Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917193 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #4460 Dátum: 2018. június 20. - 00:29:29 »
Idézet
Ha csak gyönyörű és fotó-realisztikus  rajzokhoz lenne szoktatva a nép akkor még talán-talán érteném,
Erre most reagálnék újra a mostani Marvel+ borító kapcsán. Nagyon szép, realisztikus rajz, és fél óra alatt 200 kedvelés jött rá, megosztásokkal. Az duplája az átlagnak, amiket felteszünk. Tárgyi bizonyíték, hogy a realisztikus rajzoknak jóval nagyobb a rajongótábora (ami nem jelenti persze azt, hogy akkor mást sem kell kiadni, csak óvatosan kell bánni a nagyon rajzfilmes vagy karikaturisztikás rajzokkal).

Jerico

• Gibbon
  • *
« Válasz #4461 Dátum: 2018. június 20. - 01:00:36 »
Idézet
Ha csak gyönyörű és fotó-realisztikus  rajzokhoz lenne szoktatva a nép akkor még talán-talán érteném,
Erre most reagálnék újra a mostani Marvel+ borító kapcsán. Nagyon szép, realisztikus rajz, és fél óra alatt 200 kedvelés jött rá, megosztásokkal. Az duplája az átlagnak, amiket felteszünk. Tárgyi bizonyíték, hogy a realisztikus rajzoknak jóval nagyobb a rajongótábora (ami nem jelenti persze azt, hogy akkor mást sem kell kiadni, csak óvatosan kell bánni a nagyon rajzfilmes vagy karikaturisztikás rajzokkal).
Vagy csak Az X-mennek szólt:)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4462 Dátum: 2018. június 20. - 08:10:15 »
Tárgyi bizonyíték, hogy a realisztikus rajzoknak jóval nagyobb a rajongótábora (ami nem jelenti persze azt, hogy akkor mást sem kell kiadni, csak óvatosan kell bánni a nagyon rajzfilmes vagy karikaturisztikás rajzokkal).
Emlékeim szerint az elmúlt évtized legjobban fogyó képregényei a Maus (szándékosan underground rajzfilmszerű állatos ff képek), az Arkham Elmegyógyintézet (szürrealisztikus kollázsok), magyarból meg a Napirajz (tipikus „prosztó” karikatúra) és a Lencsilány (Tim Burton-szerű eltúlzott testarányok) voltak, míg a leghiperrealisztikusabb grafikájú Vampirella Bloodlustot már ajándékként osztogatod.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4463 Dátum: 2018. június 20. - 08:20:13 »
Azért tegyük hozzá, hogy ezek, amiket felsoroltál, nem is a rajza miatt vették az emberek.  ;)

Meg hát amúgy is teljesen más műfajok voltak ezek, mint egy átlag szuperhős képregény, aminél azért bizony elég sokat dob a rajz az élvezeti faktoron, és valóban a realisztikusabb rajzok állnak a rajongók szívéhez közelebb. Persze mindenkinek más az ízlése, és vannak, akiknek ugyanúgy bejönnek más stílusok is, de vannak akiknek nagyon nem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4464 Dátum: 2018. június 20. - 09:45:49 »
Pontosan így van. Talgaby, tökre kiszemezgettél olyanokat, amiknek csak látszólag van közük a témához. Nem arról volt szó, hogy kizárólag a rajza miatt mit hogy vesznek. És az Arkhamnál lehet, hogy jobban fogyott a Logan.

Blue S

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #4465 Dátum: 2018. június 20. - 22:23:19 »
Nagyon bejött az új szám.
Tényleg elkapott egyféle nosztalgikus hangulat, mintha régi történeteket olvasnék, mikor a Pókember füzetek történetei egyszerre voltak viccesek, izgalmasak, szórakoztatóak. Ez talán betudható egy régi nevű, de mégis új ellenfélnek is. Slott írásán látszik, hogy céltudatos, a sztori tart valahová. Peter életének jobbra fordulása pedig egy olyan újítás, amire már évek óta vártam. 

Amivel nem vagyok kibékülve azok a rajzok. Már szinte nem is tudom, hogy mikor olvastam olyan HP-t, mikor tetszett a rajz. Régebben a nyomi kis figurák, most pedig a kapafogú Vészmanó. Elfogadom, hogy valakinek ez bejön, de nekem is sokkal közelebb állnak a szívemhez a realisztikusabb ábrázolások. Slott + az Astonishing X-Men grafikája tökéletes lenne.  :P

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4466 Dátum: 2018. június 21. - 13:07:30 »
Ez a legjobb Slottban: olyan történeteket ír, amik tudnak olyan érdekesek lenni, mint amilyeneknek kölyökként a régieket tartottuk. Újszerű, előremutató. A Vészmanó visszahozása abszolút fan service volt, de ha csak a régit teszi vissza, minden kiszámítható, hasonló lett volna, mint eddig. Ezzel az újjal egyszerre több mindent is felrúgott: egy korábbi hősből gonosztevőt csinált, olyan negatív szereplőt kaptunk, akinek a mindennapjaiba is beleláthatunk, a napi motivációiba, és persze a manipulációiba.
A rajz a következő számtól más lesz: véget ér ez a sztori, kezdődik a Pókirtók, azt más rajzolta.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4467 Dátum: 2018. június 25. - 10:03:58 »
Most olvastam az új Pókembert. Nekem bejött minden szempontból: a fő sztori igen jó, és meglepő módon a mellékszálak is tetszenek, pedig mikor hallottam róluk, azt gondoltam, hogy ez milyen erőltetett ötlet, de végül épp ellenkezőleg sültek el a dolgok. Remélem ki is lesznek adva az ilyesmik a későbbiekben is és nem lesznek kihagyva :). Egyedül a Mia Floreses résznél nem értettem, mit jelent a "77 résszel korábban"? Mert biztos, hogy nem telt el azóta 77 szám :).

A rajzban meg pozitívan csalódtam. A múltkoriban a másik rajzoló nagyon nem jött be, de a mostani egyáltalán nem rossz. Persze én is szeretem a komolyabb, reálisabb ábrázolásokat, de attól még ez nem lesz rossz, mert kreatív egyedi, kifejező és elég jól néz ki. Bár valóban kissé kraikaturisztikusak a rajzok, de akkor is egységes, vagyis nem a rajzoló hibájából vagy inkább úgy mondom, hogy tehetségtelenségéből fakadóan eltúlzottak a dolgok, hanem a stílusából adódóan és ezért nem rossz szerintem :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4468 Dátum: 2018. június 25. - 10:23:02 »
Ezt a stílust a rajongók visszajelzése alapján alakította ki még a kétezres évek hajnalán. Eredetileg közelebb állt amúgy egy nagyon vastag tussal dolgozó Jim Lee-hez.
De amúgy ha nem szuperhősöket kérnek tőle, bármilyen stílust le tud utánozni, ez is például egy Ramos-rajz, ami eléggé hűen követi David Petersen stílusát:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4469 Dátum: 2018. június 25. - 12:33:57 »
Most olvastam az új Pókembert. Nekem bejött minden szempontból: a fő sztori igen jó, és meglepő módon a mellékszálak is tetszenek, pedig mikor hallottam róluk, azt gondoltam, hogy ez milyen erőltetett ötlet, de végül épp ellenkezőleg sültek el a dolgok. Remélem ki is lesznek adva az ilyesmik a későbbiekben is és nem lesznek kihagyva :).
Csak a jobbak vagy fontosabbak, mint ezek voltak.
Idézet
Egyedül a Mia Floreses résznél nem értettem, mit jelent a "77 résszel korábban"? Mert biztos, hogy nem telt el azóta 77 szám :).
Nem 77 szám, hanem 77 rész! Pontosan utánaszámoltam. :)

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #4470 Dátum: 2018. június 25. - 22:55:13 »
A   Megint  te  ???  cimű történet   az eredeti amerikai  történet , vagy  a Kingpin  alkotóinak a munkája  ???   És hol volt benne Mia Flores    :headscratch: én nem láttam benne .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4471 Dátum: 2018. június 26. - 12:27:42 »
Majdnem minden egyes képen ott volt benne Mia Flores.  ???

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #4472 Dátum: 2018. június 26. - 22:46:06 »
Bocs , kissé elirtam . Úgy értettem hogy az elöző számban nem láttam Mia  Florest . Hol szerepelt  benne  :headscratch: ???
« Utoljára szerkesztve: 2018. június 26. - 23:10:46 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4473 Dátum: 2018. június 26. - 23:29:14 »
Na, ott sehol.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4474 Dátum: 2018. június 29. - 13:04:09 »
Nem 77 szám, hanem 77 rész! Pontosan utánaszámoltam. :)

Azt értem, csak azt nem értettem, hogy mit is jelent pontosan az, hogy "rész"? Minek a mértékegysége? Oldal, képkocka, nap... :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4475 Dátum: 2018. június 29. - 13:43:34 »
Hát egy darab amerikai képregényfüzet. :) Mi a 48 oldalban ugye kettesével adjuk ki őket, a különszámokban meg ötösével.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4476 Dátum: 2018. június 30. - 11:56:53 »
Hát egy darab amerikai képregényfüzet. :) Mi a 48 oldalban ugye kettesével adjuk ki őket, a különszámokban meg ötösével.

Értem. Nekem is ez volt az első gondolatom, csak túl soknak tűnt az a 77 rész, mert nem tűnik annyira régnek, de akkor ezek szerint gyorsan telik az idő :).

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4477 Dátum: 2018. június 30. - 16:18:13 »
Meg a Kingpin ki is hagyott egy rahedli rém gyenge füzetet. Az egész Brand New Day éra hihetetlen sok füzetből áll, csak több mint a fele annyit se ért, mint a papír, amire nyomták. Mr. negatívot leszámítva nem is nagyon rémlik, hogy később bármely új szereplőt nagyon erőltették volna, legjobb esetben is betagozódtak ritkán előhúzható eldobható ellenfeleknek.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4478 Dátum: 2018. június 30. - 16:33:12 »
Szerintem csak az 77 rész, ami nálunk megjelent, és eredetileg még több volt.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4479 Dátum: 2018. június 30. - 17:31:14 »
Meg a Kingpin ki is hagyott egy rahedli rém gyenge füzetet. Az egész Brand New Day éra hihetetlen sok füzetből áll, csak több mint a fele annyit se ért, mint a papír, amire nyomták. Mr. negatívot leszámítva nem is nagyon rémlik, hogy később bármely új szereplőt nagyon erőltették volna, legjobb esetben is betagozódtak ritkán előhúzható eldobható ellenfeleknek.
Mondjuk Menance karaktere elég sokáig elő lett még húzva, nem? :)
This is a joke. A real practical Joke.