Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685723 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #640 Dátum: 2008. október 16. - 23:28:33 »
Na, mivel nagyon nincs kedvem aludni, illetve, mivel már megint leült a topik, gondoltam írogatok nektek kicsit. Meg amúgy is szeretném, ha nem csak izzó kolléga elfogult véleményét ismernétek a legújabb Action Comics-al kapcsolatban, hanem az enyémet is. Ami szerint az Action Comics 870. száma egy piszok jó történet! Bár az is igaz, hogy már megint 5 percbe se telt, hogy elolvassam, de ezért bőven kárpótol, ami benne van: Supergirl, a Brainiac elleni csata, és a végén Kent papa halála! És ezzel Johns vissza is retconolt mindent, amit lehetett Szupi kapcsán. Szóval határozottan tetszik. Nem gondoltam volna pár hónappal ezelőtt, hogy ezt valaha is kimondom, de most az Action Comics a kedvenc ongoingom és már alig várom a New Kryptont. Ami a jövő héten kezdetét veszi….
Aztán ott volt még Final Crisis: Revelation 03. száma is, ami szintén piszok jóra sikeredett! És ezzel azt is elérték, hogy már várom, hogy mikor jön a főmini következő része. De addig is a héten itt van ugye a Legion of 3 Worlds, amit holnap el is olvasok keményen!
Na meg, ott van még a mostani legnagyobb csalódásom is, Wonder Woman személyében, ugyanis, ez a képregény, bizony kezd a béke segge alá süllyedni. Komolyan mondom, a mostani számon már sírni tudtam volna néha kínomban és lassan de biztosan eljutok odáig, hogy leállok az olvasásával. :roll:
És, hogy kicsit haza is beszéljek, itt van a héten a zseniális Star Trek: Romulans-The Hollow Crown másodk része is, ami valami szenzációs. Komolyan, John Byrne-nak csak romulánokkal kapcsolatos Star Trek sztorikat kéne írni, mert ezek fényévekkel jobbak a többi Star Trekes írásainál.

Na most így ezek a gondolatok jutottak eszembe. Legyetek jók és ne felejtsétek: nemsokára jön a Supergirl tpb! ;D
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 16. - 23:31:33 írta dr samson »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #641 Dátum: 2008. október 17. - 12:21:37 »
Nem tudom, ez a Legions of 3 Worlds szerintem nem nagyon akar sikeredni Johnsnak. nem mondom hogy rossz, mert elég szép sztorit visz végbe, csak a gond ott van, hogy a címben is látható módon 3 Légiót, vagyis olyan 120-150(!) karaktert mozgat folyton, és nem egy általános megabunyóban, mint teszem azt a JLA/Avengers volt (és ahol ez működött), hanem próbál mindenkinek vmi szerepet adni, aminek az a vége, hogy senki sem kap, és az egész egy összehajigált minijelenetsor lett, amiben pár prominens karakter (konkrétan egyedül Superboy) viszi előre a történetet, mindenki más benyög valamit, és máris ugrik a kép. Bár még három szám hátravan, tehát valószínűleg a mostani látszólagos végkifejlethez való közeledés csak álca, azt mondom, hogy most talán mégis csak sokat akart a szarka...
Ami viszont az eléggé nagy süllyedés után beindult, azt a Trinity. Nem mondom, hogy világrengető az alapötlet, mert szerintem Elseworldben is volt már ilyen (Marvelnél meg legalább két ilyen sztori), de végre határozottan izgalmassá vált. Bár akkor sincs tippem se, hogy a fenébe lesz még ebből 32 szám.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #642 Dátum: 2008. október 30. - 11:52:01 »
Vettem Tomitól a börzén 5 Batman képregényt, amik a 90 - es években jelentek meg nálunk.
Csodálkoztam, hogy ezekben milyen jelentős történeteket közölnek. Joker eredete, Jason Todd halála...

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #643 Dátum: 2008. október 30. - 18:14:49 »
Én ezen annyira nem csodálkozom. Biztos próbáltak a lehető legnagyobb durranással indítani. Bár azt mondjuk utólag én is kicsit furcsáltam, hogy a Gyilkos tréfa volt az els számban, amit kiadtak, de hát ez van. ;)
: 2008. Október 30. - 14:25:28
Na jó, mivel már két rész lement az Új Kripton-ból ideje egy kicsit össefoglalnom, hogy is állunk jelenleg. Ja, természetesen spoiler veszély! :spoiler: Vágjunk is bele:

Új Kripton Különszám 01.
Na szóval, ott kezdődik az egész, hogy ugye Superman lerakta Kandor-t Antarktisz kellős közepén, ahol vagy 100 000 kriptoni éli most a mindennapjait és kezdi el felfedezni a képességeit. Aminek hála pl. valamelyikük kihoz a tengerből egy bálnát. Csak a GreenPeace meg ne tudja…
De még egy kicsit térjünk vissza a Brainiac fináléjához. Az öreg okostónit elkapták és épp egy titkos katonai létesítményben próbálják meg kiszedni belőle, hogy mit tud. Brainiac nem túl együtt működő, de épp csak sikerül megakadályozni, hogy elszökjön. Közben pedig meg volt Kent papa temetése is. Sajnos meghalt az öreg, és bár Martha igyekszik úgy tenni, mintha minden rendben lenne, szerintem látszik rajta, hogy Clarkot okolja a haláláért. Az a képsor pedig, amin egyedül vacsorázik, miközben Clark Kandoron van egyenesen szívszorító. Kandor pedig el van magában, végre kiderül, hogy Zor-el és Alura-el is tényleg életben van és végre Kara is találkozhat velük. Szóval meg van a nagy családi egymásra borulás, miközben kriptoniak tucatjai repkednek a levegőben, akik épp most kezdik felfedezni a képességeiket. Ha ezekre egyszerre jön rá a hőlátás, nem kell nekünk globális felmelegedés, simán elolvasztják 1 másodperc alatt a jégtakarót…
És, mi a helyzet azzal a különös idegennel, aki a Superman legutóbbi számában láttunk, miközben Superman Atlas-al harcolt? Nos, Jimmy-nek sikerült lefotóznia, de nem tudni, hogy ki az. Legalább is ők nem tudják, mert nekünk az utolsó oldalról kiderül, hogy Lois rég halottnak hitt apja, Lane tábornok az, akinek úgy látszik az az új hobbija, hogy megölje Superman-t. És ha jól emlékszem, ehhez Lex segítségét szeretné igénybe venni.

Superman 681.
Nos, a világ is szép lassan tudomást szerez a kriptoni „turistákról”. Superman pedig igyekszik összehozni nekik egy hivatalos találkozót az USA elnökével, méghozzá Metropolisban. Washington-t még biztos nem építették újjá az amazon hepaj óta…Igen ám, csak, hogy útban Kandor felé megállítja őt egy fél JLA és egy fél JSA. Névszerint, Zöld Lámpás (a JSA-s lámpás), Sólyomlány, Wonder Woman, Mr. Tökéletes és a néger Zöld Lámpás, akik szólnak Clarknak, hogy jó lesz vigyázni a rokonokra, mert a múltkor 27 is majdnem porig rombolták a fél világot. Közben Kent mama tovább búslakodik, de megjelenik az ajtóban Krypto, valami olyan bánatos pofival, hogy még én is meghatódom tőle.
Közben Superman összeszedi a küldöttséget és az ő, valamint Supergirl vezetésével elindul a kriptoni delegáció Metropolisba, ahol találkoznak az elnökkel. Itt meg van a kötelező udvariaskodás, plusz még viccelődnek is egy kicsit, de ennek hamar vége lesz, mivel valaki odahajítja Metropolis közepére Végítéletet…

Folytatjuk!   

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #644 Dátum: 2008. október 30. - 21:15:11 »
Érdekes történetnek ígérkezik, köszi az összefoglalót.

Végítélet? :)

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #645 Dátum: 2008. október 30. - 23:33:05 »
Fúú, ez jó kis történetnek látszik.
Az igazság az, hogy mindig is érdekelt Superman, de valahogy nem mertem belevágni mert a DC univerzum nekem elég bonyolultnak tűnik.És igazság szerint engem csak ő érdekel onnan.
Van annak úgy értelme, hogy csak az ő sorozatait olvassam és mást ne.Vagy kell hozzá más dolgokról tudni?
Valamint melyik sorozatatit érdemes olvasni és honnan kezdve.Ha valaki ebben kisegítene, annak hálás lennék.

Donnie

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #646 Dátum: 2008. október 30. - 23:55:54 »
K.neten írtam meg először, remélem nem baj, ha ide is bemásolom.

Spoilert is tartalmaz!

Múlt héten kezdtem neki a Rising Stars-nak, ma este fejeztem be és nagyon vegyesek az érzéseim. Igazándiból olyan dolgokon akadok fenn, amik úgy tűnik mások számára könnyen túlléphetők. Ilyen az évek használata JMS-nél. A kilencedik számban 2010 szerepel, amikor is Chicago-ban háborús állapotok uralkodnak. De JMS-et ez nem tántorítja el attól, hogy a 21. számban leírja, hogy 2008-ban járunk, amikor is először jelölteti magát elnöknek Randy. Saját számítás szerint is cirka 20 évnek kellett eltelnie Critical Mass chicago-i akciója óta, így nagyjából 2030-ra kellett volna ezt tennie JMS-nek.

Aztán még olyan szösszenetek, mint amikor Chandra és John szerint 3 és fél éve kezdtek neki a munkának, ami azért már jóval több évet ölelt fel, nem csak Randy elnökségét... - Jason is beszél róla Randy-nak a 17. részben, hogy már 20 éve kómában van és ha innen kiszámoljuk(+ Randy elnökségért vívott harca), akkor... maradjunk annyiban nem is írok számot, sok...és még egyet a végére Jason gyermekei kapcsán is elfelejtkezett dolgokról JMS, ugyanis a bevezető sztorikban születik meg az első baba, jóval több mint 10 évvel később a gyerek még mindig ugyanakkora...

No, ennyit a kukacoskodásról, egy ilyen epikus történetnél engem kifejezetten zavartak ezek a hibák, már csak azért is mert az ember úgy gondolná, hogy ezekre nem olyan nehéz odafigyelnie egy írónak, pláne egy JMS szintűnek.

A történet első fejezete tetszett a leginkább(1.-8.), remek párbeszédek, flashback-ek, karakterek bemutatása, és váratlan, de kellően alátámasztott fordulatok, valamint atmoszféra. Ebből a részből talán az ötödik a kedvencem. Aztán jött a kilencedik úgymond átvezető epizód, amiben ugrottunk 10 évet, merész dolog volt, de JMS remekül oldotta meg. A chicagói történések korrektek voltak, élvezetes, jól megírt epizódok, de az előtte és utána lévőkhöz képest mégis úgymond túl egyszerű volt.
Inkább átvezető jellege volt, persze a Critical Mass-Jason féle visszaemlékezős jelenet nem kis döbbenetet okozott. Aztán az egyik legjobb, a 14. rész - Változnak a dolgok következett, és remek volt szintén a Selah is. A továbbiakban sem lehetett okunk panaszra, hiszen 4 egészen remek részt kaptunk, ekkor gondoltam úgy, hogy a befejező fejezet (17.-24.) valóban a legerősebb lehet.

Sajnos nem így lett, mert Randy elnökségével és a következetlenségekkel kisebb csalódást okoztak. Az újabb összeesküvés-elmélet már nagyon szájba rágós volt, Lionel tudom mi történt Kennedy-vel és társai erőltetetten hatott, és akkor még az elején említett évszám mizériákat is ide vehetjük. A végén pedig még a tettesek is beismerik tettüket már sok volt, egy kicsit önismétlésbe csapott át JMS a végén. A befejezés azonban remekül sikerült, nagyon szépen zárta le az RS-t.
Rajzolók közül Anderson nem nőtt fel a feladathoz, mondhatom úgy is, hogy kevés ő egy ilyen nagyságú történethez. Immonen bár keveset rajzolt, de nagyon tetszetős volt a stílusa, mondom ezt annak fényében, hogy amit eddig láttam tőle, kevésbé jött be, most viszont... Zanier és Lashley jó munkát végeztek.

Összességében egy remek képregény a Rising Stars, nagyon jó az alapötlet, a megvalósítás is, egészen pazar részek, amelyeket nagyon sokáig nem felejtek, de a végén porszem került a gépezetbe... de legalább az utolsó képsorok ismét méltóak voltak a Rising Stars-hoz.

Nagy köszönet a fordító stábnak: K. Tamás, H. Gábor, Mano

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #647 Dátum: 2008. október 31. - 10:12:21 »
Idézet
És igazság szerint engem csak ő érdekel onnan.
Van annak úgy értelme, hogy csak az ő sorozatait olvassam és mást ne.Vagy kell hozzá más dolgokról tudni?
Valamint melyik sorozatatit érdemes olvasni és honnan kezdve.Ha valaki ebben kisegítene, annak hálás lennék.

Na, legalább valaki értékeli a munkámat. A kérdéseidre a válasz: van értelme, önmagában is olvasni, mert a DC is olyan jenleg, mint a Marvel, mindenki el van a saját kis képregényeiben és a kutya sem törődik a kontinuitással... :roll: Superman-nek pedig két sorozata van: az Action Comics és a Superman. Én az Action comics-ot olvasom, azt a Geoff Johns-féle korszaktól tudom ajánlani, (azt hiszem, valahol a 850-es számok környékén vette át a dolgot), de ha gondolod nézz bele a Supermna-be is, bár én azt annyira nem szeretem, most is csak a New Krypton miatt olvasom. És persze már csak köteleségből is tudom ajánlani a Supergirl vol5-öt is! Főleg, hogy ő is keményen benne van a New Krypton-ban. ;)

csorbi

• Mysterio
  • **
« Válasz #648 Dátum: 2008. október 31. - 10:24:56 »
Köszi a segítséget és komolyan tetszenek az írásaid.
Utánanéztem a képregényeknek.A Superman sorozat hirtelen a 226. szám után 650. számra váltott ez miért volt.
A másik meg, hogy érdemes lenne elolvasni az Infinite Crissis-t?A One Year Later-nek van jelentősége Supermanre?
A mycomicshop.com szerint amúgy Supergirl-nek ez a 4. sorozata. :-[
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 31. - 11:05:48 írta csorbi »

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #649 Dátum: 2008. október 31. - 10:32:11 »
Idézet
Utánanéztem a képregényeknek.A Superman sorozat hirtelen a 226. szám után 65. számra váltott ez miért volt.
Nyilván meg volt ár az okuk. Értsd: fogalmam sincs! ;D

Idézet
A másik meg, hogy érdemes lenne elolvasni az Infinite Crissis-t?A One Year Later-nek van jelentősége Supermanre?
Elolvasni mindenképpen érdemes, ajánlom a NewGen-t, ahol javában folyik az előzmények honosítása. ;) A Superman-es One Year Laterről meg megint fogalmam sincs. Igazából a One Year Later sztorikból csak a Teen Titans-t, meg a Supergirlt olvastam. Illetve a Wonder Woman-t, de az meg hivatalosan nem volt One Year Later. Bonyolult ez... ;D

Idézet
A mycomicshop.com szerint amúgy Supergirl-nek ez a 4. sorozata.
Akkor tévednek! Bár ez a volumen dolog erősen nézópont kérdése, hogy ki mit számol hanyadiknak. ;)

csorbi

• Mysterio
  • **
« Válasz #650 Dátum: 2008. október 31. - 11:16:45 »
Idézet
Nyilván meg volt ár az okuk. Értsd: fogalmam sincs! ;D
Bocsi. 650-et akartam írni.De akkor rendben.:D

Idézet
Bonyolult ez... ;D
Hát pontosan ezért tartok az elkezdésétől.

Idézet
Akkor tévednek! Bár ez a volumen dolog erősen nézópont kérdése, hogy ki mit számol hanyadiknak. ;)
Ezzel egyetértek.Csak azért írtam, mert így találtam meg.
« Utoljára szerkesztve: 2008. október 31. - 11:18:52 írta csorbi »

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #651 Dátum: 2008. október 31. - 11:22:52 »
Idézet
Hát pontosan ezért tartok az elkezdésétől.
Nem kell félni. A Krízist át lehet látni, ha csak a minikkel kezded, majd esetleg utána, ha van kedved elolvasod a többit is hozzá. Bár pl előzménynek a komplett Teen Titans vol3 felfogható, mert szinte már az első számtól erre játsza ki a dolgot Árész. ;) Ezért mondom, hogy olvasd a NewGen-en, ami van és úgy szerintem érthető lesz. Ha meg nem, akkor kérdezel, én meg ha tudok válaszolok. De előre mondom, hogy csak kb egy háromnegyed éve olvasok tömegesen DC-t, szóval jelenleg kb olyan 200 számnyi tudás van bennem, meg amiket innen-onnan (összefoglalók, leírások, stb) összeszedtem. De folyamatosan haladok hátrafelé. Most jelenleg a Young Justice van soron (gyakorlatilag a Teen Titans vol3 előzmény sorozata), de már belekezdtem az Our world's at War crosseverbe is, illetve a Batman: No Man's Land is itt áll a gépemen és várja, hogy nyáron belekezdjek. :D 

csorbi

• Mysterio
  • **
« Válasz #652 Dátum: 2008. október 31. - 11:29:30 »
Megfogadom a tanácsod és kezdem a newgen-en.
A segítséged köszi.Kedves tőled.

Idézet
nyáron belekezdjek. :D 
Akkor lassan kész 5 éves (olvasási) terv.  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #653 Dátum: 2008. október 31. - 13:17:47 »
A DC-t a Crisis on Infinite Earth c. 12 részes maxival érdemes kezdeni, ott pukkant el az összes régi univerzum, és nullázták le a DC-t, viszont a későbbiekben minden erre épült.
A Supermant azért számozták át, mert a Superman v1-ből a Krízis után Adventures of Superman lett, és elkezdtek egy különálló v2-t, amit aztán visszaszámoztak v1-gyé, miután a négy ongoingból kettő megszűnt, és vissza akartak térni a régi két nagy címhez.
Ha a Végtelen Krízis érdekel, akkor nézz be a NewGenre, mert rengeteg előzménye van (az Identity Crisistól kezdve szinte minden), és a jelenlegi DC-nek mindmáig szerves része. Ajánlott olvasmány egyébként.
Az, hogy mit ajánl az ember, attól is függ, egyáltalán milyen stílust kedvelsz? A tipikusan színes szuperhős-sztorikra ott van Superman, vagy szinte bármi, amit Geoff Johns ír. De a DC-nél is van legalább annyiféle sorozat, mint a Marvelnél, tinidrámáktól kezdve a pszichohorrorig.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #654 Dátum: 2008. október 31. - 16:16:24 »
Idézet
Akkor lassan kész 5 éves (olvasási) terv. 
Áááááá...ehhez még számold hozzá, hogy a vizsgaidőszakig be akarom hozni a lemaradásomat a jelenlegi JSA-ból és JLA-ból, aztána  vizsgaidőszakban le akarom nyomni az 52-őt, meg a talána  Coutdown-t is. Szóval ez max egy fél éves olvasási terev eddig. :D
És igen, a Végtelen világok Krízise. Azt majdnem ki is hagytam. Mintha azt is elkezdték volna honosítani a Chronopolis-on... :headscratch:

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #655 Dátum: 2008. október 31. - 18:18:09 »
Igen, elkezdték, jelenleg a 4. részig van fönn ez a történet. :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #656 Dátum: 2008. november 08. - 20:27:48 »
Nos, mivel egyrészt már megint nagyon leült a topik, másrészt, mivel a KN-es kolléga a Final Crisis-el van elfoglalva, gondoltam írok egy kicsit az elmúlt pár DC címről, amit az utóbbi hetekben olvastam.

JSA 20.
No, ez még friss emlék, mert ma délután olvastam. És kifejezetten jó volt, bár ugye mint tudjuk, elfogult vagyok Johns-al kapcsolatban. És végre összecsap az 1-es és a 2-es Föld JSA csapata! És az is kiderül, hogy sajnos Power Girl nem találta meg az otthonát a pár hónappal ezelőtti Annual-ban. Ellenben viszont ráakadtak a Zöld Lámpás lányára és Mister Terrific feleségére. És a Zöld Lámpás bizony el is kezd tervezgetni, hogy vajon Gog vissza tudná-e hozni őket ebbe a valóságba…
És Johns bizony nagyon keveri a kakit. Nem elég neki az Új Kripton, most a JSA-ból is valami nagyot akar kihozni, mert lesz egy csomó mellékszál a sorozathoz. Csak nehogy a DC nagyon bukjon ezekkel a dolgokkal, amikor majd a Final Crisis-el kell összehangolni a dolgokat... :roll:
10/6

Supergirl/Superman: Malestorm 01.
Csak, hogy Sepinek igaza legyen abban, amit a Hzs-n írt. :D A sztori története egyszerű mint egy bot: adott egy Apokalis-i nő, aki le akarja nyűgözni Darkseid-et, azzal, hogy elhozza neki Szupi fejét. De csak Kara-t találja Metropolisban, akit le is rendez rendesen, de ekkor megjelenik Szupi és hazavágja a hölgyikét.
De ami sokkal jobb benne, az a párbeszédek. Amikor Kara ül a Holdon és azon kesereg, hogy nem tudott megmenteni egy kórháznyi embert, az szerintem nagyon megható lett. Meg amikor Szupi elmondja, hogy még pár dolgot meg kell tanítania neki, és hogy nem menthet meg mindig mindenkit, az is teljesen jó meg lett írva! Szóval jöhet a következő rész! :D
10/7

Tiny Titans 09.
Hát ez valami baromság. De komolyan. Ez olyan pofátlan arcul csapása a Marvel-nek, hogy a fal adja a másikat. Még a hülye számára is nyilvánvaló lehet, hogy miért pont majmokká válnak a mi kedvenc titánjaink. És a Brain meg Simon találkozása is valami zseniális. De a legjobb a kredit oldal, Kid Devillel és a Trigonnal. ;D
10/8

Teen Titans vol3 64.
No itt vannak már megint a Titánok. Akik végre újra összecsapnak Bombshell-el. És a csata közben Cassie eltünik. Ugyanis apuci (Zeusz) magához rendeli, hogy elmondja neki, egy 3000 éves szíriai király lett Árész új kedvence, és amikor csak megöl egy embert, Cassie gyengébb lesz. És bár a Titánok elbírnak Bomshell-el, de mivel közben a szíriai megöl még egy embert és a teljesen elgyengült Cassie-nek egydül kell vele szembenéznie.
És akkor még egyszer: ha McKeever meg meri játszani, hogy megöli Cassie-t, akkor kérem én nem olvasom tovább ezt a sorozatot! :hulky: :violent:
10/6   

Na, első körben ennyi. De ha jók lesztek, majd írok még pár dologról.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #657 Dátum: 2008. november 08. - 20:36:26 »
Kösz Doki, megint kedvet kaptam egy kis DC olvasáshoz. :D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #658 Dátum: 2008. november 08. - 20:38:11 »
Remélem a Malestorm kapcsán! Ha nem, akkor ütök! :twisted:

Ben Reilly