Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949733 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #5620 Dátum: 2013. július 15. - 23:58:32 »
Idézetet írta: kaine
A képregényben is azért megy, hogy pénzt szerezzen a képességeivel. Sima nyereségvágyból. Ez volt az Amazing Fantasy 15 mondanivalója.

Így van, sőt, a meccs után tévés karriert tervezett magának. Nekem egyébként pont ezért tetszett jobban a Raimi-féle eredettörténet, mint a rebooté, mert abban mindez a mondanivaló benne volt, plusz Póki a betörőt is elkapta benne, aki meg is bűnhődött (azt most hagyjuk, hogy a 3. részben visszamenőleg megcsavarták a dolgokat), szóval tökéletes volt.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #5621 Dátum: 2013. július 16. - 00:02:03 »
Az erdettörténet nagyon rendben volt Raiminél ez igaz. Az újban azért volt nehéz dolguk mert nem akarták lemásolni a régit de mégis ugyanazt kellett elmondaniuk. Sztem jó munkát végeztek.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5622 Dátum: 2013. július 16. - 00:06:22 »
(azt most hagyjuk, hogy a 3. részben visszamenőleg megcsavarták a dolgokat)

Miért hagyjuk? Ne hagyjuk. Az is pont ugyanúgy része a Raimi hagyatéknak, mint akármi az első részből.
Amúgy, ha már itt tartunk, a Webb féle karakter már abból is szimpatikusabb nekem, hogy a bosszú hajszájában felülkerekedik egy igen különleges tínédzser és rájön, hogy a bosszú nem kimondottan egy járható út. Mindazt, amit a nagybácsi hátrahagyott lelkileg, nem kell besározni egy ilyen végkifejlettel. Legalábbis nekem ez jött le a bűnöző vadászata szálból. Egy hős volt kialakulóban a szemünk előtt.
Raimi Pókja soha nem lépte át ezt a határt. Őt mind a 3 filmen keresztül visszahúzták az emberi kicsinyességek és csupán az általános, fekete-fehér választásokban tudott a jó fele hajazni.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5623 Dátum: 2013. július 16. - 00:30:47 »
Miért hagyjuk? Ne hagyjuk. Az is pont ugyanúgy része a Raimi hagyatéknak, mint akármi az első részből.
Ha az egész trilógiát nézzük, akkor igen. De én most szűken az első filmről beszéltem, ott is csak az eredettörténetről önmagában. Amúgy engem ez az utólagos kavarás nem akasztott ki annyira, mert bizonyos szempontból érdekes volt, hogy a nagybátyja gyilkosa egy súlycsoportba került vele.

Idézet
a bosszú hajszájában felülkerekedik egy igen különleges tínédzser és rájön, hogy a bosszú nem kimondottan egy járható út.
Honnan tudod? Hiszen el sem kapta a betörőt. És nem azért, mert lemondott volna a boszúról, hanem mert egyszerűen nem találta meg. ;) Ettől még simán lehet, hogy valamelyik kövi részben gyagyára veri. ;D Sőt, mondok még jobbat (csak hogy a frászt hozzam rád), lehet, hogy itt tényleg a betörőből lesz homokember, vagy valami más szuperpofa. :lol: ;D Persze nem valószínű, hogy meglépik, de elvileg megtehetnék, ha akarnák. :D

Különben a Raimi-verzióban a betörő halála baleset volt, ha nem zuhan ki az ablakon, akkor Peter valószínűleg átadta volna a zsaruknak.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5624 Dátum: 2013. július 16. - 00:41:26 »
Természetesen, nem zártam ki annak az esélyét sem, hogy ez egy elvarratlan szál lenne, de (!) ennek sehol semmi jele nem volt. Se a végén, sem a stáblista utáni jelenet nem tartalmazott semmi olyat, ami arra utalna, hogy Peter ezen nem lépett túl.
Az ellenkezőjére viszont, szerintem vannak utalások és bizonyítékok. Arról a jelenetről beszélek, mikor Peter Stacy kapitánnyal vitázik Gwenéknél. Kábé ott kezd körvonalazódni Peternek, hogy létezik egy "nagyobb kép".  :) És, lám, onnan nincs is több betörő vadászat.
+ Amíg kereste a tettest, nem tudta végig hallgatni az utolsó hangüzenetet Ben bácsikától, mert felégeti a bűntudat és a bosszúvágy. Miután mindez tisztázódik benne, az üzenetet is le tudja játszani, békében.

a nagybátyja gyilkosa egy súlycsoportba került vele.

Igen, ezt elfelejtettem. Érdekes, hogy az újított kosztümön mennyire ki lehet akadni, de az eredettörténet megerőszakolása totál elfogadható. Most komolyan. Mondd ki hangosan is. Homokember ölte meg Bent. És ezt az embert 2 film alatt senki sem látta. De most, hogy megtudták, a legjobb dolog, hogy az áldozat családját behívják az őrsre és rub it in technikával biztosítsák, hogy Peternek legyen elég motivációja, hogy emová váljon. Hmm.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 00:56:52 írta Szilánkmentes »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5625 Dátum: 2013. július 16. - 02:10:26 »
Arról a jelenetről beszélek, mikor Peter Stacy kapitánnyal vitázik Gwenéknél. Kábé ott kezd körvonalazódni Peternek, hogy létezik egy "nagyobb kép".  :) És, lám, onnan nincs is több betörő vadászat.
Az egy dolog, hogy rájött, hogy a képességeit nagyobb mértékben is a jó szolgálatába tudná állítani, de ez még nem zárja ki, hogy ne kapná el a betörőt, ha összefutna vele az utcán. Abbahagyta a vadászatot, mert nagyobb problémája is akadt a Gyík személyében. Ráadásul a betörő akárhol lehet, ez olyan mint tűt keresni a szénakazalban. Persze, hogy egy idő után belefárad, illetve rájön hogy az élet megy tovább, nem tölthet minden éjszakát a betörő hajkurászásával. De ettől még biztos, hogy ott lóg a falán a fantomkép, és nem feledkezett el róla. Majdnem biztos vagyok abban is, hogy valamilyen formában még elő fog kerülni ez a betörő-szál. Legalábbis nagyon meglepődnék, ha ez csak így elfelejtődne.
Idézet
+ Amíg kereste a tettest, nem tudta végig hallgatni az utolsó hangüzenetet Ben bácsikától, mert felégeti a bűntudat és a bosszúvágy. Miután mindez tisztázódik benne, az üzenetet is le tudja játszani, békében.
Nem, ő már rögtön a gyilkosság után végighallgatta az üzenetet. ;) Az csak egy dramaturgiai fogás volt, hogy mi, nézők csak a film végén hallhattuk a teljes üzenetet.

Idézet
Érdekes, hogy az újított kosztümön mennyire ki lehet akadni, de az eredettörténet megerőszakolása totál elfogadható.
Nem mondtam, hogy totál elfogadható. Ha én rendeztem volna a filmet, tuti nem nyúltam volna így bele az eredetbe. Viszont Homokember annyira jól el volt találva, hogy el tudtam nézni ezt a ballépést. Részben azért is, mert Homi motivációja (beteg kislány) és az eset körülményei (lényegében baleset volt Ben halála) ellensúlyozták valamelyest a dolgot. A fekete pókruci és Venom elcseszése, meg az emózás valóban jobban zavartak...
Amúgy meg panaszkodtál, hogy a Pók 1-ben Peter nem tudott túllépni a bosszúvágyon, hát nesze neked, a Pók 3-ban még meg is bocsátott a gyilkosnak. ;D

Idézet
az áldozat családját behívják az őrsre és rub it in technikával biztosítsák, hogy Peternek legyen elég motivációja, hogy emová váljon.
Az emóvá válás más lapra tartozik, az már a szimbióta hatása volt. :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5626 Dátum: 2013. július 16. - 10:01:57 »
Nem, ő már rögtön a gyilkosság után végighallgatta az üzenetet. ;) Az csak egy dramaturgiai fogás volt, hogy mi, nézők csak a film végén hallhattuk a teljes üzenetet.

Pedig nem. A gyilkosság után megpróbálja meghallgatni az üzenetet, de az első két szó után kb. le is csapja.

Amúgy meg panaszkodtál, hogy a Pók 1-ben Peter nem tudott túllépni a bosszúvágyon, hát nesze neked, a Pók 3-ban még meg is bocsátott a gyilkosnak.

Igen, erre tértem ki. Mikor a döntés fekete/fehér, akkor Raimi Pókja sem engedte meg magának, hogy ne a jót válassza.

Az emóvá válás más lapra tartozik, az már a szimbióta hatása volt.

Mondhatni a szimbióta amplifikálta a frusztrációt és haragot Peterben. Mindez pedig, már a szimbióta előtt úgy-ahogy jelen volt, és pont ezeket használta ki a gönc, hogy közelebb férkőzhessen a gazdájához.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5627 Dátum: 2013. július 16. - 12:07:58 »
Táncika, táncika, emo, emo, megint tánc piros pókruha feketében, zenei betétek......

Azért e között:

meg e között, van különbség:

Én úgy veszem, hogy Raimi csak két részt csinált, a harmadikat ha nem muszáj meg se nézem! :drying:
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 12:11:42 írta balogh44 »

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #5628 Dátum: 2013. július 16. - 12:50:04 »
Egyetértek. Mikor néztem a 3-at, rettenetesen dühös és csalódott voltam, mert ebből egy sokkal drámaibb és hatásosabb történetet lehetett volna csinálni. Az első két filmnél még fel lehetett menteni Raimit a hibák miatt azzal, hogy nem ő írta őket, a harmadiknál már nincs mentség. De legalább elismerte, hogy kaki a film. Ezt azért becsülöm.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 16. - 12:54:18 írta peti40 »

balogh44

• Thanos
« Válasz #5629 Dátum: 2013. július 16. - 13:53:38 »
A Sony-nak kellett volna jobban odafigyelni, de a pénz az pénz, márpedig gondolom az lebegett elsősorban a szemük előtt, nem a tartalom!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5630 Dátum: 2013. július 16. - 14:45:16 »
a bosszú hajszájában felülkerekedik egy igen különleges tínédzser és rájön, hogy a bosszú nem kimondottan egy járható út. Mindazt, amit a nagybácsi hátrahagyott lelkileg, nem kell besározni egy ilyen végkifejlettel.
Hát ha valami, ez biztosan karakteridegen.  :) Pókember futni hagy egy bűnözőt? AZUTÁN, hogy megtanulta, ha futni hagyja, az megölheti valakinek a szerettét? Aki ráadásul az, aki megölte Ben bácsit? Hol volt ez pozitívum? A film egyik legbénább része volt, hogy a Betörőről megfeledkeztek. Persze, nem öli meg, de kapja el, adja rendőrkézre. Meddig tartott volna? Újabb fél perc a filmből? Amikor vége lett, csak néztem, hogy most akkor mi van? Az egész lényege, a pókemberkedés motivációja a Betörő maga, és megfeledkeznek róla? Ez az egyik nagy hibája az új résznek nálam.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5631 Dátum: 2013. július 16. - 15:31:52 »
Pedig nem. A gyilkosság után megpróbálja meghallgatni az üzenetet, de az első két szó után kb. le is csapja.

Na ennek majd utána nézek. :) De a lényegen nem változtat, ettől még nem mondott le a betörő elfogásáról szerintem.

Mindez pedig, már a szimbióta előtt úgy-ahogy jelen volt, és pont ezeket használta ki a gönc, hogy közelebb férkőzhessen a gazdájához.
Igen, de a szimbióta felerősítette ezeket az érzéseket Peterben, nélküle nem fordult volna ki ennyire önmagából, nem ment volna át emóba.

Az egész lényege, a pókemberkedés motivációja a Betörő maga, és megfeledkeznek róla? Ez az egyik nagy hibája az új résznek nálam.
Pontosan, szerintem is gáz volt. Ezért is gondolom azt, hogy elő fog még kerülni a betörő, mert ez nem maradhat egy lezáratlan ügy. Ha más nem is, a rajongói nyomás kikényszeríti majd. :)
Különben ez a másik, ami nem tetszett a filmben, hogy elindított több szálat is - Peter szülei, Osborn, betörő - aztán egyikről se tudtunk meg semmit igazán, csak lógtak a levegőben, hogy majd a kövi részben folytassák. A folytatás már csak ezért is jobb lesz, mert remélhetőleg választ kapunk pár kérdésre. :lol:

Raisu

• Traveller
« Válasz #5632 Dátum: 2013. július 16. - 15:34:07 »
Szerintem is terveznek még valamit a betörővel. A képregényben is volt egy "A betörő visszatér" című sztori, lehet, Webb is valami hasonlót tervez. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #5633 Dátum: 2013. július 16. - 15:50:14 »
Tom: De gondolom feljön majd helyettük egy csomó új kérdés.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5634 Dátum: 2013. július 16. - 15:51:58 »
Ja, kiderül, hogy mégse a betörő (rabló) ölte meg Ben bácsit, hanem Elektro.  :) Vagy Batman.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #5635 Dátum: 2013. július 16. - 15:59:55 »
Azt én se értettem, hogy a betörő szálat miért hagyták lógva, a régiben meg az nem tetszett, hogy hagyta meghalni. Az új betörő szálat azért lenne baromi nehéz megmásítani, mert most mi is láttuk az egészet, a régiben nem, azért lehetett megjátszani a homokember dolgot. Itt már nem menne ilyesmi. Én örülök, hogy Osborn még nem került elő komolyabban, a régiben túl korai volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5636 Dátum: 2013. július 16. - 16:17:23 »
Szerintem hozzátartozott a jellemfejlődéséhez, hogy hagyta meghalni. Abból is kiderült, honnan jutott hova.
Osborn nem volt korai, hisz az Ulti volt az alap.  ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5637 Dátum: 2013. július 16. - 16:23:26 »
Már ott is az Ultimate-et vették alapul? Az nagyon fajén, mert a jelenlegi adaptációt is részben arra építik úgyhogy csak gratulálni tudok a sony pictures-nek :roll:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5638 Dátum: 2013. július 16. - 16:53:52 »
a bosszú hajszájában felülkerekedik egy igen különleges tínédzser és rájön, hogy a bosszú nem kimondottan egy járható út. Mindazt, amit a nagybácsi hátrahagyott lelkileg, nem kell besározni egy ilyen végkifejlettel.
Hát ha valami, ez biztosan karakteridegen.  :) Pókember futni hagy egy bűnözőt? AZUTÁN, hogy megtanulta, ha futni hagyja, az megölheti valakinek a szerettét? Aki ráadásul az, aki megölte Ben bácsit? Hol volt ez pozitívum? A film egyik legbénább része volt, hogy a Betörőről megfeledkeztek. Persze, nem öli meg, de kapja el, adja rendőrkézre. Meddig tartott volna? Újabb fél perc a filmből? Amikor vége lett, csak néztem, hogy most akkor mi van? Az egész lényege, a pókemberkedés motivációja a Betörő maga, és megfeledkeznek róla? Ez az egyik nagy hibája az új résznek nálam.

Helyezzétek ezt a kellő keretek közé, ne általánosítva más verziókkal. Azért kezd Pókembereskedni, mert nagyon nagy bűntudata van, hogy egy piti bűnözőt hagyott elszaladni, sőt, elfogadta a csokistejet tőle, aki véletlenül, és ezt ne felejtsétek el, elsütötte a fegyverét (Persze ez nem mentesíti semmitől, de mégis, figyelembe kell venni). Nem volt itt olyan, mint a Raimi verzióban, mert nem egy erőszakos bűnözőről van szó. Az csak elindítja Petert az önismeret és a hőssé válás útján.

Ja, kiderül, hogy mégse a betörő (rabló) ölte meg Ben bácsit, hanem Elektro.  :) Vagy Batman.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BuB

• Pókfej
« Válasz #5639 Dátum: 2013. július 18. - 08:00:38 »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL