Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 920383 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #4480 Dátum: 2018. június 30. - 19:19:25 »
Igen, a 77 csak a nálunk megjelent.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4481 Dátum: 2018. június 30. - 19:32:40 »
Mondjuk Menance karaktere elég sokáig elő lett még húzva, nem? :)

Ha a magyar megjelenésekre célzol, akkor az még a Brand New Day időszak volt. Ha nem, akkor ne mondj részleteket, de nem tudok róla, hogy a Slott éra kezdete óta szerepelt volna.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4482 Dátum: 2018. június 30. - 22:46:43 »
Menace, vagy ami lett belőle (volt vagy hat neve, nem is tudom, most hol tartunk), Slott alatt már eléggé eltűnt. Talán egyszer elővette, hogy jól elrendezze, amit akart, de más nem rémlik most így hirtelen. Egy-két másik sorozatban felbukkant még, mert alapvetően olyan tipikus DeFalco-szerű néha előrángatható ellenfél, aki machinál egy kicsit, majd jól eltűnik, amíg valaki meg nem reked és kell neki gyorsan egy egyszerhasználatos ellenség.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4483 Dátum: 2018. július 01. - 10:00:49 »
Katalizátor gonosz akkor. :)
De legalább 50-60x feltűnt már a 2008-as első megjelenése óta.
« Utoljára szerkesztve: 2018. július 01. - 10:04:22 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4484 Dátum: 2018. július 01. - 17:55:18 »
Nagyrészt  brand new Day-ben. Lecsekkoltam a megjelenési listáját, minimum négyötöde a Big Time előtti.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4485 Dátum: 2018. július 13. - 09:04:44 »
Így olvasva a totális vérontást, megértem, hogy miért lett kult képregény. Ilyen brutális, már-már morbid és abszurd vérontást nem sokat látni a marvel lapjain. A punisher max jut eszembe még, meg a thor alternativ zombis története. Kisebb kiadókra jellemző inkább ez mint az Avatartól a Crossed. Teljesen egyedi, hogy ilyet beengedtek a normál vonalba. Továbbra is azt gondolom, hogy annyira nem rossz, nem is a legjobb, de az egyediségével mindenképp kiemelkedik.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4486 Dátum: 2018. július 13. - 09:51:04 »
Morlockok lemészárlása. Genosha. A teljes Apokalipszis kora. A Grey-család kiirtása. Annihilation kezdetén a Nova alakulat legyilkolása.
X-Menen már a nyolcvanas évek óta a napi rutin része volt az ilyen fokú kegyetlenség, mert jól bemutatta a kirekesztettséggel járó társadalmi pária állapotokat, hogy senkit se érdekel a haláluk. CLaremont ebből a szempontból egy zseni volt, mert ráérzett arra, hogy nagyon alapszintű társadalmi kérdéseket lehet kihozni az X-ekből (meg a gigászi szereplőmennyiség miatt egy brazil szappanoperát is).

Pókemberen az ilyesmi csak azért fura, mert a kilencvenes évek előtt talán a szándékosan leginfantilisebbnek tartott részleg volt egy jófej de amúgy érzelmi fejlettségben kegyetlenül elmaradott főhőssel, akinek a magánéleti bajai is 25-27 évesen leginkább egy gimisorozat eseményeire hajaztak. Ezért is szerettem Straczynskit a Pókon, végre 40+ év után lett egy felnőtt főszereplő a sorozaton egy nagy férfigyerek helyett. Meg ezért működött ennyire jól az Ultimate Pók is, mert effektíve ugyanazokat a történeteket a megfelelő környezetbe (15 éves srác és haverjai) helyezte.
Sajna a MaxCarnage nem illik ezekbe, egy szimpla 90-es évekbeli sztori, amit akár Rob Liefeld is írhatott volna. Sőt, sok története cselekményváza gyakorlatilag egy az egyben ugyanez, csak általában 2-4 füzetnyi hosszon, nem 14 számon át. SPawnt csak azért nem mondom, mert azért a dialógusok még abban is jobbak voltak. :P
« Utoljára szerkesztve: 2018. július 13. - 09:54:18 írta talgaby »

Todd

• Pókfej
« Válasz #4487 Dátum: 2018. július 13. - 09:57:03 »
Grey, de akkoriban kb. minden képregény évek óta ilyen volt. Pl. Spawn már futott vagy két éve. :D
Ez volt az az időszak, amikor azt hitték, az öncélú erőszaktól lesz "felnőttes" valami.
« Utoljára szerkesztve: 2018. július 13. - 09:58:57 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4488 Dátum: 2018. július 13. - 11:33:33 »
Igen, de Pókemberben ez nem volt jellemző egyáltalán. Nagyon sokan pedig csak a Pókembert vették. Nem véletlen, hogy a Spawn annyira népszerű lett hirtelen, amikor ők mutattak mindent. Az X-Menben sem volt ilyen sztori, a vér legfeljebb egy-egy sztori része volt, de ha egy hosszabb eseményben többször előkerült, akkor sem arra alapult az egész.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4489 Dátum: 2018. július 13. - 13:09:19 »
Grey, de akkoriban kb. minden képregény évek óta ilyen volt. Pl. Spawn már futott vagy két éve. :D
Az nem marvel, ha elolvastad volna amit írtam, akkor pont az állt benne, hogy más kiadókra inkább volt jellemző.

Morlockok lemészárlása. Genosha. A teljes Apokalipszis kora. A Grey-család kiirtása. Annihilation kezdetén a Nova alakulat legyilkolása.
Elhiszem, hogy vannak, lehet van még több is, de még így is kevés. Csak nekem hirtelen annyi jutott eszembe, de valszeg tudnék még írni, ha nagyon kéne.

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #4490 Dátum: 2018. július 13. - 19:45:21 »
Személy szerint nagyon örülök,hogy ki lett adva magyarul az MC. Olyan érzésem van tőle,mintha idén két sor PPP jönne a Kiadótól. Én már tegnap megkaptam a második részt, rögtön belemerültem. Lehet tényleg nem a legjobb sztori,de akkor is fontos állomása Pókunk életének. Úgyhogy KÖSZÖNÖM!!  :kingpin: :kingpin:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4491 Dátum: 2018. július 13. - 20:55:39 »
Olyan érzésem van tőle,mintha idén két sor PPP jönne a Kiadótól.
Szerintem is olyan, pont belepasszol a tavalyelőtti sorba. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #4492 Dátum: 2018. július 13. - 21:00:50 »
Azért említsük meg, a 90-ben indított McFarlane sorozatát, a sima Spider-man-t, ahol azért (pláne az elején) Pókit is bevezették a brutalitás sötét paneljeibe.

:D Csupa mészáros gazember egymás után.
A 80-as években talán, csak a Kraven volt az ami tényleg komolyabb volt, és egyben nagyszabásúbb mint a többi. Csoda hogy a Semic le merte közölni. Mondjuk azért sajnálom hogy a Venom Szellemeiből kimaradt egy szépséges oldal:

Nos igen, mondjuk ez megelőzte tán a Maximum Carnage-et is, és tematikájában nem is nagyon különbözik tőle.
De azért a Marvel-től nem állt távol a sötétebb téma és az erőszak, gondoljunk csak Ghost Rider-re vagy a Megtorlóra.
« Utoljára szerkesztve: 2018. július 13. - 21:12:53 írta balogh44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4493 Dátum: 2018. július 13. - 21:25:35 »
Á, a Ghost Rider kicsit sem durva, pedig annak kéne lennie.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4494 Dátum: 2018. július 13. - 22:15:39 »
Szerintem is olyan, pont belepasszol a tavalyelőtti sorba. :)

Megfordult a fejemben, hogy az MC, a Halálos Védelmező és a 25. variáns miatt berakok a sorba még egy 5. PPP dobozt, de gerinces cuccot nem akarok dobozolni, és a MM nélkül kissé levegősen lennének.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4495 Dátum: 2018. július 14. - 09:29:19 »
A 80-as években talán, csak a Kraven volt az ami tényleg komolyabb volt, és egyben nagyszabásúbb mint a többi. Csoda hogy a Semic le merte közölni. Mondjuk azért sajnálom hogy a Venom Szellemeiből kimaradt egy szépséges oldal:
Yep, az valóban komolyabb volt (az egy nagyon szép ritmusú történet), de a többi, amit felsoroltál/tunk, nem volt komoly, csak erőszakos. Beleértve McFarlane ámokfutását a Pókemberben (amit tiniként imádtam, és megvan HC-ben, de most már inkább komikusnak hat :lol:).

Á, a Ghost Rider kicsit sem durva, pedig annak kéne lennie.
Azt nem olvastam, mondjuk az Garth Ennis, Clayton Crain vonal érdekelt belőle (az mondjuk időben már nagy ugrás előre), de arról sem hallottam semmi jót.
« Utoljára szerkesztve: 2018. július 14. - 09:33:42 írta Todd »

wenkman

• Grizzly
  • *
« Válasz #4496 Dátum: 2018. július 29. - 15:19:10 »
Hello!

Kicsit lemaradtam, most olvastam az Egy pillanat az időbent.
Bár a fórumon visszaolvastam a 2018. februári bejegyzéseket, de mégsem tiszta....
Nagy nehezen elfogadtam anno, hogy Mephisto elintézte az egészet, tehát nincs házasság, nincs maszklevétel, nincs May néni lelövése... Elvileg akkor minden rendben...
Akkor most mi a  fene szükség volt a One moment-re???? Itt meg már Strange intézi az ügyet...

A másik dolog:
A Nagyágyú első részében miért Póki vezeti az angyalokat? Csak mert Otto az ő ellensége? Akkor sem illik hozzá a vezér szerep....(Vasember még mondja is, hogy Pókfej majd irányít...) Bár minden Amazing részt kiadtatok, de az az érzésem, hogy valamiből kimaradtam... Ment ekkor valami párhuzamos cím vagy csak az én memóriám romlik így 37 környékén? Pl. mikor manipulált Peter a fotókkal, hogy megmentse Jonah-t?
Meg mi van már h az angyalok fele emlékszik pókember kilétére, a másik meg nem?
« Utoljára szerkesztve: 2018. július 29. - 15:21:10 írta wenkman »

Todd

• Pókfej
« Válasz #4497 Dátum: 2018. július 29. - 18:32:56 »
Akkor most mi a  fene szükség volt a One moment-re???? Itt meg már Strange intézi az ügyet...
Mert Mephisto visszamenőleg megváltoztatta a multat. Ez a sztori, ahogyan peter, és a világ emlékszik a dolgokra. Lényegében a Mephisto által írt kamu történet, mivel a sötétség urának figyelnie kell az imidzsére, nem jó neki, ha kitudódik, hogy suttyomban lépten-nyomon megoldja halandók elbaltázott életét.  :lol:

Meg mi van már h az angyalok fele emlékszik pókember kilétére, a másik meg nem?
Akinek újra felfedi Pókember a kilétét, az újra emlékszik minden közösen átélt élményre. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4498 Dátum: 2018. július 29. - 21:01:29 »
Darázs is volt már az Angyalok vezetője, akkor simán lehet Pókember is egy alkalomra, hisz ő mindent tud Okiról, míg a többiek csak találgatnának, hogy hogy kezdjenek hozzá.
Nem volt párhuzamos cím, a manipulált fotókról esett szó útközben valamelyik sztoriban, de tényleg kihagytuk.

wenkman

• Grizzly
  • *
« Válasz #4499 Dátum: 2018. július 29. - 23:29:38 »
Köszi!

Ujra fogom olvasni a back in blacktől.... :-D