Egy gyerek 18 éves koráig gyerek ami már 54 évet, 2 generációt foglal magába. 
Ahelyett, hogy Petert 2070-ig 30 évesnek tartanák és minden új generációnak hozzá kell szoknia inkább öregítenék lassan 40 majd 45 évesnek és az utánunk jövő 2 generáció kamasz olvasói a középkorú Petert és a gyermekét is el tudnák fogadni.
Nagyjából ezt taglaltam fentebb.
Természetesen mindenki véleménye tiszteletben van tartva. 
Nem öregszenek a hősök, pont azért hogy ne egy generációé lehessenek csak. Ezért vannak a különböző alterverzumok is. Nekünk már nem nagyon tetszenek, de a fiatalabbak kajálják. Meg igazából nem okoz akkora hiányérzetet, könnyebb bekapcsolódni. Ha egy hőst nyomon követhetsz az első csetlésektől-botlásoktól kezdve, nem támad ilyen érzet. Illetve, ha tudod, hogy fiatal, nem lett már írva vele 700 sztori

és azért öreg. Így könnyebb elfogadni azt a 700 sztorit is. Mégsem akkora hiányérzet, mint amikor már látni is, hogy lemaradtál valamiről. Egy mozifilmet sem kezdünk a közepén. De ha a mozifilm egy több kisfilmből összeollózott darab, könnyebben tudjuk élvezni, nem hagy űrt, legalábbis nem akkorát.
Egyetlen hősnél nincs ez így, az pedig a Fantom. Ott óriási a szabadság, el lehet játszani a korral és a mi Fantomunk nagyjából jól is öregszik ( jó azért kicsit őt is fiatalították ), lehetne még csiszolni rajta, de ott nyomon követhető az idő. Rex sem kisgyerek már, sőt Kit és Heloise is szépen cseperednek, igaz ott később is visszahozható egy-egy karakter a krónikákban. Megújítható, mégis hagyományőrző sorozat, ez az ami nagyon imponál nekem. Igaz Falk néha egy-két dolgot összekutyult, de akkor is egy zseniális író és óriási sztorikat hozott létre.
Kittel értek egyet szinte mindenben (kivéve a megtorlós apafigurában). 

Nem értem, miért?

Hoppá, igazából van még egy hős, aki nem lett fiatalítva, ő pedig a Megtorló.

Tény és való, hogy ennyi seb és sérülés után már nem nagyon kéne mozognia a korát tekintve, de még mindig a Vietnámi háború az alap, nem lett átértelmezve, fiatalítva. Tekintve, hogy a Vietnámi háború elejét ( mikor megnőtt az amerikai részvétel ) '62-'64 környékére datáljuk, és hozzávesszük az akkori amerikai katonák átlagéletkorát ( 19 év ), akkor az azt jelenti, hogy Frank mára már túllépte a 70-et, de legalábbis nem kevéssel van alatta. Szóval ő sem mai csóka.
De persze ez csak egy kis rögtönzés volt ( lehet, hogy a vége felé volt 'namban az viszont kapásból 10 évet levonhat a 70-ből ), lehet, hogy Frankről van konkrét adat is valamelyik képregényben, ( igazából a Bornban meg is tudnám nézni szerepel-e ilyesmi ) remélem talgaby helyreteszi az eszmefuttatásom, ha esetleg valami oltári nagy hülyeség lenne benne.

Illetve Constant te is vagy annyira otthon Megtorlóban, hogy ezt illene tudnod!

( Ahogy ugye nekem is... )

PS.: Kissé utána nézve, hirtelen két évszámra bukkantam, az egyik 1950 és a másik 1947. Tehát nagyjából az életkora 64-67 körülinek tekinthető. Lassan itt is várható a fiatalítás, ha csak nem süllyesztik el a karaktert.