Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949636 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

peti40

• Keselyű
  • **
Re:Pókember
« Válasz #4420 Dátum: 2013. január 06. - 15:25:50 »
Biztos, hogy több akció lesz, de maradjon csak meg a karakterközpontú megközelítés. Az első attól volt jó számomra. Tudom, hogy sokan csak az akciók miatt nézik ezeket a filmeket, de nekem fontosak a karakterekis és, hogy olyanok legyenek nagyjából mint a képregényben. Sztem ez az elsőben ez sikerült. Vajon ki lesz Norman Osborn és Jameson?

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #4421 Dátum: 2013. január 06. - 16:00:44 »
Hát a Raimis Pókembereknél annak adok igazat, hogy MJ sejtette már az első rész végén is a dolgot, de ettől még nem bonyolódott bele, talán gyorsan el is hesegette a feltételezést, hogy a szomszéd csávó a Pókember.

Na de amiért igazából idejöttem kommentelni, az az, hogy elmondjam, most, hogy másodszorra is láttam a filmet, még jobban tetszik. A Raimis Póknak megvannak a maga sajátosságai, ami miatt nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb film, másrészt 2002-ben pókhálózást látni jóval nagyob flash volt, mint 2012-ben, de végülis ezek az alaktások és akciók annyira zseniálisak, hogy a sokadik nézésre már simán elfeledtetik velem az eredetsztori fásult sablonjait.

A kivágott jelenetek megnézése után már connors doki sem olyan elnagyolt, ott mégjobban felszinre jut, hogy connors egyfajta apa figura peter számára, ráadásul pont Ben bácsi ellentéte. A gyík feje persze még most is katasztrófa, de hát a zöld manó is az volt.

Ráadásul tudtátok, hogy van stáblista utáni jelenet? Egyszerűen mesterien összerakták, üresjáratok helyet elvarratlan szálak vannak (oscorp, Peter szülei, gwen), amik mind-mind ugyanoda mutatnak. Osborn már most tudja Peter titkát, nem kell hozzá sunyiban kilesnie. Ugye most esedékes lenne megölni Gwent, kár, hogy a Sötét Lovag már ellőtte ezt a patront, és ha nem Shane Black rendezné a Vasember 3-at, akkor ott is biztosra venném hogy Pepper kinyiffan. Akárhogy is, de várós a folytatás.

Ja és a zene. Elösször elég sterilnek tűnt, de gy a sokadik meghallgatásra belemászott a fülembe, és kifejezetten tetszik. Ez az egyetlen dolog amit átrnék a régebbi kritikámban, de majd a 2. résznél megrom. :)

Nekem csupán annyi kvánságom van a franchiseval kapcsolatban, hogy a második rész váltsa be az előzetes reményeimet (azaz: mutassák be MJ-t és Harryt, Osborn legyen a főgenya, kapjunk választ Peter szüleinek eltünésére, öljük meg Gwent és jelenjen meg a Hrharsona), a harmadik részre pedig könyörgöm, hogy lépjünk ki a megmosolyogtató tinik világából, és célozzunk be egy idősebb,Petert, aki a 30-asok problémáival szembesül.

Bár jobban belegondolva lehet hogy az lenne az igazán eredeti húzás, ha Gwent életben hagynák, és vele futna le ez a franchise.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4422 Dátum: 2013. január 06. - 17:52:32 »
Ráadásul tudtátok, hogy van stáblista utáni jelenet?

Én erről még nem is hallottam.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #4423 Dátum: 2013. január 06. - 17:59:38 »
Micsodaaa ? Azonnal meg kell néznem még 1x.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4424 Dátum: 2013. január 06. - 20:18:13 »
Stáblista utáni jelenet az Elektro is, pölö.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4425 Dátum: 2013. január 06. - 20:35:14 »
Peter szüleinek az eltünésére kaptunk egy válasz-féleséget, mikor a Rajit pali próbálja Connors dokit meggyőzni, hogy el kell kezdjék a tesztelést az embereken. Mikor a doki nemet mond, azt kapja válaszul, hogy Parker is ezt mondta mielött meghalt, vagy valami ilyensmi.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4426 Dátum: 2013. január 07. - 15:16:03 »
Hát a Raimis Pókembereknél annak adok igazat, hogy MJ sejtette már az első rész végén is a dolgot, de ettől még nem bonyolódott bele, talán gyorsan el is hesegette a feltételezést, hogy a szomszéd csávó a Pókember.

Na de amiért igazából idejöttem kommentelni, az az, hogy elmondjam, most, hogy másodszorra is láttam a filmet, még jobban tetszik. A Raimis Póknak megvannak a maga sajátosságai, ami miatt nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb film, másrészt 2002-ben pókhálózást látni jóval nagyob flash volt, mint 2012-ben, de végülis ezek az alaktások és akciók annyira zseniálisak, hogy a sokadik nézésre már simán elfeledtetik velem az eredetsztori fásult sablonjait.

A kivágott jelenetek megnézése után már connors doki sem olyan elnagyolt, ott mégjobban felszinre jut, hogy connors egyfajta apa figura peter számára, ráadásul pont Ben bácsi ellentéte. A gyík feje persze még most is katasztrófa, de hát a zöld manó is az volt.

Ráadásul tudtátok, hogy van stáblista utáni jelenet? Egyszerűen mesterien összerakták, üresjáratok helyet elvarratlan szálak vannak (oscorp, Peter szülei, gwen), amik mind-mind ugyanoda mutatnak. Osborn már most tudja Peter titkát, nem kell hozzá sunyiban kilesnie. Ugye most esedékes lenne megölni Gwent, kár, hogy a Sötét Lovag már ellőtte ezt a patront, és ha nem Shane Black rendezné a Vasember 3-at, akkor ott is biztosra venném hogy Pepper kinyiffan. Akárhogy is, de várós a folytatás.

Ja és a zene. Elösször elég sterilnek tűnt, de gy a sokadik meghallgatásra belemászott a fülembe, és kifejezetten tetszik. Ez az egyetlen dolog amit átrnék a régebbi kritikámban, de majd a 2. résznél megrom. :)

Nekem csupán annyi kvánságom van a franchiseval kapcsolatban, hogy a második rész váltsa be az előzetes reményeimet (azaz: mutassák be MJ-t és Harryt, Osborn legyen a főgenya, kapjunk választ Peter szüleinek eltünésére, öljük meg Gwent és jelenjen meg a Hrharsona), a harmadik részre pedig könyörgöm, hogy lépjünk ki a megmosolyogtató tinik világából, és célozzunk be egy idősebb,Petert, aki a 30-asok problémáival szembesül.

Bár jobban belegondolva lehet hogy az lenne az igazán eredeti húzás, ha Gwent életben hagynák, és vele futna le ez a franchise.

Teljesen egyetértek veled. Bár látva a más látásmódú hozzányúlást a filmhez, az sem lehet kizárt, hogy tényleg Gwent életben hagyják, és MJ marad Harry-nél.
És Osbornak mi lesz az indoka, hogy megölje Gwent akkor? Lehet, hogy Osborn nem is Gwenre fog rászállni. Ami érdekes lesz még, az a Manó jelmeze. Kíváncsi vagyok rá.
Mondjuk, ha Elektro lesz a főgonosz, akkor lehet, hogy Osbornt eltolják a 3. részbe?

Amúgy az lenne a legjobb, ahogy mondtad, a másodikban iskola után láthatnánk, ahogy valami munkaféleséggel szerencsétlenkedik, a harmadikban pedig már akár komoly állása lenne, mondjuk tanár, és mellette fotóná magát.
SD. EJC.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4427 Dátum: 2013. január 07. - 21:43:10 »
Nos, mit tudunk?:
-Állítólag új jelmeze lesz Pókembernek.
-Ben bácsi visszatér, visszaemlékezésben.
-Jamie Foxx játsza majd Electro-t.
-Electro nem sárga/zöldben fogja nyomni, hanem szimbióta szerű, nyúlós fekete valamiben!  :roll:
De legalább a stáb az marad aki az első résznél, már csak James Horner zeneszerzőnek is örülök, mert valami fantasztikusat alkotott!
Zöld Manó: Több mint valószínű, hogy itt ha lesz is, akkor az Ultimate elgondolás fog érvényesülni, azaz genetikailag módosult szörnyike lesz, csak nem olyan nagy behemót "ogre", hanem manó kinézetű! ;)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4428 Dátum: 2013. január 07. - 22:08:32 »
Ha a Gyíkot tekintem viszonyítási alapnak, akkor nagy bajba lesz az ASM sorozat a gonoszokkal. Remélem születik egy határozott útvonal, amit követni fognak, stílusban, mert egyelőre nincs nagyon eltalálva.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #4429 Dátum: 2013. január 08. - 12:18:29 »
Stáblista utáni jelenet az Elektro is, pölö.
ezt nem értem. Mi van electróval?

Honnan veszitek, hogy ő is benne lesz?

BuB

• Pókfej
« Válasz #4430 Dátum: 2013. január 08. - 12:22:30 »
Ha a Gyíkot tekintem viszonyítási alapnak, akkor nagy bajba lesz az ASM sorozat a gonoszokkal. Remélem születik egy határozott útvonal, amit követni fognak, stílusban, mert egyelőre nincs nagyon eltalálva.
Hm, látszik, hogy nem nyomtad végig a játékot, mert ott csak csupa ilyen keresztezett fajjal volt dolga... (Vermin, Rinó, Skorpió), a videój topicban beszéltük is, hogy valszeg ez lesz az új irány...   csak nem tom a Manó hogy fog kialakulni... talán  szivárvány melletti kis kobold dns-ét lopják el és adják be Normannek? :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4431 Dátum: 2013. január 08. - 12:34:22 »
Ha benne volt a videójátékban, akkor tuti nem lesz a kövi filmben. Legalábbis általában így működik. Amúgy szerintem már rálehet látni a Manó kialakulására, Norman haldoklik, veszélyesebb és merészebb megoldásokat próbál ki, feltalálják a Manó szérumot, beadják Osborn papának és bamm! van egy Manónk.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 08. - 12:37:18 írta Szilánkmentes »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4432 Dátum: 2013. január 08. - 13:55:36 »
Zöld Manó: Több mint valószínű, hogy itt ha lesz is, akkor az Ultimate elgondolás fog érvényesülni, azaz genetikailag módosult szörnyike lesz

Már csak azért is kénytelenek az Ulti (illetve a fajkeresztezéses) verziót megcsinálni, mert Raimi már ellőtte a 616-os Zöld Manót. És mint láttuk az új filmen is, az alkotók mindenben igyekeznek élesen elhatárolódni a Raimi filmektől. De ha a fajkeresztezéses témát fogják végigvinni az egész trilógián, illetve ha minden főgenya az Oscorpból fog kipottyanni, akkor azt hiszem, ezt a trilógiát is úgy kell majd kezelnünk, mint Nolan Batmanjét, egy külön saját kis Marc Webb - világként.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BuB

• Pókfej
« Válasz #4433 Dátum: 2013. január 08. - 14:15:43 »
Hát valahol még lehet mindig jobb, mint a szokásos gonosz, meghasonlott tudós akarja leigázni New Yortkot. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #4434 Dátum: 2013. január 08. - 14:31:53 »
Ilyen szempontból akkor jók voltak a régi Pókember filmek, mert ott max a Zöld Manó akarta leigázni New Yorkot.  ;)
Amúgy már többször írtam de a videójátékbeli folytatás, és a film között sosincs semmilyen összefüggés, főleg nem bármilyen kötelezettség. Attól, hogy ez volt a játékban az irány, még lehet a filmé más, és attól, hogy egy figura szerepelt a játékban, még benne lehet a kövi filmben.
Alapvetően a két dolog teljesen független egymástól annak ellenére, hogy elméletben a filmet folytatja.

BuB

• Pókfej
« Válasz #4435 Dátum: 2013. január 08. - 14:36:07 »
Persze, sőt, ezt beszéltük is, hogy vajon ez a "folytatást" mennyire veszik figyelembe a kövi filmben, valszeg semennyire... meg amúgy is az ilyen játék
adaptcáióban szinte örökké belerakták Rengetőt ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4436 Dátum: 2013. január 08. - 14:50:34 »
meg amúgy is az ilyen játék adaptcáióban szinte örökké belerakták Rengetőt ;D

Szegény Rengető. Sosem lesz egy decens, filmbéli szerepe.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4437 Dátum: 2013. január 08. - 16:35:58 »
De ha a fajkeresztezéses témát fogják végigvinni az egész trilógián, illetve ha minden főgenya az Oscorpból fog kipottyanni, akkor azt hiszem, ezt a trilógiát is úgy kell majd kezelnünk, mint Nolan Batmanjét, egy külön saját kis Marc Webb - világként.

Nolan is sokat merített a Burton filmekből ( konkrét jelenetet is ültetett át ), talán megkapjuk a 616-os Manót, vagy valami köztes megoldást.  :headscratch:

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4438 Dátum: 2013. január 08. - 18:02:48 »
Hát, ha a Zöldmanó újból egy olyan tucat szörny lesz, mint a Gyík, csak tudni fog beszélni, akkor annyira nem lesz az olyan jó. Egyszer jó volt a klasszikus szörny a filmben, mint Gyík, de hogy a Manó is egy sima szörny legyen, azt szerintem hanyagolni kellene. Unalmas lenne karakter szinten. Hiszen ugyanaz, csak kicsit másabb, meg Norman van benne, nem Connors.
SD. EJC.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4439 Dátum: 2013. január 08. - 18:42:05 »
Én annak örülnék, ha a Manó a 616 és az Ulti keveréke lenne. Vagyis egy szuperintelligens mutáns szörny (aki emberré is vissza tud változni) röpdeszkával és manófegyverekkel.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.