Mikor Peter kitörte az ajtóablakot, szentül megvoltam győződve, hogy amiatt fog tudni bejönni a tettes. Az még emelt is volna a hatáson.
Erre gondoltam én is. Szerintem nagy ziccert hagytak ki a készítők.
Ezt én értettem már az elsőnél is. Kicsit jobban lehet haladni az eredettörténettel, hogy összevonták a pankrációt a betörővel. Ha otthon történt volna, akkor kell egy miért, egy hogyan, és egy újabb szereplés, mialatt megtörténik.
Pedig szerintem már a képregényben is jól meg volt írva ez a dolog, igazából nem is nagyon kellett volna változtatni rajta (és nem is törte volna meg a film lendületét). Peter elmegy a pankrációra (vagy egy tévéshowba), ahol futni hagyja a rablót. Pár nap múlva bunyó a suliban Flash-sel, utána veszekedés Ben bácsival otthon, Peter lelép és becsapja az ajtót (kitörik az üveg), kicsit szellőzteti a fejét a környéken lófrálva. Mikor visszaér, látja a rendőrautókat, és kiderül hogy Ben bácsit lelőtték. Innentől két irányba lehetett volna folytatni a sztorit, attól függően, hogy el akarják-e varrni a készítők a betörő szálat:
1. Ha el akarják: Peter megtudja a rendőrtől, hogy merre menekült a betörő, elkapja, majd ekkor tudja meg, hogy a tettes azonos azzal az emberrel akit futni hagyott. (Nem muszáj meghalnia a betörőnek, rendőrkézre adhatja, így később is vissza lehet hozni a karaktert ha akarják.)
2. Ha nem akarják elvarrni a szálat: A betörés és a gyilkosség szemtanúja May néni volt, Peter a tőle kapott személyleírásból jön rá, hogy ki volt a tettes (szerintem ez is nagyot ütött volna) - innetől következhet a filmben látott sikertelen hajsza a tettes után.
Szerintem ha úgy csinálták volna, ahogy leírtam, érdemes lett volna újraforgatni az eredettörténetet, de így hogy kvázi megismételték a Raimi verziót, így tök fölösleges volt. Egyetlen jó ötlet volt benne:
Így is dobtak egyet az előzőhöz képest, mert itt Peter majdhogynem bűnrészes lett, de minimum cinkos.
De szerintem minden más szempontból gyengébb lett. Annyi, hogy Flash itt jobb volt, mint a régi filmben, de ez azért van, mert Raimi nem akart kezdeni semmit Flash karakterével.
Valójában van egy alapvető probléma az egésszel. Hogy a ruha tökéletes arra, amire készült. Vagyis hogy színes, szagos legyen, hogy a tévéshowkban jól mutasson. Ám mivel a filmek ezt a részt totál kihagyták, a filmben nincs igazán megindokolva a ruha kinézete a cool-faktoron kívül.
Így igaz. Illetve annyit helyesbítenék, hogy Raimi még erre is figyelt, mert nála meg is volt indokolva valamennyire. A Pók 1.-ben ugyanis Peter azért készített színes jelmezt, mert eredetileg a pankrációhoz tervezte. Sőt, nekem az is nagyon tetszett abban az eredetsztoriban, hogy ott Peter tényleg önző célokra, nyereségvágyból akarta használni a képességeit először. Lehet hogy ott direktben nem lett cinkosa a betörőnek, de nagyon erős vot az a jelenet, amikor félreáll az útjából a lift előtt, miközben a rabló még meg is köszöni neki.
De az új filmben valóban nem volt igazán megindokolva, hogy miért pont ilyen színes ruhát tervezett.
Pókember szerelése fényévekkel profibb mint egy 30-as évekbeli szuperhősé,de azért valljuk be felette is már eljárt rendesen az idő.
Ezzel nem értek egyet. Azt elhiszem, hogy van aki unja már, vagy jobban tetszik neki valamelyik alter ruha (ez ízlés dolga), de szerintem maga a jelmez igenis időtállóra sikeredett. A filmekben is figyeltek arra, hogy egy modernizált, látványos jelmezt kapjon, ami jól néz ki a vásznon. Nem egy gagyi home-made comic-conos ruhában szaladgál.

Továbbá a felelősségről való életbölcsesség elhagyása, mert PP nem más mint egy roppant felelőtlen alak 
Mi vaaaan?!

Már hogy lenne Pókember felelőtlen?? Pont az a lényege a karakternek, hogy egy óriási hibából megtanulja, mit jelent a felelősség. Ezért is fontos része a sztorinak az életbőlcsesség, sőt, a legfontosabb, mert ez vezérli Pókember minden tettét.
Ha már itt tartunk, engem kicsit zavart az is, hogy az ASM-ben nem hangzott el legalább egyszer szó szerint a nagy erő - nagy felelősség szöveg. Inkább körülményesen körülírták a nagy elhatárolódási kényszer miatt, ami kissé ciki volt szvsz. (Egyáltalán nem volt rossz Ben bácsi szövege az adott környezetben, nem azt mondom... De azért direktben is becsempészhették volna a híres mondatot a filmbe valahogy.)