Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917219 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

coleman

• Bűnölő
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #4300 Dátum: 2018. április 05. - 00:48:10 »
Nekem jobban bejön az eredeti borító Ramostól, de a végletekig kifinomult pókösztönöm azt súgja, hogy a szerkesztőség nem rajong érte.

Egyébként a stílusa nekem is fura, de azért messze vagyunk attól, hogy utáljam. Igaz, nekem az ifjabb Romita sem igazán szúrta a szemem soha, úgyhogy a hiba talán nálam van.

Ez most 990 lesz 64 oldallal?

vidcap

• Gibbon
  • *
« Válasz #4301 Dátum: 2018. április 05. - 11:56:38 »
Lehet, hogy hülye kérdés, de a hírben szereplő "nagyágyú" kifejezés megjelenik valahol majd a lapban? Csak azért, mert amikor év végén lehetett a Big Time Superhero kifejezésre ötleteket adni, szerintem én írtam a "nagyágyú"-t. Tehát, örülhetek kicsit magamnak, hogy legalább így a hazai póktörténelem részese lettem? ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4302 Dátum: 2018. április 05. - 13:28:25 »
remélem azért lesz pár Ramos borító is !
Talán később, amikor már kifinomultabb (értsd: közönségbarátabb) vonalakkal operál.
Nekem jobban bejön az eredeti borító Ramostól, de a végletekig kifinomult pókösztönöm azt súgja, hogy a szerkesztőség nem rajong érte.
Most komolyan, ezt miből szűrted le?  :D
Idézet
Egyébként a stílusa nekem is fura, de azért messze vagyunk attól, hogy utáljam. Igaz, nekem az ifjabb Romita sem igazán szúrta a szemem soha, úgyhogy a hiba talán nálam van.
Romita Jr-t én is el tudom viselni, ha nem is kedvelem, de ő még okés. Ramos lehet, hogy jó lenne itt-ott, de szuperhősöket nem kéne rajzolnia. Láttam régebben a Rozsomákját, hát na!
Idézet
Ez most 990 lesz 64 oldallal?
Igen.
Lehet, hogy hülye kérdés, de a hírben szereplő "nagyágyú" kifejezés megjelenik valahol majd a lapban?
Igazából még nem tudom, még nem tartunk ott a fordítással. Nem kizárt, hogy kikerüljük, de egyedül a nagyágyú volt az, ami címként is megállta a helyét. Nem néztem vissza az ötleteléseket már, csak eszembe jutott hirtelen. Könnyen lehet, hogy miattad, hogy megragadt bennem a szó régebbről. :)

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4303 Dátum: 2018. április 05. - 21:57:44 »
Ez a Ramos gyerek nem semmi! :)
A Rozsomákját én is kiszúrtam  :lol: Vagyis majdnem kiszúrta a szemem  :lol:
Olyan nem jön össze újabban a Pókemberben, hogy a történet és a rajzoló is jó? :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4304 Dátum: 2018. április 05. - 22:37:21 »
De, a Nagyágyú után egyből jön egy tök jó sztori megint, és annak jó a rajzolója is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4305 Dátum: 2018. április 06. - 07:47:07 »
Ramos lehet, hogy jó lenne itt-ott, de szuperhősöket nem kéne rajzolnia. Láttam régebben a Rozsomákját, hát na!
Pedig szerintem ez a szélsőséges, lendületes, extrém stílus igazából csak szuperhősöknél működik. :D
Ez a Ramos gyerek nem semmi! :)
A Rozsomákját én is kiszúrtam  :lol:
Ja, szerintem is tök jó. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 06. - 07:55:18 írta Todd »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4306 Dátum: 2018. április 06. - 08:24:58 »
Ja, szerintem is tök jó. ;D
https://i.pinimg.com/originals/28/98/f4/2898f4858df7623a7684bbec803790ab.jpg
Miért, ilyen vastag a lába térd alatt? @_@ Fel se bírná emelni. :)
This is a joke. A real practical Joke.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4307 Dátum: 2018. április 06. - 09:43:43 »
szerintem el lehetne már kicsit szakadni a kommersz stilusoktól. elég sokan szeretik Ramos friss rajzait és szívesen látnék tőle én is borítókat itthon, főleg majd a superiornál.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4308 Dátum: 2018. április 06. - 09:54:04 »
Ramos itt volt az egyik csúcsformájában. Marha lendületes lesz az egész sztori, Slott jól tudta, mit kell adni neki, hogy valami zseniálisat alkosson. A Big Time-nál pont, hogy sajnáltam, amikor Ramosnak idő kellett megint, hogy behozza magát, de legalább akkor már visszatért a régi stílusához és nem csak odahányta a vonalakat a lapra, mint az x-menes időszakában pár évvel előtte. Akkoriban én se szerettem, mert egyre slendriánabbá vált.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4309 Dátum: 2018. április 06. - 13:15:16 »
szerintem el lehetne már kicsit szakadni a kommersz stilusoktól. elég sokan szeretik Ramos friss rajzait
Teljesen igazad van Kani, "elég sokan" szeretik. De az nem elég az országos terjesztésű képregényeknél, sajnos. Mekit is elég sokan szerették, mégis lefelezte az eladásokat a Semicnél anno.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4310 Dátum: 2018. április 06. - 15:25:05 »
Személy szerint én azért tartom jobbnak a Ramos verzióját erre a borítóra, mert a póz jobban kitölti a lapot és jobbak a színek. A világos háttér előtt a piros-kék alak piros felirattal sokkal jobban bevonzza a tekintetet, mint hasonló háttérrel a szürke-zöld-fekete alak zöld felirattal.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4311 Dátum: 2018. április 06. - 16:20:11 »
Plusz nem merülnek fel olyan kérdések, hogy Pókember bal combja miért fele olyan vastag, mint a jobb (vagy mint a bal vádlija), vagy hogy a jobb sípcsontján miért nincs egyáltalán izomzat. (Vagy, ha már itt tartunk, hogy hová lett a medencecsontja.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4312 Dátum: 2018. április 06. - 17:42:51 »
Deeee, Ramos esetében állandóan ilyen kérdések merülnek fel. :)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4313 Dátum: 2018. április 06. - 17:48:09 »
Ramos mellett ez inszignifikáns dolog, nála minden egyes képkocka tele van ilyen szándékos(nak mondott) elrajzolásokkal. Ominózus példa a fenti Rozsomák, ahol az alsó lábszára vastagabb, mind a törzse, de a nyaka is ugyanúgy. És az még egy visszafogottabb kép a Rozsomákból. Az valami borzasztó volt. Sokan mondták, hogy a Civil War egyik legjobb mellékszála lett volna, ha nem Ramos rajzolja.
Persze ugyanez igaz a PPSM v2 Death in the Family sztorijára, ami meghatározó, komoly lett volna, csak a rajzok alapján az ember nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen inkább.
Ez a viccesebb, lazább, gyerekesebb Pókember korszak legalább illik a stílusához.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4314 Dátum: 2018. április 06. - 19:32:00 »
Ramon mindent szándékosan ilyenre rajzol, ezért ott nem tűnik fel. Ha az egész stílus láthatóan nem próbál illeszkedni az anatómiához, akkor nem szembeötlőek azok az eltérések. Ezt nem tudta Liefeld sohasem felfogni. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #4315 Dátum: 2018. április 06. - 20:14:53 »
Talgaby, habár én abszolút csípem Ramost, szerintem most magad ellen beszélsz. :D
A főoldalra kitett zöld fekete ruhás borítórajz pontosan ugyanolyan túlzóan groteszk, mint Ramos rajzai, így ha azt mondod, hogy Ramoson fölösleges számon kérni az anatómiát, akkor az úgyanúgy igaz arra a rajzra is. :)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4316 Dátum: 2018. április 06. - 20:52:51 »
Liefeld-et ne is hozzuk fel, nála aztán szemmel láthatóan nincs anatómia, látszik, hogy nem tanulta, csak "odahazudik" valami púpokat, hogy "Nesztek, izmok". És rengeteg vonalat, mert az a 90-es években menő volt. Borzadály.
Hozzá képest Ramos még jó, rajta látszik hogy van tudás, amit utána eltúloz, vagy elrajzol.

Todd: Értem én, hogy mit mondd, egy realistább rajznál jobban feltűnik egy kis elrajzolás is, mint egy végletekig eltúlzott dolognál. Ez szerintem nem ellentmondás. Azért Caselli rajzai sokkal reálisabbak, mint Ramoséi.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4317 Dátum: 2018. április 06. - 21:18:52 »
Az Amazing #655-657. számok ki lesznek adva? Martin igazi felüdülés lesz Ramos után.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4318 Dátum: 2018. április 06. - 21:39:52 »
Ha jók lennének Ramos rajzai akkor nem kéne magyarázni a bizonyítványt, hogy a randaság a művészet, hanem itt arról beszélnénk milyen szép,milyen jó, ahogy ez más rajzolóknál több esetben is már megtörtént. Ez a szándékosan rontja el a rajzot dolog nálam nem segít azon hogy bántja a szemem, és k**va ronda. Miért lendületesebb a rajz ha az egyik lába olyan vastag mint a törzse? Hiába mutat a fehér háttéren jobban a piros, ha olyan a rajz, mintha Peter nyomi lenne.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4319 Dátum: 2018. április 06. - 21:41:46 »
Kétlem, hogy nagyon lennének innentől lyukak, maximum a crossovereknél lesznek kihagyva a kísérőfüzetek. A Slott-érában az a jó, hogy akár újra is lehetett volna számozni a sorozatot és kiadni hasonlóan, mint a Semic anno bendis Ultimate pókját, hisz sokáig tart, egy író neve alatt megy, és sikeres volt kint, plusz idehaza is illene annak lennie.