Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 955892 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #3140 Dátum: 2012. február 20. - 16:57:51 »
Nem értek hozzá, de én azt a jelenetet úgy képzeltem el, hogy a vezető rögtön leállította a motort (vagy esetleg magától leállt ??? nem tudom, van-e ilyen biztonsági rendszer a szerelvényekben, ami meghibásodás esetén kikapcsolja a motort, vagy pl. külső beavatkozással áramtalanították a sínt), így Pókinak "csak" a vonat lendületét kellett lefékeznie. Ha még a motor ellenében is dolgoznia kellett volna a pókerőnek, akkor nem hiszem, hogy meg tudta volna állítani. Játékvasúttal meg nem érdemes összehasonlítgatni, mert itt azért többszáz tonnás, száguldó tárgyról van szó, Póki pedig nem Superman. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3141 Dátum: 2012. február 20. - 21:02:00 »
May néni is megmondta. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3142 Dátum: 2012. február 20. - 21:13:16 »
Ha már itt tartunk: May néni csak 3-szor kapott volna szívrohamot az Oki-dokis harcjelenetek alatt. :hehe: Számomra az ő "akciójelenetei" még a metrómegállításnál is túlzóbbak voltak. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3143 Dátum: 2012. február 20. - 22:10:37 »
Mikor nem jött a mirigyből a háló és 100 emelet magasságból zuhan le és el se törik semmije mikor aszfaltot ér, már ott elég lett volna a túlzásokból.  :hehe:

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3144 Dátum: 2012. február 20. - 22:41:06 »
Mikor nem jött a mirigyből a háló és 100 emelet magasságból zuhan le és el se törik semmije mikor aszfaltot ér, már ott elég lett volna a túlzásokból.  :hehe:

Az tényleg nagyon tré volt.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3145 Dátum: 2012. február 20. - 23:47:56 »
Sok cső tompította az esését. Különben meg ezzel is csak a pókosságát bizonyították, mert egy póknak se lenne semmi baja, ha lezuhanna 100 emelet magasból.  :hehe:

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3146 Dátum: 2012. február 21. - 00:12:23 »
A valóságban így nézne ki 100 emelet zuhanás után Pókember.  ;D

http://i.annihil.us/u/prod/marvel//universe3zx/images/4/47/Freak_%28mutate%29.jpg

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3147 Dátum: 2012. február 21. - 00:52:15 »

Háló nem jött, de attól még az ereje meglehetett, és nem is esett olyan nagyon magasról. A vonat megállítása ennél sokkal hihetetlenebb, póki ennyire nem erős. :-\
Tejet kérek! Csokisat!

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3148 Dátum: 2012. február 21. - 01:26:15 »
A három említett jelenet közül egyik se tükrözte a képességei korlátait. Nehogy már egy Buldózer keljen, hogy megsérüljön. Gyengébb ellenfelek is rendesen bucira verték már párszor.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3149 Dátum: 2012. február 21. - 10:25:05 »
Mikor volt, hogy nála egyértelműen gyengébb alak szétverte?  :headscratch:
Tejet kérek! Csokisat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3150 Dátum: 2012. február 21. - 11:18:16 »
Kb. 1985-ig rendszeresen. Bár akkor egyszerűen Pókember nem volt olyan legyőzhetetlen, marketingvarázs által védett, mint most. Ám volt idő - hiszed vagy sem - amikor Rengető az egyik legkomolyabb ellenfele volt.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #3151 Dátum: 2012. február 21. - 12:24:33 »
Én a 90-es évektől kezdődő időszakból olvastam a legtöbbet, nem csoda, hogy nem dereng. :) Be kellene pótolonom a korábbi éveket is. :spidey:
Tejet kérek! Csokisat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3152 Dátum: 2012. február 21. - 12:59:05 »
Pókemberből ez ajánlott. A hatvanas évek persze a hatvanas évek, ám ez tényleg az egyik legjobb képregény-sorozat onnan a szuperhősös zsánerből. Viszont szerintem - bár Tomi ennek állandóan ellentmond - a hetvenes évek a legjobb korszak az egész karakter történelméből. Nem a legjobb írói szakasz - mert az vagy Lee vagy most Slott (Slott most valami eszementen jól írja), esetleg DeMatteis, ha valaki szereti az emósokat - de a legjobb időszak olyan címekkel, mint a Spectacular vagy előtte a Marvel Team-Up. (Előbbi erősen köznapi szintű kalandokat és viszonylag kevés hókuszpókuszt tartalmaz, utóbbi meg egy elég jó fantáziát felmutató tömény kalandsorozat volt.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3153 Dátum: 2012. február 21. - 13:39:31 »
Hogyne mondanék ellent. A Marvel Team-Up a legunalmasabb Pók-sorozat büszke címet viseli magán, ahol 10-ből 9 számról lerí, hogy az egésznek a lényege, hogy Pókember bunyózzon egy olyan hőssel, akivel addig még nem bunyózott, majd szőttek köré egy ötperces sztorit. Annyira így van, hogy később már a képregényben is kifigurázzák ezt a helyzetet. :)
A Spectacular cím pedig totálisan ugyanez volt az elején, annyi különbséggel, hogy ott nem hősökkel bunyózott, hanem olyan ellenségekkel, akikkel a fő, Amazing címen már viszonylag rég találkozott. A Spectacular-cím csak a Fekete Macska megjelenésétől lett tényleg jó, vagyis a 74. számtól. Addig szörnyen gyenge történetek mentek benne (beleértve Kraven egyik legbénább szereplését is), kivéve összesen 3 sztorit. A 25-31 Dögvész első megjelenése, 42: mely egy crossover egy F4 számmal, 53: Pléhsuszter.
Holott ezenközben olyan szereplők jelentek meg, mint Kraven (kétszer is), Tarantula, Morbius, Fehér Tigris, Skorpió, Vészmanó civilben még, Kobra, Pléhsuszter idegenei, Mysterio, Nitro, Lámpás Jack, Holdkő, Olvasztár, Elektro, Bumeráng, Köpeny és Kard, vagyis minden adott lett volna egy jó sztorihoz.

Ugyanebbe a hibába esett a Web of cím is az indulásakor, de az szerencsére elég gyorsan kinőtte magát belőle.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3154 Dátum: 2012. február 21. - 13:49:06 »
Ezért mondom, hogy nem fogunk egyetérteni, mert nekem meg a Carrionnal szenvedés volt az első időszak messze leggyengébb darabja. Miközben a Fehér Tigris szereplése és az egyetemi gondok pont azt képviselték, amiért kedvelem ezt a korszakot: semmi kozmikus hablaty, semmi eszement fantasztikum halál után örökké élő klóncsökevényekkel, semmi írói varázslat általi győzelem egy messze erősebb ellenfél ellen, hanem helyette valóságban előforduló szituációkat vesz szemügyre abból a szempontból, hogyan oldhatná meg őket egy emberfeletti tulajdonságokkal bíró személy. És közben végig megy egy nagyon jó magánéleti rész, ami szépen szerteágazik és megmutatja, hogy Peteren kívül is van élet a sorozatban (Gloria Grant, Flash és Sha Shan, MJ és még jó páran egész sok szerepet és időt kapnak).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3155 Dátum: 2012. február 21. - 13:56:58 »
Na de ha ennyire a mindennapok élete tetszik, akkor ez hogy egyeztethető össze a Marvel Team-Uppal? Ahol mindkét másik sorozattól elrugaszkodóan Pókember az űrben jár, olyanokkal találkozik, mint a Szemlélő, vagy az egyik Elder, a Gyűjtő, aztán jár Asgárdon Thorral, meg hasonlók.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3156 Dátum: 2012. február 21. - 14:40:21 »
Az az ellentéte. Szinte nulla magánélet, és csak a kalandra megy rá. Az inkább a DC ezüstkorára hajaz, ahol kevés volt a karakterizálás, viszont igyekeztek minél több ötlettel megtölteni egy füzetet. Ráadásul sokszor inkább a vendégen van a hangsúly és Póki csak mellékszereplő, viszont ezek a sztorik sokszor eszméletlen jók pont amiatt, mert nem kell Peterrel foglalkozniuk, helyette kicsit szabadabban garázdálkodhatnak a Marvel-univerzumban.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3157 Dátum: 2012. február 21. - 15:57:08 »
Csakhogy épp ettől nem lesz jó Pókember-történet. Szerintem. Jó Marvel-történet igen.

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #3158 Dátum: 2012. február 21. - 16:20:47 »
A Marvel Team-Up-ból van néhány konkrétan ritka szr szám is,amik történet és rajz szempontjából is eléggé rosszak lettek,bár ez már inkább a a '80-as évek elejére jellemző.
A Spectacular meg inkább Peter magánéletére koncentrál,a bunyók és az ellenségek csak másodlagos ott.Az eleje nem valami jó.A Dögvészes sztorit én se szerettem,most a 63.számnál tartok,és kezd beindulni.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3159 Dátum: 2012. február 21. - 16:54:28 »
Nem értek hozzá, de én azt a jelenetet úgy képzeltem el, hogy a vezető rögtön leállította a motort (vagy esetleg magától leállt ??? nem tudom, van-e ilyen biztonsági rendszer a szerelvényekben, ami meghibásodás esetén kikapcsolja a motort, vagy pl. külső beavatkozással áramtalanították a sínt), így Pókinak "csak" a vonat lendületét kellett lefékeznie. Ha még a motor ellenében is dolgoznia kellett volna a pókerőnek, akkor nem hiszem, hogy meg tudta volna állítani. Játékvasúttal meg nem érdemes összehasonlítgatni, mert itt azért többszáz tonnás, száguldó tárgyról van szó, Póki pedig nem Superman. :D

Húúú, pedig láttad, hogy szakadt már a végén a ruhája, a hónalja alatt!  ;D Van ott izom bőven! :lol:
SD. EJC.