Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917198 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #4220 Dátum: 2018. február 13. - 22:35:46 »
Elolvastam, érdekes volt látni mi lett a paktum végleges vége. A rajzok jók voltak, csak ahol Rivera rajzolt, a színező nagyon sötét színeket használt, az picit zavaró volt.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4221 Dátum: 2018. február 14. - 02:01:09 »
Csak hogy tisztán lássak: a Strange-féle varázslat a One More Day és a Brand New Day között történt? Illetve akkor most a két sztori között eltelt néhány nap/hét?

A sztori első fele, az esküvős flashback tetszett, de ez a rész elég zavaros.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4222 Dátum: 2018. február 14. - 11:08:27 »
Igen.
Néhány hónap.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4223 Dátum: 2018. február 15. - 21:23:13 »
Az Amazing #642-647. is ki lesz adva?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4224 Dátum: 2018. február 15. - 21:45:34 »
Az a különszám.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4225 Dátum: 2018. február 15. - 22:18:37 »
A HP-ből idén hány különszám jön ki majd, és akkor abból lesz ami klasszikus sztori lesz, vagy csak új hogy haladjunk?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4226 Dátum: 2018. február 15. - 23:13:16 »
4 lesz 3 klasszikus.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4227 Dátum: 2018. február 15. - 23:25:01 »
 ;D ;D ;D  :kingpin: :kingpin:
Jó lesz.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4228 Dátum: 2018. február 16. - 00:51:04 »
Ennek a Strange-s dolognak azért nincs egyáltalán semmi értelme, mert épp hogy ez a változtatás mentette meg May életét, hogy nem tudja senki, hogy ki Peter, nem igaz? Vagy May-t lelőtték egyáltalán az új idősíkban? Mert ha nem akkor egyértelműen ennek kellett volna lenni a kiváltó oknak, de mindegy is, a lényeg, hogy egy ennyire egyszerűen összekapcsolható dolgot se volt képes összekapcsolni az író, mégis megkapta a lehetőséget, hogy a Marvel legnagyobb karakterének teljesen felbolygassa az életét. Ez elég idióta húzás volt :).

Todd

• Pókfej
« Válasz #4229 Dátum: 2018. február 16. - 09:00:21 »
Bevallom, én utólag Kaine-el értek ebben egyet. A házasság eltörlése logikus lépés volt, soha nem tudtak az írók mit kezdeni vele, csak szenvedtek MJ karakterével.
Azóta a kerakter és a történetvezetés egyértelműen pozitív irányba mozdult.
Ettől függetlenül maga a történet (mindkettő akármilyen Day) elég rosszul megírt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4230 Dátum: 2018. február 16. - 12:29:55 »
Vagy May-t lelőtték egyáltalán az új idősíkban?

Persze. Minden úgy volt, ahogy láthatod a mostani sztoriból.
Idézet
egy ennyire egyszerűen összekapcsolható dolgot se volt képes összekapcsolni az író, mégis megkapta a lehetőséget, hogy a Marvel legnagyobb karakterének teljesen felbolygassa az életét.
Könnyű volt megkapnia, ő volt a Marvel nagyfőnöke akkor.  :D
Bevallom, én utólag Kaine-el értek ebben egyet. A házasság eltörlése logikus lépés volt, soha nem tudtak az írók mit kezdeni vele, csak szenvedtek MJ karakterével.
Így van, a Slott-éra a legfőbb bizonyíték rá, hogy ez bár fájdalmas, de szükséges lépés volt ahhoz, hogy Pókember ne stagnáljon, hanem továbbfejlődhessen. Gyerekkorunkban volt utoljára olyan jó a Pókember, mint amilyen mostantól lesz.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4231 Dátum: 2018. február 16. - 12:34:19 »
Szerintem a One More Day tök jól volt megírva. Amikor megtudtam, hogy "Pókember eladja a házasságát az ördögnek", már előre kapartam magam, nevetséges a koncepció. Mégis megvolt az erő és az érzelmek a történetvezetésben, ami kell, és simán élveztem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4232 Dátum: 2018. február 16. - 12:41:45 »
Ezzel tökéletesen egyetértek.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4233 Dátum: 2018. február 16. - 14:17:06 »
Könnyű volt megkapnia, ő volt a Marvel nagyfőnöke akkor.  :D
Ez azért így nem teljesen igaz, legalább három szintnyi főnök volt már akkor is a főszerkesztő felett (és ugye akkor még nem volt a Disney tulajdona), de az tény, hogy a szerkesztőségben aligha akadt bárki, aki vitatkozhatott volna Quesadával. Pláne az akkori két Pók-szerkesztő, akiknél talán egy nedves törlőkendő is nagyobb ellenállást tanúsított bármi felé. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4234 Dátum: 2018. február 16. - 16:41:28 »
De azok nem szóltak bele Joe dolgaiba ennyire. A képregények felett majdnem teljhatalmú volt. Ő hívta be a sztárírókat, és még a OMD-t is ő írta, mert úgy akarta.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4235 Dátum: 2018. február 16. - 17:21:38 »
Így van, a Slott-éra a legfőbb bizonyíték rá, hogy ez bár fájdalmas, de szükséges lépés volt ahhoz, hogy Pókember ne stagnáljon, hanem továbbfejlődhessen. Gyerekkorunkban volt utoljára olyan jó a Pókember, mint amilyen mostantól lesz.

MJ-vel azért nem bírtak mit kezdeni, mert egy eltúlzott és irreális karakter volt, akivel senki nem mert mit kezdeni. Simán ki lehetett volna hozni rengeteg ötletes és érdekes dolgot a házasságból, csak nem igazán lehet jó történetet írni egy tökéletes erkölcsi iránytű és annak a tökélesen gyönyörű modell feleségéről, aki emellett hihetetlenül kedves, megértő, együtt-érző, mindent elvisel, mindenben támogatja a férjét, és ha kicsit úgy érzi, hogy nem bírja az idegeskedést és aggódást, akkor is bűntudatot érez és önmagát ostorozza. Ebben az esetben nem a helyzettel volt a probléma, hanem az írók voltak rosszak, mert irreális karaktereket írtak. Épp ezért nem tudtak normális sztorit csinálni, hogy mondjuk nem bírják tovább és elválnak, mert akkor a hibátlan erkölcsű, tökéletesen önzetlen és példamutató karaktereik kiestek volna a szerepükből. Pedig az aztán valóban érzelemdús és igen tartalmas történet lehetett volna.
Ha változatosságot akartak volna, lépjék meg, hogy gyerekük születik, vagy lépjenek túl Peteren, mint az Ultimate univerzumban egy fiatalabb Pókival, vagy mindkettő, szóval hiába lett jobb ettől a sorozat, a megvalósítás és az ötlet attól még bűn rossz marad :).

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4236 Dátum: 2018. február 16. - 17:40:47 »
Az OMD-t Straczynski írta végig. Az más kérdés, hogy a végén levetette a nevét róla, mert nem vállalta a végeredményt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4237 Dátum: 2018. február 16. - 18:17:29 »
kevinkain, ezzel én maximálisan egyetértek. Az, hogy nem tudtak 20 éven át semmit kihozni a helyzetből, és stagnálásba kényszerítették a karaktert, az nem MJ, vagy a házasság hibája volt, puszta írói balf*szság, de nyilvánvaló volt, hogy nem működik, ezért valamit kezdeni kell vele.
Tény, hogy a sátános alku szerintem a lehető legabszurdabb megoldás volt, ami csak szóba jöhetett, viszont ezt képes vagyok elnézni, ha utána pozitív irányú a változás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4238 Dátum: 2018. február 16. - 18:48:42 »
Ha változatosságot akartak volna, lépjék meg, hogy gyerekük születik, vagy lépjenek túl Peteren, mint az Ultimate univerzumban egy fiatalabb Pókival, vagy mindkettő,
Ezek alapból kizárt dolgok voltak, hisz az egésznek a lényege az volt, hogy Peter legyen fiatalabb, mert már nehéz azonosulni vele. A válástól még idősebbnek tűnt volna, a gyerektől meg még inkább. Nekem az a megoldás tetszett, amit a klónsztori végén vetettek fel, hogy nagy bunyó, robbanás, tenger kimossa magából ájultan, nem emlékszik semmire a múltból, tiszta lappal indulhatott volna. Sosem derült volna ki, hogy ő Peter vagy Ben.
Az OMD-t Straczynski írta végig.
Tényleg, rosszul emlékeztem.
kevinkain, ezzel én maximálisan egyetértek. Az, hogy nem tudtak 20 éven át semmit kihozni a helyzetből, és stagnálásba kényszerítették a karaktert, az nem MJ, vagy a házasság hibája volt, puszta írói balf*szság, de nyilvánvaló volt, hogy nem működik, ezért valamit kezdeni kell vele.
Ha tényleg kiadták parancsba, hogy MJ karaktere nem változhat, akkor nem írói probléma volt, hanem egyszerűen nem volt mit tenni vele. Egyszer volt olyan sztori, hogy MJ majdnem megcsalta Petert (a PPP egyik számában van is rá utalás 2-3 oldalban), de nagyon nem működött.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4239 Dátum: 2018. február 16. - 18:57:31 »
Valóban rossz szót használtam, nem feltétlen személyes felelősökre gondoltam szóval inkább nevezzük történetvezetési hibának, aztán, hogy most ki miért cseszte el, nekem mint olvasónak teljesen mindegy. Amúgy ezt a nem akarjuk Petert öregíteni dolgot mindig is totál abszurdnak tartottam...
Mondjuk azt már Gaiman is megmondta, hogy állatira nehéz lebilincselő történetet írni a viszonzott szerelemről.