Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. December 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 868802 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2840 Dátum: 2015. Június 16. - 02:31:06 »
Azért vannak időutazós történetek, amikben nincsenek paradoxonok, mégpedig azok, amikben minden időutazás lejátszódott már egyszer és ezért nem lehet megváltoztatni semmit (pl. 12 majom). Tudom, hogy ez más eset, de akkor is bele kellett kötnöm :).
...

Bocs az OFFért, de a 12 majom az egyik kedvenc filmem, és muszáj volt írnom, hogy pont nem jó példa erre. Ugyanis a film végéig csak nyomoznak, hogy megtudják min is kell változtatni. Amikor megvan, küldik Jones-t... persze nyitva hagyták, hogy vajon sikerül-e a világmegváltás. Ha paradoxon kell, akkor ajánlanám az ebből írt sorozatot, szintén 12 majom címmel. De az egész téma alapjául szolgáló francia kisfilmet is érdemes megnézni, a La Jetée-t 1962-ből.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2841 Dátum: 2015. Június 17. - 12:10:52 »
Azért vannak időutazós történetek, amikben nincsenek paradoxonok, mégpedig azok, amikben minden időutazás lejátszódott már egyszer és ezért nem lehet megváltoztatni semmit (pl. 12 majom). Tudom, hogy ez más eset, de akkor is bele kellett kötnöm :).
...
Bocs az OFFért, de a 12 majom az egyik kedvenc filmem, és muszáj volt írnom, hogy pont nem jó példa erre. Ugyanis a film végéig csak nyomoznak, hogy megtudják min is kell változtatni. Amikor megvan, küldik Jones-t... persze nyitva hagyták, hogy vajon sikerül-e a világmegváltás. Ha paradoxon kell, akkor ajánlanám az ebből írt sorozatot, szintén 12 majom címmel. De az egész téma alapjául szolgáló francia kisfilmet is érdemes megnézni, a La Jetée-t 1962-ből.

Akkor lehet valamelyikünk félreértelmezte a történetet :), mert nekem az jött le belőle, hogy Végig meg akarják változtatni a múltat, majd amikor majdnem sikerül, elbuknak és kiderül, hogy azért volt az a visszatérő rémálma, mert gyerekként a saját halálát látta, csak akkor még nem tudott róla. Vagyis csak egy idősík van, amin minden időutazás lejátszódott már egyszer és semmin nem lehet változtatni. Ebből pedig az következik, hogy itt nem léteznek paradoxonok. Ez amúgy magyarázat arra is, hogyha létezik időutazás, akkor miért nem azért küldik vissza, hogy változtassa meg a múltat: mert a jövőben már tudják, hogy nem lehetséges semmin se változtatni.. Ha esetleg tovább elmélkednél a filmről, írj, ha az OFF témában válaszoltál és akkor átnézek oda is :).

Amúgy paradoxon alapvetően csak igénytelenség és lustaság miatt alakul ki, mert ha minden szabályt rendesen kidolgoznak, lefektetnek és tartják is magukat hozzájuk és mindent logikusan és intelligensen megmagyaráznak, akkor elméletileg bármilyen időelméletből lehet paradoxonmentes sztorit alkotni. Csak az a baj, hogy ezzel sokan nem foglalkoznak. A Pókembernél se lett volna ennyi felháborodás, ha mondjuk mindent részletesen kidolgoznak és elmagyaráznak már az elején, nem csak így beledobálnak mindenféle elemeket a sztoriba csak azért, mert nem merték meglépni, hogy valami hétköznapi, emberi gyengeségből vagy hibából vagy egyéb dologból fakadóan menjen tönkre a házasságuk. Meg persze, hogy visszaállítsák azt az időszakot, amikor még nem volt köztudott Pókember kiléte. De végül is, így két legyet ütöttek egy csapásra.

Blue S

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2842 Dátum: 2015. Június 18. - 10:34:27 »
Elkezdődött a BND és eddig nem olyan vészes, a magam részéről sokkal rosszabbra számítottam. Persze, ebben az is szerepet játszhat, hogy csak a jobb történetek lesznek kiválogatva. Most is jó volt a válogatás, Slott remek író.

Ami tetszett:

- az utcai tolvaj történetszála. Egyszerűen bosszantó, hogy mekkora szerencséje van. Ráadásul a fickónak nagyon tenyérbemászó a képe. Ez azért is lehet, mert szerintem nagyon jó arcokat rajzoltak ebben a füzetben. 

- Mr. Negatív érdekes ellenfélnek ígérkezik. Van esze, stílusa. Eddig rendben van.

- a történetek rajzai. Szépen kivehető minden, pont ahogy szeretem. OK. nem egy Deodato, de Niven sem rossz. A nagyobb paneleken is csak ámultam.

Ami nem tetszett:

- azért egy ilyen zseni, mint Peter, simán találna munkát a "lehetőségek hazájában". Ha másképpen nem, akkor vállalkozóként. Bár erre sor fog kerülni Tomi egyik válaszából ítélve.

- Peter szakít egy szupermodellel, mert félti az agglegény életét, azonban mikor rákattan egy másik jó csaj, akkor a mosdó ablakán át elmenekül?  Az más kérdés, hogy mi tudjuk, nem a két szép szeméért nézte ki magának a fekete hajú lány, de ő nem. Egy Oliver Queen biztos kihasználta volna az alkalmat, de egy olyan csóró, állandóan a balszerencséjére panaszkodó srác is simán megdöntötte volna a leányzót, aztán kész. Szerintem semmivel sem lett volna kevesebb az olvasók szemében, sőt, még emberközelibb lett volna.

- Mindenhol azt tanítják, már egy sima biztonsági őr tanfolyamon is, ha egy fegyveres támadó megpróbálja elvinni a bank vagy a posta pénzét, akkor vigye. Erre Carlie előlép, majd el is mondja, hogy ő a rendőrségnél dolgozik. Ami általában csak jobban felidegesíti az elkövetőt és rossz döntéseket hoz. Például elsüti a fegyvert. Ez majdnem akkora baki, mint amikor Batgirl egy májszakadás után egy órával kisétál a kórházból. 

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2843 Dátum: 2015. Június 18. - 12:47:34 »
- azért egy ilyen zseni, mint Peter, simán találna munkát a "lehetőségek hazájában". Ha másképpen nem, akkor vállalkozóként. Bár erre sor fog kerülni Tomi egyik válaszából ítélve.
Igen, csak időre van szüksége hozzá.
Idézet
- Peter szakít egy szupermodellel, mert félti az agglegény életét, azonban mikor rákattan egy másik jó csaj, akkor a mosdó ablakán át elmenekül?

Lehet, hogy nem volt az esete. Vagy az, hogy már itt megtetszett neki Carlie.
Idézet
- Mindenhol azt tanítják, már egy sima biztonsági őr tanfolyamon is, ha egy fegyveres támadó megpróbálja elvinni a bank vagy a posta pénzét, akkor vigye. Erre Carlie előlép, majd el is mondja, hogy ő a rendőrségnél dolgozik.
Ez tényleg merész, lehet, hogy csak olvasói kiszólás volt, vagyis a történet részévé tették, hogy Peter megtudja Carlie foglalkozását.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2844 Dátum: 2015. Június 18. - 13:05:33 »
- Peter szakít egy szupermodellel, mert félti az agglegény életét, azonban mikor rákattan egy másik jó csaj, akkor a mosdó ablakán át elmenekül?  Az más kérdés, hogy mi tudjuk, nem a két szép szeméért nézte ki magának a fekete hajú lány, de ő nem. Egy Oliver Queen biztos kihasználta volna az alkalmat, de egy olyan csóró, állandóan a balszerencséjére panaszkodó srác is simán megdöntötte volna a leányzót, aztán kész. Szerintem semmivel sem lett volna kevesebb az olvasók szemében, sőt, még emberközelibb lett volna.
Peter egy enyhén mamlasz, túlzott felelősségmániás, mindent agyonkombináló karakter.
Most komolyan, szerintem a csók alatt lefutottak benne az alábbi lehetőségek:
a. egy egy k*rva és mindjárt jön a stricije
b. ki akar rabolni
c. csak a burzsuj haveromra hajt
d. ribanc, elkapok tőle 14 nemi betegséget
n+1. ennyire ellenállhatatlan vagyok :brow:
És az utolsóra hiába a szupermodell exfele bocsánat barátnő, szerintem igen minimális esélyt láthat minden többé kevésbé átlagos külsővel és átlag alatti anyagi helyzettel rendelkező hímhez hasonlóan.
Szóval szerintem az a jelenet totál rendben volt. Amúgy bármily meglepő ilyen helyzetben ez a gyakoribb reakció.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2845 Dátum: 2015. Június 20. - 16:23:32 »
És akik azt mondták a csajnak,hogy Let's go!,azokkal le is feküdt?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2846 Dátum: 2015. Június 21. - 10:57:09 »
Kérdezd meg tőle. ;)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2847 Dátum: 2015. Június 21. - 17:11:12 »
Logikus.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2848 Dátum: 2015. Június 22. - 10:45:13 »
Van ennek más változata is, Asking 100 girls for sex és Asking 200 girls for sex, nagyon hasonlít a két végeredmény. (0/100 és 1/200)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #2849 Dátum: 2015. Június 22. - 10:53:41 »
Persze, azt is ismertem, egyáltalán nem lepett meg az eredmény. De ugye Peter pasi, így ezeknek nem sok referencia értéke lett volna, ebben a helyzetben.
No de ne offojuk szét a topicot, csak azért linkeltem, hogy szerintem Peter viselkedése, megfutamodása egyáltalán nem volt annyira abszurd.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 22. - 10:58:11 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2850 Dátum: 2015. Július 02. - 14:51:39 »
Kinn vannak a különszám előzetes oldalai.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2851 Dátum: 2015. Július 06. - 17:37:04 »
Már rendelhető a különszám.  :spidey:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2852 Dátum: 2015. Július 08. - 13:24:13 »
Ma jelent meg az új különszám.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2853 Dátum: 2015. Július 09. - 19:26:42 »
Ma vettem meg, még nem tudtam elolvasni, csak átlapoztam!
A rajzok isteniek!!!! :kingpin:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2854 Dátum: 2015. Július 09. - 19:38:39 »
tegnap meg is hozta a postás. lepődtem is rajta, mert nem emlékeztem, hogy előfizettem e vagy sem.

jukjuk

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2855 Dátum: 2015. Július 09. - 21:33:40 »
Nagyon szuper volt a különszám!  ;) Az egész sztori, a bunyókkal, a poénokkal hozta azt a jó öreg,  régi Pókemberes hangulatot. Na de gondolom, ez is volt a cél anno.  8)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2856 Dátum: 2015. Július 10. - 08:20:01 »
Elolvastam a különszámot. Guggenheim borzalom, csak ez jut róla eszembe. Borzalmasak azok a "párbeszédek". Kapkodtam a fejem, meg mersztettem a szemem sokszor, mert nem értettem, hogy miért mondják azt amit, meg mire mondják. Meg a történetben is voltak bakik.
A Rajzok jók lennének máshol, de itt meg nem lehet felismerni a figurákat, hogy ki ki lehet, és ez egy kicsit rontotta az élményt.
Annak örülök, hogy ki lett adva, de hogy ezt nem nagyon fogom újraolvasni, az biztos.
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2857 Dátum: 2015. Július 10. - 11:59:09 »
Gondolom Menace miatt kellett, ő mintha nagyon nem lenne teljesen 100%-ig megkerülhető.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2858 Dátum: 2015. Július 10. - 19:20:08 »
A HIHETETLEN PÓKEMBER KÜLÖNSZÁM 2015/1.:

Jó: Örülök hogy ki lett adva, egy hangulatos kis sztori volt, remek rajzokkal. Pláne az első rész tetszett, talán mert azt más színezte. ;)
A posztereknek is nagyon örültem, a fehér háttereset már ki is raktam a szobám falára! :kingpin: A belső borító nagyon bejött, a Hírharsonás újságos megoldás nagyon ötletes! A minőség, mint mindig most is szuper lett!
Rossz: A fentebb említett szokatlan viselkedésektől eltekintve, tűrhető író azért Guggenheim, bár tény, hogy Peter egy halálesetre való reagálása, számomra is szokatlan volt. Na már most, vagy a sok évi tapasztalat miatt nem rendítette meg a dolog túlságosan, vagy a vissza  fiatalodása végett bekövetkezett infantilis viselkedésnek lehettünk tanúi. Bár a füzet végén található "Így készült" oldalak érdekesek voltak, szerintem elég lett volna csak egy oldalba besűrítve bemutatni, így, jutott volna még egy oldal az eredeti borítóknak is!
Összegezve: Egy három részes nosztalgikus kaland, új szereplőkkel, életszerű, szép rajzokkal, és dupla oldalas poszterrel!
Értékelésem: 9/10

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2859 Dátum: 2015. Július 11. - 09:42:40 »
Köszi a véleményezéseket!
Több oka is volt, hogy ez a különszám megjelent, de amikor készítettem már nem voltak kétségeim, hogy jó döntés volt. Szerencsére többeknek tetszett, és tényleg fontos dolgok voltak benne a későbbiekre nézve.