnig is Superman volt, a Superman cím jóval később indult be. Ezen kívül a JLA-ben azt hiszem, igen gyakran megfordul mostanság is. Meg még viszonylag gyakran az unokahúga sorozatában.
Ja, és persze mindkettejüknek ott van az All Star-verziója, meg Batmannél eléggé hozzávesszük a Bat-családhoz a Nightwing- és a Robin-sorozatokat. Meg van, aki a Catwoman v2-t is (a DC-nél legalábbis a Bat-titles alatt volt mindig, még a crossoverekbe is belerángatták néha). És persze ott a most indult Batgirl v2 is.
Kb. ennyi. Remélem. Supermant viszonylag könnyű betájolni, de a Denevércímek nekem mindig is egy kicsit kuszák voltak, hogy akkor most mi tartozik pontosan oda... :headscratch:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #324 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 16:35:08 »
Valóban, ezeket kihagytam, de az Outsiders-es az nem alternatív cím?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #325 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 16:39:35 »
Nem. Az a saját csapata, ő csak tanácsadó irányítóként tevékenykedik most. És vmi eszméletlen jó bandát sikerült összehozni. :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #326 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:29:17 »
Srácok, egy kérdés: elkezdtem olvasni a Teen Titans vol3-at az elejétől és ma egyhuzamra lenyomtam belőle 5 részt, az első komplett sztorit. Igénylitek, hogy írjak neketek ide belőle egy hosszabb, kedvcsináló összefoglalót vagy sem? ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #327 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:47:01 »
Szerintem nyugodtan írhatsz, legalább megismerjük azt a sorozatot is.  :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #328 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:49:03 »
Én pedig kifejezetten kérném és megköszönném, mert nekem is ajánlották már a sorozatot, de nem volt még kedvem belefogni. Hátha te csinálsz hozzá.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #329 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:53:34 »
És ezeket a sorozatokat hol olvassátok?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #330 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:56:08 »
Erről kérdezd meg Sepi-t privátban ha érdekel és feltéve ha nem küld el engem a p-be amiért őt ajánlgatom.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #331 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:57:19 »
Én ezt mondjuk spec. DC++-ról töltöttem le. ;) És oké, holnapra meglesz az összefoglaló! :D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #332 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:57:39 »
Akkor mégegyszer felteszem: Hogy támadt fel Spoiler(Találat)?

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #333 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 18:59:49 »
Majd jön talgaby és megmondja. Én nem olvasok még honosított Batmant sem, nem hogy angolt. Csak a Képes cuccait. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #334 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 20:12:36 »
Másodkézből való infó, mert én a Robin-ongoingból csak a Ra's Al Ghoulos részeket olvastam, meg a mostanit, de a jelek szerint igen egyszerűen nem is halt meg, hanem az orvosnő megjátszotta a halálát, majd elvitte vhova (Afrikába?), és ezidáig ott lébecoltak. Mondjuk Leslie igencsak jellemtől elütő kis epizódját a "hagyjuk meghalni, így tanuljon Batman" dologgal legalább tényleg normálisan átírja, de azért én személy szerint kerek szemekkel néztem, hogy azért mégiscsak na ne má'...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #335 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 20:14:34 »
Én erre a meghalnis dologra nem is emlékszem, csakhogy már nem tudott rajta segíteni. De hogy lehet azt megjátszani, hogy agyonvernek valakit és kimúlik. :stupid:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #336 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 21:08:01 »
Úgy, hogy túlélte, a dokinő meg hazudott. :)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #337 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 08:16:47 »
De akkor nem csak a doki hazudott, mert ő egyedül hagyta őket, azt el kellett játszani a saját halálát úgy, hogy átveri a gépet, ami a szívjelzést jelzi (nem jut eszembe a neve). Mondjuk vannak olyan technikák, amivel le lehet lassítani a szívet, de kétlem, hogy olyan állapotban lett volna, hogy haszhálja.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #338 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 08:50:18 »
Igen. A legtutitbb ősi kínai módszer például, amit az öreg indián sámánok is alkalmaznak, hogy ha megszakad a kapcsolat, a gép automatikusan szívleállást jelez. ;D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #339 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 10:46:46 »
Na gyerekek, itt az összefoglaló. Jó szórakozást hozzá!

Teen Titans vol3. 01-05.

Na kezdjük az elején. Jelenleg nincsenek Tini Titánok. Hát toborozni kell egy új csapatot! Meg is vannak erre a jelöltek: Conner Kent, azaz a Superboy (akinek semmi kedve a smallville-i élethez); Tim Drake, azaz Robin (akinek Batman szerint látni kellene a barátait); Bart Allen, azaz Impulzus (aki unja a tanulást) és végül Cassie azaz Wonder Girl (akit szuperhős identitása miatt épp most csaptak ki a suliból). Ja és adva van Csillafény, Kiborg és Gézengúz (ezt a nevet még szoknom kell…). Kezdetben nem sokan akarják vállalni a bulit, mivel elég csúnya vége lett az előző Titán csapatnak, Donna Troy meg is halt (na, hogy ő hogy éledt fel újra, azt is érdekes lesz kideríteni…). Ja és csak hétvégente játszhatják a srácok hőst, hét közben tanulni kell! :D
Végül csak megalakul a csapat, a kölykök el is mennek San Fransisco-ba, a Titán toronyba, de érezni lehet a feszültséget. Főleg Cassie-n, aki nehezen tudja megemészteni, hogy Zeusz az apja és nem élhet normális életet.
De a legérdekesebb fejlemény a szám végén történik: Tim a laptopjára kap egy üzenetet, miszerint Superboy DNS-ének 50%-a Lex Luthortól származik (azt már eddig is tudtuk, hogy csak a DNS-e 50%-át kapta Szupitól)!
Aztán egy kis közjáték. Megjelenik a főgonosz: Deathstroke (vagy Slade vagy Terminátor, kinek hogy tetszik... :D) és egy kis vadászatra indul.
Közben a Titán toronyban Superboy és Robin az e-mailről beszélgetnek, de Conner szerint ez csak egy rossz vicc. Mindenesetre Tim titokban vesz tőle egy hajszálat, DNS vizsgálathoz. Mindeközben Bart és Gézengúz sikeresen összetörnek egy plazmatévét, ami Csillagtűznek nem igazán tetszik, de itt az újabb krízis: Cassie úgy dönt, hogy elmegy. Bart próbálja feltartóztatni, de hiába, ám ekkor robbanást hallanak a közeli Alcatrazból. Jöhet az első éles bevetés! A srácok bele is adnak apait-anyait és megy is nekik a dolog több kevesebb sikerrel. De az akció közben Impulzus távol kerül a többiektől és Slade, egy üres raktárban térden lövi,( :o) miközben azt mondja:
„A kölyköknek nem kéne kosztümöt viselniük.”
Kiborg viszi be szegény kölyköt a kórházba, de az állapota nagyon súlyos. Közben a toronyban Csillagfény kiselőadást tart Slade-ről: megtudjuk, hogy ő is tagja volt anno a Titánoknak és, hogy annak idején a fiát, Jericho-t, saját kezűleg kellett megölnie (aki szintén Titán volt) és nyilván ezért akar most bosszút állni és meggátolni a Titánok újra alakulását. Conner és Cassie Slade után mennének, de Csillagfény nem engedi és Robin is azt mondja, hogy inkább menjenek fel a szobájába, hogy rá tudjon csatlakozni Batman számítógépére és úgy majd megtudhatnak néhány dolgot. De ehelyett lyukat vágnak az ablakon és elmennek a toronyból, Csillagtűz tudta nélkül…
Közben Gézengúz és Kiborg a kórházban van, ahol megjelenik Slade is. Van egy kis utcai harc, kis bunyó, de a két titán nem érti, hogy Slade miért nevezi őket a nevükön. Aztán, amikor leveszik Slade állarcát, kiderül: ugyanis azt kiálltja, hogy ő Jericho! 
Vagyis jobban mondva Jericho lelke. Mint kiderült, testről testre tud vándorolni úgy, hogy szemkontaktust teremt valakivel és irányítani tudja az adott személyt, akiben van. Szerinte mindez azért van, mert túl fiatal volt a halálhoz és ezért nem akarja, hogy újra megalakuljanak a Titánok, mert nem szeretné, ha még egy gyerek így járna. Majd jól helyben hagyja Kiborgot és Gézengúzt, és eltűnik. Közben a kórházban Impulzus térdéért küzdenek az orvosok, ezalatt pedig a Titán toronyban Csillagtűz is észreveszi, hogy a Superboy, Robin és Wonder Girl eltűntek. Ja és a harmadik számból kihagytam egy jelenetet: Arizonában egy szekta feléleszti az ördög lányát… :twisted:
Na szóval, az előbb említett Titán hármas a kórházba megy, de kiderül, hogy Impulzus már távozott onnan. Ezután a san fransisco-i könyvtárba mennek, ahol különös, eltünedező könyveket látnak az emberek: mint kiderül, Impulzus itt van és olvas. Míg Robin és Superboy bent vannak, Cassie kimegy és egy tükörben újra megjelenik neki Árész (egyszer már látta az iskola tükrében, ahonnan kicsapták), aki ad neki egy lasszót. A többiek is kimennek hozzá, de ekkor megjelenik Slade (Jericho), akinek sikerül elválasztania Robint a többiektől és fejbelőné, de Impulzus (aki most már Kid Flash :roll:) megjelenik és elkapja a golyót.
Az ötödik szám első feléről nem szeretnék sokat beszélni, a könyvtárnál megjelenik az összes Titán, és van egy jó kis harc: Jericho előbb Superboy, majd Kid Flash, majd pedig Csillagtűz testébe ugrik bele, de ekkor valami váratlan történik. Megjelenik Raven, aki eltünteti Jericho szellemét, majd figyelmeztetné egy nagy veszélyre a többieket, de mielőtt ezt megtehetné, eltűnik. Ja és a balszerencsés első kalandjuk után a Titánok Slade-t sem találják, neki is sikerült meglépnie.
Epilógus: Kid Flash és Robin nagy monológját, most hagyjuk, az nem érdekel senkit. Ellenben Cassie épp a tetőn üldögél, amikor megjelenik Conner. Elkezdenek sírni egymásnak: az egyik egy farmon él, a másiknak baja van az anyjával, majd mint a filmekben, Cassie csak annyit mond, „Fog be” és lesmárolja Connert. Jaj, ilyenkor de szeretnék én is 13-14 éves lenni. :D Na de mielőtt nagyon belemerülhetnének a tipi-tapiba, valaki a nyakánál fogva elhajítja Connert a tetőről, miközben azt mondja:
„Mondtam nekik, hogy hagyjanak ki téged ebből az egészből.”
„Fogd a cuccit, Cassie. Haza mégy.”
„Most!” –és ezzel megjelenik Wonder Woman. Folyt köv…

Nos, összességében nem rossz sztori. Geoff Johns viszonylag jól megtudta ragad a karaktereket és jól is kezeli őket. Bár néhol kicsit talán durva, de a 12-18 éves korosztálynak, szerintem ideális képregény. ;)
10/7