Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. December 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 868805 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2820 Dátum: 2015. Június 11. - 14:39:12 »
Funny :)
This is a joke. A real practical Joke.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #2821 Dátum: 2015. Június 11. - 20:15:23 »
Dolgozott Peter tudósként, a Tri-Corp-nál, a volume 2 elején. Előtte szerintem csak az egyetemen Ahol a Parker-Hockberg féle vegyületet is megalkották (a Kobra körül a CSP v1 15-ben asszem)...

De Slott-ban az a jó, hogy ezt se felejtette el, amikor átveszi az "uralmat" a cím felett Peter állásintejúzik egy Horizon Labs nevű cégnél, ahol megemlítik a Tri-Corp-ot is, mint konkurenciájuk, asszem. Tök jó, hogy ilyen kis dolgokra is odafigyel Slott bá'...  :)

Megmondom miért erőltetik ezt a "semmi sem változott" bénaságot. Az esküvő meghiúsulása után biztos, hogy pár hétig legalább fasírtban voltak MJ-vel, legalábbis nem éltek együtt úgy, mintha mi sem történt volna. Mosolyszünet volt, fogalmazzunk úgy.
Mi volt (történetileg) az esküvő körül-után? A Kraven utolsó Vadászata.
Na most abba belemocskolni e miatt a retcon miatt azért elég gáz lett volna, úgyhogy szerintem ezért mondják, hogy semmi sem változott. Mert különben Pókember egyik alapvetését kéne átírni, megváltoztatni emiatt, hiszen MJ valószínűleg ott se lett volna.

Akkor, ha most össze akarjuk rakni az "új idővonalat": az esküvő nem történt meg, egy ideig haragban voltak MJ-vel, de kibékültek, aztán minden ugyanúgy történt, nem változott semmi sem ( :hehe:), majd Mephisto helyett volt a szakításuk, és azóta vannak külön?
Miért szakítottak?  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 11. - 20:27:12 írta petshop »

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #2822 Dátum: 2015. Június 11. - 21:42:09 »
Nagyon izgalmasan alakul az új történet. Kimondottan tetszik az "új" pókember. :)
És ha jól gondolom, igen nívós fordítót sikerült megnyerni a magyarításhoz. Heltai Olga az a Heltai Olga? :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2823 Dátum: 2015. Június 11. - 23:02:41 »
Nem fogok minden egyes felvetést egyesével megcáfolni, mert időm sincs rá, és mellesleg lehetetlen  is lenne. Mint minden olyan esetben, ahol a múlttal történik valami (az összes időutazós filmben), mindig találni ellentmondásokat, paradoxonokat, és igen, ez sem kivétel. Amikor valamit visszamenőlegesen változtatnak meg, 60 év és 5000 történet között biztosan rengeteget lehetne találni, amire  éppen nem érvényes az új szabály. Persze attól még kikereshetitek azokat, de attól még nem fog megváltozni. Ez az új status quo, innentől ez lép érvénybe. Én próbálok úgy válogatni történeteket, hogy innen, az új alapoktól tudjunk építkezni, úgymond tiszta lappal indulni. Ez minden, amit én tehetek.

És ha jól gondolom, igen nívós fordítót sikerült megnyerni a magyarításhoz. Heltai Olga az a Heltai Olga? :)
Így van, csakis a legjobb kezekbe adom a Pókunkat.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2824 Dátum: 2015. Június 12. - 08:21:52 »
Mondjuk ezt tökéletesen megértem. Nyilván nem a te dolgod a történet minden aspektusát védeni, mivel nem te írtad, ez van, az a lényeg, hogy az adott helyzetből a legjobb történeteket kapjuk meg.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2825 Dátum: 2015. Június 12. - 15:28:30 »
Egy csomó mindenre Slott amúgy lassan választ adott. Harryre, sőt, arra is, hogy miért nem emlékszik senki Pókember kilétére, köztük Norman sem. Amúgy egy jó nagy fricska lesz Quesada híres mondására.
Más kérdés, hogy mennyi jelenik ebből meg.

És higgyétek el, nem csak nekem lesz jó, ha nem ekll újraolvasni Gale, Guggenheim, de legfőképpen Joe Kelly* szerencsétlenkedéseit, hogy megtudjátok, mik maradtak ki…

*Legalábbis remélem, Tomi nem esik valami rossz nosztalgiába, hogy kiadja Joe Kelly „ha minden második szó pisi vagy kaki, az vicces, ugye?” sztorijait…

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #2826 Dátum: 2015. Június 12. - 21:41:37 »
Hol van , mi történt Vezérrel  , hogy Mr Negatív lett az alvilág főnöke . :headscratch: És a bevezetőben irt ismertetőben említett   Sötét angyalok \ Mennydörgők tagok közül ki az aki tényleg megjavult és hőssé vált . Egyről  tudok  akinek az új neve Atlasz lett , vagyis  Eric Josten  .És még kik ....... :nemtudom:
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2827 Dátum: 2015. Június 12. - 22:26:06 »
*Legalábbis remélem, Tomi nem esik valami rossz nosztalgiába, hogy kiadja Joe Kelly „ha minden második szó pisi vagy kaki, az vicces, ugye?” sztorijait…
Kellynek csak a komoly sztorijai  jöhetnek szóba.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2828 Dátum: 2015. Június 13. - 13:43:41 »
Mint minden olyan esetben, ahol a múlttal történik valami (az összes időutazós filmben), mindig találni ellentmondásokat, paradoxonokat, és igen, ez sem kivétel.

Azért vannak időutazós történetek, amikben nincsenek paradoxonok, mégpedig azok, amikben minden időutazás lejátszódott már egyszer és ezért nem lehet megváltoztatni semmit (pl. 12 majom). Tudom, hogy ez más eset, de akkor is bele kellett kötnöm :).
Amúgy igazad van, de szerintem ezeket az elmélkedéseket nem azért írják, hogy megválaszold őket. Főleg, ahogy te is írtad: nincs mindenre (sőt szinte semmire sincs) rendes válasz :).
Mondjuk a miért szakítottak kérdésen el lehetne filózni, hogy az alterált világban mi volt az oka.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2829 Dátum: 2015. Június 13. - 14:04:37 »
Azért vannak időutazós történetek, amikben nincsenek paradoxonok, mégpedig azok, amikben minden időutazás lejátszódott már egyszer és ezért nem lehet megváltoztatni semmit (pl. 12 majom).
Azt nem láttam, de azért, mert lejátszódott egy időutazás, miért ne történhetne meg újra?
Idézet
Mondjuk a miért szakítottak kérdésen el lehetne filózni, hogy az alterált világban mi volt az oka.
Az pont nem vitatéma, mert van rá magyarázat, csak később fog kiderülni.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2830 Dátum: 2015. Június 13. - 20:09:56 »
Azt nem láttam, de azért, mert lejátszódott egy időutazás, miért ne történhetne meg újra?

úgy értem az olyan történetek, amikben nem lehet megváltoztatni a múltat, mert már minden időutazás lejátszódott. Pl. vissza akarsz menni a múltba, hogy megváltoztass valamit, de a jövő ahonnan elindultál, az már egy olyan múlt folytatása, amiben már egyszer megpróbáltad megváltoztatni a múltat, de nem sikerült, vagyis mindig visszamész és mindig mindent ugyan úgy teszel, amiről persze nem tudsz a jövőben, és ezért mindig pont ugyan az az eredmény. Vagyis egy egyenes idősík van, amiben minden lehetséges időutazás lejátszódott már. Az ilyen történetekben elvileg nincsenek paradoxonok, mert mint a valóságban is: csak egy idősík van.
De ez már elég off téma, főleg, hogy a Marvel univerzumban egyértelműen nem így működik az időutazás :), szal leállok :).

Az pont nem vitatéma, mert van rá magyarázat, csak később fog kiderülni.

ja, akkor ne is árulja el senki idő előtt :).

balogh44

• Thanos
« Válasz #2831 Dátum: 2015. Június 13. - 20:36:14 »
Nem akarok értetlenkedni, de Harry nagyon laza lett, kb. mint a 60-70-es években. Mi lett a feleségével, Liz-el és a kis Normie-val? :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2015. Június 13. - 21:34:03 írta balogh44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2832 Dátum: 2015. Június 13. - 20:53:21 »
Liz közben volt Foggy Nelson barátnője is, Normie szépen nőtt közben. Találkozni fogunk velük, és kiderül minden.  ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #2833 Dátum: 2015. Június 13. - 21:33:47 »
Oké, várom. ;)

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #2834 Dátum: 2015. Június 15. - 19:13:15 »

Így van, csakis a legjobb kezekbe adom a Pókunkat.  ;)

Nagyon gratulálok akkor! :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2835 Dátum: 2015. Június 15. - 19:18:35 »
Elolvastam én is az új számot. Húúúú, nagyon fura lesz megszokni, hogy M.J. kikerült a képből és Póki újra szingli lett. :D Én igazából sajnálom, mert M.J.-vel jó párost alkottak, és engem nem zavart a házasságuk. :)
Az új sztori egyébként jól indul, tetszik, bár azon röhögtem, hogy az OMD utáni első történetben rögtön megtudja egy piti bűnöző Pókember titkát. :lol:
A borítót megvédeném: szerintem nagyon klassz lett, jó választás.

A OMD sztorija önmagában jól meg van írva, de nekem is az a bajom vele, mint itt többeknek, hogy nagyon érződik rajta, hogy részben azért lett kitalálva, hogy a házasságot eltöröljék. Komolyan, ennél bénább üzletet Mephisto nem is köthetett volna.  :hehe: (Al Bundy hogy örült volna egy ilyen alkunak! :lol: )
Na de nem háborgok, elfogadom, hogy ez van, csak szerintem szerencsésebb lett volna olyan megoldást találni, amihez nem kell visszamenőleg manipulálni a történelmet (így az írók magukat is megkímélhették volna az utólagos magyarázkodásoktól).

Egy csomó mindenre Slott amúgy lassan választ adott.
Most előttem van a kép, hogy Slott minden új történet írása előtt szemezgetett az olvasói levelekből, hogy "na lássuk, milyen ellentmondásokat kell még kimagyarázni". :lol:

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #2836 Dátum: 2015. Június 15. - 19:30:18 »
Kösz remek szám volt . Várom a különszámot   Hát  elégé gyorsan összetűzésbe fog kerülni Menace-val , pedig még csak most találkoztak . Lesz-e majd még egy különszám , vagy csak ez az egy .  A Sebek című történet is jó volt legalább meg tudtuk hogy ,hogyan került  a kis Péter ,May  néniékhez . Kérdésem  , Mayy néninek és Ben bácsinak  miért nincs saját gyermeke . 1. Betegség vagy baleset miatt nem lehetett mert vala melyikük meddővé vált . 2. Volt csak gyermekkorában tragédia miatt elhunyt .3. Nem is akartak ,jól érezték magukat gyermek nélkül is .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2837 Dátum: 2015. Június 15. - 21:23:32 »
Az új sztori egyébként jól indul, tetszik, bár azon röhögtem, hogy az OMD utáni első történetben rögtön megtudja egy piti bűnöző Pókember titkát. :lol:
Még nem tudta meg... :)
Lesz-e majd még egy különszám , vagy csak ez az egy . 
Lesz még egy.
Idézet
Betegség vagy baleset miatt nem lehetett mert vala melyikük meddővé vált .
A nem hivatalos verzió szerint Ben bácsi a ludas.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2838 Dátum: 2015. Június 15. - 21:23:53 »
Slott eddig 2 sztorija úgy kezdődött, hogy Peter rányomta valakire a száját, kíváncsi leszek ki lesz a következő!  :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2839 Dátum: 2015. Június 15. - 21:38:49 »
Slott szemtelen. :) Tudta, hogy nagy a felháborodás amiatt, mert MJ-t eltávolították, ezért nagy felütéssel nyitott, direkt csinálta. Ahogy azt is, hogy mert úgy hírlett, hogy olyanok lesznek a sztorik, mint a 60-as években, ezért ezt megcáfolandó volt a "MI? Semmi búzasüti?" szöveg.  ;D