Hát a Raimis Pókembereknél annak adok igazat, hogy MJ sejtette már az első rész végén is a dolgot, de ettől még nem bonyolódott bele, talán gyorsan el is hesegette a feltételezést, hogy a szomszéd csávó a Pókember.
Na de amiért igazából idejöttem kommentelni, az az, hogy elmondjam, most, hogy másodszorra is láttam a filmet, még jobban tetszik. A Raimis Póknak megvannak a maga sajátosságai, ami miatt nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb film, másrészt 2002-ben pókhálózást látni jóval nagyob flash volt, mint 2012-ben, de végülis ezek az alaktások és akciók annyira zseniálisak, hogy a sokadik nézésre már simán elfeledtetik velem az eredetsztori fásult sablonjait.
A kivágott jelenetek megnézése után már connors doki sem olyan elnagyolt, ott mégjobban felszinre jut, hogy connors egyfajta apa figura peter számára, ráadásul pont Ben bácsi ellentéte. A gyík feje persze még most is katasztrófa, de hát a zöld manó is az volt.
Ráadásul tudtátok, hogy van stáblista utáni jelenet? Egyszerűen mesterien összerakták, üresjáratok helyet elvarratlan szálak vannak (oscorp, Peter szülei, gwen), amik mind-mind ugyanoda mutatnak. Osborn már most tudja Peter titkát, nem kell hozzá sunyiban kilesnie. Ugye most esedékes lenne megölni Gwent, kár, hogy a Sötét Lovag már ellőtte ezt a patront, és ha nem Shane Black rendezné a Vasember 3-at, akkor ott is biztosra venném hogy Pepper kinyiffan. Akárhogy is, de várós a folytatás.
Ja és a zene. Elösször elég sterilnek tűnt, de gy a sokadik meghallgatásra belemászott a fülembe, és kifejezetten tetszik. Ez az egyetlen dolog amit átrnék a régebbi kritikámban, de majd a 2. résznél megrom.

Nekem csupán annyi kvánságom van a franchiseval kapcsolatban, hogy a második rész váltsa be az előzetes reményeimet (azaz: mutassák be MJ-t és Harryt, Osborn legyen a főgenya, kapjunk választ Peter szüleinek eltünésére, öljük meg Gwent és jelenjen meg a Hrharsona), a harmadik részre pedig könyörgöm, hogy lépjünk ki a megmosolyogtató tinik világából, és célozzunk be egy idősebb,Petert, aki a 30-asok problémáival szembesül.
Bár jobban belegondolva lehet hogy az lenne az igazán eredeti húzás, ha Gwent életben hagynák, és vele futna le ez a franchise.