Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917584 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #1680 Dátum: 2013. december 12. - 20:19:09 »
A legtöbb személyautó 1,5-3 tonna között mozog. Szóval igen, nem nehéz tíz tonna megemelése esetén egy maximum harmad akkora súlyt eldobni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1681 Dátum: 2013. december 12. - 20:26:18 »
Konkrétan ez a típus ennyi, eredetileg 1091 kg, egy közúti verzió kb. 1300.
3,5 tonna pl.egy peugeot Boxer max össztömege (telepakolva + autó súlya), ilyen kocsikat használunk a cégnél, de az már jóval nagyobb.
http://professional.peugeot.hu/media/deliacms/media/19/1924-e6819e.jpg
Szóval itt nem a harmada, hanem kb. a tizede annak amit max meg tud emelni, mintha te eldobnál egy 5-10 kiló közötti súlyt.
« Utoljára szerkesztve: 2013. december 12. - 21:57:31 írta Todd »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1682 Dátum: 2013. december 12. - 20:55:31 »
Todd, ez merő okoskodás a részedről.
http://wiki.answers.com/Q/How_much_does_a_1994_Jeep_Wrangler_weigh#slide1
Másfél tonna körül van egy olyan jeep wrangler, a pontos súlyának nem tudtam utánanézni.
Én tudom, bár nem vagyok súlylökő, de én is edzettem több évet konditeremben. Ha 60 kilót fel tudok emelni az nem jelenti azt hogy 6 kilót ilyen egyenesen ilyen magasságba fel tudok dobni, sőt. Biztos hogy nem. És nem csak hogy feldobta, hanem olyan erővel dobta, hogy áttörte a kőfalat.
A másik, hogy a pókember sosem dobálózott ekkora tárgyakkal, ami megint csak azt bizonyítja, hogy már erősebb, mint a 10-20 évvel ezelőtti képregényekben.
A harmadik pedig, hogy azóta már utána néztem az erejének.
http://marvel.wikia.com/Spider-Man_(Peter_Parker)
"Originally, Spider-Man could lift ten tons, after Queen's mutation, he could lift 15 tons, finally, after the Other evolution, he can lift 20 tons. "
This is a joke. A real practical Joke.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1683 Dátum: 2013. december 12. - 21:04:29 »
Ezek olyan hsz.-ek, amelyekből kiderül, - ha netán valaki elfelejtené véletlenül - hogy milyen fórumon is vagyunk éppen.  :hehe:

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #1684 Dátum: 2013. december 12. - 21:24:20 »
Bepofátlankodok má' én is, így pár év elteltével, meg mivel épp tudom a választ az egyik kérdésre.  ;D

Az átalakulás a Spectacular v2 17-20-ig történt, a "Changes" című sztoriban. Pontosan az Avengers Dissassebled, azaz a Káosz alatt zajlott (2004,09-től 2004,12-ig), szóval még eléggé a Másik előtt. Annyiból jó lett volna kiadni, mert egy fontosabb változás történt benne, illetve a Pókkirálynő karakterének még fontos szerepe lesz a Pók-sziget sztoriban, ha eljutunk odáig majd.
Egyébként az átalakulás, újjászületés szinte pontosan úgy történt, ahogy Peter hallucinálta még a "Kraven utolsó vadászata" alatt. Átalakult egy hatalmas pókká, amiből kikelt az új Peter Parker, az immár 'pókosabb' képességekkel. Jó kis story volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1685 Dátum: 2013. december 12. - 21:46:31 »
Ezek olyan hsz.-ek, amelyekből kiderül, - ha netán valaki elfelejtené véletlenül - hogy milyen fórumon is vagyunk éppen.  :hehe:
Igyekszik az ember. :)
A másik, hogy a pókember sosem dobálózott ekkora tárgyakkal, ami megint csak azt bizonyítja, hogy már erősebb, mint a 10-20 évvel ezelőtti képregényekben.
Szerintem inkább csak nem kezelték az erejének megfelelően. 10-es volt írva mindig, mégis rendszeresen inkább 1-2 körüliként viselkedett.
« Utoljára szerkesztve: 2013. december 12. - 21:50:28 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1686 Dátum: 2013. december 12. - 21:52:39 »
Hol van már a legeleje, hogy 10 ember erejével bír.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1687 Dátum: 2013. december 12. - 21:56:12 »
Hát ez az. Számomra amúgy az mindig valahogy mindig szimpatikusabb is volt, ahogy Rozsónál se szeretem az öngyógyító képesség végletekig eltúlzását.

jukjuk

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1688 Dátum: 2013. december 12. - 22:30:14 »
Erről a kocsidobálós / erőkategóriás témáról jutott eszembe a Nemzetellenes összeesküvés első része, ahol konkrétan egy tankot emel a magasba, majd vág a földhöz a mi Petya haverunk..  ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1689 Dátum: 2013. december 12. - 22:43:08 »
Én hozzászoktam az erős Pókfejhez. Legalábbis én mindig példaként felhozom a CsPók 107.-et, mikor irtó nagy súly alól emelte ki magát. Az meg ezek az "újjászületések" előtt történtek.  :) Végül is egy Angyalról beszélünk, nem lenne fura, ha 10 normál ember letudná gyűrni?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1690 Dátum: 2013. december 12. - 23:15:05 »
Hol van már a legeleje, hogy 10 ember erejével bír.  :D
Amikor még Lee és a társai sem igazán tudták, hogy most akkor pontosan milyen erős figurákat is hoztak létre, mi? Amikor a Lény a Marvel második-harmadik legerősebbjeként éppen csak ki bírt nyomni tíz tonnát, és nem szaladgáltak százával a száz tonnákkal zsonglőrködő egyedek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1691 Dátum: 2013. december 12. - 23:16:16 »
Hihetőbbek is voltak azok a bunyók annak idején. :)

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #1692 Dátum: 2013. december 13. - 14:18:38 »
Sajnos JMS hajlamos alapvető hibákat elkövetni, nem tudom, miért. Nem néz utána, és nem hallgat senkire, nem kérdezi meg a szerkesztőtől? Ilyen hibák voltak már a Panini kiadás idején is, amikor May néni azt mesélte Peternek, hogy Ben bácsit a ház előtt lőtték le, hogy Gwen milyen sokáig volt távol Londonban, vagy most a hálós, illetve May néni leánykori neve. De még volt néhány jelentősebb.

Sajnos ezek a hibák nekem is feltűntek, ami a legjobban zavart az a fekete pókruha behálózva a toronyba, és a háló nem foszlott el évek óta vagy mi? Meg teljesen behálózza a rendőrt, régebben mindig legalább az orrukat szabadon hagyta a behálózott embereknek, hogy legalább levegőt kapjanak.

Ezenkívül a második történet rajzai sem tetszenek, vagy a kihúzó a baj vagy a színek? A rajzok emlékeztetnek a Paninis Pókemberben látottakra, J.R. Jr. újkori rajzaival a világból ki lehetne kergetni, és ez hasonló ahhoz. Ezeket nem lehet, hogy részben számítógéppel rajzolják?

Az első történet mindenben tetszik, a rajz is jó és a történet is, nem beszélve az eredeti borítóról.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1693 Dátum: 2013. december 13. - 15:22:55 »
Ezeket nem lehet, hogy részben számítógéppel rajzolják?

Az első történet mindenben tetszik, a rajz is jó és a történet is, nem beszélve az eredeti borítóról.
Heh, ha valami nem tetszik, azt rögtön biztos számítógéppel rajzolták?  :D
Amúgy nagyon valószínű, sokkal kényelmesebb, és mivel úgyis digitális lesz a színezés, meg a nyomtatás, egyszerűbb is mindenkinek. De ugyanez igaz az első történetre is, plusz az első történet borítóját biztosan teljes egészében számítógéppel rajzolták.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1694 Dátum: 2013. december 13. - 17:42:44 »
Nem csak valószínű… lassan húsz éve pár szerzőit leszámítva az amerikai képregények számítógépes színezéssel és nagyon ritka kivételektől eltekintve gépi kihúzással és beírással készülnek. Egyedül a ceruzarajz fázis meg persze a vázlatépítés maradt nagyrészt kézi. Az egyetlen, akiről fejből tudom, hogy a betűzést leszámítva mindent kézzel csinál, az Alex Ross.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #1695 Dátum: 2013. december 13. - 17:45:48 »

Amúgy nagyon valószínű, sokkal kényelmesebb, és mivel úgyis digitális lesz a színezés, meg a nyomtatás, egyszerűbb is mindenkinek. De ugyanez igaz az első történetre is, plusz az első történet borítóját biztosan teljes egészében számítógéppel rajzolták.  ;)

Ó, micsoda naiv voltam eddig! Most hogy mondtad jobban megnéztem és tényleg az első történet arcai is elég szögletesek. Micsoda csalódás! Nem is tudom mit gondoltam eddig. Nekem sokat levesz a varázsából, ha számítógépen rakják össze ezt is, nem szeretem mikor szögletes és túl színezett. Az egészet valami 3D szoftverrel modellezik aztán valamilyen grafikai szoftverben színezik? És minden képregényt manapság? Csak nem!

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #1696 Dátum: 2013. december 13. - 18:02:04 »
Nem csak valószínű… lassan húsz éve pár szerzőit leszámítva az amerikai képregények számítógépes színezéssel és nagyon ritka kivételektől eltekintve gépi kihúzással és beírással készülnek. Egyedül a ceruzarajz fázis meg persze a vázlatépítés maradt nagyrészt kézi. Az egyetlen, akiről fejből tudom, hogy a betűzést leszámítva mindent kézzel csinál, az Alex Ross.

Köszi a magyarázatot, legalább a ceruzarajz részben kézi :-\

Todd

• Pókfej
« Válasz #1697 Dátum: 2013. december 13. - 18:04:03 »
Nem, nagyon nem így megy.  :lol: De akik nem ismerik, sokan ebben a hitben élnek, rajzolva van minden.
A különbség annyi, hogy nem tollal, vagy ecsettel, hanem tablettel húzzák ki. Ez egy digitalizáló toll, amit ugyanúgy mozgatsz, mint egy sima tollat, csak egy érzékelő felületen rögtön digitalizálásra kerül az infó és a monitoron jelenik meg.
Pl. ilyennel:
http://www.youtube.com/watch?v=Kh8h0VBVybg
Ez csak egy másmilyen eszköz, mint az, de nem rajzol helyetted, és szerintem semmivel sem személytelenebb, mivel minden technikát stílust stb. ugyanúgy lehet készíteni vele, nem lesz tőle "szögletesebb" a kép. Ellenben a rajzoló életét igen igen megkönnyíti, és olcsóbb is hosszú távon.
A következő képregényemet amúgy már én is teljesen gépen csinálom, még kézi ceruzarajz sem lesz hozzá.
« Utoljára szerkesztve: 2013. december 13. - 18:10:05 írta Todd »

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #1698 Dátum: 2013. december 13. - 19:24:18 »
Ja, értem, szóval azért még csak húznak vonalakat kézzel, még ha digitális vonalak is azok. Ez azért megnyugtató.
Azt még elárulod (ha tudod), hogy miért ilyen istentelen kocka vagy lapított fejeket rajzolnak, ha kézzel húzza a vonalat a rajzoló, nem csinálhatná meg normálisan? A vezér is hogy néz már ki ebben az új részben, egyáltalán nincs kidolgozva. Miért ilyen igénytelen meg elnagyolt a rajz? Sietni kell?
A magyarázatod ellenére még mindig úgy érzem mintha a mellékszereplőket egy segédprogram állítaná elő, mindenki ugyanúgy néz ki, főleg a rossz fiú mellékszereplők, csak éppen az változik, hogy kopasz vagy hosszú hajú, bajszos, stb... Ez olyan mint amikor a számítógépes játékban létrehozod a saját karaktered. Olyan mintha csináltak volna néhány karaktert, aztán Ctrl C + Ctrl V

Kicsit már off topic a téma, bocsánat.

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #1699 Dátum: 2013. december 13. - 19:40:10 »

Ó, micsoda naiv voltam eddig! Most hogy mondtad jobban megnéztem és tényleg az első történet arcai is elég szögletesek. Micsoda csalódás! Nem is tudom mit gondoltam eddig. Nekem sokat levesz a varázsából, ha számítógépen rakják össze ezt is, nem szeretem mikor szögletes és túl színezett. Az egészet valami 3D szoftverrel modellezik aztán valamilyen grafikai szoftverben színezik? És minden képregényt manapság? Csak nem!

Na ezért szeretem Craint és a festett képeket. :D Mennyivel gyönyörűbbek a képei a számítógépes beavatkozásnál?  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2013. december 13. - 19:42:00 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Lord Constant Level Complete! :)