Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917289 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

petshop

• Olvasztár
  • **
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2980 Dátum: 2015. október 11. - 20:07:47 »
Kihagytad Klaus Janson nevét, aki nélkül JRJR aligha lett volna elemében. ;D
Nos, őt én pont eléggé rühellem. Mint ahogy a színezőt, Dean White-ot se csípem túlzottan.
De ezt bőven ellenpontozza a szerteágazó, sok karakterrel dolgozó sztori, amiben minden van, ami csak kell. Meg nekem kellemes érzés volt John Romita Jr.-t újra látni, mint egy régi, kedves ismerőst. (Akkoriban folyamatosan változtak a rajzolók, sztoriról sztorira, több nem is tetszett. Míg magyarul csak 4-5 lesz addigra, az eredeti amcsiban volt vagy 10 már.)
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 11. - 20:11:14 írta petshop »

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2981 Dátum: 2015. október 13. - 14:28:15 »
Szerintem ez a sztori egyik alapkérdése (nem volt kifejtve persze). Mert én alapvetően támogatnám, hogy a kormány irányítsa, oda vezényelje őket, ahol a legnagyobb szükség van rájuk... Szerintem ez nem gond. Ha jól működne, szervezetten, szabályosan, szabályozottan, átgondoltan. A gond az, hogy melyik szenátor, politikus fogja őket kénye-kevde szerint saját céljaira használni, ugráltatni, szivatni, olyanra kényszeríteni amit maguktól sose tennének meg. Azaz a belső korrupció.
Felfedés: már említettem, mondom mégegyszer. NEM volt kötelező nyilvánosan felfedni magukat, csak egy bizottság, hivatalos csoport előtt. Pókemberé csak példamutatás volt. Csak a kormány bizonyos tagjai, gondolom, katonai-védelmi emberek tudták volna. Csak pont ez volt a probléma, hogyha rossz kezekbe kerül, kiszivárog, megveszi valaki az infót jó pénzért...
A rossz kezekbe kerül opcióra még visszatérünk a magyar kiadásban is.

A jelmezes hősökre még igaz is, de azokra, akik csak képességekkel rendelkeznek, de nem akarnak a kormányka dolgozni, jogtalan. Csak a regisztráció, de hogy kényszerítsék őket (gyerekeket is), az már túlzás még Tony Starktól is.

A regisztrációt meg megoldhatták volna biztonságosan, hogy csak néhány valóban megbízható ember férhessen hozzá a listához: Tony Stark, Nick Fury...

Nos, ezt rosszul gondolod. Amerika Kapitány mindig is az amerikai értékek, normák képviselője volt. Csakhogy a régi, a Függetlenségi Nyilatkozat szabad Amerikájának. Ne feledd, ő egy saját idejéből kiszakított, némileg konzervatív, régi értékeket képviselő hős. Nemhiába tisztelik annyira a többi hősök.
Akit itt Vasember Amerika képében képviselt, az a modern, bürokratikus Amerika, legfőképp a Bush kormány, amit nagyjából mindenki utált, mert sárban taposta azokat a jogokat, amire régen felesküdtek az alapítók. AZ ellen az Amerika ellen harcolt Kapi.
Amikor a végén rájött, hogy ők se jobbak így, mint Vasemberék, mert csak ártanak a harcukkal a polgároknak, akkor inkább feladta, hiába álltak így nyerésre. Számára az ilyen győzelem elfogadhatatlan.

Így nézve igazad van, de a feladás akkor is gáz volt. Amerika Kapitány egy hazafi és katona. Bármennyire is tiszta a lelke és jót akar, de tudnia kell, hogy az igazságért harcolni kell, és a háború áldozatokkal jár. Ez a befejezés szerintem sose fog tetszeni.

Amúgy most olvastam az Új HP-t és nagyon bejött. Szerintem ez az eddigi legjobb történet a sorozatban. Remélem tényleg visszatér még a Kraven család :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2982 Dátum: 2015. október 13. - 20:07:28 »
A regisztrációt meg megoldhatták volna biztonságosan, hogy csak néhány valóban megbízható ember férhessen hozzá a listához: Tony Stark, Nick Fury...
Ez volt a terv, de épp ettől féltek a többiek, hogy mindig lesz egy megvesztegethető dolgozó, egy agymosott Fury, vagy Tony, aki aztán kiadja a listát akár akaratán kívül is. Ha létezne ilyen lista, az már önmagában biztos veszélyt jelentene mindenkire.
Idézet
Ez a befejezés szerintem sose fog tetszeni.
A befejezés nekem sem tetszett. Annyira hirtelen lett vége.
Idézet
Amúgy most olvastam az Új HP-t és nagyon bejött. Szerintem ez az eddigi legjobb történet a sorozatban. Remélem tényleg visszatér még a Kraven család :).
Örülök, hogy tetszett. Igen, visszatérnek még. Ana többször is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2983 Dátum: 2015. október 14. - 13:09:23 »
Ha létezne ilyen lista, az már önmagában biztos veszélyt jelentene mindenkire.
Identitiy Disc mini. Van benne Deadpool is. Egyszer olvasd el. Ha nem lenne tele B-listásokkal, javasoltam volna régen az M+ egy évadába.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2984 Dátum: 2015. október 14. - 17:40:59 »
Ez volt a terv, de épp ettől féltek a többiek, hogy mindig lesz egy megvesztegethető dolgozó, egy agymosott Fury, vagy Tony, aki aztán kiadja a listát akár akaratán kívül is. Ha létezne ilyen lista, az már önmagában biztos veszélyt jelentene mindenkire.

De tudtommal Fury, és Tony, meg bizonyos ShIELD tagok szerintem amúgy is tudják a legtöbb hősről, hogy kicsodák.

Identitiy Disc mini. Van benne Deadpool is. Egyszer olvasd el. Ha nem lenne tele B-listásokkal, javasoltam volna régen az M+ egy évadába.

Még nem hallottam a sztoriról, de most utánanéztem. Érdekesnek tűnik. Szerintem M+-ba simán beférne, ha valóban jó. Végül is pont ez a célja annak a sorozatnak :).
Sőt, a B-listás karakterekben az a jó, hogy bármelyik bármikor meghalhat (legjobb példa erre az "Assault on Arkham" film), míg az A-listások halálát úgyis hónapokkal előre bejelentik :).
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 14. - 17:42:39 írta kevinkain »

Blue S

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #2985 Dátum: 2015. október 16. - 11:18:43 »
Sikerült nekem is elolvasni az új Pókembert. Annak idején nagyon sok kritika MG történeteit, így kíváncsian lapoztam bele a füzetbe.

Szerintem a történet alapötletében van fantázia. Kraven családja összefog, hogy bosszút álljanak a családfő haláláért. Korábban már megismertük a 2 fiát, akik elég veszélyesnek tűntek, de azért Póki összecsapott  már keményebb ellenfelekkel is. Ráadásul az egyikkel ki is békült, bár ezt lehet, hogy Mephisto ténykedése eltörölte. Most megjelenik Ana, majd a végén Kraven felesége. Kicsit hiányolom a Kaméleont.  :hehe:

Vermin megjelenése és Peter ruhakölcsönzése nagyon jó ötletek. Mikor Peter és Vin menekülnek, majd megjelenik Vermin a patkányhorda élén és nekiugrik Ana-nak szinte már remegett a kezem az izgalomtól, azonban...

...Ana hogyan tudta összekeverni Petert és Vint? Hiszen Peterről teljes fotódokumentációja volt, megfigyelte, sőt távcsöves puskával le is akarta szedni a boltban.

A megnövekedett erejű Vin többször is bemosott Ana-nak, azonban Pókember és Vermin olyan maflásokat kiosztottak az egyszálbélű lánykának, hogy attól bármelyik Roncsbrigád tagra rászámoltak volna. Erre ő még leveri a Patkányembert. Jó, biztos ivott apuci szteroidfőzetéből, de ez akkor is túlzásnak tűnik. A csupa izom 2 bátyja nem volt ilyen szívós.

Szerintem simán vége lehetett volna úgy a sztorinak, hogy Ana is elmenekül és Vermin marad a csatornában. Ő egy iszonyatosan jó karakter, de véleményem szirent nevetségessé teszik, hogy lassan mindenki simán elveri, csak persze Pókunkat képes megharapni.

Szóval nem volt ez rossz történet, remek húzások vannak benne, de sokkal többet is ki lehetett volna belőle hozni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2986 Dátum: 2015. október 16. - 12:37:23 »
Az ilyen levelek hiányoznak a levelezési rovatból.  :)
Én a Call Me Al miniből nagyon megkedveltem Kraven második fiát, nagyon jó arcot csináltak belőle, sajnálnám, ha visszacsinálnák.
Lehet, hogy a sötétben is összekeverte őket, azt hitte, Peter van a maszk alatt, amit ráadott? Bár Vin volt az, akinek az életét ellehetetlenítette előtte.
Az biztos, hogy az erejét jócskán túllőtték, különösen, ha a korát nézzük.
Vermin nekem is az egyik kedvencem. PPP-ben lesz még párszor.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2987 Dátum: 2015. október 16. - 23:15:59 »
Nem csak az erejét. Eredetileg Wacker valami olyasmit írt a levrovban, hogy Ánya (ha már nem fordítottátok a nevét…) 13 éves ezen sztori alatt. Igen, a rajzoló szerint így néz ki egy nőnemű Homo Sapiens 13 évesen.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2988 Dátum: 2015. október 16. - 23:18:49 »
Pedig már megörültem, hogy végre van egy a szokásostól eltérő alkatú női karakter, de kiderült, hogyha egy lány sovány és nincsenek orbitális cickói, akkor az itt egyenlő a tinivel. :lol:
Amúgy inkább 17-20 körülinek néztem volna minimum.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2989 Dátum: 2015. október 17. - 08:43:53 »
Koránérő típus. Bár egyébként ahogy kinéznek a mai 13-14 évesek. Én még nyáron voltam egy ballagáson, hát simán 17-18 évesnek néztem volna a ballagó lányokat, ha nem tudom, hogy csak 14 évesek.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2990 Dátum: 2015. október 17. - 17:46:23 »
Az utolsó lap sarkán van egy családfa, ami szerint 1995-ben született, és mivel a számok eredetileg 2008-ban jöttek ki, így valóban 13 éves :).

Amúgy felsorolt hibák egyértelműen jelen vannak, de én már fenn sem akadok az ilyesmin. Amerikai képregényekben sose találják el a karakterek erőarányait, vagy teljesen következetlenek az események az ilyen húzások miatt.
De szerencsére ilyen hasonló kaliberű karaktereknél nem is zavaróak az arányok elcsúszkálása.
Ám én úgy vagyok vele, ha valamire lehet találni logikus magyarázatot, akkor az nem feltétlenül lesz hiba. Én úgy gondolom, hogy Ana azért néz ki idősebbnek és azért ilyen erős, mert már a fogantatása pillanatában a szüleiben, vagy legalábbis az apjában volt az erőnövelő szérum, így ezzel a magyarázattal elvileg logikus lehet az apjánál is jóval nagyobb erő. De ez csak az én elméletem :).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2991 Dátum: 2015. október 17. - 18:46:45 »
Szerintem is így van, jogos érv.
Az utolsó lap sarkán van egy családfa, ami szerint 1995-ben született, és mivel a számok eredetileg 2008-ban jöttek ki, így valóban 13 éves :).
De ha vesszük a képregényidő 4:1-hez arányát, akkor meg 52.  ;D Viszont az erőnövelő fiatalon tart, Kraven sem látszott 70-nek. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2992 Dátum: 2015. október 17. - 19:18:34 »
A képregényidő alapján nem inkább fiatalabbnak kéne lennie? Hiszen elméletben Pókember sem öregedett 13 évet 1995 óta. Max 3-4 évet. Tehát Ana-nak most Marvel idő szerint inkább ovisnak kellene lennie.  :D

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #2993 Dátum: 2015. október 17. - 19:50:52 »
Szerintem is így van, jogos érv.
De ha vesszük a képregényidő 4:1-hez arányát, akkor meg 52.  ;D Viszont az erőnövelő fiatalon tart, Kraven sem látszott 70-nek. :)

Kraven nagyon jól tartotta magát.Errefelé egy negyvenes kocsmatöltelék öregebbnek néz ki tőle.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2994 Dátum: 2015. október 17. - 21:47:18 »
A képregényidő alapján nem inkább fiatalabbnak kéne lennie? Hiszen elméletben Pókember sem öregedett 13 évet 1995 óta. Max 3-4 évet. Tehát Ana-nak most Marvel idő szerint inkább ovisnak kellene lennie.  :D
Ja, tényleg. :) Akkor csak 4 éves.  :lol:

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2995 Dátum: 2015. október 19. - 12:06:51 »
A képregényidő egy elég vicces dolog, mert tényleg ovisnak kéne lennie, viszont ha Gwen és Norman gyerekeiből indulunk ki (akiket sokan szeretnének kitörölni az emlékeikből :) ), akkor elvileg öregedhetne gyorsan :).

Amúgy a képregényidő csak a ki nem mondott időintervallumokra vonatkozik. Ha van egy dátum az általában konkrét érték, ahogy az aktuális dátum is elvileg. Épp ezért említettem korábban, hogyha az alkotók képesek lennének elvonatkoztatni a valóságban is megtörtént eseményektől, vagyis olyanokat nem használni és nem is említeni, valamint ha sose írnának évszámokat, akkor lenne valóban saját idősíkjuk, amiben nem lenne ennyi hiba és nem lenne szükség 10-20 (bár mostanában inkább max 5 :) ) évente reboot-olni a dolgokat, hogy megfiatalítsák a karaktereket és az előbb említett húzásokból fakadó hibákat kijavítsák.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2996 Dátum: 2015. október 19. - 15:40:27 »
Ők mindig a jelenre gondolnak, hisz az számukra az eladás. A jelenben pedig pozitívum, ha konkrét eseményhez tudnak csatlakozni, mert attól életszerűbb lesz a sztori. Mint a WTC, vagy Vasember háborúi, amelyek utólag mindig frissülnek. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2997 Dátum: 2015. október 21. - 22:27:57 »
Itt is felteszem: a jövő évben megjelenő Kraven Utolsó Vadászata TPB lesz. De gondolkodom rajta, hogy kisebb mennyiségben lehessen kapni HC-ben is. Nyilván jóval drágábban. Mit gondoltok róla?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2998 Dátum: 2015. október 21. - 23:03:54 »
nekem függ borítótól is. mindkettő ugyan azzal jönne ki?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2999 Dátum: 2015. október 22. - 00:14:38 »
Szinte kizárt.