Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 948969 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
Re:Pókember
« Válasz #6280 Dátum: 2014. február 15. - 09:11:17 »
Idézet
Ez rossz példa, mert a külső alsógatya mindenki szerint gáz - még a képregényben is. Pókember ruhájával ma sincs gond.

Gáznak gáz,de mégse tudtak tőle megszabadulni évtizedeken keresztül. Ennek gondolom az volt az oka,hogy az évtizedek alatt összenőtt a karakterrel ;) Pókember szerelése fényévekkel profibb mint egy 30-as évekbeli szuperhősé,de azért valljuk be felette is már eljárt rendesen az idő.

A reboot elkészítése előtt pedig a filmesek helyében én csináltam volna egy listát azokról az elemekről amikre rendkívül figyelni kell egy ilyen alkotás esetében. Többek között az egyik ilyen tényező az Oscorp illetve az Osborn família totális kiszorítása, valamint egy másik grandiózus ellenség behozása a történetbe. Továbbá a felelősségről való életbölcsesség elhagyása, mert PP nem más mint egy roppant felelőtlen alak :drying: Kb ennyi kéne egy normális új kezdethez. Egyébként a Daily Bugle-t ügyesen megoldották és abszolút nincs jelentősége a történetben, valamint MJ helyett Gwen van ami szintén haladásnak minősül :) Viszont a Gyík mint főellenség egyszerűen kidolgozatlan és borzalmas volt! És nem a CGI miatt...

Todd

• Pókfej
« Válasz #6281 Dátum: 2014. február 15. - 09:59:58 »
Ang Lee Hulkjával amúgy mi a baj?  :headscratch: Nekem tetszett, és mióta olvastam a magyarúl megjelent Hulk sztorikat, rájöttem, hogy igazából még viszonylag képregény-hű is volt.
Kicsit sem volt képregényhű. Tévéfilmhű volt.
Pedig én pont az általad kiadott Marvel 3os sztoriknál olvasás közben végig azt éreztem, hogy jé ezek a motivumok mind mind olyanok, amiket szidtak afilmben, hogy mennyire nem Hulkos, erre itt vannak a képregényben is. A szörnyeteg apa figura, a gyerekkori kísérletekre visszavezetett eredettörténet.
Hát azért pár dolog nemigen kihagyható, azt azért lásd be. Lett volna egy Pókember-film élő Ben bácsival, és kedves, aranyos Flash-sel, meg olyan Peterrel, aki a suli sztárja?
De szó szerint kihagyni kellett volna ezeket (nem átalakítani, ahogy most írtad). És már le is írtam néhányszor (kb. tucat) hogy egész egyszerűen el kellett volna egy intróba ültetett flashback után indítani a filmet ennek a filmnek kb. az első órájától. Szóval soha sem fogom belátni, miért volt szükség ezeknek a jeleneteknek az újraforgatására.
A pókember rajzfilmek, videó-játékok is tökéletesen működőképesek eredetsztori nélkül.
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 15. - 11:06:00 írta Todd »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6282 Dátum: 2014. február 15. - 10:44:47 »
Idézet
Ez rossz példa, mert a külső alsógatya mindenki szerint gáz - még a képregényben is. Pókember ruhájával ma sincs gond.

Gáznak gáz,de mégse tudtak tőle megszabadulni évtizedeken keresztül...

Mi van akkor, ha talán nem is akartak megszabadulni tőle, nem is tudom....talán azért mert a rajongók akik eltartják a kiadót megszerették a ruhát és nem akarják, hogy évente új gönce legyen mert a régi már ki ment a divatból...
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6283 Dátum: 2014. február 15. - 13:06:56 »
Én azt nem értem, hogy ha már úgyis annyira el akartak határolódni az előző trilógiától, akkor az eredettörténetet itt miért nem úgy alakították, hogy a betörő a lakásban lője le Ben bácsit, amíg Peter nincs otthon?
Ezt én értettem már az elsőnél is. Kicsit jobban lehet haladni az eredettörténettel, hogy összevonták a pankrációt a betörővel. Ha otthon történt volna, akkor kell egy miért, egy hogyan, és egy újabb szereplés, mialatt megtörténik.
Mikor Peter kitörte az ajtóablakot, szentül megvoltam győződve, hogy amiatt fog tudni bejönni a tettes. Az még emelt is volna a hatáson.
Az durva lett volna. :) Ilyen volt a Köd című filmben is, ott is ütött egyet. Így is dobtak egyet az előzőhöz képest, mert itt Peter majdhogynem bűnrészes lett, de minimum cinkos. Az például jó ötlet volt.
Pókember szerelése fényévekkel profibb mint egy 30-as évekbeli szuperhősé,de azért valljuk be felette is már eljárt rendesen az idő.
Valójában van egy alapvető probléma az egésszel. Hogy a ruha tökéletes arra, amire készült. Vagyis hogy színes, szagos legyen, hogy a tévéshowkban jól mutasson. Ám mivel a filmek ezt a részt totál kihagyták, a filmben nincs igazán megindokolva a ruha kinézete a cool-faktoron kívül.
Szóval soha sem fogom belátni, miért volt szükség ezeknek a jeleneteknek az újraforgatására.
A pókember rajzfilmek, videó-játékok is tökéletesen működőképesek eredetsztori nélkül.
Abban az a különbség, hogy egy Pókember játékot alighanem olyanok vesznek meg, akik tudják, ki a Pókember, ergo a játékban mire számíthatnak. Moziba bárki beülhet megnézni. De ezt leszámítva egyetértek: felesleges volt újracsinálni az eredetet - még egy példa az erőltetett változtatásra.
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 15. - 13:08:34 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #6284 Dátum: 2014. február 15. - 13:15:52 »
Abban az a különbség, hogy egy Pókember játékot alighanem olyanok vesznek meg, akik tudják, ki a Pókember, ergo a játékban mire számíthatnak. Moziba bárki beülhet megnézni. De ezt leszámítva egyetértek: felesleges volt újracsinálni az eredetet - még egy példa az erőltetett változtatásra.
Ez lehetett ok az első filmnél, ahol nem is volt kifogásom ezzel, itt már azért necces.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6285 Dátum: 2014. február 15. - 13:43:47 »
A mi szempontunkból igaz, de gondolom arra apelláltak, hogy eltelt 10 év, kicserélődött a mozis közönség. PG13, tudod.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6286 Dátum: 2014. február 15. - 13:50:15 »
Vélhetőleg appeláltak valamire, mivel megtették, de szerintem még egy 12 éves, aki soha életében nem hallott Pókemberről is fel tudja fogni az eredettörténetét úgy is, ha mondjuk elmeséli Gwennek a film egy jelenetében.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6287 Dátum: 2014. február 15. - 14:25:46 »
Mikor Peter kitörte az ajtóablakot, szentül megvoltam győződve, hogy amiatt fog tudni bejönni a tettes. Az még emelt is volna a hatáson.
Erre gondoltam én is. Szerintem nagy ziccert hagytak ki a készítők.

Ezt én értettem már az elsőnél is. Kicsit jobban lehet haladni az eredettörténettel, hogy összevonták a pankrációt a betörővel. Ha otthon történt volna, akkor kell egy miért, egy hogyan, és egy újabb szereplés, mialatt megtörténik.
Pedig szerintem már a képregényben is jól meg volt írva ez a dolog, igazából nem is nagyon kellett volna változtatni rajta (és nem is törte volna meg a film lendületét). Peter elmegy a pankrációra (vagy egy tévéshowba), ahol futni hagyja a rablót. Pár nap múlva bunyó a suliban Flash-sel, utána veszekedés Ben bácsival otthon, Peter lelép és becsapja az ajtót (kitörik az üveg), kicsit szellőzteti a fejét a környéken lófrálva. Mikor visszaér, látja a rendőrautókat, és kiderül hogy Ben bácsit lelőtték. Innentől két irányba lehetett volna folytatni a sztorit, attól függően, hogy el akarják-e varrni a készítők a betörő szálat:

1. Ha el akarják: Peter megtudja a rendőrtől, hogy merre menekült a betörő, elkapja, majd ekkor tudja meg, hogy a tettes azonos azzal az emberrel akit futni hagyott. (Nem muszáj meghalnia a betörőnek, rendőrkézre adhatja, így később is vissza lehet hozni a karaktert ha akarják.)

2. Ha nem akarják elvarrni a szálat: A betörés és a gyilkosség szemtanúja May néni volt, Peter a tőle kapott személyleírásból jön rá, hogy ki volt a tettes (szerintem ez is nagyot ütött volna) - innetől következhet a filmben látott sikertelen hajsza a tettes után.

Szerintem ha úgy csinálták volna, ahogy leírtam, érdemes lett volna újraforgatni az eredettörténetet, de így hogy kvázi megismételték a Raimi verziót, így tök fölösleges volt. Egyetlen jó ötlet volt benne: 
Idézet
Így is dobtak egyet az előzőhöz képest, mert itt Peter majdhogynem bűnrészes lett, de minimum cinkos.
De szerintem minden más szempontból gyengébb lett. Annyi, hogy Flash itt jobb volt, mint a régi filmben, de ez azért van, mert Raimi nem akart kezdeni semmit Flash karakterével.

Idézet
Valójában van egy alapvető probléma az egésszel. Hogy a ruha tökéletes arra, amire készült. Vagyis hogy színes, szagos legyen, hogy a tévéshowkban jól mutasson. Ám mivel a filmek ezt a részt totál kihagyták, a filmben nincs igazán megindokolva a ruha kinézete a cool-faktoron kívül.
Így igaz. Illetve annyit helyesbítenék, hogy Raimi még erre is figyelt, mert nála meg is volt indokolva valamennyire. A Pók 1.-ben ugyanis Peter azért készített színes jelmezt, mert eredetileg a pankrációhoz tervezte. Sőt, nekem az is nagyon tetszett abban az eredetsztoriban, hogy ott Peter tényleg önző célokra, nyereségvágyból akarta használni a képességeit először. Lehet hogy ott direktben nem lett cinkosa a betörőnek, de nagyon erős vot az a jelenet, amikor félreáll az útjából a lift előtt, miközben a rabló még meg is köszöni neki.
De az új filmben valóban nem volt igazán megindokolva, hogy miért pont ilyen színes ruhát tervezett.

Pókember szerelése fényévekkel profibb mint egy 30-as évekbeli szuperhősé,de azért valljuk be felette is már eljárt rendesen az idő.
Ezzel nem értek egyet. Azt elhiszem, hogy van aki unja már, vagy jobban tetszik neki valamelyik alter ruha (ez ízlés dolga), de szerintem maga a jelmez igenis időtállóra sikeredett. A filmekben is figyeltek arra, hogy egy modernizált, látványos jelmezt kapjon, ami jól néz ki a vásznon. Nem egy gagyi home-made comic-conos ruhában szaladgál. ;)

Idézet
Továbbá a felelősségről való életbölcsesség elhagyása, mert PP nem más mint egy roppant felelőtlen alak  :drying:
Mi vaaaan?! :surp: Már hogy lenne Pókember felelőtlen?? Pont az a lényege a karakternek, hogy egy óriási hibából megtanulja, mit jelent a felelősség. Ezért is fontos része a sztorinak az életbőlcsesség, sőt, a legfontosabb, mert ez vezérli Pókember minden tettét. ;)

Ha már itt tartunk, engem kicsit zavart az is, hogy az ASM-ben nem hangzott el legalább egyszer szó szerint a nagy erő - nagy felelősség szöveg. Inkább körülményesen körülírták a nagy elhatárolódási kényszer miatt, ami kissé ciki volt szvsz. (Egyáltalán nem volt rossz Ben bácsi szövege az adott környezetben, nem azt mondom... De azért direktben is becsempészhették volna a híres mondatot a filmbe valahogy.)
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 15. - 14:29:16 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6288 Dátum: 2014. február 15. - 14:43:21 »
Ha már itt tartunk, engem kicsit zavart az is, hogy az ASM-ben nem hangzott el legalább egyszer szó szerint a nagy erő - nagy felelősség szöveg. Inkább körülményesen körülírták a nagy elhatárolódási kényszer miatt, ami kissé ciki volt szvsz. (Egyáltalán nem volt rossz Ben bácsi szövege az adott környezetben, nem azt mondom... De azért direktben is becsempészhették volna a híres mondatot a filmbe valahogy.)

Ha elhangzott volna, tuti mai napig is mindenki azon lógna, hogy nem tudtak semmi eredetit kitalálni és X.-re is előhozzák, a, már mindenki által ismert Pókemberhez kötődő mondást. Szerintem remekül megoldották, az a beszélgetés Ben és Peter között, meg a tipikusan tinit jellemző kegyetlen (vagy inkább megválaszolhatatlan) beszólás az apja hiányáról, ill. a gyermeki kitörések után tanult lecke lejártával meghallgatott telefonüzenet, ami arról az estéről maradt hátra. Nekem jól kigondoltnak tűnt és hatásosnak is.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6289 Dátum: 2014. február 15. - 14:50:11 »
Idézet
Mi vaaaan?! :surp: Már hogy lenne Pókember felelőtlen?? Pont az a lényege a karakternek, hogy egy óriási hibából megtanulja, mit jelent a felelősség. Ezért is fontos része a sztorinak az életbőlcsesség, sőt, a legfontosabb, mert ez vezérli Pókember minden tettét. ;) 

Márpedig az hidd el,csak mindenki előtt ez a betörős szituáció lebeg mikor Ben bácsi sírjánál megesküszik arra,hogy megvédi az ártatlanokat stb,stb. Néha túl lazára veszi a figurát, pedig ezzel a híres szlogennel egy jóval komolyabb,összeszedettebb hőst kellett volna kreálniuk mint PP. Vagyis kijelenthetjük,hogy ehhez a karakterhez nem illik az adott életbölcsesség! Esetleg Daredevil vagy Batman eredetében már lenne értelme,de Pókiéban túlságosan is giccses ez az egész.
Ráadásul ha tényleg céltudatos és kellőképpen motivált lett volna, akkor Gwen nem hal meg. A Manót pedig kinyírja vagy egy életre elintézi úgy,hogy az ne tudjon ártani egyik közeli hozzátartozójának sem. Ez különben a Superior Pók első számaiban kapott hangsúlyt, mikor Oki hezitálás nélkül kinyírta Massacre-t. Más választása aligha volt, mert ha újra bekerül a dutyiba onnét simán kiszabadulhat és akkor megint kezdődik elölről az egész mészárlás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6290 Dátum: 2014. február 15. - 15:16:00 »
Ezt nem gondolod komolyan. Ha Peter is úgy gondolkodott volna, mint Oki doki, akkor nem létezett volna Superior Spider-Man, hiszen semmiben sem különböztek volna. Olvastad a 100 előtti-környéki számokat? Peter nem dönthetett másképp, nagyon szemét módon összeesküdtek ellene a dolgok.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6291 Dátum: 2014. február 15. - 15:19:43 »
Nem beszélve, hogy Peter nem a bíró szerepét kell eljátssza. Ezért működik annyira jól az Otto változat, mert Octavius eleve egy szociopata és nincs azzal problémája, hogy ítélkezzen más felett, pedig nem ez lenne a dolga - ez meg egy friss fejezet a Póktörténelemben.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6292 Dátum: 2014. február 15. - 15:38:55 »
Van igazság abban amit mondtok,de léteznek olyan ellenfelek is akiket bizony ki kell vonni a forgalomból, mert túl veszélyesek ahhoz,hogy életben maradjanak. Tudom milyen hős Pókember és azt is,hogy milyen értékeket képvisel. De ennek a hibáira pont a Superior éra világított rá, miszerint ez sem mindig a járható út ;) Akármennyire is hangoztatják ezt a szuperhősös képregényekben. Jó példa erre az Acélember vége mikor Zod nyakát eltörte, mivel tényleg nem volt más választása abban a pillanatban. Nyilván a bűnözők közt is vannak különbségek,de pl Norman Osborn-t abban a pillanatban meg kellett volna ölni, amint végzett Gwen-nel! Helyette bezárták a "szuper" börtönbe ahonnan állandóan kiszabadul és kezdi elölről az egészet :roll: Peter jellemvonásán is sokat lehetett volna faragni, ha ez nem egy mainstream képregény lenne. Ráadásul a klón sztorik idejében elég jelentősen formálódott a jelleme úgy gondolom. Ne egyből arra gondoljatok,hogy szociopatát csinálnak belőle. Attól PP igen csak messze áll (jellemfejlődés ide vagy oda)
Mellesleg talgaby tudna erről a nagy erő nagy felelősség témáról mesélni, mivel egyszer a Superior éra kapcsán szóba jöttek Peter hiányosságai ezen a téren.:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6293 Dátum: 2014. február 15. - 16:41:22 »
Peter (talán) a fejébe vette, hogy megöli Normant Gwen halála után. Csak a körülmények megtették helyette.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6294 Dátum: 2014. február 15. - 16:43:46 »
Igen azt kihagytam,hogy a sors keze közbeszólt és Norman a saját ármányának az áldozata lett (gondolom azért,hogy PP ne mocskolja be a kezét)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #6295 Dátum: 2014. február 15. - 16:54:25 »
Igen azt kihagytam,hogy a sors keze közbeszólt és Norman a saját ármányának az áldozata lett (gondolom azért,hogy PP ne mocskolja be a kezét)

No és persze a költői igazságszolgáltatás miatt.  :D

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6296 Dátum: 2014. február 15. - 17:13:07 »

No és persze a költői igazságszolgáltatás miatt.  :D

Egyértelmű ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6297 Dátum: 2014. február 15. - 17:22:02 »
Amúgy Kravennel nem változott volna a dolog? Mikor előjött a 2 heti eltemetése után, nem akarta Kravent kicsinálni? Amúgy attól (is) zseniális az a stori, hogy a Vadász megöli magát, megtagadván akármilyen elégtételt Peterrel szemben. Zseniális!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6298 Dátum: 2014. február 15. - 17:33:06 »
Néha túl lazára veszi a figurát, pedig ezzel a híres szlogennel egy jóval komolyabb,összeszedettebb hőst kellett volna kreálniuk mint PP. Vagyis kijelenthetjük,hogy ehhez a karakterhez nem illik az adott életbölcsesség! Esetleg Daredevil vagy Batman eredetében már lenne értelme,de Pókiéban túlságosan is giccses ez az egész.
Biztos, hogy ugyanazt a Pókembert ismerjük? :D Mintha összekevernéd a felelősséget a bosszúval. :) Póki azért eléggé más figura, mint DD, vagy Batman (vagy akár a Megtorló, mert ennyi erővel őt is ide vehetjük.) Az említett figurák személyes bosszúhadjáratként fogják fel a bűnözők elleni harcot, ezzel szemben Pókember saját magát hibáztatja a tragédiájáért, számára a szuperhős élet vezeklés. Tény, hogy más szinten és más eszközökkel harcol Póki a bűn ellen, mit DD vagy a többiek, de ez nem kisebbíti Póki hőstetteit, és nem teszi komolytalanabbá. Ugyanúgy rengeteg életet megment, sőt sokkal jobban figyel az ártatlanokra akció közben, mint a többi hős. ;)

Amúgy Kravennel nem változott volna a dolog? Mikor előjött a 2 heti eltemetése után, nem akarta Kravent kicsinálni?
Szerintem nem ölte volna meg. Ha meg akarta volna ölni, azt bőven megtehette volna Vermin elfogása előtt is. ;)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6299 Dátum: 2014. február 15. - 17:48:26 »
Idézet
Az említett figurák személyes bosszúhadjáratként fogják fel a bűnözők elleni harcot, ezzel szemben Pókember saját magát hibáztatja a tragédiájáért, számára a szuperhős élet vezeklés.

Azért ők sem mindig elfogultak az ellenfelek iránt. Oké, DD az volt mikor elcsípte a Vezért,de a többi bűnözőt már csak elvből is semlegesíti, mivel nem egy személyre szól neki a szerződése ;D Megtorlónál szintén ez a helyzet, mert ő se hagyta abba a családja gyilkosa utána a hajszát! Szóval az az elmélet miszerint Pókembernek a szuperhős életmód vezeklés, ott bukik meg,hogy neki is csak egy személyes ügye volt (a Manót most ne soroljuk ide),de utána már alapból hajkurászta a bűnös egyedeket. Hülyén nézne ki ha Peter az összes bűncselekmény miatt önmagát okolná. Eleve nem menthet meg mindenkit, mert nem egy Superman aki másodpercek alatt képes elrepülni egyik földrészről a másikba. És hát kedvenc Pókunk New York-on belül ténykedik, pedig azon túl is megterem a bűn bőven :hehe: