Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 940976 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
Re:Pókember
« Válasz #4220 Dátum: 2012. november 18. - 12:25:12 »
Én értem, amit mondtok, pl. a Vasember 1-ben és 2-ben más játszotta Rhodey karakterét, a filmben meg mintha mi se történt volna... Ettől függetlenül nem értek veletek egyet.
Én csak annyit állítottam, hogy a rejtélyes pasas nem egyenlő azzal, akit Jamie Foxx fog játszani.
Egyrészt, itt nem arról van szó, hogy az első filmben játszott valaki egy szerepet és a második filmbe valamilyen gondok miatt le kell cserélni. Nem a film tartalmi részében volt, hanem a stáblistás jelenetben. Annak nem az első filmben van szerepe, hanem úgy működik, mint egy trailer a második részhez: általa kapunk plusz információt a folytatáshoz. Az egyik az, hogy Connors doki többet tudott Peter szüleinek haláláról, mint mondta, a másik pedig, hogy valakinek van akkora hatalma, hogy vagy saját maga, vagy egy embere ki-be mászkáljon egy szigorúan őrzött börtönbe.
Másrészt: Filmeknél azért vannak szerződések. Billy Dee Williams is úgy vállalta Harvey Dent szerepét, hogy vagy visszahívják majd, amikor Kétarc lesz a főgonosz, vagy fizetnek neki csomó pénzt. Itt rendezőcsere történt, Joel Schumacher mégis kénytelen volt kifizetni a pénzt, hogy lecserélhesse. Csak egy picit gondoljatok már bele: A stáblistás csávót behívják szerepelni - arc nélkül - abba az egy jelenetbe, ami mondom: a következő filmhez ad némi előzetest, erre a második filmhez meg elkezdenek külön castingolni Electro szerepére, aztán végül Jamie Foxx-ot választják? A stáblistással vagy olyan szerződést írattak alá, hogy a folytatásokban is szerepelni fog, vagy ha csak egy jelenetre szólt, akkor később nem lesz szerepe. Ebben az esetben miért kezdték volna újból keresni rá a színészt, ráadásul ha jól emlékszem, teljesen különböző emberek közül választották ki. Nem tették volna be az első film végére azt a pasast, ha ennyire nem lettek volna képben azzal kapcsolatban, hogy a második filmben milyen lesz egyáltalán.
Meg tényleg, az ilyen bónusz jelenetekbe olyan dolgokat tesznek, ami a folytatás szempontjából fix. Fix, hogy Peter szüleivel kapcsolatban többet tudunk majd meg. Hasonlóképpen azt a pasast se tették volna csak úgy bele, ha nem tudták volna, hogy mit akarnak kezdeni vele.
Ha meg mégis valamiért le kellett cserélni, akkor olyan színészt keresnének a helyére, aki külsőre legalább azt az illúziót kelti, hogy az első film végén is ő állt ott. De valószínűbb, hogy akkor figyelmen kívül hagyják azt a jelenetet, de ez is azt jelenti, hogy az nem Electro volt, csak Norman egy noname embere.
Azt meg, hogy nem Norman volt, Ifans nyilatkozatára alapozom, mivel szerepelt benne és ha nem is mindent, de valamit csak mondtak neki, hogy mi történik a jelenetben. Persze hazudhattak neki, előfordul titkolózó filmeseknél, de valamiért most nem hiszem.
Továbbá Norman nem csak egy beosztottal rendelkezik. Ha castingolják Jamie-t Electro szerepére, akkor egyszerűen csak azt mondják, hogy mást küldtek helyette Connors celájába: Ebben az esetben se Electro volt.

Bocs, hogy itt erősködök, de szerintem mindebből igenis, lehet arra következtetni, hogy nem Norman és nem Electro volt a film végén. Amúgy meg (1) a következő filmből vagy megtudjuk, (2) vagy hülyén halunk meg, (3) vagy betörünk Webb házába, kikötözzük egy székhez és kifaggatjuk.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4221 Dátum: 2012. november 18. - 13:06:24 »
Én értem, amit mondtok, pl. a Vasember 1-ben és 2-ben más játszotta Rhodey karakterét, a filmben meg mintha mi se történt volna... Ettől függetlenül nem értek veletek egyet.
Dehát ha nem vállalja a színész akkor ne folytassák a sorozatot?
Amúgy sztem jobb az új fickó.
...a filmben meg mintha mi se történt volna...
Szerinted mit kellett volna csinálni?
Amúgy sztem utaltak rá egy apró kikacsintással a filmből. Amikor megjelenik a tárgyaláson eleve úgy jön be, hogy 1: Mondják a nevét, vagyis tudjuk, hogy őt fogjuk látni.2: hátulról veszik 3: Tony valamiért nagyon furcsálja a megjelenését, aztán Rod azt mondja :"itt vagyok, lépjünk tovább" Ez a mondat, sztem azt jelenti, hogy "Igen, ez egy új színész kedves nézők, lépjünk tovább ezen."

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #4222 Dátum: 2012. november 18. - 13:54:08 »
Félreértettél, a Rhodey cserével nekem semmi bajom nem volt, szerintem jól oldották meg. Én csak példának hoztam fel, hogy értem, mire gondoltok. A "nem értek veletek" rész arra vonatkozott, hogy nem lehet következtetni a stáblistás jelenetből.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4223 Dátum: 2012. november 18. - 14:18:01 »
A Rhodey-s cserebere akkor lett volna gáz, ha nem feka színészre cserélik ki! ;)
Amúgy Webb nyilatkozta, hogy a végén a fickó Elektro? :headscratch:
Mondjuk megoldhatnák, hogy mondjuk az nem más volt mint a Kaméleon! :D
És hogy visszatérjünk a ruha változtatásra is, van egy olyan érzésem, hogy a mostani Marvel NOW féle kinézetet próbálják majd ki vásznon, ezzel is szoktatni a rajongókat!

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4224 Dátum: 2012. november 18. - 14:21:27 »
...
Gondoltál már arra, hogy lehet csak a jól megszokott fan teasenek tették be azt a picurka jelenetet? Meg, hogy annyira semmit sem tudunk meg belőle, pont arra világít rá, hogy semmi pontosat nem tudtak még, csak betettek egy ilyen "keretet", hogy minden rajongó bolonduljon meg és írjon hosszú hsz.eket a jelenet feltételezett mennyei jelentéséről.

Esküszöm... :roll:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #4225 Dátum: 2012. november 18. - 15:06:27 »
Amúgy Webb nyilatkozta, hogy a végén a fickó Elektro? :headscratch:

Nem, szó se volt ilyesmiről. Pont ezt mondom. Egyetlen nyilatkozat volt, amit Ifans mondott, hogy az a fickó az Oscorp embere, de még ez se biztos, mert színész mondta, mindazonáltal valószínűleg nem hazudott.

Gondoltál már arra, hogy lehet csak a jól megszokott fan teasenek tették be azt a picurka jelenetet? Meg, hogy annyira semmit sem tudunk meg belőle, pont arra világít rá, hogy semmi pontosat nem tudtak még, csak betettek egy ilyen "keretet", hogy minden rajongó bolonduljon meg és írjon hosszú hsz.eket a jelenet feltételezett mennyei jelentéséről.

Olvasd vissza az eddigi hozzászólásokat. Előttem azt írták, hogy az a fickó vagy Norman, vagy Electro. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez a kettő miért nem lehet. Szinte bárki más igen. Nem belemagyarázni próbálok valamit abba a jelenetbe, csak a rengeteg közül két lehetőséget kizárni.
Amúgy meg nem, abszolút nem látom értelmét annak, hogy külön leforgattak egy jelenetet úgy, hogy elképzelésük se volt arról, hogy mit akarnak. Te komolyan úgy véled, hogy úgy írták meg a szövegkönyvét és úgy forgatták le, hogy semmi pontosat nem tudtak róla, egyáltalán ki beszél ott a cellában? Csak úgy szórják a pénzt különösebb értelem nélküli jelenetekre, beletesznek mindenféle jött-ment titokzatos alakot csak azért, hogy a rajongók ezen agyaljanak, miközben nincs semmi köze a filmhez?
Eleve tudjuk, hogy trilógiát terveznek, már az elejétől fogva. Ez nem úgy megy, hogy megvan egy film ötlete, aztán majd folytatjuk, ahogy tudjuk. Ilyenkor jó előre ki kell találni, hogy is nézzen ki az első film, meg mi lesz a három részen átívelő szál, ha engedélyt kapnak a folytatásra. Webb ezt a szülős dolgot találta ki, valószínőleg. Ha lecserélték volna a rendezőt, az valamennyit változtathat, de bizonyos szinten alkalmazkodnia kellett volna az eredeti elképzeléshez. Nem minden részletet dolgoznak ki, de van egy összkép, amit a producerek elvárnak, hogy lássanak, mielőtt pénzt adnak a projektre. Szóval igen, a következő két résszel kapcsolatban 100%, hogy kidolgoztak sok elemet előre. Norman egy ilyen szálnak tűnik.
A stáblistás jelenet nem tűnt szimpla teasernek, mert egyértelműen a film után játszódott, Connors már börtönben ült és igenis, hordozott információt a Parker szülők halálával kapcsolatban, hogy nem baleset volt. Valószínű, hogy a következő filmben erre Peter is rá fog jönni, szóval igen, tekinthetjük úgy, mint némi plusz infót a folytatásról. Ugyanígy az ismeretlen fickó is túl sokat tudott, ráadásul a jelenet alapján ismerte is Connorst. Nem úgy tűnt, mint akinek nincs jelentősége. Nem is véletlenül tették egy kiemelt jelenetbe. Nem hiszem, hogy százával járkálnak a film világában olyan alakok, akik be tudnak menni egy börtönbe felügyelet nélkül és olyan információval bírnak a Parker szülők halálával kapcsolatban, ami elvileg titkos lenne.

Esküszöm... :roll:

Csak próbálom kifejteni a véleményemet, ha már támadjátok. Azt hiszem, jogom van ahhoz, hogy megmagyarázzam, miért gondolom úgy, ahogy. Arról nem tehetek, hogy ez téged fáraszt. Az én nézőpontomból ugyanilyen fárasztó ez a válaszolgatás, nem keveset írtam most se. Először csak egy megjegyzést tettem valamivel kapcsolatban, aztán mindenki elkezdte kifejteni a véleményét, hogy miért nincs igazam, most meg hosszasan fejthetem ki, hogy én miért nem érzem így. Sajnos az Interneten ez így működik. De legalább van miről csámcsogni egy kicsit a következő filmig, abban igazad van, hogy annak a jelenetnek ez is a célja. Viszont még egyszer kiemelném: Nem én kezdtem el ötletelni, csak reagáltam egy ötletre, hogy kit láttunk. Ha viszont téged mindez zavar, akkor várd ki a filmet és addig nem idegesíted magad a hozzászólásaimmal, de nem vagyok kíváncsi a rólam alkotott véleményedre. Ugyanígy én is "esküszömözhetnék", mert az én szemszögemből a te véleményed sántít.

Az én nézőpontomból ti azt próbáljátok elmagyarázni nekem, hogy
1. A szőke fickó csak Electro lehetett, senki más, mert tudjuk, hogy ő lesz a második filmben Pókember ellenfele. Nem lehet más képregényből ismert ellenség, vagy akár a filmhez kitalált karakter, annak ellenére, hogy a második film munkálatai előtt meg se próbáltak színészt találni Electro szerepére, ráadásul egy teljesen más külsejű pasasra osztották.
2. Leforgattak egy jelenetet az első film végéhez, aminek semmi jelentősége, semmi köze semmihez, csak úgy van, különösebb jelentés nélkül.
3. Ne is következtessek semmit az első filmből, mert semmi se fix. A következő részben Pókembert is Póniembernek fogják hívni.
Tényleg nem összeveszni akarok senkivel, de én egyikben se látok logikát. Nem trollkodásból írogatok, csak folyton próbáltok győzködni és úgy érzem tisztességesnek, ha válaszolok és megindoklom a véleményemet, ha esetleg valaki továbbra is "támadni" akar, akkor rendes indokokkal tehesse. De bocsánat, ha ezzel fárasztok valakit vagy gorombának tűnök, nem ez a célom vele.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4226 Dátum: 2012. november 18. - 16:31:24 »
a stáblistás jelenetből.
Az melyik?

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #4227 Dátum: 2012. november 18. - 16:44:31 »
a stáblistás jelenetből.
Az melyik?

Az Amazing Spider-Man stáblistás jelenetére gondoltam.

Hogy valami érdemit is hozzá tudjak fűzni a témához a spekulációk mellett, az MTV egyik cikke is azt támasztja alá, hogy a figura még visszatér, de nem feltétlenül főgonoszként:

Though questions still surround the post-credits character's identity, Webb was quick to caution that this figure might not necessarily play a central villain role in the next "Spider-Man" movie. "I am not going to go that far," he said, "but certainly [he] will play a role in the future, in some fashion or another."

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #4228 Dátum: 2012. november 18. - 18:22:16 »
a stáblistás jelenetből.
Az melyik?

Az Amazing Spider-Man stáblistás jelenetére gondoltam.

Hogy valami érdemit is hozzá tudjak fűzni a témához a spekulációk mellett, az MTV egyik cikke is azt támasztja alá, hogy a figura még visszatér, de nem feltétlenül főgonoszként:

Though questions still surround the post-credits character's identity, Webb was quick to caution that this figure might not necessarily play a central villain role in the next "Spider-Man" movie. "I am not going to go that far," he said, "but certainly [he] will play a role in the future, in some fashion or another."

Besz*rok, ha az Peter apja lesz... Remélem az nem fordul meg a fejükben, hogy még élnek a szülei. Amúgy szőke, Ben is az nem?  :brow:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #4229 Dátum: 2012. november 18. - 19:06:08 »
Besz*rok, ha az Peter apja lesz... Remélem az nem fordul meg a fejükben, hogy még élnek a szülei. Amúgy szőke, Ben is az nem?  :brow:

A szövegből nekem úgy tűnt, hogy nem Peter apja, mert E/3 -ben beszélt róla, de ez mondjuk lehetett félrevezetés is. Így hangzott a beszélgetés, angolul:

- Hello, doctor.
- Did you tell the boy?
- Tell him what?
- Did you tell the boy the truth about his father?
- No.
- Well, that's very good.
- So we'll let him be... for now.
- You should leave him alone!

Személy szerint remélem, nem fogják "feltámasztani" a szülőket, abból úgyis az lenne, hogy aztán megint meghalnak és Peter könnyes búcsút vesz tőlük. Nekem bőven elég valami olyasmi, hogy mondjuk fényt derít a szülők halálának körülményeire, szóval hogy nem baleset volt, meg ki állt mögötte. A nyomozgatós szál amúgy tetszett.

Közben utánanéztem és a legtöbb helyen azt írták, hogy a titokzatos pasast egy Michael Massee nevű színész játszotta:

(Ő lőtte le véletlenül Brandon Lee-t A Holló forgatásán.)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4230 Dátum: 2012. november 18. - 19:07:54 »
Besz*rok, ha az Peter apja lesz...
Nem hiszem, mert olyan stílusban beszélt, amiről arra lehet következtetni, hogy Osborn egyik csatlósa (Connors még meg is fenyegette, hogy hagyják békén Petert).

Ettől függetlenül nekem is megfordult már a fejemben, hogy Peter szülei "fel fognak támadni" valamilyen formában.

:surp: Ez durva, nem is tudtam.

« Utoljára szerkesztve: 2012. november 18. - 19:10:49 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4231 Dátum: 2012. november 18. - 19:19:47 »
Ezt meg honnan? Annak idején azt nyilatkozták, hogy nem lehetett tudni, kinek a fegyvere volt, hiszen egyszerre lőttek rá vagy húszan.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #4232 Dátum: 2012. november 18. - 19:29:59 »
Nem Massee lesz Osborn? Rosszul tudom?

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #4233 Dátum: 2012. november 18. - 19:33:52 »

A szövegből nekem úgy tűnt, hogy nem Peter apja, mert E/3 -ben beszélt róla, de ez mondjuk lehetett félrevezetés is. Így hangzott a beszélgetés, angolul:

- Hello, doctor.
- Did you tell the boy?
- Tell him what?
- Did you tell the boy the truth about his father?
- No.
- Well, that's very good.
- So we'll let him be... for now.
- You should leave him alone!

Igen, igazad van. Szerintem nem kellenek bele a szülei. Az a szál ami az Ultimate-ben volt, Venom, rák ellenszere, Peter szülei.... Brrrr! A hideg futkos tőle a hátamon! Remélem nem lesz valami ilyesmi belehozva.

Amúgy a fickó hasonlít Ed Chigliak apjára.  ;)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #4234 Dátum: 2012. november 18. - 19:41:05 »
Ezt meg honnan? Annak idején azt nyilatkozták, hogy nem lehetett tudni, kinek a fegyvere volt, hiszen egyszerre lőttek rá vagy húszan.

Nem voltam ott, szóval nem tudom biztosan, de Massee-t ki is vizsgálták, hogy bűnös-e (úgy találták, hogy nem), szóval valószínűleg tényleg az ő kezében volt a gyilkos fegyver. Meg egy évre vissza is vonult.

Nem Massee lesz Osborn? Rosszul tudom?

Lehet, hogy azért volt ez a híresztelés, mert ő játszotta a pasast a börtönben. Továbbra sincs kizárva, hogy Ifans tévedett és mégis ő lesz Osborn, bár én valószínűbbnek tartom, hogy tényleg csak az egyik embere. Pedig fejileg szerintem rendben volna a szerepre, csak a "tatu séró" hiányzik. ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4235 Dátum: 2012. november 18. - 19:53:04 »

Nem voltam ott, szóval nem tudom biztosan, de Massee-t ki is vizsgálták, hogy bűnös-e (úgy találták, hogy nem), szóval valószínűleg tényleg az ő kezében volt a gyilkos fegyver. Meg egy évre vissza is vonult.

Hogy kerülhetett éles lőszer a fegyverbe?

Todd

• Pókfej
« Válasz #4236 Dátum: 2012. november 18. - 19:53:57 »
Hosszú sztori, és minimum 100 eltérő vélemény van róla, szerintem ne menjünk ebbe bele a Pókember topicban.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4237 Dátum: 2012. november 18. - 19:56:03 »
Szerintem ők maguk se tudták még, hogy mi lett abban a jelenetben, ez pont egy olyan téma, mint az, hogy melyik film a jobb. Ebben sem tudtunk megegyezni, bár itt mondjuk úgyis egyfajta kimenetele lesz a dolognak. Vagy ő lesz, vagy nem.

Amúgy megnéztem a Social Web, azaz ööööm, a Közösségi hálót, mert Garfield játszik benne. Hát, én azt hittem, hogy Pók filmen vagyok végig, és amikor olyan helyzet adódott, olyan szituáció, vártam, hogy na most megfordult Thwipppp! jön a háló, és kiüti. De elmaradt a dolog, bár itt sem volt rossz a szerepben, de azért Peter Parkernek valahogy jobb, mint egy Facebook filmnek.
SD. EJC.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4238 Dátum: 2012. november 19. - 09:33:59 »
A DvD-n az extrák között van egy pár érdekesség. A kimaradt ,kivágott jeleneteket érdemes végignézni.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4239 Dátum: 2012. november 19. - 16:38:36 »
Nem ugyanaz van feltéve YT-re is? Mert ott elég sok ilyen anyag van, van ami fél órás, van ami pár perces. Vagy a DVD-n eddig nem feltett videók vannak?
SD. EJC.