Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917305 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Wiccan

• Bűnölő
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2400 Dátum: 2014. december 23. - 23:57:07 »
Ez üzlet. A 25-30 éves Peter Parkert lehet eladni. A képregények értelmezéséhez és valós értékeinek megértéséhez meg fel kell nőni és nem kinőni belőle.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #2401 Dátum: 2014. december 24. - 01:00:34 »
Egy gyerek 18 éves koráig gyerek ami már 54 évet, 2 generációt foglal magába. ;)
Ahelyett, hogy Petert 2070-ig 30 évesnek tartanák és minden új generációnak hozzá kell szoknia inkább öregítenék lassan 40 majd 45 évesnek és az utánunk jövő 2 generáció kamasz olvasói a középkorú Petert és a gyermekét is el tudnák fogadni.
Nagyjából ezt taglaltam fentebb.

Természetesen mindenki véleménye tiszteletben van tartva. :)

Nem öregszenek a hősök, pont azért hogy ne egy generációé lehessenek csak. Ezért vannak a különböző alterverzumok is. Nekünk már nem nagyon tetszenek, de a fiatalabbak kajálják. Meg igazából nem okoz akkora hiányérzetet, könnyebb bekapcsolódni. Ha egy hőst nyomon követhetsz az első csetlésektől-botlásoktól kezdve, nem támad ilyen érzet. Illetve, ha tudod, hogy fiatal, nem lett már írva vele 700 sztori  ;D és azért öreg. Így könnyebb elfogadni azt a 700 sztorit is. Mégsem akkora hiányérzet, mint amikor már látni is, hogy lemaradtál valamiről. Egy mozifilmet sem kezdünk a közepén. De ha a mozifilm egy több kisfilmből összeollózott darab, könnyebben tudjuk élvezni, nem hagy űrt, legalábbis nem akkorát.
Egyetlen hősnél nincs ez így, az pedig a Fantom. Ott óriási a szabadság, el lehet játszani a korral és a mi Fantomunk nagyjából jól is öregszik ( jó azért kicsit őt is fiatalították ), lehetne még csiszolni rajta, de ott nyomon követhető az idő. Rex sem kisgyerek már, sőt Kit és Heloise is szépen cseperednek, igaz ott később is visszahozható egy-egy karakter a krónikákban. Megújítható, mégis hagyományőrző sorozat, ez az ami nagyon imponál nekem. Igaz Falk néha egy-két dolgot összekutyult, de akkor is egy zseniális író és óriási sztorikat hozott létre.

Kittel értek egyet szinte mindenben (kivéve a megtorlós apafigurában).  :hehe:

:headscratch: Nem értem, miért?  :hehe:

Hoppá, igazából van még egy hős, aki nem lett fiatalítva, ő pedig a Megtorló.  :hehe: Tény és való, hogy ennyi seb és sérülés után már nem nagyon kéne mozognia a korát tekintve, de még mindig a Vietnámi háború az alap, nem lett átértelmezve, fiatalítva. Tekintve, hogy a Vietnámi háború elejét ( mikor megnőtt az amerikai részvétel ) '62-'64 környékére datáljuk, és hozzávesszük az akkori amerikai katonák átlagéletkorát ( 19 év ), akkor az azt jelenti, hogy Frank mára már túllépte a 70-et, de legalábbis nem kevéssel van alatta. Szóval ő sem mai csóka.
De persze ez csak egy kis rögtönzés volt ( lehet, hogy a vége felé volt 'namban az viszont kapásból 10 évet levonhat a 70-ből ), lehet, hogy Frankről van konkrét adat is valamelyik képregényben, ( igazából a Bornban meg is tudnám nézni szerepel-e ilyesmi ) remélem talgaby helyreteszi az eszmefuttatásom, ha esetleg valami oltári nagy hülyeség lenne benne.  ;D  Illetve Constant te is vagy annyira otthon Megtorlóban, hogy ezt illene tudnod!   :twisted: :lol: ( Ahogy ugye nekem is... )  :hehe:

PS.: Kissé utána nézve, hirtelen két évszámra bukkantam, az egyik 1950 és a másik 1947. Tehát nagyjából az életkora 64-67 körülinek tekinthető. Lassan itt is várható a fiatalítás, ha csak nem süllyesztik el a karaktert.

« Utoljára szerkesztve: 2014. december 24. - 01:21:38 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #2402 Dátum: 2014. december 24. - 08:00:00 »
A képregények értelmezéséhez és valós értékeinek megértéséhez meg fel kell nőni és nem kinőni belőle.

Ezért van az a Pókember esetében, hogy amíg gyerekként ha megjelent egy száma már aznap rágtam a szülők fülét, hogy vegyék meg míg most az sem zavar ha egy hónapig ott áll az újságosnál félretéve?
(Az Auchanban megláttam, belelapoztam, nagyjából átolvastam aztán azt mondtam hagyjuk és visszatettem).

Persze ott sem mindegyik számmal voltam így mert pl. A biosztanárom a pókembertől elolvadtam.

Szóval úgy érzem fel vagyok nőve hozzá csak ez a szál (az ASM) így már nem fog meg. Sorry.

"Illetve Constant te is vagy annyira otthon Megtorlóban, hogy ezt illene tudnod!" 

Kit abból indulok ki, hogy Frank először az ASM 129-ben jelent meg 1974-ben. Ha ott a 30-as évei elején jár és tudjuk, hogy a Marvel idő 1:3 arányban váltódik át akkor ha eltelt 13 év Frank most kb. 45 éves ami reális is, látható is rajta és teljes mértékben elfogadható.
 8)

Ha pedig az 1947 vagy 1950-es születési dátum valós akkor meg ugye most kb. 37-40 éves. Még jobb. :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 24. - 08:15:04 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Lord Constant Level Complete! :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2403 Dátum: 2014. december 24. - 09:37:56 »
Ha Batman kibír minden sérülést, akkor a Megtorló is. :)
A Marvel idő inkább 1:4.
Volt egy egyszerű videojáték, ahol nagyon ötletesen oldották meg ezt a dolgot az öregedéssel/halállal. Egy várba kellett menni, megölni a szinte halhatatlan várúr szörnyet/zsarnokot, már nem tudom. Bunyó, és ha meghaltál, akkor nem életerő, meg misztikus visszatérés, meg hasonlók, hanem hirtelen ugrunk 20+ évet, és a fiad jön megbosszulni. Ha ő is meghal, akkor újabb 20 év, és annak a fia, és így tovább, amíg végre le nem győzöd. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #2404 Dátum: 2014. december 24. - 11:28:49 »
 :headscratch:  Az a fránya Marvel idő! Sose veszem számításba. A kutyáknál is utálom ezt az átszámolgatást...  :hehe:

Ha Batman kibír minden sérülést, akkor a Megtorló is. :)

Nos, végül is ebben van valami.  ;D

Volt egy egyszerű videojáték, ahol nagyon ötletesen oldották meg ezt a dolgot az öregedéssel/halállal. Egy várba kellett menni, megölni a szinte halhatatlan várúr szörnyet/zsarnokot, már nem tudom. Bunyó, és ha meghaltál, akkor nem életerő, meg misztikus visszatérés, meg hasonlók, hanem hirtelen ugrunk 20+ évet, és a fiad jön megbosszulni. Ha ő is meghal, akkor újabb 20 év, és annak a fia, és így tovább, amíg végre le nem győzöd. :)

Ez egy jó koncepció. Nem ismerem a játékot, de ez már majdnem az említett Fantom párhuzam.  ;D
Amúgy ez melyik játék volt?

Ezért van az a Pókember esetében, hogy amíg gyerekként ha megjelent egy száma már aznap rágtam a szülők fülét, hogy vegyék meg míg most az sem zavar ha egy hónapig ott áll az újságosnál félretéve?
(Az Auchanban megláttam, belelapoztam, nagyjából átolvastam aztán azt mondtam hagyjuk és visszatettem).
Szóval úgy érzem fel vagyok nőve hozzá csak ez a szál (az ASM) így már nem fog meg. Sorry.

Én pontosan ugyanígy vagyok vele. Olyan szinten, hogy a Paninis-t egyszer után kellett rendelnem, mert úgy emlékeztem már megvolt az a szám, és mégsem. Persze a víz levert, hogy lehettem ilyen   :stupid: de azért ez valamit elárul. Mikor megjelenik valami, nekem is nagyot dobban a szívem, de a beszerzés ha elhúzódik, már nem akkora probléma. Megveszem mindenképp, sőt van amiből többet is  :hehe: de a szenvedély már nem akkora. Kicsit hátrébb kerültek a sorban, de ez így is van jól. Persze vannak olyanok is, amik azonnali beszerzést kívánnak, és akkor még mindig beindul a gépezet.  ;D Ilyen volt legutóbb a Lee-Romita Póki. Nem is tudtam lerakni. De az a pókember sokkal közelebb áll hozzám is, mint ez a mostani. Tetszik ez is, de valahogy már nem az igazi. Ez nálam jobban a Bosszú Angyalainál jött le. Mindig bírtam őket, a Buscema-ás rajzokat nagyon kajáltam a Marvel extrában, de ez az új, valahogy túl steril nekem. A sztori nagyon jó, de a rajzok nekem már túl műviek. Kissé mint a Playboy agyon shoppolt képei, ha élhetek ezzel a hasonlattal.  :hehe:  Viszont ez sem mindenhol, mert például a Batmannél nagyon tetszik, és a Képes féle Lee-s rajzokat is nagyon élveztem annak idején. Szóval a fene se tudja mi a baj, de egy biztos, legf***ább lenne örökké 24-25 évesnek maradni.  :lol:

ja, igen. És míg a régi kiadásból még idézni is tudok, emlékszem melyikben mi történik, nagyjából még arra is emlékszem melyik számot melyik újságosnál vettem meg, addig az újakat újra el tudom olvasni, első olvasás élménnyel, mert nem emlékszem a sztorira. Persze nem olvastam el őket annyiszor, és valószínű már felületesebb is vagyok, ( bár a Jean DeWolff-ra emlékszem ) de valahogy nem marad meg.
Más is van így vele?
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 24. - 11:41:12 írta Kit Walker »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2405 Dátum: 2014. december 24. - 11:51:59 »
Frank tudtommal már réges-rég iraki veterán a 616-ban.
A MAX-ben tényleg ott volt Vietnamban egy 1950 körüli születési idővel és valós időben öregedéssel, de ott jelezték is párszor, hogy túl vén már az évtizedes gyilkoló hadjáratához, és a végén szépen ki is nyírták annak rendje és módja szerint.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2406 Dátum: 2014. december 24. - 12:11:52 »
:headscratch:  Az a fránya Marvel idő! Sose veszem számításba. A kutyáknál is utálom ezt az átszámolgatást...  :hehe:
:D
Idézet
Ez egy jó koncepció. Nem ismerem a játékot, de ez már majdnem az említett Fantom párhuzam.  ;D
Nem tudom. Akkor sem tudtam, csak egyszer láttam valakit, ahogy játszott vele tableten, és ő mondta.

Idézet
ja, igen. És míg a régi kiadásból még idézni is tudok, emlékszem melyikben mi történik, nagyjából még arra is emlékszem melyik számot melyik újságosnál vettem meg, addig az újakat újra el tudom olvasni, első olvasás élménnyel, mert nem emlékszem a sztorira. Persze nem olvastam el őket annyiszor, és valószínű már felületesebb is vagyok, ( bár a Jean DeWolff-ra emlékszem ) de valahogy nem marad meg.
Más is van így vele?
Ez részben azért is van, mert akkor imádtad, és ezerszer olvastad, illetve a felidézésével kicsit a gyerekkorodat is felidézed vele. Ma már nincs időd annyiszor olvasni az újakat, de hidd el, ha kitartasz, el fogunk jutni olyan sztorikhoz, amikor megint úgy fogsz neki örülni, mint rég. :)  :spidey:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #2407 Dátum: 2014. december 24. - 12:25:01 »
Frank tudtommal már réges-rég iraki veterán a 616-ban.
A MAX-ben tényleg ott volt Vietnamban egy 1950 körüli születési idővel és valós időben öregedéssel, de ott jelezték is párszor, hogy túl vén már az évtizedes gyilkoló hadjáratához, és a végén szépen ki is nyírták annak rendje és módja szerint.

:roll: Ezt a szégyent... Nem tudtam, hogy Iraki lett. Azt tudom, hogy a MAX-ban meghalt, de ez az Iraki dolog teljesen új.

Más is van így vele?
Ez részben azért is van, mert akkor imádtad, és ezerszer olvastad, illetve a felidézésével kicsit a gyerekkorodat is felidézed vele. Ma már nincs időd annyiszor olvasni az újakat, de hidd el, ha kitartasz, el fogunk jutni olyan sztorikhoz, amikor megint úgy fogsz neki örülni, mint rég. :)  :spidey:

Azt várom már.  :) Kitartani kitartok, erről én már nem szokok le.  :D Jöhetne valami jó kis régi különszám is, mondjuk a Monolit bosszúja.  :brow:  Elég régi, nem is a legtökéletesebb kiadás ami megjelent, szerintem lassan időszerű lenne.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 24. - 13:05:53 írta kaine »

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #2408 Dátum: 2014. december 24. - 12:30:55 »
Tomi megmondta a frankót: egyszerűen ki kell tartani és kész.  :D
A Marvel extrában megjelent Asm 47.szám és a Zöld manó ugyanúgy lázba hoz mint 25 éve. Kit ebben egy rugóra járunk.
Ezért is imádom a PPP-t.  ;)
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Lord Constant Level Complete! :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2409 Dátum: 2014. december 24. - 13:06:49 »
Nem lenne rossz a Monolit bosszúja, de egyelőre nem fér bele, sajna.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2410 Dátum: 2014. december 24. - 13:34:42 »
Pedig gondolj bele a lehetőségekbe.
A Monolit bosszúja! Vadonatúj szöveggel, aminek most már nyomokban néhol köze is van az eredetihez! Oldalanként félmillióval kevesebb raszterpöttyel és színekkel, amik követik a kontúrvonalakat!
A marketinglehetőségek tárháza egyszerűen túl széles. ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #2411 Dátum: 2014. december 24. - 13:38:51 »
Kár sajnálom. Remélem azért egyszer belefér még.
Azt viszont most nem tudom, hogy gaby ellene vagy mellette kampányol...  :hehe:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2412 Dátum: 2014. december 24. - 14:24:47 »
Egyik sem; bár most, hogy belekezdtem a Secret Wars I újraolvasásába, azt kell mondanom, hogy az ezek iránt tanúsított szeretet kb. 80-90%-a inkább tömény nosztalgia, mert maguk a történetek még a saját korukon belül is iszonyatosan bénák voltak.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #2413 Dátum: 2014. december 24. - 15:25:58 »
Én is nemrég olvastam újra, valóban nagy szerepe van a nosztalgia faktornak, de én akkor is nagyon jó történetnek tartok a TH-t. Persze vannak benne gyerekes dolgok, de hol nincsenek?  :)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2414 Dátum: 2014. december 24. - 15:45:50 »
Kit Walker!

A Playboyos hasonlatod teljesen helytálló.  :D
Ezt én se tudtam volna szebben megfogalmazni.Tényleg ilyenek ezek a mostaniak.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2415 Dátum: 2014. december 30. - 21:47:46 »

Ha az amire gondolok, akkor a Rogue Legacy a címe :). PC-n is van.

Egy mozifilmet sem kezdünk a közepén. De ha a mozifilm egy több kisfilmből összeollózott darab, könnyebben tudjuk élvezni, nem hagy űrt, legalábbis nem akkorát.

Pont ez a legnagyobb gond a szuperhős filmekkel: a már unalomig ismert alaptörténeteket kell újra meg újra néznünk, csak azért mert egy folytatás kicsit kevésbé lett sikeres és ezért reboot-olni kell (legjobb példa: ASM film) :S.

Amúgy May nénit szerintem nem azért akarják sokan megölni, mert a saját szüleikre is azt mondanák, hogy "öreg, eleget élt már", hanem ez csak egy indok, hogy mivel lehetne kiírni őt a történetből. Amúgy ahhoz képest, hogy csak egy öregasszony, kifejezetten jó karakternek tartom (nem úgy mint az Ultimate énjét, akit utálok :) ), de van abban valami, hogy miatta nem tud Peter felnőni és saját önálló családot alapítani.

Amúgy a jövőre érkező nagy eventeknél én azt remélem, hogy végeredményben kapunk egy Pókember családot: Peter a felnőtt apafigura, Miles a fiatal felnőtt, és egy kislány, May a Póklány, így mindenki találna benne kedvére való karaktert és az ilyen csapatbóll évtizedeken át élősködhetnének az írók :).

Amúgy ha a nagy reboot-ok nem átalakítanák az univerzumot és kitörölnének a kontinuitásból bizonyos eseményeket, hanem inkább új univerzumba költöztetnék a sztorikat sokkal jobb lenne. Főleg azért, mert kicsit hangulatromboló a tudat, hogy olvasod a történeteket, és bármikor lehet egy olyan húzása a kiadónak, hogy ez meg ez mégse történt meg. Az ilyesmi engem nagyon zavar. De ha mondjuk pár évtizedenként elbúcsúznánk az univerzumtól és újat kapnánk, nem Ultimate stílusban, hanem úgy ahogy a reboot-ok működnek, mondjuk pár What if-el és dokumentációval kezdve, az szerintem sokkal jobb lenne. Így lenne egy befejezés időnként (bár lehet pont a befejezés miatt nem akarná a Marvel). Viszont így esetleg 1-2 sztori nyugodtan futhatna tovább a korábbi univerzumban nagy eventek nélkül. Meg esetleg vissza lehetne térni pár évente korábbi univerzumokba egy egy különleges számmal. Meg így bátrabban csinálhatnának meg az írók dolgokat, és nem is kellene feltámasztani karaktereket, így nagyobb hatása lenne a haláloknak is, már csak a tudat miatt, hogy a korábbi univerzumban ő meg ő már nem él, és soha nem is fog. Az újban meg mégis ott van. És így még akár valós időben is haladhatnának a történetek :).
Szóval csak oda akarok kilyukadni, hogy engem nem a fiatalítás zavar, hanem az események és fontos dolgok retconolása, törlése, meg az, hogy az ilyesmik miatt sok sztori nem halad semerre.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2416 Dátum: 2014. december 30. - 22:09:10 »
őleg azért, mert kicsit hangulatromboló a tudat, hogy olvasod a történeteket, és bármikor lehet egy olyan húzása a kiadónak, hogy ez meg ez mégse történt meg. Az ilyesmi engem nagyon zavar. De ha mondjuk pár évtizedenként elbúcsúznánk az univerzumtól és újat kapnánk, nem Ultimate stílusban, hanem úgy ahogy a reboot-ok működnek, mondjuk pár What if-el és dokumentációval kezdve, az szerintem sokkal jobb lenne. Így lenne egy befejezés időnként (bár lehet pont a befejezés miatt nem akarná a Marvel).
De a 20 indítunk egy új univerzumot, az semmitől sem jobb ettől. 20 évente reboot ez is csak retcon, meg fiatalítás lenne, ugyanúgy, csak másképpen neveznénk. Ez amúgy nem a DC rendszere?
Mindig jön egy űber esemény, ami mindent átír, és utána indul az új univerzum. 
Idézet
Meg esetleg vissza lehetne térni pár évente korábbi univerzumokba egy egy különleges számmal.
Ennyi erővel lehetne egy Andrew - Tobey közös Pókember film, mert ott is kiderülne, hogy az két párhuzamos univerzum.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 30. - 22:12:45 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2417 Dátum: 2014. december 30. - 22:24:05 »
de van abban valami, hogy miatta nem tud Peter felnőni és saját önálló családot alapítani.
Miért, mi köze hozzá? Peter rég elköltözött tőle, sőt, bele is fogott a családalapításba, csak éppen nem sikerült neki.
Idézet
De ha mondjuk pár évtizedenként elbúcsúznánk az univerzumtól és újat kapnánk, nem Ultimate stílusban, hanem úgy ahogy a reboot-ok működnek, mondjuk pár What if-el és dokumentációval kezdve, az szerintem sokkal jobb lenne. Így lenne egy befejezés időnként (bár lehet pont a befejezés miatt nem akarná a Marvel). Viszont így esetleg 1-2 sztori nyugodtan futhatna tovább a korábbi univerzumban nagy eventek nélkül. Meg esetleg vissza lehetne térni pár évente korábbi univerzumokba egy egy különleges számmal.
Ez azért nem fog megtörténni, mert csak azoknak lenne jó, akik kihagyás nélkül olvasnak Pókembert. Ha valaki visszatérő olvasó lenne, azt se tudná, ki kicsoda, melyik szereplő honnan való, mi történt meg vele és mi nem.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2418 Dátum: 2014. december 31. - 07:19:12 »
"Miért, mi köze hozzá? Peter rég elköltözött tőle, sőt, bele is fogott a családalapításba, csak éppen nem sikerült neki. "

Azért lássuk be,hogy Május néni nagyon visszafogja Petyát a fejlődésben.Mindig vele van elfoglalva hősünk,ami eléggé fárasztó így 120 év után. :D
Amíg ő meg nem hal,addig Peter örökre a rabja marad. (pszichológus szemmel)  8)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #2419 Dátum: 2014. december 31. - 09:05:50 »
Szerintem itt teljesen ugyanarról van szó, mint amikor nem ölte meg a Vezért. Ha megtette volna, nem lenne már ugyanaz, mert gyilkolt. Ha May eltűnne, pont az tűnne el, amiért megszerettük ezt a képregényt.

Arról nem is beszélve, hogy úgyis visszahoznák... :D