Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 944068 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #2820 Dátum: 2011. július 25. - 08:56:33 »
Legalább a filmes göncben jelenhetett volna meg, nem egy pizsamában. :D
Ezt azokkal beszéd meg akik annak örülnétek, ha ilyen lenne a filmes gönc is.
Mert ezt egy gimis srác is meg tudja varrni. :twisted:

BuB

• Pókfej
« Válasz #2821 Dátum: 2011. július 25. - 10:25:31 »
Ha nem hülyék, akkor itt is az lesz, mint a comicsban, kapja az edzőtől vagy ki a franc volt az...

Ja, ma olvastam a Blikkbe, hogy Rhys, aki majd Doc Connorst játsza balhézott a Comicconon vmi őrrel, aki nem akarta beengedni a haverjait, és csaj végül leteperte és elvezették, állítólag a fogdában töltötte az éjszakát. :D
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 25. - 13:15:33 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2822 Dátum: 2011. július 25. - 14:25:28 »
De gyík... :hehe: :hehe:

Miért ne lenne elég egy ellenség egy filmbe? Eddig kevés olyan film nem omlott össze a zsúfoltság, összecsapottság súlya alatt, amelyben több főgonosz is volt.
Ha elég jó, és érdekes karaktert választanak főgonosznak, akkor elég egy is. Csak nem tudom, Gyík elég ütős-e ehhez. Végülis aki látott már Jurassic parkot, meg Tini ninja teknőcöket, az kb sejtheti hogy mire számíthat. :hehe: Szerintem Kraven simán befért volna Gyík mellé, és a sztorihoz is passzolt volna.
Gondolom inkább Peter magánéletére fogják helyezni a hangsúlyt a filmben, ami részben jó is, csak ezzel az a gond, hogy volt már három másik pókember film, amiben ez is benne volt, másrészt az utolsó rész a 3 főellenséggel - még ha filmként felemás lett is - látvány szempontjából odatette magát rendesen. A nézők pedig a korábbi filmekhez fogják hasonlítani ezt is.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2823 Dátum: 2011. július 25. - 15:23:32 »
Rhys, aki majd Doc Connorst játsza balhézott a Comicconon vmi őrrel, aki nem akarta beengedni a haverjait, és csaj végül leteperte és elvezették, állítólag a fogdában töltötte az éjszakát. :D

Mekkora láma ;D
Tejet kérek! Csokisat!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2824 Dátum: 2011. július 25. - 18:51:07 »
Idézet
Gondolom inkább Peter magánéletére fogják helyezni a hangsúlyt a filmben, ami részben jó is, csak ezzel az a gond, hogy volt már három másik pókember film, amiben ez is benne volt, másrészt az utolsó rész a 3 főellenséggel - még ha filmként felemás lett is - látvány szempontjából odatette magát rendesen. A nézők pedig a korábbi filmekhez fogják hasonlítani ezt is.
Hát, ha a józan észt figyelembe vették volna a nézők oldalán, akkor eleve film sem készülne rebooth formájában, alig néhány évvel a Pók3 bemutatója után. Szerintem magasról tesznek ők arra, hogy mit fognak gondolni a nézők, mennyire lesznek bekavarodva, hogy akkor most hogy jön ez ide, a lényeg hogy rá van biggyesztve a Spider-Man szó, jól néz ki, és ennyi. Úgy gondolják, ez már elég is, hogy az emberek, gyerekek moziba másszanak Pókemberért, és talán igazuk is van.

És igen, a korábbi filmekhez fogják hasonlítani, és tökéletesen kiviláglik a korábbi filmekből, hogy azon részek, az első és második, ahol csak egy antagonistát kellett  a sztoriba szőni, simán működtek, míg a 3. részben hiába volt több a játékidő valamivel,  a 2 gonosznak (is) köszönhetően összecsapott kaki lett, ahol két szék közül a földre ült a film. Persze én nem azt mondom, hogy két főgonosszal nem lehet jó filmet csinálni...lehet, de jóval nehezebb, mint eggyel. És így is elég negatív dolog sorakozik már fel az új Pók film mellett, nem hiányzik még egy ilyen erős kockázati faktor.

A Gyíkkal kapcsolatban: Hát jó persze, kinézetben nem lesz spanyolviasz. De miért kéne, hogy az legyen? Úgysem az ad el egy karaktert, hogy úgy néz ki, amit még nem láttak a nézők. A kinézet, akármilyen eredeti, akármilyen új, 10-20 percig wow, aztán ugyanolyan unalmassá válik a dolog, ha rosszul van írva  a karakter, mintha 12 egy tucat jellegű kinézete lenne.
Mint karakterre a Gyíkra igenis lehet filmet építeni. Pont azért tartozik a jobb Pókember gonoszok közé, mert nem annyiból áll a karakter, hogy "degonosz vagyok, kirabolok, megölök mindenkit". Venom kb ilyen volt a 3. részben.

Inkább Okival, vagy Hulkkal lehetne párba állítani, mindkettőjük a tudomány áldozata, és mindkettőjük személyiségében egy nagyon erős dilemma érvényesül, ami önmagában is érdekessé teszi a karaktert. Ezek után már nem nehéz a drámaiságukra rájátszani.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2825 Dátum: 2011. július 25. - 19:41:18 »
Úgysem az ad el egy karaktert, hogy úgy néz ki, amit még nem láttak a nézők. A kinézet, akármilyen eredeti, akármilyen új, 10-20 percig wow, aztán ugyanolyan unalmassá válik a dolog, ha rosszul van írva  a karakter, mintha 12 egy tucat jellegű kinézete lenne.
Hát igen, de mondjuk 100 percből 20 perc wow azért eléggé megdobja az élvezeti faktort. :)
Idézet
mert nem annyiból áll a karakter, hogy "degonosz vagyok, kirabolok, megölök mindenkit". Venom kb ilyen volt a 3. részben.
Nem, az Vérontó. Venom motivációja annál picit erősebb, bár tény, hogy még mindig elég nulla. De értem, mit akarsz mondani.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2826 Dátum: 2011. július 25. - 19:51:29 »
A filmben mondjuk tényleg csak ennyi volt.
Nekem Venom a rajzfilmben tetszet a legjobban, ott marhára eltalálták. És ott valóban reálisnak éreztem a motivációját, míg mind a filmben, mind a képregényben tök mondvacsinált baromság volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2827 Dátum: 2011. július 25. - 19:56:10 »
A rajzfilmben miben különbözött?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2828 Dátum: 2011. július 25. - 20:01:57 »
Hogy ott sok részen át fel volt vezetve, és habár akarata ellenére, de valóban tönkretette Pókember az életét.
Pl. volt egy olyan, hogy épp felveszik egy új ujsághoz, erre Póki pont ott harcol valami robottal, és rögtön ugrik is a munkahelye stb.
De letöbbször tényleg ilyen tök véletlenek miatt.
Míg mind a filmben, mind a képregényben elsősorban a saját hülyesége teszi tönkre.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2829 Dátum: 2011. július 25. - 21:31:53 »
Idézet
Nem, az Vérontó. Venom motivációja annál picit erősebb, bár tény, hogy még mindig elég nulla. De értem, mit akarsz mondani.  ;)
A FILMES Venomra gondoltam, nem a képregényesre. Persze tény, hogy a képregényes sem egy Raszkolnyikov, vagy mittomén, de a filmestől azért sokkal jobb.

Idézet
Hát igen, de mondjuk 100 percből 20 perc wow azért eléggé megdobja az élvezeti faktort.
Azért általában 120 perc körül voltak a Póki filmek eddig, és a 20 percet nyilván úgy értettem, hogy a film 20 percében, amiben megjelenik. Tehát ténylegesen látod kb 3 percet az adott 20 percben. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2830 Dátum: 2011. július 25. - 21:42:09 »
Te aztán el tudod rontani a wow élményt!  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2831 Dátum: 2011. július 25. - 21:55:21 »
Sorry. :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2832 Dátum: 2011. július 25. - 22:07:13 »
Hát, ha a józan észt figyelembe vették volna a nézők oldalán, akkor eleve film sem készülne rebooth formájában, alig néhány évvel a Pók3 bemutatója után. Szerintem magasról tesznek ők arra, hogy mit fognak gondolni a nézők, mennyire lesznek bekavarodva, hogy akkor most hogy jön ez ide, a lényeg hogy rá van biggyesztve a Spider-Man szó, jól néz ki, és ennyi. Úgy gondolják, ez már elég is, hogy az emberek, gyerekek moziba másszanak Pókemberért, és talán igazuk is van.
Attól tartok, hogy ez így van, ahogy mondod. :-\

Idézet
Tökéletesen kiviláglik a korábbi filmekből, hogy azon részek, az első és második, ahol csak egy antagonistát kellett  a sztoriba szőni, simán működtek, míg a 3. részben hiába volt több a játékidő valamivel,  a 2 gonosznak (is) köszönhetően összecsapott kaki lett, ahol két szék közül a földre ült a film. Persze én nem azt mondom, hogy két főgonosszal nem lehet jó filmet csinálni...lehet, de jóval nehezebb, mint eggyel.
Szerintem elsősorban az volt a baj, hogy nem volt jó forgatókönyvírója a filmnek. Raimiék írták meg, és eléggé látszott, hogy ez nem az ő asztaluk. Egy jó forgatókönyvvel szerintem simán jól működött volna a film 2 rosszfiúval (Harry és Homi) + Venomot csak felvezetni kellett volna benne, és egy esetleges 4. részben lett volna belőle ténylegesen Venom. De azt is megcsinálhatták volna, hogy az egész sztorit széthúzzák 2 filmre (jobb forgatókönyvvel természetesen), így mindkét filmben 3 szuperbűnöző lett volna, de brock csak civilben lett volna a 3. részben, és a 4. rész végére került volna az a mindent lezáró látványos főharc, ami a 3. rész végén volt. Ja és szigorúan a 616-os Brockot kellett volna betenni a filmbe, mert ez az ultimate-es kiskuki nagyon nudli volt.

Idézet
És így is elég negatív dolog sorakozik már fel az új Pók film mellett, nem hiányzik még egy ilyen erős kockázati faktor.
Ebben mondjuk igazad van, így is kérdéses, mennyire lesz jó film belőle. ;D

Idézet
A Gyíkkal kapcsolatban: Hát jó persze, kinézetben nem lesz spanyolviasz. De miért kéne, hogy az legyen? Úgysem az ad el egy karaktert, hogy úgy néz ki, amit még nem láttak a nézők. A kinézet, akármilyen eredeti, akármilyen új, 10-20 percig wow, aztán ugyanolyan unalmassá válik a dolog, ha rosszul van írva  a karakter, mintha 12 egy tucat jellegű kinézete lenne.
Mint karakterre a Gyíkra igenis lehet filmet építeni. Pont azért tartozik a jobb Pókember gonoszok közé, mert nem annyiból áll a karakter, hogy "degonosz vagyok, kirabolok, megölök mindenkit".
Nem is a kinézetére értettem, hogy jó lesz-e, természetesen valóban az a lényeg, hogy jól legyen megírva a karakter, de azért számít valamennyit a kinézet is (lásd Brock). Inkább arra gondoltam, hogy mennyire érdekes a karakter úgy összességében, mennyire jók/látványosak a képességei; és természetesen a személyisége, illetve a főszereplővel való konfliktusa mennyire erős. De lehet, hogy igazad van, és lehet egyedül a Gyíkra építeni, csak kérdés, hogy elég jól írják-e meg a karakterét ehhez. Csak szerintem a nézők elvárásai is nőttek már, az új Batman filmekben is 2 főgonosz van, a Pók 3-ban 3, az X-Men filmekben sok ;D (na jó, ez kakukktojás mert ott csapatok vannak)... Na szóval nem tudom. De oda akarok kilyukadni, hogy a Gyíkot nem érzem olyan erős karakternek, mint mondjuk a Zöld Manót, vagy Oki dokit. 

----

Pepo, te nem az XXX verzióit láttad az említett filmeknek, hogy ilyen rövid wow élményeid vannak? :lol: :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2833 Dátum: 2011. július 25. - 22:17:24 »
Különben én sem érzem a Gyíkot olyannak, amely elvinne egy filmet a hátán. Nagy fogak, nagy karmok (ásít). Curt személyisége meg annyira nem jó, hogy erre építsenek egy teljes filmet (Peter segít neki, így barátok lesznek, ennyi). Hacsak nem lesz tök más, mint a képregényben...

BuB

• Pókfej
« Válasz #2834 Dátum: 2011. július 25. - 22:39:18 »
Van egy olyan apró megérzésem, hogy lehet az átalakulásukat akarják párhuzamba állítani,vagy ilyesmi... mivel a traielrben úgy tűnik petey onnan szerzi a Pókot, ahol Connors melózik, lehet ezúttal haladunk a keményebb mutáció fele, Gyík átalakulása előb butóbb Peteynél is elindul és megkapjuk majd később a Pók szörnyet.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2835 Dátum: 2011. július 25. - 22:42:36 »
Pók szörny? Még viccnek is rossz.
Tejet kérek! Csokisat!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2836 Dátum: 2011. július 25. - 23:08:48 »
A kinézetet hagyjuk már, azt hiszem megegyeztünk, hogy az mellékes, a karakter a lényeg. Azért nem feledjük, hogy a film nem rá fog épülni azért úgysem, hanem a főhősre (én sem úgy értettem eddig, inkább úgy, hogy az ellenoldalt építik rá). És ha Okira rá tudtak húzni egyet, akkor a Gyíkra miért ne menne? Ugyanaz a kettő, csak pepitában. MIndketten tudósok, a tudományuk miatt válnak a körülmények szerencsétlenségei miatt gonosszá, és mindkettőjükben ott van az a tragikus elem, hogy alapvetően jót akartak, és ennke lettek az áldozatai (Oki bekattan a felesége halála miatt a film alapján, a Gyík meg ha követik a képregényt, a alkarjának visszaállítása miatt változik át, és kezd el pusztítani). Oki ennyivel volt több, mint egy "degonosz vagyok, csak mert és megyek gyilkolok" típusú nulldimenziós ellenség, és máris elég volt ahhoz, hogy elég erős legyen egy ilyen komolyságú filmbe, ráadásul a film végén ott volt az önfeláldozása, amikor felismerte tetteinek súlyát. A Gyíkkal úgymond még tovább, és még komolyabban el lehet játszani: Ez a tragikus felismerés már az első visszaalakulás után eljöhet, majd itt is lehetnek barátok Pókival, együtt kereshetik az ellenszert (közben jön egy-egy átalakulás és harc), majd még csavarhatnak is egyet a dolgon, hogy a doki, akarata és minden erőfeszítése ellenére átváltozik, pusztít, gyilkol, majd az utolsó akciója után, amikor már tényleg nincs remény az átalakulások megakadályozására megöli magát azért, hogy ne ontson több vért, ne jelentsen továbbra is veszély a saját családjára is. És akkor ebbe az egészbe még Pókember elveit is bele lehetne szőni, és annka határait, akárcsak a Batman Begins-ben, ami szintén dobna egy kicsit a film felületességén: Curt megkéri Petert, hogy végezzen vele, mert ha saját maga próbálja meg, előtte könnyen lehet, hogy ismét átalakul Gyíkká. De Peter erre nem hajlandó, mert nem gyilkos, akármilyenek is legyenek a körülmények...de vajon hagyja-e, hogy Curt megtegye valahogy mégis? Nem öli meg, de vajon hagyja-e meghalni? AKárcsak a Bruce vs Rha's fightban a Batman Beginsben. És ez az egész, amit felvázoltam dramaturgiailag meg a TDK-ra hasonlít kissé, hisz ott is a néző szimpatizál a(z egyik) ellenséggel, aki nem eredendően gonosz, csak a körülmények áldozata, és a főhőssel tulajdonképpen barátok, vagy legalábbis egy ügyért harcolnak, mégis az egyiknek meg kell állítania a másikat, és mindkettőjük tudja, hogy a mese vége valamelyikőjük halála lesz.

Hát srácok, ha ez nektek nem elég egy filmre, akkor nemtom mi lenne elég. :) Szerintem inkább nem az a kérdés, hogy Curt elég-e, hanem az, hogy nem-e fogják okihoz hasonlítani, vagy ha véletlen valami hasonló lesz, amit írtam, akkor nem-e fogják hasonlítani a Batman filmekhez.
Idézet
Szerintem elsősorban az volt a baj, hogy nem volt jó forgatókönyvírója a filmnek.
Yep, én is írtam, hogy lehet több gonosszal is jó filmet csinálni, csak nehezebb. És egy olyan filmnél, ahol az elején  a hős születésével is foglalkozni kell, a 2 gonosz behozatala azért eléggé megnehezítené az írók dolgát. Nem teljesíthetetlen vállalkozás, de jóval nehezebb, mintha csak egy gonosz van. Úgyhogy ha a minőségre kicsit is gondolnak, jó döntés volt az egy gonosz szerepeltetése.
Idézet
Inkább arra gondoltam, hogy mennyire érdekes a karakter úgy összességében, mennyire jók/látványosak a képességei; és természetesen a személyisége, illetve a főszereplővel való konfliktusa mennyire erős.
A személyiségről, konfliktusokról fentebb írtam. A kinézet másodlagos. A képességek már fontosabbak, de még mindig sokadrendűek szerintem. A Gyíknak valóban nincsenek látványos képességei (tagadhatatlan, hogy Oki csápjai nagyon elbűvölőek voltak), de ott van mondjuk Homokember: A szétfolyós, elfolyós trükkjei, alakváltozásai is csak addig voltak érdekesek, amíg először láttuk őket. Utána már a néző tudja, mire számíthat, és ugyanezen dolgok villogtatása megszokottá válik. A hangsúly továbbra is azon van, hogy ki használja ezeket a képességeket. Az tagadhatatlan, hogy a érdekes, kreatívan felhasználható képesség+ jó karakter a legütősebb kombó, de számomra egy Gyík sokkal izgalmasabb ellenség az átlagos képességei ellenére is, mint mondjuk egy Homokember (Őt próbálták érdekesebbé tenni a filmben, d ehát azt is elcseszték).

Idézet
Van egy olyan apró megérzésem, hogy lehet az átalakulásukat akarják párhuzamba állítani,vagy ilyesmi... mivel a traielrben úgy tűnik petey onnan szerzi a Pókot, ahol Connors melózik, lehet ezúttal haladunk a keményebb mutáció fele
Hasonló gondolatom nekem is volt, és ez egy ügyes fegyver lehetne. Remélem kijátsszák. Gondoljatok bele: Ha nincs Curt és a kutatásai, akkor Pókember sincs. NIncs meg a képesség, hogy emberek százait mentse meg, ingyen és bérmentve, sok-sok jót cselekedve ezzel. Viszont akkor a Gyík sem lenne, és nem lenne az általuk okozott pusztítás és halál. Most akkor a mérleg nyelve hová billen? Összességében vajon átkozni kell Curtot és a kutatásait, vagy hálát adni neki, hogy megteremtette (bár akaratán kívül, a véletlennek köszönhetően) a lehetőségét Pókember létrejöttének?

Megint kicsit bőregeres dilemmát vélek felfedezni, csak fordítva. Batman jó, mert lecsukja a bűnözőket, és megtisztítja Gothamet a bűntől. De ugyanakkor rossz is, mert vonzza a szuperköcsiket, akik a bőrére pályáznak, és még több bajt hoznak Gothamre. Szóval végülis Gothamnek mi lenne a jobb, ha lenne Batman, vagy ha nem lenne? Ugyanígy, a világnak mi lett volna a jobb, ismerve a következményeket persze: Curt Connors sosem kezd kutatásokba, vagy igen, és minden úgy történik, ahogy megtörtént (a spekuláció az egész nyilván, lehet nem így lesz a filmben és akkor ilyen dilemma sincs)?

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2837 Dátum: 2011. július 25. - 23:12:51 »
Egy jó forgatókönyvvel szerintem simán jól működött volna a film 2 rosszfiúval (Harry és Homi)

De ez egy egészen MÁS típusú filmet eredményezett volna... :hehe:
"Live for nothing or die for something, your call."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2838 Dátum: 2011. július 25. - 23:16:26 »
A címe lehetne a The Other. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2839 Dátum: 2011. július 26. - 14:49:42 »
Szerintem sokat számít a kinézet is. Ha egy állat ráugrik Pókemberre, semmivel sem lesz újabb, mint ezer más filmben a kinézet, a látvány. Oki doki éppen azért volt jó külsőre, mert a csápokkal nagyszerű dolgokat lehetett csinálni. Még Homival is az elfolyás mellett ott volt, hogy Pókember átütötte a hasát, hogy óriás lett, stb. Egy Pókember-filmről beszélünk, nem lehet másodlagos a látványa sem.
Persze nem szabad, hogy az legyen az egyetlen érdeme. Azt épp a Pók3-ban próbálták, hogy egy bűnözőt kibontunk (Homi), a másik csak legyen a háttérben látványnak (Venom) és nagyon rossz lett az utóbbi. Tényleg elég lenne 1 bűnöző, de szerintem akkor sem jó a Gyík hozzá. Ő pont jó lett volna amolyan másodiknak... vagy jó elsőnek is, de akkor legyen a háttérben olyan, amitől egyedi lesz a film látványvilága, amitől szuperhős film lesz belőle (a Gyíktól lehet sima horror is akár).
A dilemmához: én nem szeretném, ha egy letargikus Pókember lenne a filmben. A poénkodós hiányzott az eddigiekből is. Ha olyan dolgokon fog rágódni, amit már ezerszer olvastam a képregényekben, marhára fogom unni.  ;) Így is lesz elég baja, ha megint meghal Ben bácsi.