Szerintem a legtöbbünket már a reklámkampány alatt elveszített, amikor kiderült, hogy nem sok köze lesz a képregényhez. 
Na jó, de utána mégiscsak megnézted, tehát adtál neki egy esélyt, - még ha gondolom kölcsönözted te is, mint én. De azt is ellőtte elég hamar.
Hát az látványos volt, hogy átlépnek a másik bolygóra, de azért számomra (mint tudományos kötődésű ember számára) egyben röhejes is volt, hogy a főszereplők csak úgy, mindenfajta biztonsági előírást megszegve totál felelőtlenül dzsemboríznak odaát, meg perszeee, hogy bele kell nyúlni a zöld lávába, nanáááá, az azért van ott.
Aztán csodálkoznak, hogy balesetet szenvednek.
Nekem csak a baleset, és az utána lévő vizsgálat tetszett, a felfedező út nem.

Abba is olyan "szuper" dolgok voltak, mint a Prométheuszban, hogy a tudósok hülyegyerek módjára futkároznak, szétválnak, megfogdosnak mindent, leveszik a sisakot, mert a műszer azt jelzi, hogy a levegő összetétele jó, stb...
Bár ez még hitelesebb volt, mert itt beba**ott tinédzserek dorbézoltak egy ismeretlen univerzumban

, bár így se sokkal rózsásabb a helyzet. Én már ott felszisszentem, amikor a lába alatt repedezett a "talaj", ami alatt az a zöld láva volt. Gondoltam magamban, hogy most nem kéne megállni, vagy ilyesmi? De nem, a legtermészetesebb dolog volt nekik, hogy mennek tovább az instabil talajon...
Az nekem is furi volt, azt hittem, ott majd átváltanak egy mélyebb szinkronhangra. 
Ez engem mélyebben érintett, onnantól vált röhejes kategóriává a film. Egyszerűen nem igaz, hogy ez senkinek nem tűnt fel az egész stábból, hogy egy tonnás monstrumnak miért marad vékony hangja... legalább lejjebb vették volna két oktávval.
Lehet hogy nem lenne jobb, de szerintem a személyes, érzelmes jelenetek hangulatosabbá, emberközelibbé tennék a filmet. Amúgy meg úgy olvastam valahol, hogy komplett akciójeleneteket is kivágtak ám... Nagy nyirbálás mehetett a vágószobában.
Valaki írta, hogy azért a stúdió se hülye, és valószínűleg olyan jelenetek vágatott ki, amik a tesztközönségnek nagyon nem tetszettek. Sejtem annyi eszük azért volt, hogy képregényrajongók is ültek a nézők között, szóval akár az is lehet, hogy csak rosszabb, még zavarosabb lenne azokkal a jelenetekkel. Meg forgattak újakat is hozzá. Pl. az "Egy évvel később..." jelenetben a csajnak szőkébb, és hosszabb a haja, azt hittem, hogy ezzel jelzik, hogy eltelt egy év. Aztán hallottam, hogy az pl. utóforgatott jelenet, és már rövidre vágatta a haját egy másik filmre, így ott parókát kapott, ami csak nagyjából hasonlított az eredetire. Ez is, hogy ilyenre nem lehet odafigyelni, basszus...