Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 920372 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2240 Dátum: 2014. október 10. - 10:46:13 »
Igen, PAD mindig szeret filmes dolgokat belevinni a történeteibe. Talán ezzel is emberközelibbé varázsolja őket. Nála egészen biztos, hogy egy zombi történetben minden szereplő tudná, mi az a zombi, kapásból mondanának 5 idézetet zombi filmekből, nem pedig rácsodálkoznának az egészre, hogy ilyen a valóságban nincs is.
Hát, a te mércéd - és mindenki másé - csak alulról súrolják Pókemberét, ő azért olyan, amilyen. Az egyik, amit sosem ad fel, az a remény, és ha Vermint ki lehetett gyógyítani, akkor lehet, hogy Vérontót sem lehetetlen. Egy pokolfajzat az egészen más tészta. Illetve, ahogy írtad is, az ő megölése tulajdonképpen csak "vissza a feladónak" tett, ha úgy vesszük.
Hát, szerintem is csak maximum csiklandozta. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2241 Dátum: 2014. október 10. - 11:08:12 »
Hát, a te mércéd - és mindenki másé - csak alulról súrolják Pókemberét, ő azért olyan, amilyen. Az egyik, amit sosem ad fel, az a remény, és ha Vermint ki lehetett gyógyítani, akkor lehet, hogy Vérontót sem lehetetlen.
Én valahol erre gondoltam, hogy az itteni lény, soha nem volt ember, míg azok a szörnyek valaha emberek voltak, mégha mondjuk Vérontó már embernek se volt különb...
Amúgy mintha a Marvel épp most akarna Carnage-ből is jófiút csinálni, szóval mondhatjuk, hogy akkor az idő Pókembert igazolta. :) De én mondjuk ezt marha rossz ötletnek tartanám, ha tényleg meglépnék...
Hát, szerintem is csak maximum csiklandozta. :)
Mégis szét volt verve az arca a rajzon. A vérre még mondhatjuk, hogy JJ vérével van tele, de a nagy lila foltokra meg duzzanatokra már nem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2242 Dátum: 2014. október 10. - 14:35:40 »
Hát, jó kérdés. Mondjuk nincs kőből a feje, tehát sok ütéstől beduzzadhat, legfeljebb nem fáj neki.

jukjuk

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2243 Dátum: 2014. október 11. - 10:30:31 »
No, hát örülök, hogy a ribi megkapta végre a magáét. A madárházas befejezés nagyon frappáns volt. Ami pedig a Jameson/Peter párbeszédet illeti, s a szitut, hogy Pókemberünk hagyta, hogy Jonah beverjen neki párat, az egész egyszerűen mesteri volt. Mondjuk az ilyen ötletekhez kellenek a nem mindennapi írók, s Peter David bizony ilyen. Kicsit sajnálom, hogy búcsúzunk tőle, s hogy ez a vonal lezárul....kíváncsi lettem volna ezek után, miként alakul Peter és a kefefejű kapcsolata.

(A színek tényleg nagyon szépen kijöttek, nekem is elsőre feltűnt. )

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2244 Dátum: 2014. október 11. - 15:54:40 »
Bár a Pókembert letette David, de jövőre visszatér a Hulkban.
Én is nagyon szívesen megnéztem volna a legközelebbi találkozásukat, de sajnos olyan sztori nincs. Jameson úgyis hamarosan "szintet lép", tök jó, hogy új környezetet adtak neki.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2245 Dátum: 2014. október 12. - 01:19:56 »
Pókember emberi életet nem olt ki. Ez egy szörny volt, azokat irtja. :) Szerintem meghalt.

Ez igaz, és alapvetően örülök is neki :), viszont én a legelszálltabb fantasy képregénykaraktereket is egy bizonyos szinten szinbólumként értelmezem a valóságban lévő emberekre. Meg igazából őt közel sem éreztem gonosz karakternek, mert érthető a motivációja: élni és szaporodni akar. Ebből a szempontból pl. Norman ezerszer durvább szörnyeteg. És legalább annyira intelligens, mint egy ember, tehát még azt se lehet mondani, hogy csak egy vadállat.

Most jutott eszembe, hogy akkor ezzel most a zombi-Mysterio-s sztori is lezárult?

Viszont a Pókember megöli a szörnyet dolog nekem is furcsa, nem tudom, máskor is volt-e ilyen, mikortól számít neki valami szörnynek? Főleg ezzel az én most kinyírlak nagy monológgal.
Az én mércémmel, Styx, vagy Carnage, stb. rég megszüntek embernek lenni, hozzájuk mégis úgy áll hozzá, hogy nem nyírom ki.
Amúgy ha Ero a pokolból jött, mintha a mysterios sztori erre utalt volna, akkor nála a meghalni és a vissza kerülni a másik világba, igazából ugyanaz, nem? Habár a Marvel féle túlvilágokat sose értettem, mert igazából mindig épp azt a vallási, vagy áltudományos képet használják rá, amit éppen akarnak.  ;D

Szerintem is ki lehet ezzel magyarázni, hogy csak hazakerült, bár én szerintem nem a pokolból jött, csak egy másik dimenzióból, és sztem is meghalt :).
A túlvilágok meg szerintem azért vannak keverések, mert minden történet saját világot teremtett (vagy meghatározott világban játszódott), csak aztán kitalálták, hogy egy univerzumban játszódik minden Marvel sztori, így olyan elemek is összeérnek, amik amúgy kizárnák egymást. Mint pl Thor mitológiája teljesen más, mint más vallások mitológiája, így már ott elbukott az egész, ezért inkább nem érdemes belegondolni :).

A második sztori nyelvezete nagyon tetszett, a JJJ-es beszélgetés is tényleg érdekes volt.
Itt egy furcsaság volt, de mintha ezt már kibeszéltük volna régen,hogy a francba tudja JJ rommá verni Pókembert?? Üthetnék én egy téglafalat 3 órán át, míg massza marad a kezemből, de a téglafalnak akkor sem lesz semmi baja. Főleg, hogy itt Pókember ráadásul épp az űber erő kategóriában van (other után ugye), ami már inkább áll közel a 20 tonnához, mint a 10-hez.

Az ilyesmi engem is zavarni szokott, bár itt lehetne azt magyarázni, hogy ha nem koncentrál meg tud sérülni.
Viszont a karakterek erőarányait nagyon el szokták rontani. Pl. múltkor néztem az Igazság Ligája rajzfilmsorozatot és ott voltak olyanok, hogy egy szuper gonosz lezúzza az összes karaktert, amiben az a hülyeség, hogyha Superman-t is meg tudja ütni, akkor Batmannak szörnyet kéne halnia és cafatokra kellene szakadnia az ütésétől. Ám ha Batman túléli az ütését, akkor Supermannak meg se kellene érezni. És ez elég általános hiba a képregényekben.
No, ez már más topikba tartozna, így csak példának hoztam fel.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2246 Dátum: 2014. október 13. - 17:09:09 »
Betty Brant-ből mekkora egy harcias amazon lett már?Shotgun,miegymás?!  :D

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2247 Dátum: 2014. október 13. - 17:24:05 »
Az ilyesmi engem is zavarni szokott, bár itt lehetne azt magyarázni, hogy ha nem koncentrál meg tud sérülni.
Viszont a karakterek erőarányait nagyon el szokták rontani. Pl. múltkor néztem az Igazság Ligája rajzfilmsorozatot és ott voltak olyanok, hogy egy szuper gonosz lezúzza az összes karaktert, amiben az a hülyeség, hogyha Superman-t is meg tudja ütni, akkor Batmannak szörnyet kéne halnia és cafatokra kellene szakadnia az ütésétől. Ám ha Batman túléli az ütését, akkor Supermannak meg se kellene érezni. És ez elég általános hiba a képregényekben.
No, ez már más topikba tartozna, így csak példának hoztam fel.
Hát JJJ-nek be is dagadt tőle a keze rendesen. Meg a Superman teljesen más, szóval körülötte erőmező van, meg a bőre is masszívabb anyagből van, mint az embereknek. Pókember az elvileg csak rohadt erős, meg gyorsan gyógyul, nem? Szóval ha rajzszögbe lép, ugyanúgy pityeregni kezd, mint más, nem?  :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2248 Dátum: 2014. október 13. - 17:51:00 »
Őőő, nagyon nem, az erő helyből nem is így működik.
Nincs olyan, hogy 100x erősebb, mint egy ember, de az izmai csontjai, bőre ugyanabból az anyagból van, ugyanannyira strapabíró.
Gondolj csak bele, ha így lenne, Rhineo egyetlen ütésétől lerepülne a feje. De a saját erejét sem bírná el a saját teste, ha egy szupergonosznak bemosna egyet, csuklóig szétlapulna a keze, az bokaizületei meg az első 10 méteres ugrás utáni földet érésnél felcsúsznának a seggébe.
Az izmai a csontjai, a bőre, mindene alkalmozkodó kell hogy legyen ehhez az életvitelhez, amit folytat. még csak annyival sem intézhetjük el, hogy jó oké, de a kőkemény szuper izmain tuti átlagos bőr van, mert akkor ugyanúgy nem bírna felelemlni 10 tonnát, mert nem maradna bőr a tenyerén, a puszta izomig szétroncsolódna minden sejtje.
Én mondjuk ezért sem értem, az olyan pl. zombis filmeket, ahol a zombi amúgy fél karral felemel egy embert, de az ember könnyedén letépi a zombi izmait arról a karról. Hogy mi, hogyan lenne erő lekvár izmokban??
Az erő az nem egy meghatározhatatlan misztikus valami, az a testből ered.
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 13. - 20:32:05 írta Todd »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2249 Dátum: 2014. október 13. - 19:39:07 »
Ezt szépen és hibátlanul kifejtetted.  8)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2250 Dátum: 2014. október 13. - 19:45:52 »
Az erő az nem egy meghatározhatatlan misztikus valami, az a testből ered.

Tévedsz ifjú padawan,
„Az Erő a Jedi lovag hatalmának forrása. Egy mindent átható energiamező, mely körülvesz, és átitat mindannyiunkat.”

"Az Erőnek nem számít a méret, összetartja a galaxist. Az életből árad, ezért nagy. Összeköt és megvilágosít minket. Nem az izmainkban, hanem magunk körül kell érezni az Erőt, mindenütt, közted és köztem, a fákban, a kövekben, mindenütt.”

Bocs nem lehetett kihagyni ;D

Am meg Toddnak igaza van egy emberméretű Pók arányos erejével bír ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2251 Dátum: 2014. október 13. - 21:01:48 »
Egynek elment. PAD vicces, mint mindig. A második részen jókat mosolyogtam, bár JJJ kumitéje azért elég fura volt. Az első sztori... Hát...! Azért ahhoz képest, hogy a nővér volt elvileg a főmenő ragadozó azok közül, akiket Ezékiel megjósolt, talán nem hullámos papagájokkal és pintyekkel kellett volna team upolni. Annyira azért ez se fáj, PAD legalább elvarrta a szálakat, ami nem kis érdem, tekintve a katyvaszt, amit az Otherben összehoztak. Kis könnyed olvasmány, semmi extra, olyan mint a többi PAD pók sztori ezen a storyline-on

"Live for nothing or die for something, your call."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2252 Dátum: 2014. október 13. - 21:11:58 »
De amikor varrja a göncöt, mindig megszúrja az ujját, az mindig fáj neki, utál is varrni. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2253 Dátum: 2014. október 13. - 21:17:23 »
Kaine, eddig csak te próbáltad a fájdalomérzettel ezt az egészet összefüggésbe hozni, így most max magadat cáfoltad meg.
Hát, jó kérdés. Mondjuk nincs kőből a feje, tehát sok ütéstől beduzzadhat, legfeljebb nem fáj neki.
Fáj neki, ha megsérül, max ez nála jóval nehezebben következik be, mint nálunk.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2254 Dátum: 2014. október 13. - 21:23:59 »
Szóval ha rajzszögbe lép, ugyanúgy pityeregni kezd, mint más, nem?
Erre írtam.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2255 Dátum: 2014. október 13. - 21:28:38 »
Oké, akkor nem kötekszem (mondjuk már túl vagyunk rajta...  :lol:).

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #2256 Dátum: 2014. október 15. - 17:33:44 »
Kiolvastam a 2014/5-öt. Az első sztori nagyszerű, akciódús, izgalmas, és igazságos (Betty harciasságán én is jókat derültem), Peter utolsó "szellemesnek" gondolt mondata is telitalálat, nagyon rá vall, hogy egy poénnal fejezi be az utolsó mondatot.  A második komolyabb hangvételű, ami szintén remekmű, és zseniális. Az elején az "ajtós" balesetről mindenki azt gondolja, amit mindenki gondolna, aztán mégsem. A beszélgetés/veszekedés rendkívül életszagú, nagyon magával ragadó volt. A rajzokat is teljesen korrektnek éreztem, a plakát pedig fantasztikus. A rövid beszámoló, tényleg elég rövid lett, amikor említetted, hogy írsz majd róla, én bővebbre számítottam, de így sem volt rossz. :)
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2257 Dátum: 2014. október 15. - 19:00:16 »
Poén a sok kikacsintás az írótól az utolsó sztorija elején és közepén. Amikor a lusta poénról ír, meg arról, hogy íróként nincs mondanivalója.  :)
Rövid lett a beszámoló, viszont többen is voltunk ott innen, és volt, aki 10 perces videointerjúban mesélt róla, onnan többet is megtudhatsz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2258 Dátum: 2014. október 15. - 19:20:15 »
Tényleg, a plakát nagyon jó lett! :)
Kíváncsian várom, legközelebb melyik nyer a szavazáson! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2259 Dátum: 2014. október 15. - 21:13:12 »
A következőbe nem fér plakát.