Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685600 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Wiccan

• Bűnölő
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #1380 Dátum: 2009. szeptember 15. - 21:43:20 »
3-ból 2.

A Naruto jó, főleg a Shippuuden.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1381 Dátum: 2009. szeptember 15. - 21:54:12 »
Haverom is narutót kért tőlem, aki soha nem nézett mangát, és nem olvasott képregényt. Mi a fene olyan jó abban?
Megnéztem egy részt egyszer külföldi nyelvül, és valami arénában rohangáltak, mindenki félt valakitől, végül valaki megölt valakit és a végén volt valami harc is. ja és mindenkinek a homlokán van egy szürke tégla, ami megint csak nem tudom mire jó.  :nemtudom:
Ennyi erővel bármilyen sorozatot nézhetnék, mert nekem ez csak egy szimpla gyerekeknek szóló mangának tűnt, minden komolyság nélkülözésével, és a szokásos eltúlzott, gyerekes, mangás érzelmeket vágó fejekkel. azokra a nagy szájjal csodálkozó arcokra gondolok, meg a levegőbe ugráló örömök meg ilyedségek.
This is a joke. A real practical Joke.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #1382 Dátum: 2009. szeptember 15. - 21:59:36 »
Az nem tégla hanem fejpánt, rajta a falu jelével, amihez tartoznak.  :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1383 Dátum: 2009. szeptember 15. - 23:21:48 »
3. Később kezdődik a Pokémon miatta.  :'(  :hehe:
:lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1384 Dátum: 2009. szeptember 16. - 17:48:16 »
A Naruto azért jó, mert elég sok karaktert mozgat, de úgy, hogy jó részüket sikerül előtérben tartani, és mindegyik eléggé markánsan eltérő jellem ahhoz, hogy kinézet nélkül is emlékezetes legyen, ráadásul annyira nem is polcról levett alapszemélyiségek (na jó, Szaszuke múltja pláne a bátyjával annyira sablonos, amennyire csak egy szamuráj/nindzsatörténbet elképzelhető, de még mindig ez a legkiemelkedőbb példa). A sztori maga elég cselekménydús, rengeteg az ötlet benne, és miután egyszer beindul, nehezen akar leállni. Az animben nem tudom, milyenek a harcok, de a mangában marha látványosak és iszonyat dinamikusak, nyugati képregényesek legfeljebb csak álmodozhatnak ennyire energikus bunyókról. ALapvetően bunyós manga, ez kétségtelen, de elég jó körítése van ahhoz, hogy akár az egymaga is elvigye a hátán. Akinek meg kicsit mélyebb tartalom kell, vegye elő az NGE-t. :D

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #1385 Dátum: 2009. szeptember 16. - 18:22:51 »
Kérlek ne magyarul írd, mert idegesítő, jóó az Sasuke-nak is. Sablonos? Te meddig olvastad/láttad? Mert derültek ki olyan dolgok, amik pont, hogy nem sablonossá teszik Itachi és Sasuke kapcsolatát.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1386 Dátum: 2009. szeptember 16. - 18:25:25 »
 :uhoh: Kezdem elveszíteni a fonalat, mi a lótúró az az

Akinek meg kicsit mélyebb tartalom kell, vegye elő az NGE-t. :D

???

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1387 Dátum: 2009. szeptember 16. - 18:31:26 »
Hepburnt nem fogok használni, és mivel a sztori erősen Japánra épít, így maradok a magyarnál, és Szaszuke az.
Az NGE a Neon Genesis Evangelion, minden idők egyik legjobb fikciója, amit ember valaha csak alkotott. Olyan mélységű sztori, amit nem lehet csak egyszer megnézni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1388 Dátum: 2009. szeptember 16. - 18:34:24 »
Kérlek ne magyarul írd, mert idegesítő, jóó az Sasuke-nak is.
Mivel a helyes átírása magyarra Szaszuke, így épp az angolos Sasuke az idegesítő.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ju

• Pókfej
« Válasz #1389 Dátum: 2009. szeptember 17. - 11:15:19 »
Én már nem lovagolok azon, hogy ki hogy írja... tény, hogy magyar helyesírás szerint gabynak van igaza, de sztem ez hülye szabály, azokat meg nem szeretem betartani. ;)

Az NGE-t meg én is csak fényezni tudom, számomra minden idők egyik legjobb és legmélyebb írása. (Igen, még úgy is, hogy 14 éves kölykökről és óriás "robotokról" szól.) A másik ilyen a Fullmetal Alchemist, ami csak "kicsit" fogalmaz meg filozófikus gondolatokat.
Nemrégi felfedezettem a Kino no tabi http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=575, ami a különböző emberi utópiákat viszi tovább. Gaby, neked lehet h tetszene.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1390 Dátum: 2009. szeptember 17. - 11:38:30 »
Manga, Anime mi van itt? Világvége? ;D De ha már Naruto akkor érdemes megemlíteni, hogy bizony nem is rossz sorozat az. ;D Mondjuk én csak az anime-t láttam, de az is elég szórakoztató, persze egyhuzamban 2-3 részt érdemes végignézni, mert a cselekmény nagyjából úgy pörög. A harcok nagyon jók, főleg amikor később, már a dzsóninok is beszállnak a dologba és előkerülnek a mindenféle misztikus fegyverek meg technikák. Amit nagyon utálok benne a világa :uhoh:, miért nem a középkori japánban vagy hasonló világban játszódik. Akkor lenne igazán nagy eresztés.

A NGE tényleg nem rossz, de szerintem a nyomába se ér a Ghost in the Shell SAC-nek. Az  Elfen Liedet pedig kimondotan sz@rnak tartom. Hatalmas hülyeség, pont az említett dolgai miatt.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1391 Dátum: 2009. szeptember 17. - 11:54:44 »
és ez a fullmetal allchemist létezik valamiféle magyar változatban?

venom75

• Pókfej
« Válasz #1392 Dátum: 2009. szeptember 17. - 12:32:15 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1393 Dátum: 2009. szeptember 17. - 12:41:22 »
köszi, ráeresztem majd a dc-t

Ju

• Pókfej
« Válasz #1394 Dátum: 2009. szeptember 17. - 12:47:29 »
és ez a fullmetal allchemist létezik valamiféle magyar változatban?
A rajzfilmet ajánlom, a mangát nem olvastam, az nem tudom, mennyire jó. :)

Az  Elfen Liedet pedig kimondotan sz@rnak tartom.
Az nekem sem tetszett. Nem tudtam elviselni a "lány" hétköznapi énjét, idegesített.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1395 Dátum: 2009. szeptember 17. - 13:36:09 »
A Neon Genesis Evangelion nekem is életem első animéje, és hát én is csak fényezni tudom. Igazából második végignézésre még durvábban sokkolt, annak ellenére, hogy továbbra is tartom, hogy a rendező a végére már nem tudta hogy mit akar és számos dolog baromság benne, vagy egyszerűen nincs rá magyarázat. Viszont az egész erejét mutatja, hogy mégis nagyon szeretem és még a mai napig szoktam filozofálgatni rajta, ha éppen utazom, vagy ilyesmi. Olyan is volt, hogy hetekkel a megnézése után egész 2 és fél órás vonat úton Shinji Ikari jellemváltozásain, motivációin, vagy hibáin gondolkoztam. Azóta lement a Ghost in the shell, meg Akira, meg Cowboy bebopba is belenéztem, de az Evangelionhoz egyik sem hasonlítható. Sajnos a rendező bácsi elmebajára egyértelműen utal a Rebulid of Eva 0.2, amiben eszméletlen blődségek vannak ám, ne nézze meg senki, aki szerette a sorozatot.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1396 Dátum: 2009. szeptember 17. - 14:06:08 »
Én megnéztem a Ghost In The Shellt, amikor a tévé leadta, mert annyi jót hallottam már róla, de bealudtam. Aztán, amikor moziba került az Akira, azt is megnéztem, de elég monoton volt számomra. Nem jönnek be a poszt apokaliptikus, vagy túlságosan techojövős sztorik.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1397 Dátum: 2009. szeptember 17. - 14:23:07 »
A Ghost in the shell mozit láttad? Vagy a sorozatot? Az SAC (Stand Alone Complex) a sorozat, és a mozihoz képest sokkal jobb is. (Az első mozinak inkább csak a zenéje és a hangulata meghatározó szerintem, a második film, aminek Batou a főszereplője már sokkal érdekesebb.) A sorozat pedig telitalálat, sokkal jobban előtérbe tolja a csapat többi tagját is, érdekes ügyeken dolgoznak és közben a főtörténet (ami szokás szerint egy hatalmas összeesküvéses rejtélyes izé ;D) is szép lassan összeáll. Közben rengeteg filozófiai kérdés, verekedés, lövöldözés váltogatja egymást. Érdemes megnézni. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1398 Dátum: 2009. szeptember 17. - 14:24:05 »
Fogalmam sincs. Ha a filmből van 3 rész is, akkor azt. Ha nincs, akkor nem azt. Mert a tévé adott hármat is.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1399 Dátum: 2009. szeptember 17. - 14:39:29 »
Kíváncsi vagyok, mikor fog feljönni a Chobits. ;D