Amúgy Webb nyilatkozta, hogy a végén a fickó Elektro? 
Nem, szó se volt ilyesmiről. Pont ezt mondom. Egyetlen nyilatkozat volt, amit Ifans mondott, hogy az a fickó az Oscorp embere, de még ez se biztos, mert színész mondta, mindazonáltal valószínűleg nem hazudott.
Gondoltál már arra, hogy lehet csak a jól megszokott fan teasenek tették be azt a picurka jelenetet? Meg, hogy annyira semmit sem tudunk meg belőle, pont arra világít rá, hogy semmi pontosat nem tudtak még, csak betettek egy ilyen "keretet", hogy minden rajongó bolonduljon meg és írjon hosszú hsz.eket a jelenet feltételezett mennyei jelentéséről.
Olvasd vissza az eddigi hozzászólásokat. Előttem azt írták, hogy az a fickó vagy Norman, vagy Electro. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez a kettő miért nem lehet. Szinte bárki más igen. Nem belemagyarázni próbálok valamit abba a jelenetbe, csak a rengeteg közül két lehetőséget kizárni.
Amúgy meg nem, abszolút nem látom értelmét annak, hogy külön leforgattak egy jelenetet úgy, hogy elképzelésük se volt arról, hogy mit akarnak. Te komolyan úgy véled, hogy úgy írták meg a szövegkönyvét és úgy forgatták le, hogy semmi pontosat nem tudtak róla, egyáltalán ki beszél ott a cellában? Csak úgy szórják a pénzt különösebb értelem nélküli jelenetekre, beletesznek mindenféle jött-ment titokzatos alakot csak azért, hogy a rajongók ezen agyaljanak, miközben nincs semmi köze a filmhez?
Eleve tudjuk, hogy trilógiát terveznek, már az elejétől fogva. Ez nem úgy megy, hogy megvan egy film ötlete, aztán majd folytatjuk, ahogy tudjuk. Ilyenkor jó előre ki kell találni, hogy is nézzen ki az első film, meg mi lesz a három részen átívelő szál, ha engedélyt kapnak a folytatásra. Webb ezt a szülős dolgot találta ki, valószínőleg. Ha lecserélték volna a rendezőt, az valamennyit változtathat, de bizonyos szinten alkalmazkodnia kellett volna az eredeti elképzeléshez. Nem minden részletet dolgoznak ki, de van egy összkép, amit a producerek elvárnak, hogy lássanak, mielőtt pénzt adnak a projektre. Szóval igen, a következő két résszel kapcsolatban 100%, hogy kidolgoztak sok elemet előre. Norman egy ilyen szálnak tűnik.
A stáblistás jelenet nem tűnt szimpla teasernek, mert egyértelműen a film után játszódott, Connors már börtönben ült és igenis, hordozott információt a Parker szülők halálával kapcsolatban, hogy nem baleset volt. Valószínű, hogy a következő filmben erre Peter is rá fog jönni, szóval igen, tekinthetjük úgy, mint némi plusz infót a folytatásról. Ugyanígy az ismeretlen fickó is túl sokat tudott, ráadásul a jelenet alapján ismerte is Connorst. Nem úgy tűnt, mint akinek nincs jelentősége. Nem is véletlenül tették egy kiemelt jelenetbe. Nem hiszem, hogy százával járkálnak a film világában olyan alakok, akik be tudnak menni egy börtönbe felügyelet nélkül és olyan információval bírnak a Parker szülők halálával kapcsolatban, ami elvileg titkos lenne.
Esküszöm... 
Csak próbálom kifejteni a véleményemet, ha már támadjátok. Azt hiszem, jogom van ahhoz, hogy megmagyarázzam, miért gondolom úgy, ahogy. Arról nem tehetek, hogy ez téged fáraszt. Az én nézőpontomból ugyanilyen fárasztó ez a válaszolgatás, nem keveset írtam most se. Először csak egy megjegyzést tettem valamivel kapcsolatban, aztán mindenki elkezdte kifejteni a véleményét, hogy miért nincs igazam, most meg hosszasan fejthetem ki, hogy én miért nem érzem így. Sajnos az Interneten ez így működik. De legalább van miről csámcsogni egy kicsit a következő filmig, abban igazad van, hogy annak a jelenetnek ez is a célja. Viszont még egyszer kiemelném: Nem én kezdtem el ötletelni, csak reagáltam egy ötletre, hogy kit láttunk. Ha viszont téged mindez zavar, akkor várd ki a filmet és addig nem idegesíted magad a hozzászólásaimmal, de nem vagyok kíváncsi a rólam alkotott véleményedre. Ugyanígy én is "esküszömözhetnék", mert az én szemszögemből a te véleményed sántít.
Az én nézőpontomból ti azt próbáljátok elmagyarázni nekem, hogy
1. A szőke fickó csak Electro lehetett, senki más, mert tudjuk, hogy ő lesz a második filmben Pókember ellenfele. Nem lehet más képregényből ismert ellenség, vagy akár a filmhez kitalált karakter, annak ellenére, hogy a második film munkálatai előtt meg se próbáltak színészt találni Electro szerepére, ráadásul egy teljesen más külsejű pasasra osztották.
2. Leforgattak egy jelenetet az első film végéhez, aminek semmi jelentősége, semmi köze semmihez, csak úgy van, különösebb jelentés nélkül.
3. Ne is következtessek semmit az első filmből, mert semmi se fix. A következő részben Pókembert is Póniembernek fogják hívni.
Tényleg nem összeveszni akarok senkivel, de én egyikben se látok logikát. Nem trollkodásból írogatok, csak folyton próbáltok győzködni és úgy érzem tisztességesnek, ha válaszolok és megindoklom a véleményemet, ha esetleg valaki továbbra is "támadni" akar, akkor rendes indokokkal tehesse. De bocsánat, ha ezzel fárasztok valakit vagy gorombának tűnök, nem ez a célom vele.