Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 920365 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #1880 Dátum: 2014. április 14. - 12:27:21 »
Szerinted jobb lett volna, ha 500 példányban jelenik csak meg?

Igaz, ez alapvetően pozitívum, csak a PPP-nek és a HP-nek más a célközönsége, mert pl. akik újságosnál veszik a HP-t és csak az aktuális sztorit követik ők lehet inkább kihagyják, vagy az is megeshet, hogy csalódnak és ezért a további különszámokkal nem fognak foglalkozni.

Persze remélem nem lesz igazam és annak is örülök, hogy 1750 Ft helyett csak 990 lesz, ráadásul meg tudom venni újságosnál, így nem kell rá várnom :), szal nem azt mondom, hogy ez igazi probléma, csak nekem vannak ilyen szokásaim, hogy szeretem az egységes dolgokat, főleg az olyan dolgokban, amiket gyűjtök és ezért zavar kicsit, hogy van kifejezetten retro Pókember sorozat is és minden idők legretróbb száma meg a másikban jelenik meg.
De legalább a Marvel nem engedte az extra méretet, mert attól meg végképp megőrülnék, hogyha nem tudnám beletenni a kupacba :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1881 Dátum: 2014. április 14. - 12:33:35 »
Attól, mert klasszikus, még nem lesz gyűjtői kiadás. Lesz a különszámok között példa erre a későbbiekben.
Idézet
akik újságosnál veszik a HP-t és csak az aktuális sztorit követik ők lehet inkább kihagyják, vagy az is megeshet, hogy csalódnak és ezért a további különszámokkal nem fognak foglalkozni.
A jövő évi különszámok mind a folyamatos sztorihoz tartoznak majd.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #1882 Dátum: 2014. április 14. - 12:53:59 »
A jövő évi különszámok mind a folyamatos sztorihoz tartoznak majd.

Ennek örülök :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1883 Dátum: 2014. április 14. - 16:28:25 »
Nem is értem, miért kellene a PPP-ben megjelennie. A PPP a régi CSP lukait foldozgatja. A Lee-Ditko érából pedig a Pléhsuszteres részen kívül semmi nem jelent meg ott. Nincs mit foltozni. Teljesen jó ez ebben a különszámban, és jó, hogy a Rakéta Robi-s rész is be lesz fejezve végre. Mindig érdekelt, "mi történt a nagy Góréval?"   :hehe:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #1884 Dátum: 2014. április 14. - 18:47:38 »
Nem is értem, miért kellene a PPP-ben megjelennie. A PPP a régi CSP lukait foldozgatja.
Ahogyan a Rakéta Robis történet is.  ;)
Igazából én azt mondjuk ki is tudnám hagyni az életemből, a többi jobban érdekel.
De amúgy minden másban egyetértek, jobb, hogy a HP-ban jelent meg.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #1885 Dátum: 2014. április 14. - 19:07:05 »
Nem is értem, miért kellene a PPP-ben megjelennie. A PPP a régi CSP lukait foldozgatja.
Ahogyan a Rakéta Robis történet is.  ;)

Ó, bázz! Ez igaz, erre nem is gondoltam.  :lol:

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #1886 Dátum: 2014. április 15. - 10:01:54 »
Nem is értem, miért kellene a PPP-ben megjelennie. A PPP a régi CSP lukait foldozgatja. A Lee-Ditko érából pedig a Pléhsuszteres részen kívül semmi nem jelent meg ott. Nincs mit foltozni. Teljesen jó ez ebben a különszámban, és jó, hogy a Rakéta Robi-s rész is be lesz fejezve végre. Mindig érdekelt, "mi történt a nagy Góréval?"   :hehe:

És végre én is megtudom, hogy ki volt az a titokzatos sapkás alak, aki Peterről érdeklődött a házinéninél. Ja, meg hogy Mary-Jane hozzámegy-e Peterhez:hehe:

molzo

• Pléhsuszter
  • *
    • CHRONOPOLIS
« Válasz #1887 Dátum: 2014. április 15. - 11:49:29 »
Már biztos többen felvetették előttem, de megkérdezném, miért nincs sorszámozás a címlapon? Azért jutott eszembe, mert a történetben, egy visszautálásnál is két adat szerepelt. Sztem sokkal informatívabb, csak még egy sor a címlapon.
Hogy fog az kinézni, hogy jubileumi 2017/2? ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1888 Dátum: 2014. április 15. - 12:03:16 »
Az engem is nagyon zavar, pedig csak egy piciny részletkérdés. Ez a mini-ocd bennem, gondolom.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1889 Dátum: 2014. április 15. - 12:39:23 »
Választani kellett, amikor engedélyt kértünk rá. Az egyik szám az időszakos kiadványokat jelöli, a másik a rendszeres megjelenést, és a miénk rendszeres.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1890 Dátum: 2014. április 15. - 12:41:29 »
Néhány év után meg még zavaróbb lesz hogy nincs egységes sorszámozás, amikor már senki nem fogja tudni fejben tartani, hogy melyik volt a 2012/2, meg a 2015/3 stb.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1891 Dátum: 2014. április 15. - 12:44:30 »
Miért, melyik volt a Csodálatos Pókember (Ultimate) 47. száma? Szerintem ezt sem tudja senki fejben tartani. Valójában könnyebb úgy, hogy évszámok vannak, mert azzal be lehet lőni 6 számot.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1892 Dátum: 2014. április 15. - 12:47:39 »
Ez az egész folyamatosdi amúgy is csak egy megszokás, amit a képregénykiadók fösvénysége okozott régen. Ha például a Heavy Metal magazinban találkoztatok volna először képregényekkel, akkor meg az lenne az idegesítő, hogy miért nem évfolyamok szerint van, amikor az sokkal áttekinthetőbb.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1893 Dátum: 2014. április 15. - 14:03:30 »
Miért, melyik volt a Csodálatos Pókember (Ultimate) 47. száma? Szerintem ezt sem tudja senki fejben tartani. Valójában könnyebb úgy, hogy évszámok vannak, mert azzal be lehet lőni 6 számot.

Az ultimate Csodálatos sorozatból nekem több mint a fele hiányzik, de azt tudom, hogy a 47es nincs meg. De ha a régi Csodapókos sorozatot kérdezné valaki, akkor azokat kb 70-80%-ban meg tudnám mondani melyik volt.
Viszont kerestem a multkor egy hihi pókos számot, amiről nem tudtam, melyik évben jelent meg, és melyik szám azon belül (konkrétan May néni lelövését próbáltam visszakeresni) és sokkal könnyebb lett volna megtalálni, ha van hozzá egy konkrét szám, mint így, hogy fogalmam se volt melyik évben jelent meg. És erre gondoltam az előbbi beírásommal. Amikor már lesz több mint 10 évad, akkor ki fogja számon tartani, hogy egy-egy történet melyik évben volt pontosan? Szerintem ez esetleg azoknak jó, akik szortírozzák évek szerint a füzeteket...

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #1894 Dátum: 2014. április 15. - 15:16:06 »
A 47es ha jól emlékszem az Oktopusz Hollywoodos sztori volt. Az 49-50 számban volt Gwen halála és ez azelőtt volt.   ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1895 Dátum: 2014. április 15. - 15:27:02 »
gg: Fura, én hamarabb fel tudom idézni, hogy a Mickey magazin kb. melyik évének melyik negyedévében volt egy adott történet, mint hogy megmondjam, a TF gyűjteményem hányadik számában volt egy akármelyik.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1896 Dátum: 2014. április 15. - 15:36:17 »
Nem fura, csak máshogy gondolkozunk. Énnekem az évszámot valamihez kötnöm kéne. Meg nem mondanám most, hogy a pókembernek melyik volt a 1993/3-as száma pl. Szerintem ebben a kérdésben te vagy a kivétel. De cáfoljatok meg nyugodtan.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1897 Dátum: 2014. április 15. - 15:52:20 »
Szerintem könnyebb a folyamatos számozást megjegyezni, mint  az évfolyam\szám jelölést, mivel az előbbinél elég egy számot megjegyezni, az utóbbinál már kettő van, nehezebb hivatkozni rá. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #1898 Dátum: 2014. április 15. - 15:56:21 »
Igaz, nem a címlapon, de az impresszumban benn van a számozás. Tehát végül is megkereshető. De én is jobban szeretem, ha a címlapon van.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1899 Dátum: 2014. április 15. - 18:27:11 »
Az ultimate Csodálatos sorozatból nekem több mint a fele hiányzik, de azt tudom, hogy a 47es nincs meg. De ha a régi Csodapókos sorozatot kérdezné valaki, akkor azokat kb 70-80%-ban meg tudnám mondani melyik volt.
Abból könnyű, mert 20 évesek, ezerszer elolvastad már őket.  ;) A paninis HP-ből is tudod, hogy mondjuk a 16-ban mi volt?