Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917281 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #4320 Dátum: 2018. április 06. - 21:51:12 »
Persze ugyanez igaz a PPSM v2 Death in the Family sztorijára, ami meghatározó, komoly lett volna, csak a rajzok alapján az ember nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen inkább.
Ez pontosan az, amiért nem szeretem a rajzait. Nem lehet komolyan venni miatta a történetet.
A What The...?! sorozatban voltak ilyen rajzok, mert paródiának kiváló lenne.
Idézet
Ez a viccesebb, lazább, gyerekesebb Pókember korszak legalább illik a stílusához.
Mostantól pont nem lazább, gyerekesebb lesz.
Az Amazing #655-657. számok ki lesznek adva? Martin igazi felüdülés lesz Ramos után.
Caselli jön utána, de ahogy talgaby mondta, most már nemigen lesznek kihagyások.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4321 Dátum: 2018. április 06. - 22:12:26 »
Örülök, hogy nem nagyon lesznek kihagyások.
Kíváncsi leszek erre az új időszakra, rajzoktól függetlenül.
De azért ha már Meki-hez hasonlítjuk Ramost, azért nézzük meg azt is, hogy Meki tudd elégé félelmetes figurákat is kreálni, akár egy Vészmanóból is, Ramos-nál eddig nem láttam ilyet. És azért néha nem árt az is, pláne ha komoly hatást akar az író elérni, vagy éppen drámát.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4322 Dátum: 2018. április 06. - 22:30:15 »
Hát pedig Ramos rajzaival pont hogy de. Végig azt éreztem alatta, hogy az újságot 10-15 évvel alacsonyabb korhatárra kalibrálták. Peter úgy néz ki, mint egy nyeretlen 19 éves, és a gonosz karakterek is inkább nevetségesnek tűnnek, mint komolyan vehető, életveszélyes ellenfélnek.
A többi rajzolónál már okésabb.

De azért ha már Meki-hez hasonlítjuk Ramost, azért nézzük meg azt is, hogy Meki tudd elégé félelmetes figurákat is kreálni, akár egy Vészmanóból is, Ramos-nál eddig nem láttam ilyet. És azért néha nem árt az is, pláne ha komoly hatást akar az író elérni, vagy éppen drámát.
Ezt jól megfogalmaztad, taln ez a legnagyobb baj vele, hogy a karikatúraszerű rajzait nehéz komolyan venni. Nála nem jön át a dráma, az érzelmek. Minden limonádészerűen vicceske.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4323 Dátum: 2018. április 06. - 23:19:51 »
Nézd meg, amikor MJ először találkozik Venom-al, az első pár oldal magáért beszél szerintem.
Ramos-nál nem fedeztem fel feszült helyzeteket valahogy, nem azt mondom hogy nincs, csak valahogy az egész egyszerűen nekem nem jön át rajta keresztül. Neki a vicces, Howard the Duck, Turtles, Deadpool címek állnának nagyon jól szerintem inkább. Általa a széria az Egmont-os Spider-man magazin látványvilágát idézi nekem. Bevallom, gondolkodtam, hogy ne hagyjam-e abba itt a hazai sorozat vásárlását, és csak a PPP-t vegyem ezentúl. De úgy gondoltam, hogy elégé érdekes lehet a folytatás, ráadásul többen jó véleménnyel voltak Slott-ról, szóval adok neki egy esélyt.
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 07. - 21:16:01 írta balogh44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4324 Dátum: 2018. április 07. - 00:40:14 »
Hát pedig Ramos rajzaival pont hogy de.
Az írás nem.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4325 Dátum: 2018. április 07. - 15:57:21 »
És ha az írás komoly, nem gyerekes, vajon milyen szempont miatt választották Ramost a gyerekes karikatúráival? Inkább én is úgy érzem cél korosztályban lejebb illik ez a rajz. Az arcokat illetően Ramos fogyatékosokat rajzol. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4326 Dátum: 2018. április 07. - 17:17:59 »
Én sem értem, hogy miért választották őt, sőt, miért tartották meg ennyi ideig.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4327 Dátum: 2018. április 07. - 18:11:09 »
Mert marha népszerű. Kegyetlen árakon mennek néha az eredeti oldalai és a fesztiválos képei.

Raisu

• Traveller
« Válasz #4328 Dátum: 2018. április 07. - 21:00:43 »
Ha már így szóba került a népszerűség: Slott mennyire volt népszerű kint? Gondolom az volt, ha ilyen sokáig írhatta a Pókot, de amikor bejelentették, hogy ő viszi az új F4-et egy angol oldalon a kommentek között mindenki húzta a száját miatta, én meg ledöbbentem, mert itt meg mindenki az egekig magasztalja. Ez általános, vagy csak annak az oldalnak a közönsége ilyen ízlésficamos? :D Vagy ennyire nem jött be nekik a Superior?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4329 Dátum: 2018. április 07. - 21:10:11 »
Slott nem népszerű, hanem inkább kedvelt. Igazából mindig is az volt, csak az olvasótábora nőtt idővel.

F4-ben mondjuk én se vagyok biztos. Ha egy gyereksorozat volna, ideális lenne oda, de csapatcímet nem nagyon írt még, legalábbis nem olyat, ami ne gyerekmagazin lett volna. Plusz az F4-nél, a fővonalas F4-nél központi szerep, hogy ők egy család, és ilyen szintű magánéleti kötelékekkel még a mostani Pók környékén se nagyon foglalkozott.

Az, hogy Pókon mit ítéltek, az amúgy is más tészta. A marveles képregénytáborban a Pókember-rajongók mindig is a leghiperérzékenyebbek és laghangosabban hisztizők közé tartoztak. (Bár tény, hogy a Spider-Girl ennek köszönhette, hogy ilyen-olyan újraindításokkal lehúzhatott még majdnem egy évtizedet.) Igaz, a nagyjukat sikerült kigyepálni a Brand New Day-jel egy életre, az új közönségről meg fogalmam sincs, hogy milyen. Mióta mennek a Marvel-filmek, azóta az olvasóközönség is eléggé megváltozott, mint ahogy idehaza is.
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 07. - 21:12:02 írta talgaby »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4330 Dátum: 2018. április 07. - 23:01:25 »
A Superiorral megtizedelte a közönségét egy időre, de aztán belátták, hogy mocskosul jó volt, és lassan visszaszivárogtak. Amikor kezdett, ahol most tartunk mi, akkor imádták. Éveken át. Valahol a Spiderverse volt az, ahol már lehetett hangokat hallani, hogy már írhatná valaki más is, annyira régóta volt már ott.

Írt csapatcímet, a Bosszú Angyalait.

dreid

• Grizzly
  • *
« Válasz #4331 Dátum: 2018. április 08. - 13:38:29 »
A Végtelen háborúhoz hasonlóan régi pókember füzetek is lehet egyben újra kiadva?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4332 Dátum: 2018. április 08. - 13:40:00 »
Sose mondd, hogy soha, de egyelőre az nincs tervben.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4333 Dátum: 2018. április 08. - 14:19:17 »
Az írás nem.
De arról ugye már hallottál, hogy a képregény műfaja az írott szöveg, és a rajzolt képek együtteséből létrejövő műfaj?  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4334 Dátum: 2018. április 08. - 21:10:07 »
Persze, és te arról, hogy az írás és a rajz szöges ellentétben áll egymással? Mert itt pontosan ez történik.

Na, kinn a Ramos előzetes. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #4335 Dátum: 2018. április 09. - 08:00:26 »
Jól néz ki. :)
Most amúgy kicsit olyan érzésem van az előzetes oldalak után, mint a film trailereknél, mintha már az egész történetet elolvastam volna. XD

Persze, és te arról, hogy az írás és a rajz szöges ellentétben áll egymással? Mert itt pontosan ez történik.
Ez eléggé gyakori húzás, sőt a legdrámaibb, legfelnőtesebb szerzői történetnek többségének gyerekes rajza van. :)
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 09. - 08:21:06 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4336 Dátum: 2018. április 09. - 08:17:35 »
"Bármilyen kiválóan megírt történetről is beszélünk, a Kraven utolsó vadászata képtelen lett volna hasonló művészi magaslatokba emelkedni, ha ugyanezen szavak mögé eltérő stílusú vagy minőségű rajzokat állítottak volna."

Ide most egy Stan Lee idézetet szerettem volna beszúrni, de sajnos nincs nálam a Kraven régi füzetes változata, amiben nagyon jól megfogalmazta, hogy a rajzok mennyire fontosak, hogy illeszkedjenek a történethez, és segítsék azt. Gyakorlatilag ugyanezt mondja, csak még érzékletesebben.
Fejből valami ilyesmi: Lehet egy történet bármilyen jó, ha a hozzá tartozó rajz nem megfelelő, sosem fog igazán jóvá válni.
« Utoljára szerkesztve: 2018. április 09. - 08:19:36 írta petshop »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4337 Dátum: 2018. április 09. - 08:28:10 »
Most amúgy kicsit olyan érzésem van az előzetes oldalak után, mint a film trailereknél, mintha már az egész történetet elolvastam volna. XD
Én is egy picit így voltam, szóval gyorsan elolvastam az eredetit. Nagyon, nagyon nem így van, az előzetes az egyik sarkalatos sztoripontot még csak nem is említi.
(Amúgy a bombahatástalanítás megoldása valami frenetikus. ;D)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4338 Dátum: 2018. április 09. - 09:48:26 »
"Bármilyen kiválóan megírt történetről is beszélünk, a Kraven utolsó vadászata képtelen lett volna hasonló művészi magaslatokba emelkedni, ha ugyanezen szavak mögé eltérő stílusú vagy minőségű rajzokat állítottak volna."
Ezzel egyetértek.
Idézet
Lehet egy történet bármilyen jó, ha a hozzá tartozó rajz nem megfelelő, sosem fog igazán jóvá válni.
Ez csak félig igaz. Szerintem lehet egy sztori jó kevésbé sikerült rajzzal is (ahogy rajz nélkül is, könyvek esetében), lásd például a The Child Withint. De tény, hogy marha nagyot tud dobni a jó rajz az egészen. Meghatározó hangulatot tud adni a sztorinak, aláfestést. Na ez az, amit Ramostól sosem kapunk meg.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4339 Dátum: 2018. április 10. - 17:24:38 »
Na, kinn a Ramos előzetes. :)

piszok jó ez a pókember ! könyörgöm, hogy legyen borítón ! :spidey: