Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 939529 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Donnie

• Pléhsuszter
  • *
Re:Pókember
« Válasz #580 Dátum: 2008. szeptember 17. - 00:30:53 »
Hát ha egy akció-kaland filmet vártak, akkor meg is érdemlik, hogy arra a filmre ültek be. Az egy megtörtént eset alapján készül dráma volt. És Tobey alakítása semmiben nem rontotta a filmet, sőt, nagyszerűen alakította a fiatal zsokét. Szerintem Tobey játékával semmi gond nincs, a Pókemberben sem az ő színészi alakítása volt az ami felemás érzést keltett bennem, hanem a történetekbeli hiányosság.

Teljesen egyetértek Sepivel. Amúgy meg ne a közönség reakciójából ítéld meg Ben a filmet. Fogalmazzunk úgy, hogy a magyar közönség nagy részének az ízlése hagy kívánnivalót maga után. Sokan szeretik szidni az USA-t, csak arra nem veszik a fáradtságot, hogy itthon körül nézzenek... (ez nem neked szólt természetesen, csak általánosságokban beszélek).

A Vágta amúgy műfajához mérten komoly kasszasiker volt az USA-ban (persze, a saját gondolatomhoz hű maradva ettől még lehet kaki) + kritikai siker, és szvsz szerint is egy remek film. Tobey - nagy tehetségnek indult, de a Pókiban vsz részről részre gyengébb alakítást nyújtott. A harmadik filmet úgy szenvedtem végig amúgy a moziban, és ebben még így is csak kis szerepe volt Tobey visszafogott teljesítményének.
« Utoljára szerkesztve: 2008. szeptember 17. - 00:33:36 írta Donnie »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #581 Dátum: 2008. szeptember 17. - 09:13:22 »
A Vágtán én is ott unatkoztam a többiekkel, és szeretem az életrajzi filmeket, méginkább a valós eseményeken alapulókat.
Tobey-t Raimi annyira visszafogta a Pókemberekben, hogy olykor már túlságosan eröltetett és vontatott lett a játéka azokban a jelenetekben ahol pont egy kis lazaság és színészi szabadság, urambocsá improvizáció szükségeltetett volna.
Abban a telefonos jelenetben amit említettél Kaine, pont ugyanezt érzem.
Nem is igazán Tobey-val van a baj. Lényegében egy konkrét arcot sem lehetne társítani Peter Parker karakteréhez, hiszen minden rajzoló aki dolgozott valaha Pókember történeten, milliószor átalakította a megjelenését a saját elképzelése szerint.
Ha eljutunk odáig hogy lesz Spider-Man Begins (amit remélek ha a Marvel visszakapja a jogokat) akkor Tobey is eljátszhatná felőlem újra Pókit (persze ez csak kedveskedés hiszen akkor már ő is a 40-est húzza), de olyan rendező és forgatókönyv író kellene aki képes teret hagyni a színészeknek.

Donnie

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #582 Dátum: 2008. szeptember 17. - 09:56:19 »
Valóban úgy tűnt, hogy Raimi visszafogta Tobey-t. Pedig naygszerű rendező Sam barátunk, és az első két pók film nekem kifejezetten tetszett. A harmadik kapcsán viszont valami nagyon félrecsúszott.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #583 Dátum: 2008. szeptember 17. - 09:59:35 »
Igen, Raimi nagyszerű rendező, nagyszerűen rendez horrort, mert életében a Pókemberig mást nem is csinált, csak horrort.

Ju

• Pókfej
« Válasz #584 Dátum: 2008. szeptember 17. - 10:55:23 »
Nekem is volt bajom Tobey-val, de az, hogy egy plüssp*cs volt a Pókban, nem az ő, hanem a forgatókönyv/rendezés hibája, ők találták ki ilyennek, Tobey csak megvalósította. Persze ettől függetlenül nekem nem szimpatikus Tobey arca, de ez már más téma. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #585 Dátum: 2008. szeptember 17. - 13:31:36 »
Első 2 film nekem kedvenceim között szerepel. Az első múvi a béna zöld manó jelmezt leszámítva a jó képregényfilmek mintapéldája lehetne. A másodikban már kicsit zavaró volt Peter még több bénázása, de Tobey arca miatt ez anniyra nem zavart, mivel egy vérkomoly Pókembert vele amúgysem tudnék elképzelni. Ráadásul egyértelműen az volt ezzel Raimi célja, ami nekem tetszett is, hogy azt nyomassa a néző felé, hogy ez a srác tényleg egy hétköznapi ember, csak mákja volt, hogy ő lett a Pókember, akár lehetnél te is az vagy én is akár. Plusz Oki Doki nagyon jó volt és a 2. részben van a mai napig egyik kedvenc filmes jelenetem, amikor Póki maszk nélkül megállítja a vonatot.
A harmadik részbe viszont az első kettő gyengeségeiből szorult csak, azok si még jobban felnagyítva és eltúlozva...egyedül Harry mentette meg a filmet számomra. Érdekes, de a 3 film legértékesebb karaktere a 3. rész harry-je, toronymagasan. James Franco részről részre javult.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #586 Dátum: 2008. szeptember 17. - 15:23:03 »
A harmadiknak - ahogy a képregények nagy részének is - egyértelműen a mellékszereplők voltak a főszereplői.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #587 Dátum: 2008. szeptember 17. - 16:16:43 »
Nekem a harmadik tetszett eddig a legjobban.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #588 Dátum: 2008. szeptember 17. - 19:13:13 »
Nekem valahogy a legelső  ;)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #589 Dátum: 2008. szeptember 17. - 20:59:46 »
Az első két filmben nekem csak a ellenségek tettszettek, talán azért tetszett a 3. film a legjobban (már-már azt mondom , hogy jó lett) mert több gonosz volt. ;D De Tobey-t (a címszereplőt maszk nélkül) ki nem állhattam egyik részben se.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #590 Dátum: 2008. szeptember 18. - 16:39:29 »
Mondjuk ez igaz... elég fura a feje.... nekem nem jut eszembe rola Peter....

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #591 Dátum: 2008. szeptember 27. - 17:07:08 »
Amúgy elég fura, hogy csak most kezdték el forgatni a negyedik Pókot és már jövőre mozikba kerül.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #592 Dátum: 2008. szeptember 27. - 17:36:58 »
Szüljek szamarat és nyerítsek fel :o . Ezt mégis honnan vetted?
A Pók 4. részét annyira nem kezdték el forgatni, hogy még fix forgatókönyv sincs, nemhogy leszerződött stáb. Legjobb esetben is csak jövőre kezdődik a forgatás és 2011-nél hamarabb ziher hogy nem lesz bemutató.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #593 Dátum: 2008. szeptember 27. - 17:43:55 »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #594 Dátum: 2008. szeptember 27. - 17:46:07 »
Eszem f@@zom megáll. Megnézted te egyáltalán hogy mikori a hír dátuma? Ráadásul öles betükkel a cím alatt ott vigyorog hogy
"Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek."

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #595 Dátum: 2008. szeptember 27. - 17:48:36 »
Ha idegrohamot is kapsz, csak azt tudom mondani, hogy megnéztem a dátumot, de akkor honnan tudtak ilyen információkat akkor, ha most még sehol sincs a film. Lehet, hogy akkor más tervek voltak?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #596 Dátum: 2008. szeptember 27. - 17:55:34 »
Ahhoz több kell hogy idegrohamot kapjak de ha figyelmesen elolvasod a bejegyzést a következő szavakat találod a hírben következő sorrendben:

"megindult a találgatás" - (ford. fogalmuk sincs)
"titokzatos forrás" - (ford. unatkozó paraszt akinek kicsorbult az ekéje és így múlatja az időt)
"csepegtetett" - (ford. nesze semmi fogd meg jól)
"nemsokára feltűnik a filmvásznon egy régi, klasszikus képregény-gonosz" - (ford. akárki az elmúlt 40 évből)
"szó van még Felicia Hardy" - (ford. róla már évek óta szó van oszt nuku)
"Meglátjuk, mi igaz a pletykákból" - (ford. reméljük bejön)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #597 Dátum: 2008. szeptember 27. - 18:01:18 »
Oké, köszi így már értem. :D

BuB

• Pókfej
« Válasz #598 Dátum: 2008. szeptember 28. - 19:19:09 »
Tobey kiakadt :-\
Mondjuk totál egyetértek vele, idióta paparazzik...
http://www.hollywoodgrind.com/tag/tobey-maguire/
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #599 Dátum: 2008. szeptember 28. - 19:46:12 »
Ezért nem akarok világhírű lenni.