Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 920433 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kzoli

• Sakál
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2020 Dátum: 2014. június 10. - 13:32:51 »
Igen, az. Peter David írta a Pókember 2099 sorozatot, és ennek egy különszámában találkozott először a 2099-es Pókember a mostanival. Ebben a történetben jelent meg először a Pókember 2211 és a Vészmanó 2211 - ha csak egy pár kocka erejéig is.
A lényeg, hogy 2211-ben a Pókember rendőr volt, aki szigorúan betartatta a szabályokat. Túl szigorúan is. A lányának ez nagyon nem tetszett, és igazi lázadó lett. Megpróbált valahogy kibújni az apai hatás alól. Ennek része volt, hogy egy párhuzamos dimenzióból a 616-os Földre hozott egy Ben bácsit (azon a létsíkon a Betörő May nénit lőtte le, és Ben bácsi maradt életben - ahogy ezt már láthattuk egy What If sztoriban is [valójában kettőben is]). A 2211-es Pókember utánajött, hogy visszavigye a lányát, de a vége az lett, hogy csak úgy sikerült neki, hogy a jövőnek az része megszűnt létezni (mint most az X-Men filmben), vagyis a lányára már senki sem fog emlékezni, hogy létezett. Mielőtt a 2211-es Pókember visszatérhetett volna a saját idejébe, "Ben bácsi" lelőtte őt, és itt ragadt. Innen indul a mi sztorink.
A többit nem lövöm le én, az már adja magát a történetből.

Picit kritikus megjegyzésem az lenne a füzettel kapcsolatban, hogy erről az előzménytörténetről lehetett volna kicsit tágabban írni, mert így eléggé összecsapottnak tűnik maga, az előzmény, hogy ki miért utálta a másikat; miért hoznak ide Ben bácsit, hogy lelőjjön itt egy 2211-es Pókembert. Itt, a Fórumon el tudtuk olvasni kaine leírását,... de akinek nincs internetje?.....Talán, a bugyuta Mini-Marvel helyett egy jó kis megmagyarázó leírás jobb lett volna. Mini-Marvelt pedig olvassanak a 8 évesek, de ne itt!   Elfoglalja az értékes helyet pl. egy dokumentációtól vagy bármilyen más leírástól.
Aminek viszont örültem, hogy kezd végre valami történni az Arrow-féle szállal.
« Utoljára szerkesztve: 2014. június 10. - 13:34:28 írta kzoli »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2021 Dátum: 2014. június 10. - 13:57:51 »
Ma már a net korában a dokumentációk egyre inkább hozzáférhetők mindenki számára. A MM viszont mégis csak képregény.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2022 Dátum: 2014. június 10. - 14:00:25 »
Jó, 1 oldal még nem a világ, de ettől több azért ne legyen, ha lehet.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2023 Dátum: 2014. június 10. - 14:08:14 »
Azért, mert te nem szereted? :)
This is a joke. A real practical Joke.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2024 Dátum: 2014. június 10. - 14:15:10 »
 Elmondtam a véleményem a Mini Marvelről, hogy nem szeretem. Lehet emiatt utálni vagy szimpatizálni velem. Azt hiszem, még szabad világban vagyunk, tehát kinyilváníthatom a véleményem, nem? Nem vagyok oda érte, de természetesen a többség dönt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2025 Dátum: 2014. június 10. - 14:49:12 »
Humor faktorként, egy komoly tartalmú füzetnél jól jön, de szerintem is egy oldal max. :)

kzoli

• Sakál
« Válasz #2026 Dátum: 2014. június 10. - 14:58:38 »
Humor faktorként, egy komoly tartalmú füzetnél jól jön, de szerintem is egy oldal max. :)

Igen. Ez az optimális.  :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2027 Dátum: 2014. június 10. - 15:05:54 »
Hidd el, én szimpatizálok veled. :) De ha leírod a véleményed, akkor vállald azt, hogy más is el fogja olvasni, és nem biztos, hogy egyetért vele. Ha pedig kritikusan írod le a véleményed, (főleg egy ilyen fórumon) akkor számíts arra, hogy valaki a mérleg másik nyelvére is rá fog tenni valamit.
Nekem az nem tetszett, hogy te a hozzászólásodban konkrétan meg akartad mondani, miből mennyi legyen a füzetben. Szóval köszi a véleményed, de én részemről remélem Kaine kitart időnként a Mini Marvel mellett, mert imádom Chris Giarusso kis hülyeségeit, és mindezt a több mint négyszer nyolc életévemmel.
(csak az egyensúly kedvért)
This is a joke. A real practical Joke.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2028 Dátum: 2014. június 10. - 15:17:54 »
Ok. Elfogadom az írásod. Semmilyen körülmények közt nem akarok senkire sem hatni. Ez, mint leírtam, csak egy vélemény volt részemről. Nem kell egyet érteni vele, sem ellenkezni. Ha a többségnek kell, legyen. Még egyszer mondom, ez egy szerény vélemény volt a részemről. Természetesen elfogadom a többség akaratát.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2029 Dátum: 2014. június 10. - 19:56:47 »
A füzet megvételekor bitre pontosan annyi információval rendelkeztél a 2211-es sztoriszál előzményeiről, mint egy amerikai olvasó az eredeti megjelenésekor – nullával. PAD egyszerűen előrángatta, mert megtehette. Van, aki utánajárt, van, aki nem, csak annyi előnyük volt, hogy nekik angolul elérhető volt minden, ha akarták.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2030 Dátum: 2014. június 10. - 20:23:21 »
Csak ne felejtsük el azt, hogy ami hátrányunk van időben az amerikaiakkal szemben, azt az előnyünkre fordíthatjuk: tehát, ami akkor megjelent és nulla infót kaptak hozzá az akkori olvasók, ezzel szemben: ami itthon megjelenik (évekkel később), már rengeteg infó a rendelkezésre áll, amit le lehetne írni a füzetben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2031 Dátum: 2014. június 10. - 20:42:52 »
Csak ne felejtsük el azt, hogy ami hátrányunk van időben az amerikaiakkal szemben, azt az előnyünkre fordíthatjuk: tehát, ami akkor megjelent és nulla infót kaptak hozzá az akkori olvasók, ezzel szemben: ami itthon megjelenik (évekkel később), már rengeteg infó a rendelkezésre áll...
Azt hittem az lesz a vége, hogy aminek te már utána tudsz nézni az amerikai olvasókkal ellentétben.  ;)

kzoli

• Sakál
« Válasz #2032 Dátum: 2014. június 10. - 21:15:25 »
Én utána tudnék nézni, de sajnos, nem mindenkinek van netje.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2033 Dátum: 2014. június 10. - 21:24:47 »
Úgy emlékszem, az ország népességének 2/3-a rendelkezik nethozzáféréssel, ami kb. a nyugdíjasokat és a mélyszegénységben élőket leszámítva a teljes lakosság. Bár lokalizált kivételek előfordulhatnak, nem lenne meglepő.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2034 Dátum: 2014. június 10. - 21:27:22 »
Bizonyára a képregényrajongók igen nagy százalékát érinti ez.  ;)

kzoli

• Sakál
« Válasz #2035 Dátum: 2014. június 10. - 21:30:06 »
Bizonyára a képregényrajongók igen nagy százalékát érinti ez.  ;)

Képzeld, sajnos van ilyen is.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2036 Dátum: 2014. június 10. - 21:34:00 »
Azért a net ellentétben a tévhittel, még nincsen ott a maslowi piramis alján.  :lol:

Ahogy amúgy a képregény sem, szóval a problémák nem ott indulnak, amikor valakinek ezekről le kell mondania. Épp erre gondoltam, hogy akinek van havi egy két ezer forintja képregényre, az valszeg nem áll olyan rosszul, hogy ne lenne ugyanennyi netre.
« Utoljára szerkesztve: 2014. június 10. - 21:35:56 írta Todd »

kzoli

• Sakál
« Válasz #2037 Dátum: 2014. június 10. - 21:37:37 »
Biztos igazad van, ha te mondod...
De, mielőtt ránk szólnak, szerintem itt fejezzük be. Jó éjszakát!
 :off:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2038 Dátum: 2014. június 10. - 21:38:24 »
Persze, nem az alján van. Az alkotja az alapzatot, anélkül piramis sincs. ;D

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #2039 Dátum: 2014. június 10. - 23:06:30 »
Nagyon tetszett az új szám, többször olvasva elég volt amit a füzet elején írtak infónak. Nem feltétlen kell tudni a Vészmanóról, hogy legyen értelme. A Mini Marvels is tetszett, pedig 4x8-nál is idősebb vagyok. ;)
Szerintem erőszakosan fejtetted ki a Mini Marvels ellenszenved. A többieknek van igaza (szerintem).