Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938947 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #3720 Dátum: 2012. szeptember 05. - 19:22:11 »
Hát a végén amikor jujj harmadszorra is elrabolják MJ-t az nálam sokat rombolt a 3. rész beli megítélésében (főleg hogy ezt Eddie teszi, ami totál karakteridegen tőle, de ez más téma). De ott Peter nagy segg volt már, minden szempontból, így az, hogy faképnél hagyta MJ totál érthető volt. Harry meg tényleg csillagos 5-ös abban a részben.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3721 Dátum: 2012. szeptember 06. - 14:16:42 »
Hát a végén amikor jujj harmadszorra is elrabolják MJ-t az nálam sokat rombolt a 3. rész beli megítélésében (főleg hogy ezt Eddie teszi, ami totál karakteridegen tőle, de ez más téma). De ott Peter nagy segg volt már, minden szempontból, így az, hogy faképnél hagyta MJ totál érthető volt. Harry meg tényleg csillagos 5-ös abban a részben.

Az MJ elrablása teljesen megölte a már amúgy is lassan haldokló filmet. Legalább, akkor úgy lett volna, hogy Peter egy emelt szemöldökkel harcol végig, az utolsó összecsapásban.  :hehe:

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #3722 Dátum: 2012. szeptember 07. - 13:23:56 »
de karakterizálásban mindent vertek, ami MJ-t és Harryt illeti. Jobban ki lettek dolgozva, mint Peter az addigi két rész alatt.
milyen igaz!

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3723 Dátum: 2012. szeptember 07. - 19:40:25 »
Én nem tudok különbséget tenni a két film között, mindegyik a maga nemében marha jó lett, legalábbis én így vagyok vele, hogy tudom szeretni a Raimist is, meg ezt is, bár lehet, hogy kicsit eljárt már az idő a régi sorozat felett, de nekem akkor, és most is nagyon jól be tud jönni a trilógia, és természetesen bejön az új is, ami jobban a napjainkba ülteti át a karaktert, míg a régi, a 2000-es években játszódik, játszódhat.
SD. EJC.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #3724 Dátum: 2012. szeptember 09. - 00:43:25 »
Ott játszódik, de kb annyira, mint a Superman Returns. Az-az hogy az egész valahogy a 70-es évekre emlékeztet inkább. :)
Telefonfülkék, szerkesztőség, legtöbbször a ruhák is, és a legmodernebb kütyüket kb kifelejtették belőlük. A mostani meg már Sony telóval nyomja direkt és deszkás cuccban nyomja, nem kötött pulcsiban.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3725 Dátum: 2012. szeptember 16. - 10:18:41 »
10 évvel az első Pókember film után megkaptuk a második Goblinos videót, amelyből újfent kiderül, Raimi mennyire nem érti a szakmát és hogy ez a Goblin ábrázolás mennyivel jobb mint ami a filmekbe került

tisztesség kedvéért az első video

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3726 Dátum: 2012. szeptember 16. - 12:17:45 »
Félelmetesen ügyes. a homlokrészeket távirányítással mozgatják, a száj pedig a színész sajátja lehet?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3727 Dátum: 2012. szeptember 16. - 12:46:49 »
Nem, az is be van huzalozva és a számítógépre korábban felvett szöveget animálják át szájmozgásra.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3728 Dátum: 2012. szeptember 16. - 14:26:53 »
Hát ez télleg baromi nagy kár, hogy nem lett belőle semmi... :-\
Nincs arról infó, hogy ezt végülis miért dobták ki a kukába? :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3729 Dátum: 2012. szeptember 16. - 14:49:27 »
Ugyanazért amiért a fekete Pókruhát is átalakították, pedig James Acheson elkészítette az eredeti képregényes változatot. Raimi idiótasága miatt, meg így olcsóbb volt a játékfigura gyártó dolga is, csak a piros-kék alap figura színét megváltoztatták, nem kellett drága pénzen új figura sablont csinálni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3730 Dátum: 2012. szeptember 16. - 14:55:13 »
Mennyire vagy biztos abban, hogy ez a rendező beleszólása? Mert én nem nagyon hinném. Ezeket mindig kreatív csoportok döntik el, a végső szó pedig a producereké.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3731 Dátum: 2012. szeptember 16. - 15:02:09 »
Én kinézem Raimi gonosz, démoni személyéből. Remélem soha többet nem engedik közel Marvel karaktereken alapuló filmek rendezéséhez.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3732 Dátum: 2012. szeptember 16. - 15:03:41 »
Mennyire vagy biztos abban, hogy ez a rendező beleszólása?

Teljesen. Nem egyszer volt linkelve ide is az az interjú, amelyben lenyilatkozza, hogy az első két rész sikere miatt, teljesen szabad kezet kapott.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3733 Dátum: 2012. szeptember 16. - 15:27:50 »
Remélem soha többet nem engedik közel Marvel karaktereken alapuló filmek rendezéséhez.
Pedig csak annyi az érdeme, hogy megszerettette Pókembert a teljes egész világgal.  :)
Teljesen. Nem egyszer volt linkelve ide is az az interjú, amelyben lenyilatkozza, hogy az első két rész sikere miatt, teljesen szabad kezet kapott.
Így van, a 3. részre...
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 16. - 16:38:17 írta kaine »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3734 Dátum: 2012. szeptember 16. - 16:10:35 »

Pedig csak annyi az érdeme, hogy megszerettette Pókembert a teljes egész világgal.  :)

Nem hiszem, hogy egy ilyen Pókember képet érdemel a képregény világból fakadó óriási pókemberi "hagyaték". Nem tartom mennyei cselekedetnek azt, hogy épp rá esett a választás - ugyan lehetett volna egy istenőrizzuweboll, viszont lehetett volna egy olyan valaki is, aki nem próbál ráhúzni egy világra olyan köntöst, ami nagy eséllyel nem találó.

Nem volt mihez hasonlítani és talán ezért merül bele mindenki ebbe a világképbe, hogy Sam Raimi filmektől kezdődik a Pókember, pedig nekem már a háló kilövés hangjától is hidegrázásom van. Hm, vajon fel tudom írni ezt a filmet gyerekkori traumának?  :lol:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3735 Dátum: 2012. szeptember 16. - 16:39:12 »
Nos ez jó kérdés kedves Szilánkmentes kolléga ugyanis bennem is megindított valamit ez a film (nem,nem a diarrhea-t) ami finoman szólva sem az elégedettség vagy ehhez hasonló lett volna. Tetszett hisz az első komolyabb Marvel szuperhős adaptáció volt,de totál nem voltam kibékülve néhány igencsak zavaró tényezővel...
Kezdjük a két főszereplővel akik pocsék választás voltak erre a filmre aztán tovább tetézték azzal mikor Póki ruhájára széles ezüstös hálókat tettek  :drying:
Érdekes módon a hálóvető hiánya nem hogy zavart volna,de egyenesen telitalálatnak gondoltam. Maga a film hangulata is piszkált tudat alatt mert egyből a retro pókember jutott eszembe holott akkor már 2002-t írtunk és baromira gagyin hatott a röpdeszkás manó egy normális Ultimate féle Osborn helyett.
A mostani filmre már jobban ráéreztek az alkotók legyen szó szereplőválogatásról vagy Peter gúnyájáról. Igaz innen is hiányzik valami,bár tökéletes képregény adaptáció sajnos nem nagyon létezik!
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 16. - 16:40:45 írta Mr.Sinister »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3736 Dátum: 2012. szeptember 16. - 16:43:46 »
Kicsit már gyengülnek az emlékek, de azért emlékezz vissza, hogy hány rendezőből választották ki őt éppen azért, mert annyira elkötelezett volt Pókember felé. Az első rész tök hibátlan volt (mínusz a Manó maszk). Nem az a legfontosabb, hogy az apró részleteket hogyan prezentálta, hanem az, hogy a karakter lényegét mennyire ragadta meg, és az 100-as volt (az elején még). Bevállalta, hogy negatív vége legyen az elsőnek, holott abban az időben ez Hollywoodban nagyon nem volt menő - különösen a hasonló célcsoportú filmeknél. Ha bárki más kapta volna meg a rendezés jogát, akkor a film nyomokban sem emlékeztetett volna Pókemberre. Olvasd csak el az előtte készült 4 forgatókönyvet - köztük James Cameronét is.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3737 Dátum: 2012. szeptember 16. - 16:49:59 »
Én azon a véleményen vagyok, hogy a 2. filmet raimi jól eltalálta annak a filmnek volt valami köze pókemberhez, megvolt a tanúlság megvolt a jó főgonosz és a magánéleti és szuperhős élet közötti súrlódás.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3738 Dátum: 2012. szeptember 16. - 16:53:58 »
Cameron változatához még nem volt szerencsém bár rémlik ez-az és sokszor elmélázok azon vajon ő milyen Pókember filmmel állt volna elő? Főleg 94'-ben mikor még nem voltak olyan fejlett effektek. Tény hogy a jellemábrázolás ment neki viszont ezzel is egy nagy probléma volt aki nem más mint Tobey! Egy másik színésszel sokkalta jobban átjött volna a karakter lényege,de így ezzel a fejjel és grimaszokkal totál ellenszenves lett az egész :roll:
Azt elismerem hogy a hibák ellenére anno még én is full extázisba estem tőle kaki főszereplők ide vagy oda, és mégis hiányérzetem volt mert egy jóval modernebb látványvilágú filmet akartam látni nem ezt a back to the 60's-t  :spidey:

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3739 Dátum: 2012. szeptember 16. - 17:32:17 »
Ez a maszk baromi jó lett volna. Egy-két kisgyerek kiszaladt volna a moziból  ;D De ezen már kár rágódni. A technika már elég fejlett szóval az új filmben rendesen meg lesz csinálva. Az ultimate Manó egy borzalom. Nekem is az a véleményem, hogy a 2000-es években a retro hangulat nem működik egy egész filmen keresztül. Az új filmben a Stan Lee kameó megidézte a 60-as éveket egy pillanatra és az nekem elég volt. Raimi első Pókembere korrekt film a hibái ellenére is. A 2. résszel kezdődik a lejtmenet.

Az, hogy Raimi Pókember rajongó nem kellett volna befolyásolnia a stúdiót. Rossz rendező. A látványhoz ért de a karakterekhez nagyon nem. Az új film karaktervezetésben és ábrázolásban köröket ver a trilógiára.