Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917192 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

petshop

• Olvasztár
  • **
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2960 Dátum: 2015. október 10. - 16:52:53 »
Azért én nem látom ilyen rossznak, főleg nem a legrosszabbnak, milliószor gyengébbek is vannak ennél.
Az alap ötlet: a szupererővel rendelkező egyének helye, szerepe, hatása a társadalomban, a joguk az önbíráskodáshoz, vagy eldönteni azt, hogy kit védenek meg, és kit nem; ezek olyan alapvető, és modern kérdések, amiket már jóval korábban is feltehettek volna írók, alkotók. Biztos fel is tettek itt-ott, csak nem ennyire kidolgozottan.
Talgaby majd mond rá ezerötszáz példát biztos...  ;D

De az, hogy ebből egy csihi-puhi lett nagyjából, na az már nem tetszett. Illetve, hogy úgy akarta rákényszeríteni az olvasókra a Tie-Ineket, hogy nélkülük több ponton is érthetetlen volt a történet. (pl. miért váltottak rejtekhelyet, most miért verekszik Pókember Vasemberrel, stb...) Ezeket a kapcsolódók hiánya miatt nehéz volt felfogni, és erősen csökkentették az élményt.

KevinKain:
Idézet
miért kell a nyilvános felfedés, meg a kényszerítés, hogy neik dolgozzanak?
A nyilvános felfedés nem volt kötelező, azt Pókember csak Tony erős rábeszélése miatt tette meg, azért hogy ezzel motiválja a még bizonytalan hősöket. "Ha Pókember -aki mindig is féltve őrizte a személyazonosságát- is megtette, akkor én miért ne tehetném?" Kb. ez volt a célja.

A végéről tudni kell, hogy Millar beteg lett, kórházba került, már ott írta meg az utolsó részt. Így rövidebb is lett, mint tervezték. Ennek ellenére a lezárásával nincs semmi bajom, és nekem nagyon tetszett az akkori politikai áthallás a történetben.
Ti. hogy Amerika Kapitány, aki ugye az USA "megszemélyesítője" mondja a sztori végén, hogy "Már nem az emberek miatt harcolunk. Csak harcolunk." Ez egy erős utalás volt számomra a Bush kormányra, és az ő Iráni, Afganisztáni beavatkozásukra. Azaz, hogy Amerika lesz*rja a polgárait, csak azt teszi amit a gazdasági, politikai érdekei megkívánnak.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2961 Dátum: 2015. október 10. - 20:32:43 »
Az "új" Pókemberrel kapcsolatban az volt írva valahol megjegyzésként, hogy Petert nem tudják, hogy ő Pókember (tehát Matt Murdock sem tudja, és viszont--asszem ez le is volt írva, hogy nem tudja a titkát). Erre ebben a sztoriban Peter Fenegyerekként ismeri Murdockot.... Akkor most hogy is van?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2962 Dátum: 2015. október 10. - 20:54:49 »
Arról szó sem volt, hogy Peter tudása megváltozott volna! Ő továbbra is tud mindenkiről mindent.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2963 Dátum: 2015. október 10. - 21:00:57 »
Tehát egyirányú volt csak a teljes memóriatörlés. Oksa. Peternél pedig részleges.
Utálom ezt a mostani helyzetet. Aki ezt kitalálta, biztos nem volt 100-as. Ez a véleményem, lehet ütni-vágni, de akkor is ez a véleményem.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 10. - 21:03:55 írta kzoli »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #2964 Dátum: 2015. október 10. - 21:18:52 »
Nem. Peternél nem volt semmiféle memóriatörlés. Egyszerűen a Mary Jane-el való házasságuk előtti napon változtak meg úgy a dolgok, hogy aztán nem lett esküvő, és a többi, és a többi... a házasságuk körüli dolgok egyszerűen nem történtek meg.
Majd jobban fog tetszeni, ha már megszoktad. Egy idő után kénytelen megbarátkozni vele mindenki, mert a mai napig így van, és ezen már nemigen fognak ennyi idő után változtatni. Ettől függetlenül lehetnek jó történetek benne, és lesznek is, pl. a kövi részben a New Ways to Die már az.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2965 Dátum: 2015. október 10. - 21:30:47 »
Biztosan lesznek jó történetek is később, csak ettől a helyzettől vagyok (még) kiakadva. Hogy értsd miről beszélek: az ezt megelőző történeteknél majd a visszaolvasás során lehet gondolkodni, hogy ez most MJ-vel milyen, és MJ nélkül milyen. (Az ÚBA-sztorikat meg sem említem, hogy mikor mi van, kivel miért? :) ) Ezt az "agyament" helyzetet vélem meglehetősen idiótának.
Az is megfordult a fejemben, hogy nem veszek több HP-t, mert semmi értelme -- ez a nemnormális fordulat után, de egyelőre veszem még.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #2966 Dátum: 2015. október 10. - 21:47:56 »
Hát, szerintem az a kulcs, hogy nem úgy kell gondolni rá, hogy nem történt meg (mert megtörtént), hanem csak vedd úgy, hogy a One More Day-től ez van, és innentől úgy hivatkoznak rá, hogy mégsem.
De nem kell minden régi történetet újragondolni, hogy akkor hogy is volt, vagy lesatírozni az összes képkockáról MJ-t, mert elvileg nem volt ott.  :) Nem is lehetne. De elvileg kibékültek késöbb, szóval sok történet képkockáról képkockára történhetett úgy, max. a jegygyűrűk nem voltak ott az ujjukon, vagy nem házasságot emlegettek, csak kapcsolatot, együttélést.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2967 Dátum: 2015. október 10. - 22:00:07 »
Az első mondatod tükrözi vissza, hogy már külön is választottam; afféle before-after-szerint a HP-ket már. Bele kell nyugodni, ez van.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2968 Dátum: 2015. október 11. - 10:33:55 »
Azért én nem látom ilyen rossznak, főleg nem a legrosszabbnak, milliószor gyengébbek is vannak ennél.
Az alap ötlet: a szupererővel rendelkező egyének helye, szerepe, hatása a társadalomban, a joguk az önbíráskodáshoz, vagy eldönteni azt, hogy kit védenek meg, és kit nem; ezek olyan alapvető, és modern kérdések, amiket már jóval korábban is feltehettek volna írók, alkotók. Biztos fel is tettek itt-ott, csak nem ennyire kidolgozottan.
Talgaby majd mond rá ezerötszáz példát biztos...  ;D

De az, hogy ebből egy csihi-puhi lett nagyjából, na az már nem tetszett. Illetve, hogy úgy akarta rákényszeríteni az olvasókra a Tie-Ineket, hogy nélkülük több ponton is érthetetlen volt a történet. (pl. miért váltottak rejtekhelyet, most miért verekszik Pókember Vasemberrel, stb...) Ezeket a kapcsolódók hiánya miatt nehéz volt felfogni, és erősen csökkentették az élményt.

KevinKain:
Idézet
miért kell a nyilvános felfedés, meg a kényszerítés, hogy neik dolgozzanak?
A nyilvános felfedés nem volt kötelező, azt Pókember csak Tony erős rábeszélése miatt tette meg, azért hogy ezzel motiválja a még bizonytalan hősöket. "Ha Pókember -aki mindig is féltve őrizte a személyazonosságát- is megtette, akkor én miért ne tehetném?" Kb. ez volt a célja.

A végéről tudni kell, hogy Millar beteg lett, kórházba került, már ott írta meg az utolsó részt. Így rövidebb is lett, mint tervezték. Ennek ellenére a lezárásával nincs semmi bajom, és nekem nagyon tetszett az akkori politikai áthallás a történetben.
Ti. hogy Amerika Kapitány, aki ugye az USA "megszemélyesítője" mondja a sztori végén, hogy "Már nem az emberek miatt harcolunk. Csak harcolunk." Ez egy erős utalás volt számomra a Bush kormányra, és az ő Iráni, Afganisztáni beavatkozásukra. Azaz, hogy Amerika lesz*rja a polgárait, csak azt teszi amit a gazdasági, politikai érdekei megkívánnak.

Én csak magyar kiadásokat olvastam eddig, aminek nagy része Kingpin, vagyis vállogatott történet és azok közül ez a leggyengébb.
Alapvetően az önbíráskodás és egyéb kérdések feltevése valóban jogos és remek filozófiai és pszichológiai sztorikat ki lehetne hozni belőle, de ez nem az. Sőt, ez még szinte szóba se kerül.

Alapból az egész sztori az X-men-es mutánsregisztráció koppintása. Én ahhoz a témához is úgy állok, hogy jogos a regisztráció. Végül is átlag emberként is mindenféle dolgokat nyilván tartanak rólunk, vagyis teljesen jogossan elvárható, hogy akinek valami természetfeletti képessége van, akkor arról tudni lehessen. Már csak a bűnelkövetők elfogása miatt is. Végül is, ha mondjuk egy ember átmegy a falakon, vagy láthatatlanná válik, akkor könnyedén kirabolhat bárkit. És ez csak egy példa a millióból.
A Polgárháború sztori annyival rosszabb, hogy ők nem csak regisztrálni, de még kényszeríteni is akarják a természetfeletti erejű embereket, hogy dolgozzanak a kormánynak. Nem csak hősöket, hanem még gyerekeket is (ha jól emlékszem, akkor a Ms. Marvel sztorijában volt ilyen). Már itt elbukott az egész sztori, mert ilyesmit egy igazi hős se támogatott volna.
A másik ostobaság a nyilvános felfedés. Oké, hogy Pókembernek példát kellett mutatnia, de elég lett volna annyi is, ha maszkban kiáll a nyilvánosság elé. Végül is gondoljunk csak bele: a titkosügynökök, a SHIELD tagok se állnak ki és mondják el a TV-ben, hogy ők milyen munkát végeznek. Ez abszurdum.

Azt már te is írtad, hogy a tie-in-ek nélkül érthetetlen, ami elég idegesítő volt. Mintha a fő sztori csak egy összefoglaló lett volna. Szörnyű.

A befejezés meg még így is szánalmasnak mondom. Miért nem halasztották el az utolsó részek megjelenését és kapott volna egy rendes lezárás? Még a tie-in-ekből is lefejhettek volna egy valag pénzt :).
A politikai mondanivalót nem feltétlenül érzem valósnak. Mert ha valaki Amerika szombólima akkor az Vasember és az Iniciatíva. Hiába hívják Steve-t Amerika Kapitánynak, abban a sztoriban az USA ellen harcolt.
A megadás meg egyszerűen baromság volt. Már nyertek. Max fél óra és vége a harcnak, erre megadja magát és mindent, ami addig történt feleslegessé és értelmetlenné tett.

Ezt csak úgy tudták volna hihetővé tenni, ha kiderült volna, hogy Steve és Tony is Skrullok. Vagy legalább Tony, és Kapi tudott volna róla valahogy, de akkor se lett volna értelme a megadásnak, csak ha ő is Skrull. Mondjuk erről nem tudok, mert még nem olvastam a Titkos Inváziót, de nem hiszem, hogy erről lenne szó.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2969 Dátum: 2015. október 11. - 10:51:58 »
A Polgárháború szerintem is az egyik leggyengébb Marvel sztori, amit valaha olvastam: értelmetlen és abszurd alaptörténet (miért kell a nyilvános felfedés, meg a kényszerítés, hogy neik dolgozzanak? a regisztráció meg jogos).
PATRIOT Act. Olvass utána. ja, és Millar tősgyökeres skót. A kettőből együtt össze kell raknod, miért is nem olyan értelmetlen az alapsztori.
Én ahhoz a témához is úgy állok, hogy jogos a regisztráció. Végül is átlag emberként is mindenféle dolgokat nyilván tartanak rólunk, vagyis teljesen jogossan elvárható, hogy akinek valami természetfeletti képessége van, akkor arról tudni lehessen.
csakhogy itt a regisztráció nem azt jelentette, hogy bekerül a valódi nevük egy adatbázisba. Az az adatbázis vagy tíz éve létezett eleve. Itt regisztrálniuk kellett arra, hogy innen kezdve kötelezően az USA kormányát kell szolgálniuk és azt tenniük, amit a szövetségi tisztjük mond nekik. Mint ahogy a fiatalkorúakra is az Iniciatíva azt jelentette, hogy minden metahumánnak, korától függetlenül, kötelezően meg kellett jelennie sorkatonai kiképzésre és szolgálatra, ha akart, ha nem. A New Warriorsban mutatták, hogy egész századok voltak 12-13 éves kölykökből katonai seregszemlén.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 11. - 10:56:16 írta talgaby »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2970 Dátum: 2015. október 11. - 10:52:50 »
A New ways to die kifejezetten érdekel.Még nem volt szerencsém az Anti-Venomhoz.Mindenesetre érdekes karakternek tűnik.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2971 Dátum: 2015. október 11. - 11:03:25 »
A Polgárháború szerintem is az egyik leggyengébb Marvel sztori, amit valaha olvastam: értelmetlen és abszurd alaptörténet (miért kell a nyilvános felfedés, meg a kényszerítés, hogy neik dolgozzanak? a regisztráció meg jogos).
PATRIOT Act. Olvass utána. ja, és Millar tősgyökeres skót. A kettőből együtt össze kell raknod, miért is nem olyan értelmetlen az alapsztori.

Ez elég undorító egy törvény. Azt mondjuk elismerem, hogy nem feltétlenül értelmetlen az alaptörténet, mivel a kormányok képesek ennél nagyobb baromságokat is csinálnia.
Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy az a problémám vele, és úgy általában a képregényes hősökkel, hogy a legnagyobb bűnözőket, az ország vezetőségében élőket sose vadásszák le. Pedig az lenne a legnagyobb és leghasznosabb hőstett.

Én ahhoz a témához is úgy állok, hogy jogos a regisztráció. Végül is átlag emberként is mindenféle dolgokat nyilván tartanak rólunk, vagyis teljesen jogossan elvárható, hogy akinek valami természetfeletti képessége van, akkor arról tudni lehessen.
csakhogy itt a regisztráció nem azt jelentette, hogy bekerül a valódi nevük egy adatbázisba. Az az adatbázis vagy tíz éve létezett eleve. Itt regisztrálniuk kellett arra, hogy innen kezdve kötelezően az USA kormányát kell szolgálniuk és azt tenniük, amit a szövetségi tisztjük mond nekik. Mint ahogy a fiatalkorúakra is az Iniciatíva azt jelentette, hogy minden metahumánnak, korától függetlenül, kötelezően meg kellett jelennie sorkatonai kiképzésre és szolgálatra, ha akart, ha nem. A New Warriorsban mutatták, hogy egész századok voltak 12-13 éves kölykökből katonai seregszemlén.

Az előző hozzászólásomban pont erről beszéltem, hogy a regisztráció jogos, de ez a "kötelezően a kormány szolgálatába állás" egyáltalán nem az. Ez mondjuk egy mocskos politikustól nem meglepő elvárás, de a hősöktől, akik a regisztráció mellé álltak, már igen is gáz. Például Tony Stark-nak vannak hibák a személyiségében, így nem az a klasszikus tökéletes hős, mint mondjuk ami Amerika Kapitány, vagy Pókember, de egy ilyet még ő se hagyna szó nélkül. A mellette álló hősökről nem is beszélve.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #2972 Dátum: 2015. október 11. - 13:34:02 »
A Polgárháború sztori annyival rosszabb, hogy ők nem csak regisztrálni, de még kényszeríteni is akarják a természetfeletti erejű embereket, hogy dolgozzanak a kormánynak. Nem csak hősöket, hanem még gyerekeket is (ha jól emlékszem, akkor a Ms. Marvel sztorijában volt ilyen). Már itt elbukott az egész sztori, mert ilyesmit egy igazi hős se támogatott volna.
A másik ostobaság a nyilvános felfedés. Oké, hogy Pókembernek példát kellett mutatnia, de elég lett volna annyi is, ha maszkban kiáll a nyilvánosság elé. Végül is gondoljunk csak bele: a titkosügynökök, a SHIELD tagok se állnak ki és mondják el a TV-ben, hogy ők milyen munkát végeznek. Ez abszurdum.
Szerintem ez a sztori egyik alapkérdése (nem volt kifejtve persze). Mert én alapvetően támogatnám, hogy a kormány irányítsa, oda vezényelje őket, ahol a legnagyobb szükség van rájuk... Szerintem ez nem gond. Ha jól működne, szervezetten, szabályosan, szabályozottan, átgondoltan. A gond az, hogy melyik szenátor, politikus fogja őket kénye-kevde szerint saját céljaira használni, ugráltatni, szivatni, olyanra kényszeríteni amit maguktól sose tennének meg. Azaz a belső korrupció.
Felfedés: már említettem, mondom mégegyszer. NEM volt kötelező nyilvánosan felfedni magukat, csak egy bizottság, hivatalos csoport előtt. Pókemberé csak példamutatás volt. Csak a kormány bizonyos tagjai, gondolom, katonai-védelmi emberek tudták volna. Csak pont ez volt a probléma, hogyha rossz kezekbe kerül, kiszivárog, megveszi valaki az infót jó pénzért...
A rossz kezekbe kerül opcióra még visszatérünk a magyar kiadásban is.

A politikai mondanivalót nem feltétlenül érzem valósnak. Mert ha valaki Amerika szimbóluma akkor az Vasember és az Iniciatíva. Hiába hívják Steve-t Amerika Kapitánynak, abban a sztoriban az USA ellen harcolt.
A megadás meg egyszerűen baromság volt. Már nyertek. Max fél óra és vége a harcnak, erre megadja magát és mindent, ami addig történt feleslegessé és értelmetlenné tett.
Nos, ezt rosszul gondolod. Amerika Kapitány mindig is az amerikai értékek, normák képviselője volt. Csakhogy a régi, a Függetlenségi Nyilatkozat szabad Amerikájának. Ne feledd, ő egy saját idejéből kiszakított, némileg konzervatív, régi értékeket képviselő hős. Nemhiába tisztelik annyira a többi hősök.
Akit itt Vasember Amerika képében képviselt, az a modern, bürokratikus Amerika, legfőképp a Bush kormány, amit nagyjából mindenki utált, mert sárban taposta azokat a jogokat, amire régen felesküdtek az alapítók. AZ ellen az Amerika ellen harcolt Kapi.
Amikor a végén rájött, hogy ők se jobbak így, mint Vasemberék, mert csak ártanak a harcukkal a polgároknak, akkor inkább feladta, hiába álltak így nyerésre. Számára az ilyen győzelem elfogadhatatlan.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2973 Dátum: 2015. október 11. - 14:49:33 »
Ti vagytok rá a jó példa, hogy miért működött mégis ez a történet. Ahogy ti sem, úgy a hősök sem tudtak megegyezni abban, hogy mi a "nagyobb jó". Mindkét oldalon van igazság: Pókember és a Kapi mindketten sík egyenes hősök, náluk szóba sem jöhetett ilyesmi, ami az emberi jogokat sérti, vagy ami által politikusok kezébe kerülhetett volna a szuperhős társadalom, hisz többnyire épp ellentétes jellemekről van szó.
Vasember inkább volt hajlandó nézni a nagyobb képet, hogy ha ő kerül vezető pozícióba, akkor majd elintézi, hogy minden rendben menjen, a saját kezébe veszi az irányítást, így adva kevesebb korrupcióra lehetőséget. Az összes közül egyedül a Lénynek volt annyi esze, hogy ezt átlátta, és úgy döntött, hogy Kanadába költözik.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2974 Dátum: 2015. október 11. - 16:59:59 »
Jó kis történet volt ez a kraven első vadászata. Kifejezetten kellemes, szellemes felvezető sztori. Nekem csak egy kérdésem van ami felmerült olvasás közben. Vermin miért vermin most megint? Nem úgy volt hogy ő visszaválltozott? most meg mintha mi se történt volna, mintha azt a részt eltörölték volna, megint csak simán vermin.
(ja és volt benne egy írói/rajzolói vagy szerkesztői hiba. Pókember cipőben áll a falon!? mivaan? nemáá )
This is a joke. A real practical Joke.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2975 Dátum: 2015. október 11. - 18:08:11 »
Hali,

jó ideje nem írtam véleményt a füzetekről - gondolom, mindenki tiszta ideg volt, mi történhetett  :D - úgyhogy most dobok pár sort. A OMD-től én eddig nem kaptam akkora sokkot, mondjuk az is nyilván rá tesz, hogy erősen szűrt story line-al "dolgozunk" itthon. Kicsit olyanok a történetek, mint a nyolcvanas évek vízköpős, ámokfutós sztorijai, ami nekem teljesen oké. Nincs JDM-féle dráma, sem JMS féle királyság (na jó, ezek azért hiányoznak), de nem rossz ez.

Amin kifejezetten meglepődtem, hogy Slott negatívos sztorija milyen kőegyszerű volt és béna. Tőle azért többet vártam. Oké, hogy '80-as évek, de azért na...! Viszont Guggenheim esetében minimum egy antikrisztusnak kellett volna érkezni, de ez a First Hunt nagyon vicces volt. Nem egy klasszis, de jópofa. És a mételyes történet sem volt rosszabb a slottos vérbombás izénél (ettől mondjuk még nem lett jó, de azért ekézni sem lehet annyira).

Igazából ezért nem írtam eddig, mert több volt az olyan történet, ami nem tetszett, mint ami igen, de azért nem akkora nagy a dráma, és a mostani kimondottan jó volt. :)

Pacsi!

"Live for nothing or die for something, your call."

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2976 Dátum: 2015. október 11. - 18:26:19 »
Én is rég véleményeztem, de ez a sztori úgy látszik mindkettőnket megindított elég hasonló okokból annyira, hogy megtegyük. Jó hangulata volt, na, ennyi. A fordítás is jól sikerült.
This is a joke. A real practical Joke.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #2977 Dátum: 2015. október 11. - 19:15:12 »
Nos, kíváncsi vagyok mik lesznek a vélemények a New Ways to Die-ról, mert nekem összességében ebből a korszakból az egyik legjobb sztorinak maradt meg, az eddigiek eléggé elbújhatnak majd mögötte. Ismerős karakterek ellenfelek (nem is egy), egy új (Anti-Venom), egy megszokott rajzoló (Romita Jr.) aki eléggé elemében volt, és a sztori is eléggé patent. Talán ez lesz az első, amit érdemes a régiekhez hasonlítgatni, mert talán a legjobb lesz az egész eddigi HPv2-ben. Persze ez csak személyes vélemény.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2978 Dátum: 2015. október 11. - 19:22:03 »
Kihagytad Klaus Janson nevét, aki nélkül JRJR aligha lett volna elemében. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2979 Dátum: 2015. október 11. - 20:07:09 »
Jó kis történet volt ez a kraven első vadászata. Kifejezetten kellemes, szellemes felvezető sztori. Nekem csak egy kérdésem van ami felmerült olvasás közben. Vermin miért vermin most megint? Nem úgy volt hogy ő visszaválltozott? most meg mintha mi se történt volna, mintha azt a részt eltörölték volna, megint csak simán vermin.
Ez nem most történet meg. Ha emlékszel, már az Erő és Felelősségben is visszaváltoztatta őt Judas Traveller egy időre, és a klónsztoriban is átváltozik egyszer. Azóta újra Vermin.
Idézet
(ja és volt benne egy írói/rajzolói vagy szerkesztői hiba. Pókember cipőben áll a falon!? mivaan? nemáá )
Igen, erről időnként megfeledkeznek a rajzolók. :)
A OMD-től én eddig nem kaptam akkora sokkot, mondjuk az is nyilván rá tesz, hogy erősen szűrt story line-al "dolgozunk" itthon. Kicsit olyanok a történetek, mint a nyolcvanas évek vízköpős, ámokfutós sztorijai, ami nekem teljesen oké. Nincs JDM-féle dráma, sem JMS féle királyság (na jó, ezek azért hiányoznak), de nem rossz ez.
Én is valahogy így gondolom. DeMatteis csak egy van, mindenki mástól legfeljebb "jó", szórakoztató sztorikat kaphatunk (legalábbis folyamatában - időnként beúszik 1-1 király is), de azzal semmi baj sincs.
Annak idején az ámokfutós az egyik kedvencem volt. Ha minden rész világmegváltó lenne, akkor meg az lenne unalmas.
Idézet
Amin kifejezetten meglepődtem, hogy Slott negatívos sztorija milyen kőegyszerű volt és béna. Tőle azért többet vártam. Oké, hogy '80-as évek, de azért na...!
Nekem ennél jobban tetszett. A személyre szabott vírus ötletesen lett kivitelezve, Jameson rég megérdemelte, hogy Peter jól leordítsa a fejét, a DB új színt vitt a képbe, és poénos is volt. Mr. Negatív volt egyedül kicsit lapos, de lesz még jobb is. May néninek több szerepet adott, mint az aggódó anyuka, van a munkahelyében lehetőség, és a pókmaszkos rablóban is voltak érdekességek, ahogy a nyomjelzős gyilkosban lesznek is. 
Idézet
Viszont Guggenheim esetében minimum egy antikrisztusnak kellett volna érkezni, de ez a First Hunt nagyon vicces volt. Nem egy klasszis, de jópofa.
Guggenheim általános sztorijai simán kimaradnak, de időnként elkövetett egy-egy jót, és akkor azok tényleg nem lettek rosszak. Valójában Bob Gale (Vissza a jövőbe írója) az, aki egyetlen értelmes sztorit sem tudott kifacsarni magából.
Idézet
És a mételyes történet sem volt rosszabb a slottos vérbombás izénél (ettől mondjuk még nem lett jó, de azért ekézni sem lehet annyira).
Én azt gondolom az idei év leggyengébbjének, de még vállalható volt, és szükséges is, mert Métely később jelentős szereplővé válik.
Jó hangulata volt, na, ennyi. A fordítás is jól sikerült.
Köszi!  ;)
Nos, kíváncsi vagyok mik lesznek a vélemények a New Ways to Die-ról, mert nekem összességében ebből a korszakból az egyik legjobb sztorinak maradt meg, az eddigiek eléggé elbújhatnak majd mögötte. 
Tényleg a maga idejének legjobbja volt annak idején, és már csak azért is érdekes lesz, mert kötődik az Új Bosszú Angyalai sorozathoz valamilyen szinten. Legalábbis jól kilátszik belőle, hogy ugyanaz az univerzum.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 11. - 20:11:34 írta kaine »