Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 918542 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #140 Dátum: 2012. február 18. - 11:30:08 »
de a fertőzött kevert 40-es évekbeli gengszterek-sár az mindennek az alja volt.  :D

Őt nagyon bírtam!  :D
"Live for nothing or die for something, your call."

kzoli

• Sakál
« Válasz #141 Dátum: 2012. február 18. - 17:13:07 »
Most,hogy a jövő héten megjelenik az első szám,ismét elővettem a pókemberes Polgárháború első két képregényfüzetét (a Semicest),mivel fel kell frissítenem az emlékeimet tavaly ilyenkorról. Hála a  :kingpin:-nek,hogy ezután kiváló minőségben folytatódik a sztori. Már nagyon várom a csütörtököt!

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #142 Dátum: 2012. február 18. - 18:25:35 »
De pont az a baj, hogy ezt ő jól tudja csinálni, csakhogy a tapasztalatok alapján két tucat Pók-íróból ha egy képes erre hosszú távon. Vagyis Slott után szinte menthetetlenül nagyon, nagyon le fog esni a színvonal.

ki tudja ki jön utánna, nem kell rögtön leírni az egészet. Lehet hogy találnak vakami jobb írót. :)
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #143 Dátum: 2012. február 18. - 18:29:57 »
De ott csak azért, mert a nyolcvanas-kilencvenes évek kötelező tétemelése miatt nagyon megnövelték Pókember erejét.
Valójában mindegy, hogy miért.  ;) Igazad van abban, amit írtál, de ez mit sem változtat azon, hogy Morlun jó volt - a maga idejének legjobbja.

kzoli

• Sakál
« Válasz #144 Dátum: 2012. február 18. - 19:42:13 »
Nekem az Ezékiel-Morlun-Pókember képregény nagyon tetszett,talán azért,mert szeretem az ilyen misztikumos történeteket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #145 Dátum: 2012. február 18. - 20:12:42 »
Igazad van abban, amit írtál, de ez mit sem változtat azon, hogy Morlun jó volt - a maga idejének legjobbja.
1. Ez evidens. ;D
2. Arra a történetfonalra csakugyan. Bár nekem jobban tetszett az a magyarázat, amivel Hudlin állt elő utólag Morlunra, hitelesebbé tette a nagy kép szempontjából Straczynski történetét. (Nem retcon volt, hanem inkább utólagos kiegészítés, de a jobb fajtából.)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #146 Dátum: 2012. február 18. - 21:09:57 »
Idézet
Hosszú évek óta - konkrétan a Klón sztorik óta - az egyetlen olyan ellenség volt, aki tényleg ellenfél volt Pókember számára (talán még a Fekete Tarantulla). Az előtte levő 7 évben mindegyiket lazán leverte, minden fegyverük elől elugrált, meg minden. Minden feszültség elszállt a történetekből emiatt. JMS jól ráérzett, hogy van egy dolog, amivel szemben a póktempó mit sem ér: az állóképesség.
Na és? Attól még nem lesz jó karakter, mert ütötte-vágta kedvenc Pókunk, aztán csak jött, mint egy Terminator. Erős volt, megállíthatatlan, ez való igaz. És ezen kívül mi volt még? Nulla. Egy nagy kövér nulla. A helyére lehetett volna állítani bárkit, aki erős és megállíthatatlan.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #147 Dátum: 2012. február 19. - 13:20:40 »
Bár nekem jobban tetszett az a magyarázat, amivel Hudlin állt elő utólag Morlunra, hitelesebbé tette a nagy kép szempontjából Straczynski történetét. (Nem retcon volt, hanem inkább utólagos kiegészítés, de a jobb fajtából.)

Vagyis?  :nemtudom:

És ezen kívül mi volt még? Nulla. Egy nagy kövér nulla. A helyére lehetett volna állítani bárkit, aki erős és megállíthatatlan.

Nem tudom. Nekem azért árnayltabbnak tűnt... Legalábbis az első sztoriban. Az Other-ben már tényleg ez volt, amit mondasz.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #148 Dátum: 2012. február 19. - 15:26:57 »
Hogy a Morlun mint természeti erő azért létezik, hogy természetes ellensége legyen a totemeknek. Nem csak a Póknak, mindegyiknek. Egyfajta afrikai istenség lett, akinek a többiek avatarjait kellett féken tartani.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #149 Dátum: 2012. február 19. - 15:53:36 »
Hogy a Morlun mint természeti erő azért létezik, hogy természetes ellensége legyen a totemeknek. Nem csak a Póknak, mindegyiknek. Egyfajta afrikai istenség lett, akinek a többiek avatarjait kellett féken tartani.
De hát JMS-nél is ugyanez volt.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #150 Dátum: 2012. február 19. - 16:03:42 »
A helyére lehetett volna állítani bárkit, aki erős és megállíthatatlan.
1: Nem lehetett, mert nem volt más ilyen. Ha lett volna, megtették volna már régen.
2: Nem az a lényeg, hogy kit lehetett volna a helyére rakni, hanem az, hogy kitalálták és írtak vele egy tök jó sztorit. Ha mégis más lett volna, akkor is lehetett volna ugyanilyen jó, a lényeg nem a figurában van, hanem a történetében.  ;)

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #151 Dátum: 2012. február 19. - 16:40:56 »
De hát JMS-nél is ugyanez volt.

Én se érzek óriási különbséget.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #152 Dátum: 2012. február 19. - 20:13:27 »
JMS-nél egy afrikai pókistenség totemének kissé megmagyarázatlan vadásza volt, akinek az volt a dolga, hogy kinyírja az aktuális halandót és passz. Hudlin azzal ment tovább, hogy nem egy specifikus isten kissé érthetetlenül túltápolt ellenfele lett, hanem an blokk az egész kontinens spirituális hadseregének ellensúlya, ami már jobban magyarázza, miért erősebb egymaga sokkal annál, mint amit le kell vadásznia.
A lényeg igazából abban van, hogy Straczynskinél egy alapvetően egyszer használható erős ellenfél volt, a Fekete Párduc lapjain pedig egy reális hátterű misztikus jelenség. És ez azért nem mindegy.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #153 Dátum: 2012. február 19. - 20:52:32 »
Idézet
1: Nem lehetett, mert nem volt más ilyen. Ha lett volna, megtették volna már régen.
1. SZóval azt akarod mondani, hogy az írók fantáziáján kívül nem lehetséges semmi? Vagyis azért nem csináltak Morlun helyett egy másik karaktert, mert nem lehetett?
Ugyan már. Egy 24 oldalas sztoriban behozhattak volna egy új, hasonlóan tápos karaktert. Nem azért nem cserélték le, mert nem lehetett volna másra. Azért nem cserélték le, mert nem akarták lecserélni. Van némi különbség.
A képregény nem arról szól, hogy nem lehet újat kitalálni benne, csak az addig megírt ellenfelekkel lehet dolgozni.
Idézet
2: Nem az a lényeg, hogy kit lehetett volna a helyére rakni, hanem az, hogy kitalálták és írtak vele egy tök jó sztorit. Ha mégis más lett volna, akkor is lehetett volna ugyanilyen jó, a lényeg nem a figurában van, hanem a történetében.
Ez így igaz, de attól, hogy írnak a szereplésével egy jó sztorit, még nem lesz jó karakter. Mert a sztori nem miatta volt jó. AZ ő szerepe kimerült abban, hogy legyen Pókunknak egy olyan ellenfele, akit nem tud legyőzni.Ennyi, nem több. Ha Venomot hizlalták volna fel ennyire, akkor már ő is jó karakter lenne, csak mert amúgy jó sztoriban szerepel? Pont ez az, amit mondani akarok: Legyenek bármilyenek is a vele írt történetek, őt bármilyen frissen kitalált, tápos, megállíthatatlan szupergonoszra le lehetne cserélni. Vagyis Morlun egy nulldimenziós, teljesen felejthető karakter, akinek éppen olyan szerencséje van, hogy a karakterétől függetlenül jó sztoriban szerepel.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #154 Dátum: 2012. február 19. - 21:44:18 »
1: Félreérted. Arra gondoltam, hogy a már meglévőek közül nem lehetett senki ilyen. Ha nem Morlunt találják ki, hanem Belzebubot, semmi lényeges különbség nem lett volna, csak a neve más...
2: Itt pedig lényegében elbeszélünk egymás mellett. Nem az volt a mondandóm lényege, hogy Morlun hejdejó karakter, csak azt mondtam, hogy egy olyan, akivel hosszú idő óta végre egy igazán értékelhető sztorit tudtak alkotni.
És innentől kezdve igazán mindegy, hogy kit találnak ki helyette, a lényeg, hogy csak a neve lenne más. A sztori a lényeg benne.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #155 Dátum: 2012. február 19. - 21:48:20 »
Jah, okés, akkor valóban félreértelmeztem a mondandódat.  :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #156 Dátum: 2012. február 20. - 06:45:17 »
A héten várható az első szám ?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #157 Dátum: 2012. február 20. - 10:45:35 »
JMS-nél egy afrikai pókistenség totemének kissé megmagyarázatlan vadásza volt, akinek az volt a dolga, hogy kinyírja az aktuális halandót és passz.
Úgy emlékszem, nem csak a pókistenség emberkéit nyírta, hanem minden másét is, ezért volt a vérében egy csomó mindenből. Igaz, régen láttam, s nem is tudom most előkeresni, de én még mindig nem látom a lényegét, miben változott a Fekete Párducban. :headscratch:

kzoli

• Sakál
« Válasz #158 Dátum: 2012. február 20. - 19:11:32 »
A héten várható az első szám ?

Igen,most csütörtökre várható a SEMIC által elkezdett és a KINGPIN által folytatni készülő sztori.  :spidey:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #159 Dátum: 2012. február 20. - 19:29:39 »
Ma hoztam el a nyomdából, már csomizom, holnap délelőtt postázzuk. Újságosokhoz is kikerül szerdán már várhatóan, úgyhogy ebből is az első számot még nem biztos, hogy előbb kapják meg az előfizetők, de most a csúszás miatt olyan hamar ki akartam hozni, ahogy csak lehetett.