Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 939130 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
Re:Pókember
« Válasz #3960 Dátum: 2012. november 02. - 13:21:38 »
Nézőpont kérdése szerintem! Míg nem hallottam az Ulti felől addig nekem is az oldschool világ tetszett,de amint jobban belemélyedtem az 1610-es verzióba máris azon kaptam magam hogy függő lettem és hanyagolom a klasszikus címeket  ;)
A másik ami miatt átálltam az a karakterek és a sztorik egyhangúsága és persze a változni nem hajlandó status quo. Míg az ultimate-ben meg mernek lépni bizonyos dolgokat addig a fősodorban már alig-alig.
Az újvilágot is lehet támadni akár több oldalról mivel az utóbbi pár évben ott is voltak bakik és hiányosságok,de ha valaki meghal az tuti hogy úgy is marad egy bizonyos ideig és nem csak 2 évig  ;D
Jó a mainstream univerzum sőt olyannyira hogy eddig is voltak ott kedvenc sorozataim,de annyi különbséggel hogy a 616-ban válogatok az ultimate-ben meg egyáltalán nem! Ott mindenevő vagyok.

Szerk: Ben-nek igaza van ugyanis nincs olyan hogy eredeti univerzum  ;D Végtelen számú párhuzamos föld létezik csak azért lehet rávágni a 616-ra az első számot mert Marvel berkekben tudtommal azzal indított a kiadó.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 02. - 13:23:37 írta Mr.Sinister »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3961 Dátum: 2012. november 02. - 13:28:58 »
Elvégre is a 616 az eredeti univerzum, jó 40 éven át csak az létezett.

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. :D
Elhiszem, csak saccoltam valamit. :D Gondoltam majd ti, képregényes orákulumok úgyis pontosítjátok. ;D

Míg az ultimate-ben meg mernek lépni bizonyos dolgokat addig a fősodorban már alig-alig.
Na jó, az Ultiban könnyű dolguk van, pontosan tudják, hogy azért léphetnek meg bármit, mert másodhegedűsök. ;)

Idézet
Szerk: Ben-nek igaza van ugyanis nincs olyan hogy eredeti univerzum   Végtelen számú párhuzamos föld létezik csak azért lehet rávágni a 616-ra az első számot mert Marvel berkekben tudtommal azzal indított a kiadó.
És máris a Slidersnél kötöttünk ki. ;D Persze, ez is világos, de én az alapján határoztam meg az "eredeti" univerzumot, hogy a képregénykészítők által az olvasók számára legelsőként létrehozott univerzum, amit a leghosszabb ideje ismernek és amihez érzelmileg is a legerősebben kötődnek. Nyilván itt az idősebb korosztályra gondolok, simán lehet, hogy a mai fiatalok számára már az Ultimate az "eredeti" mert azt ismerték meg először (vagy esetleg csak azt ismerik).

Ja, annak én se örülök, hogy Electro színesbőrű lesz, remélem csak pletyka.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 02. - 13:36:55 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3962 Dátum: 2012. november 02. - 13:37:14 »
Elvégre is a 616 az eredeti univerzum, jó 40 éven át csak az létezett.

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. :D
Elhiszem, csak saccoltam valamit. :D Gondoltam majd ti, képregényes orákulumok úgyis pontosítjátok. ;D

Míg az ultimate-ben meg mernek lépni bizonyos dolgokat addig a fősodorban már alig-alig.
Na jó, az Ultiban könnyű dolguk van, pontosan tudják, hogy azért léphetnek meg bármit, mert másodhegedűsök. ;)

Nem épp erre gondoltam. A klasszikus sorozatokban még a ruhaváltást is alig merik megtenni hiszen szegény Kapi hol a régi jelmezébe hol az új egyenruhájában flangál  :hehe:
Nincs szükség radikális változásokra csak pár kreatív lépésre mint mikor Eddie Brock után a Skorpió lett Venom aztán most meg Flash Thompson! Vagy említhetném még Kaine és Kábel gyógyulását amire ezelőtt nem sok esélyt adtam volna :oh:
Szóval az unalmas folytonosságot néha nem árt felrázni és ezekből születnek az olyan nagyszerű dolgok mint Küklopsz jellemfejlődése  8)

Ha nagyon kötekedni akarnék akkor nem a 616-os univerzumot nevezném meg az első világnak hanem a DC comics univerzumot xD
Mellesleg 24 éves vagyok és behatóan ismerem a régi marvel világot mégis az ultimate-et nyál csorgatva várom míg a klasszikus sorozatokat nem! Kivéve most hogy ez a Marvel Now marketing fut így felkeltették az érdeklődésemet rendesen. Előtte csak az X-Men részleget olvastam más nem is érdekelt nagyon...
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 02. - 13:42:12 írta Mr.Sinister »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3963 Dátum: 2012. november 02. - 17:03:26 »

Idézet
Szerk: Ben-nek igaza van ugyanis nincs olyan hogy eredeti univerzum   Végtelen számú párhuzamos föld létezik csak azért lehet rávágni a 616-ra az első számot mert Marvel berkekben tudtommal azzal indított a kiadó.
És máris a Slidersnél kötöttünk ki. ;D Persze, ez is világos, de én az alapján határoztam meg az "eredeti" univerzumot, hogy a képregénykészítők által az olvasók számára legelsőként létrehozott univerzum, amit a leghosszabb ideje ismernek és amihez érzelmileg is a legerősebben kötődnek. Nyilván itt az idősebb korosztályra gondolok, simán lehet, hogy a mai fiatalok számára már az Ultimate az "eredeti" mert azt ismerték meg először (vagy esetleg csak azt ismerik).

Tudjátok 14 vagyok és én személy szerint nem bírom az ultimate univerzumot!
Ott kezdődött nálam a furcsaság,  hogy a Manóból egy mutáns állatot csináltak :drying:
Aztán sose bocsátottam meg nekik, hogy kinyírták szegény Petert :drying:
Aztán rávarták a Pókember címet Miles Moralezre és el van intézve :drying:
Nincs gondom az esélyegyenlőséggel  meg kell adni az egyenlőséget főleg amerikában ahol volt rabszolga tartás polgárháború. ;), de pont Pókin keresztül :drying:

A klasszikusat szeretem imádom ;DA rajzstílus miatt és a  történetek miatt ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3964 Dátum: 2012. november 02. - 17:07:07 »
Ha nagyon kötekedni akarnék akkor nem a 616-os univerzumot nevezném meg az első világnak hanem a DC comics univerzumot xD
Nyilván ebben a vitában most csak a Marvel univerzum(ok)ról van szó. :)

Idézet
Mellesleg 24 éves vagyok és behatóan ismerem a régi marvel világot mégis az ultimate-et nyál csorgatva várom míg a klasszikus sorozatokat nem!
Erre mondják, hogy ízlések és pofonok. :D Nincsen ezzel semmi baj. ;)

Raisu

• Traveller
« Válasz #3965 Dátum: 2012. november 02. - 17:23:43 »
Nem azért, de anno a Fenegyerek filmben is egy fekete színész játszotta a Vezért, és tökéletes volt. Lehet, ugyanez lesz Elektro esetében is.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3966 Dátum: 2012. november 02. - 17:28:42 »
A sárga-zöld jelmezt szerintem elfelejthetjük, biztos fekete bőrcuccban fog feszíteni!

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3967 Dátum: 2012. november 02. - 18:59:22 »
Számomra az ultimate manó még így is fényévekkel jobb mint a vihogó töklámpás musical színész :hehe: Nem tökéletes egyik se,de szerintem a röpdeszkás high-tech verzió 2012-ben nem ellenfél Póki számára  :spidey:
Ellenben a nagydarab sérthetetlen tűznyalábokat szóró Osborn már elég nagy kihívásnak minősül. Változik a világ és az igények is  :)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3968 Dátum: 2012. november 02. - 19:34:49 »
Egyetértek meg nem is :hehe:
Gondolj bele a klasszikus zöld manó szuper intelligens bűnözőelme amíg az ultimate, csak egy benga nagy mutáns :hehe:
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3969 Dátum: 2012. november 03. - 09:49:34 »
Olvasgattam híreket, a Bosszúállók 2-ről, hogy benne lenne Póki is, és az a fura ötlet jutott eszembe, ha ő benne lesz/lenne, és ott van Stark is, akkor akár azt is bejátszhatnák, hogy elkészítik a Vaspókot, nem? Bár, ugye maga az új ruha sem a klasszik, bizonyára, akkor az új vaspók ruha sem a klasszikus lenne, nem?

Amúgy megnéztük családdal A Csodálatos Pókembert, nagyon jó volt, még jobban bejött, mint az első két alkalom, úgy gondolom, hogy többször kellett ezt is megnézni, hogy eljöjjön az a hatás, ami a régieknél már bevált módon jött nálam, itt is most,  negyedik megnézésre sikerült elérni. Ez nem rossz, se jó, csak végre sikerült.
Amit viszont kihagytak, az Ben bácsi temetése. Miért? Nem is volt rá utalás se. A végén Stacy kapitánynál legalább volt utalás, meg 2 mp kép is, hogy sétálnak esernyőkkel, de Ben bácsinál ez teljesen kimaradt.

Nekem személy szerint elsőre az Ultimate jött be, mivel ezek voltak az első képregényeim, így ebből indultam, de mára igazából a 616-os, és az Ulti egy helyen szerepel, csak más világban a saját értékrendemben. Pontosan úgy, mint a Raimi-s trilógia, meg a Web-bes film. Én ezt is úgy fogom fel, hogy mindkettő igaz, csak az egyik ebbe, a másik abba az univerzumban játszódik.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 03. - 09:58:40 írta SD. EJC. »
SD. EJC.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3970 Dátum: 2012. november 03. - 11:34:17 »
Uhuhuh, na fanyalgók, ezt most olvastam a Filmuniverzumon.
Egynémelyike ugyanaz az infó, így csak azt emelem ki, ami nekem újdonság volt.

A Pókember fő ellenfele Elektro lesz, akit Jamie Foxx fog játszani. Peter Parker szüleinek a története nagyobb szerepet kap a folytatásban, és az ő sztorijuk az egész trilógiát átszövi, de azt nem tudni, hogy meg is fognak-e jelenni a filmbeli jelenben. Továbbá újra tervezik a Pókember jelmezt, a forgatásoknál új 3D-s technikákat fognak alkalmazni, és a jeleneteket New Yorkban veszik, majd fel. Mary Jane – akit Shailene Woodley fog alakítani – is szerepelni fog a folytatásban, azt viszont a rendező még nem tudja, hogy mekkora szerepe lesz.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3971 Dátum: 2012. november 03. - 12:23:58 »
Durva!  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3972 Dátum: 2012. november 03. - 13:15:00 »
Electro kilétén nem lepődök meg és fura mód nem zavar hogy fekát csinálnak belőle. Az új jelmez viszont már most felcsigázott és epedezve várom az első forgatási képeket ahol jobban szemügyre vehetem majd az új göncöt  :spidey: Ezzel a mostanival nem volt bajom csak valahogy mégse az igazi számomra!
Ami viszont egyáltalán nem hat meg az a 3D ;D Úgy sem ezen fog múlni a film sorsa.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3973 Dátum: 2012. november 03. - 13:39:57 »
Az új ruhát, gondolom az elektromos szigetelés megmagyarázására fogják majd! :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3974 Dátum: 2012. november 03. - 15:20:33 »
Meh. Ulti Electro egy deformált alak, nem igen sorolnám sem fehérnek, sem fekának. Tőlem jöhet a fekete Electro, ha jól csinálják. Az MJ színésznő picit "generic" így első látásra. Valaki látta már jól alakítani valamilyen filmben, tv sorozatban?

BuB

• Pókfej
« Válasz #3975 Dátum: 2012. november 03. - 16:08:30 »
Állítólag neki az áttörése George Clooney filmben volt (és ő azért elég nívós filmeket csinál mostanában, és ha ő elan ájulva tőle, az már adhat bizakodásra okot), az Utódokban.

Hát a rucira én is kíváncsi vagyok, az tuti, hogy nem is bízom abban, hogy a klasszik kinézett előveszik, hamarabb várok egy tényleges Ben Reilly ruhát.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3976 Dátum: 2012. november 03. - 20:07:51 »
A Pókember fő ellenfele Elektro lesz, akit Jamie Foxx fog játszani.
Hát fura lesz... Megszoktam, hogy a karakter fehérbőrű. De azt tudom, hogy a színész jó, szóval lehet, hogy a filmben meggyőző lesz.

Idézet
Nem azért, de anno a Fenegyerek filmben is egy fekete színész játszotta a Vezért, és tökéletes volt.
Igen, de ott azért fel lehetett hozni azt az érvet a színészválasztásra, hogy erre a szerepre nem nagyon találtak volna hasonló nagydarab embert, aki jó színész is. Bár szerintem, ha nagyon akarták volna, akkor a sminkesek meg tudták volna oldani profi maszkkal és kitömött ruhával is, hogy fehérbőrű színészből csináljanak Vezért.

Amúgy nem vagyok rasszista, csak nem tetszik, hogy régóta létező, jól megszokott karakterek bőrszínét változtatják meg a polkorrektség kedvéért. Nincs semmi bajom a négerekkel, de inkább találjanak ki új néger szuperhősöket/szupergonoszokat, ne a meglévő karaktereket változtassák meg.

Idézet
Peter Parker szüleinek a története nagyobb szerepet kap a folytatásban
Na még jó hogy! :lol: Az első részben szinte semmit se tudtunk meg róluk.

Idézet
Továbbá újra tervezik a Pókember jelmezt
Alapesetben ezt kitörő éljenzéssel fogadnám, de a jelenlegi alkotógárdát ismerve majd az első promó képek megjelenése után döntöm el, hogy örüljek, vagy ne.

Idézet
Mary Jane – akit Shailene Woodley fog alakítani – is szerepelni fog a folytatásban, azt viszont a rendező még nem tudja, hogy mekkora szerepe lesz.[/i]
Ha tényleg meg akarják csinálni Gwen halálát, akkor szerintem nem sok.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3977 Dátum: 2012. november 03. - 20:37:53 »
Hát fura lesz... Megszoktam, hogy a karakter fehérbőrű. De azt tudom, hogy a színész jó, szóval lehet, hogy a filmben meggyőző lesz.

Meg kell érteni, hogy mikor a karakterek készültek, kilettek gondolva, más világ volt. Nem véletlen a fehér bőr "dominanciája" a hősök, ellenfelek körében. Lehet, ha manapság születne meg a Vezér vagy Norman Osborn vagy a Vészmanó mind fekete bőrü karakterek lennének. Megszokásból meg kár ragaszkodni dolgokhoz. A tehetség győzzön egy szerep megnyerésében és nem a bőrszín, beleértve, hogyha egy színész csak azért kap meg egy szerepet, hogy az politikailag korrekt legyen. A Fenegyerek példa meg tökéletes, és éppen azért nem zavart szinte senkit, mert egy remek alakítás volt.

Bár szerintem, ha nagyon akarták volna, akkor a sminkesek meg tudták volna oldani profi maszkkal és kitömött ruhával is, hogy fehérbőrű színészből csináljanak Vezért.

Hú, hogy ez mekkora szarvihart csapott volna.  :lol:

Ha tényleg meg akarják csinálni Gwen halálát, akkor szerintem nem sok.

MJ tuti ilyen bandázó karakter lesz, aki elején féltékenységet kelt, majd jó haverina lesz Gwennek meg Peternek. Legalábbis én erre teszem a pénzem.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3978 Dátum: 2012. november 03. - 21:13:03 »
Idézet
Lehetne ő Áramszünet. Az fekete villámokat szórt.  :hehe:
Meg kell érteni, hogy mikor a karakterek készültek, kilettek gondolva, más világ volt. Nem véletlen a fehér bőr "dominanciája" a hősök, ellenfelek körében. Lehet, ha manapság születne meg a Vezér vagy Norman Osborn vagy a Vészmanó mind fekete bőrü karakterek lennének.
Nem hinném. Lásd az Ultimate univerzumot, ami most készült, mégse fekete bőrű benne se Osborn, se a Vészmanó, se Elektro. A legújabb verzióban alighanem Morales miatt lett az a Skorpió és Prowler is.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3979 Dátum: 2012. november 03. - 21:16:00 »
Meg kell érteni, hogy mikor a karakterek készültek, kilettek gondolva, más világ volt. Nem véletlen a fehér bőr "dominanciája" a hősök, ellenfelek körében. Lehet, ha manapság születne meg a Vezér vagy Norman Osborn vagy a Vészmanó mind fekete bőrü karakterek lennének.

Ezt én megértem, de attól még az a másik világ nem lesz kitörölve a történelemből, hogy jellegzetes képregénykaraktereket feketére festenek. Szerintem tiszteletben kéne tartani azt, amilyennek azok a karakterek meg lettek alkotva. Nyilván ha modernizálják őket, az más téma, de azért ne változtassanak gyökeresen a megjelenésükön. És ez nem csak a filmekre igaz, hanem a képregényekre is, meg úgy általában mindenre. És itt nem a fehérek és feketék közötti színkülönbségről van szó, hanem egyszerűen arról, hogy ha egy karakter külsejét ilyennek vagy olyannak találták ki, akkor később ne dolgozzák át másmilyenre. Például ha egyszer Spawn feketebőrűnek lett kitalálva, akkor ne játssza fehér színész. Vagy ha Eddie Brock kigyúrt állatnak lett kitalálva, akkor ne csináljanak belőle nyüzüge pojácát. Erre mondtam, hogy találjanak ki új karaktereket, és azok nyugodtan lehetnek feketék, nem zavar. 

Idézet
Hú, hogy ez mekkora szarvihart csapott volna.  :lol:
Miért? A mai sminkesek már nagyon profi technikákkal dolgoznak. Pl. Tom Cruise-t is milyen állat jól elváltoztatták a Trópusi viharban, fel sem ismertem. :lol:

Lehetne ő Áramszünet. Az fekete villámokat szórt.  :hehe:
:lol: ;D

Ja, és így, hogy Electro feketebőrű lesz, továbbra is nyitott kérdés marad, hogy ki szerepelt a film stáblista utáni jelenetében. Lehet, hogy tényleg Osborn volt? :D

Idézetet írta: BuB
nem is bízom abban, hogy a klasszik kinézett előveszik
Népszerűtlen leszek, ha azt mondom, hogy térjenek vissza a klasszikus kinézetre? :) Nem kéne sokat változtatni hozzá, csak a kesztyűket, csizmát, illetve az alhasi részt. Valamint a tréninggatyós piros csíkot radírozzák le a combjáról, és kész is.
Mondjuk nekem ez a nagyon elnyújtott pók-szimbólum se tetszik annyira, de egye fene...
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 03. - 21:38:36 írta Tom Fireheart »