Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685898 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #1420 Dátum: 2009. szeptember 23. - 21:44:07 »
Jó kérdés. :)
Kiszámoltam, hogy talán így ki lehetne hozni egy kötetet (illetve sokat). De pont, amit mutattok, nem tudom, hogy itthon eljutottunk-e már odáig, hogy túllépünk az ár-érték arányon abban az esetben, ha tudjuk, hogy limitált példányszámról van szó, és belátjuk, hogy kevesen vannak, akik veszik. Ez általános dolog, például a Spider-Girl is így húzta el a 100. számig, mert a kevés olvasó kiharcolta, hogy inkább emeljék az árát, ne szüntessék meg.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1421 Dátum: 2009. szeptember 23. - 21:56:14 »
És milyen időközönként jelenne meg ha így jönne ki?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1422 Dátum: 2009. szeptember 23. - 22:00:59 »
Alapvetően először egy, hogy kiderüljön, mennyire fogy. Ha jól, akkor lehetne évi 3-4 is akár. Nyilván attól függ, mennyire vinnék.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1423 Dátum: 2009. szeptember 23. - 22:07:15 »
Ez nekem is Talán. Elég drága.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1424 Dátum: 2009. szeptember 23. - 22:17:27 »
És 1500-ből nem jönne ki? Mert 2000 forint eléggé határeset sok vásárlónál. Annyiért a rendezvényeken köteteket kapnak. Az én véleményem szerint valahogy 1500-ből kellene kihozni, az még talán belefér a rajongóknak. De gondolom gerincet nem akarsz rá, és gondolom emiatt csak nálad és esetleg a képregényboltokban lesz kapható, igaz?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1425 Dátum: 2009. szeptember 23. - 22:25:05 »
De akarok, és nem jönne ki 1500-ből. Annyiból még a Vadász lelke se jött ki, pedig azt nyilván többen veszik meg.
Rövid számtan: ha nem adom terjesztőknek, akkor 1500 per darabszám. Nagyjából 600.000 lenne a készítése. Az 400 eladott darab, ami sose jönne össze saját eladásokból.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1426 Dátum: 2009. szeptember 23. - 22:36:03 »
A Vadász lelke hány oldalas is volt? Csak mert nem túl vékony 48 oldal a gerinchez?  :headscratch: Tudom, hogy sokkal nem lehetett több. De mindegy, neked kell tudnod. Ha most csak egyet adsz ki, akkor azt biztos megveszem. A jövőre nézve pedig én maximum évi három kötetnek látnám reálisan az esélyét. Az még talán beleférne az olvasóknak, de még így is elég necces.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1427 Dátum: 2009. szeptember 23. - 22:42:53 »
Sorozatra sok. Nem csak hozzáállás és füzet/ár kérdése (most adtam ki négy és félezer forintot egy olyan hc-ér,t aminek teljes tartalma plusz kétszer annyi anyag kijött volna 3e alatt, szóval elég fanatikus vagyok a történettel kapcsolatban, igen), hanem hogy hosszú távon ez brutális, és a sorozat nem osztható fel úgy, hogy egy darabig vehetem, utána meg a fene bánja. Az a Hellblazer volt legfeljebb az antológiából.
Ha ilyet akarsz, gondolkozz maximum 96 oldalban és két részben. Akkor kapsz egy nagybetűs Talánt. De nemhiába adta fel ezt Tóni és Vladi is, ők is vetettek fel dettó ugyanilyen ötleteket.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1428 Dátum: 2009. szeptember 23. - 22:52:27 »
A Vadász lelke hány oldalas is volt?
48
a sorozat nem osztható fel úgy, hogy egy darabig vehetem, utána meg a fene bánja.
Ezt hogy érted? Ha menne, mehetne végig is...
Idézet
Ha ilyet akarsz, gondolkozz maximum 96 oldalban és két részben.
Ezt nem értem. 96 oldal és két rész? A 48 oldal a két rész. Vagy évi 2-t mondasz? Azon mit gondolkodjak, az már besült egyszer.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1429 Dátum: 2009. szeptember 23. - 23:06:12 »
Sepi, nem hiszem, hogy a kötetnek amiatt drágábbnak kellene lennie ugyanannyi oldalon, mert gerinces. Az a nyomdának csak eggyel több hajtogatást jelenet a borítóra, esetleg kapcsolt gerinc helyett ragasztani kell a borítót, szóval nem nagyobb munka. (megjegyzem a kapcsolt még talán tartósabb is lenne)
De ha a nyomda ilyen miatt mégis többet kér el, akkor az részükről finoman fogalmazva @eciség.
This is a joke. A real practical Joke.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1430 Dátum: 2009. szeptember 23. - 23:10:33 »
De a gerinchez egy bizonyos vastagság is kell, plussz azért el lehessen olvasni a gerincen a címet, és a könyvesboltok, ha jól tudom, csak a agerinces kiadványokat terjesztik a képregényekből.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1431 Dátum: 2009. szeptember 23. - 23:16:49 »
Idézet
Ezt hogy érted? Ha menne, mehetne végig is...
Nem, ne kiadóként nézd. Vásárlóként: van egy hatvan részes sorozat, ami nem olyan, mint a Pókember, hogy vannak benne 1-től nyolc-tizenkét füzetig terjedő sztorik, amik között vagy van kapcsolat, vagy nincs. Ez egy hatvan részre bontott képiesített regény, egy egybefüggő történet. Ennél nem lehet olyat, hogy megveszek belőle pár füzetet, és ha kimarad egy-kettő, a fene bánja, nem maradtam le semmiről. Ha egyszer belekezd valaki, akkor ott vagy lemond arról, hogy megtudja a sztori végét, vagy arra kötelezi magát, hogy megveszi végig. És ebben a formában így kiadni, hogy gyakorlatilag 1000 HUF/füzet, és a megjelenése is attól függ, hogy vagyunk-e elegen hozzá... ehhez 2-300 nagyin lelkes és elkötelezett és megfelelő anyagi hátterű ember kell (a türelem egy része csak, eredetiben is elment hat évig, de a HC-k is most öt egymás utáni évben jelennek majd meg). Ha ilyen formában akarsz kiadni valamit, gondolkozz maximum 96 oldalas történetekben, az belefér két ilyen füzetbe, de ne egy kvázi végtelen szappanoperában. Az Y erre nem alkalmas. Akkor már inkább Hellblazer, vagy egy másik szívügyed, egy Birds of Prey.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1432 Dátum: 2009. szeptember 23. - 23:50:47 »
Köszi, így már értem.  ;) Van is benne valami.
GG: el vagy tévedve kicsit, a gerinc tényleg nyomdaköltség növelő tényező. Egy kapcsolás nem kerül semmibe, a ragasztás igen, plusz maga a gerinc nyomtatás. Erősen drágább a gerinces kötet.  ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1433 Dátum: 2009. szeptember 24. - 08:17:17 »
lehet, hogy az árakkal nem vagyok tisztában, de dolgoztam nyomdában, és ismerem a munkafolyamatokat. Nem tart sokkal tovább egy ragasztottat megcsinálni, mint egy kapcsoltat.  És az nem igaz, hogy a kapcsolás nem kerül semmibe. Kapocs ingyen van, vagy mi?
This is a joke. A real practical Joke.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1434 Dátum: 2009. szeptember 24. - 09:34:25 »
Hát, én kegyetlen őszinte leszek: én sohára kattintottam, mert nem hogy az Y-ért, de még másért sem fizetnénk nagyon ennyit ha csak 48 oldal az egész... :roll:

Ju

• Pókfej
« Válasz #1435 Dátum: 2009. szeptember 24. - 09:46:05 »
Nekem is azért nem esélyes, mert nagyon sok 2000 48 oldalért. A többieket olvasva meg gabynak szerintem igaza van.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1436 Dátum: 2009. szeptember 24. - 09:56:53 »
Én a talán-ra szavaztam, de én is nagyon soknak érzem a 2000 Ft-t 48 oldalért, pláne ha folyamatosan ennyiért jönne.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1437 Dátum: 2009. szeptember 24. - 10:08:47 »
A 2000 HUF 48 oldalért annyira nem sok. Tudok mutatni olyan (igaz, prestige... ez olyan, mint a Vadász lelke, gerinces, de nagyon vékony) füzeteket, amik eredetileg is majdnem ennyibe fájnak borítóáron. Ha valami ekkora történet lenne limitált példányszámban, akkor a történettől magától függően meg lehet gondolni (például én lehet, megfontolnám bármelyik Whatever...-t a DC-től ennyiért magyarul is, csak tudjam előre, ki a fordító...). De a probléma ott van, ahol talán Tóninál bukott ez, hogy honnan veszel ilyen történetet? Mert az Annualokban nem szoktak ilyenek megjelenni, a GN-ek minimum hatvan oldalnál indulnak és a határ a csillagos ég, antológiáért meg nem biztos, hogy fizetnek ennyit (hmmm... bár talán Tonynál ez utóbbi volt a gond, Vladinál lehetett az, hogy nincs ekkora egybe történet).

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1438 Dátum: 2009. szeptember 24. - 20:06:40 »
Látom kaine valamiért a szíved (egy újabb ?  ;D) csücske ez az Y de szerintem felejtsd el. Szerintem nem menne nagyon, vagy még annyira se.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1439 Dátum: 2009. szeptember 24. - 22:20:22 »
Hát, én kegyetlen őszinte leszek: én sohára kattintottam, mert nem hogy az Y-ért, de még másért sem fizetnénk nagyon ennyit ha csak 48 oldal az egész... :roll:
Hát, ha már a vérbeli DC-fan se venné meg, tényleg mire számíthatnék?  :) Dobtam az ötletet, srácok, köszi a hozzászólásokat.
Gaby, a Birds of Prey garantált bukta lenne, szóba se jöhet ilyen formában. Se semmi más. Ahhoz, hogy az emberek kifezessenek ennyit 48 oldalért, garancia kell rá, hogy amit vesznek, azt nagyon akarják (ami az Y esetében meg is lenne). Egy ismeretlen képregény kiadásánál totális öngyilkosság ugyanez.  ;)