Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1284785 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #3700 Dátum: 2010. május 22. - 00:52:06 »
Akkor persze gondolom Bardemről sem hallottatok túl sokan. :) :nezze:

Apám minden évben azzal permeteli a káposztát.

:lol: :lol: :lol:

Oké, csak ah tudom, hogy ilyen vagyok, nem nyögöm be megvetően, hogy amúgy ki franc az a Josh Brolin.

Komolyan mondom ez kész  :lol: :lol: :lol:

Ki a túró az a Josh Brolin ?  :nemtudom: A többi név még ok a filmben de nekem nem mond semmit  :-[

Ebben neked mi volt a megvető ?  :nemtudom: :nemtudom: :nemtudom:

Hát hidd el jobban vágom a témát mint te. ;) Nagyképűség nélkül...

Akkor látom mások is mondták már rád így nem kell nekem is megtennem...  :D

No az Út-ra én is kiv leszek, mert olvastam a könyvet és tetszett is, habár a végétől többet vártam. Egészen pontosan a trailert láttam először és kíváncsi lettem a filmre, ezért megvettem a könyvet  :D

Pár hete már bennem is felvetődött hogy nekifutok a könyvnek de azt hiszem jobb lesz ha előbb a filmet nézem meg, a könyv mndig jobb.  8)

A szájkosár azért kellett, mert képes volt bárkit depresszióba és öngyilkosságba dumálni. Lecter elég veszélyes figura volt azért, de az  atrilógia nem horror, hanem thriller, ami azért jelentős különbség.

Ezzel abszolúte egyetértek.  8)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3701 Dátum: 2010. május 22. - 01:39:21 »
Azért nézed meg a filmet és nem olvasod el előtte a könyvet, hogy ne legyen csalódás a film? Engem mindíg inkább sorrendben érdekelt, hogy miből mit csináltak. És ha valamit kihagytaka filmből akkor kiegészítem a fejemben a könyvből. Nomeg van ami csak utalásszinten van a filmben és így értem mi van.

Most fejeztem be az Éli könyvét. Jó volt. Meg kell néznem jó minőségben is, hogy a képi világ is átjöjön maximálisan. Amit nem értek:
Hova indult a lány a film végén Éli maccétájável?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3702 Dátum: 2010. május 22. - 08:58:16 »
Pedig filmélmény szempontjából mindig jobb, ha a filmmel kezdesz. A Jurassic Park is a könyvig volt remek film nekem, és az még egy jó feldolgozás...
Idézet
Ebben neked mi volt a megvető ?
Hát eleve hogy lehet bárkit is az egyik legalacsonyabb intelligenciájú emlős mirigyéből kinyert váladékból erőteljes fizikai behatással készült, zavaros állagú anyaghoz hasonlítani?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3703 Dátum: 2010. május 22. - 09:29:25 »
Azért nézed meg a filmet és nem olvasod el előtte a könyvet, hogy ne legyen csalódás a film? Engem mindíg inkább sorrendben érdekelt, hogy miből mit csináltak. És ha valamit kihagytaka filmből akkor kiegészítem a fejemben a könyvből. Nomeg van ami csak utalásszinten van a filmben és így értem mi van.

Nem azért hogy ne legyen csalódás a film, de az esetek 90%-ában valóban jobb a könyv a filmnél. De lehet hogy nálam épp fordítva működik mint nálad  :D Mit csináltak s aztán miből is  :D

fejeztem be az Éli könyvét. Jó volt. Meg kell néznem jó minőségben is, hogy a képi világ is átjöjön maximálisan. Amit nem értek:
Hova indult a lány a film végén Éli maccétájável?

Vissza ment a városába. Talán téríteni. azt a részt én is kicsit fölöslegesen keménykedősnek tartom de mivel fél perc nem volt szívem lejjebb húzni a filmet  :D

Pedig filmélmény szempontjából mindig jobb, ha a filmmel kezdesz. A Jurassic Park is a könyvig volt remek film nekem, és az még egy jó feldolgozás...

Így vagyon. Amennyire én látom a túlnyomó többség is így szokta. Már aki olvas  :hehe: Manapság nem divat.

]Hát eleve hogy lehet bárkit is az egyik legalacsonyabb intelligenciájú emlős mirigyéből kinyert váladékból erőteljes fizikai behatással készült, zavaros állagú anyaghoz hasonlítani?

:hehe: Hát igen, van aki nem szereti a túrót.  :lol:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3704 Dátum: 2010. május 22. - 09:51:57 »
Így vagyon. Amennyire én látom a túlnyomó többség is így szokta. Már aki olvas  :hehe: Manapság nem divat.
Én már csináltam úgy is, hogy a film előtt olvastam el a könyvet és volt olyan, hogy a film után. De az tény, hogy a filmélményen sokat ront, ha a könyv olvasása után nézi meg az ember. Talán pont emiatt nem tetszik az új SW trilógia, mert azokat mind a film előtt elolvastam könyvben, aztán csak néztem, hogy mennyi minden kimaradt a filmből. Bár ez Lucasnál és pláne az SW-nél nem meglepő, hiszen így majd még három-négy kiadásban eladhatja a filmet újra, mindig egy picit bővítve, ahogy azt tette a régi trilógiával is.

A Jurassic Park is a könyvig volt remek film nekem, és az még egy jó feldolgozás
Érdekes, nekem valahogy a Jurassic Park egy érdekes ellentmondás ebből a szempontból, mert az igazat megvallva, az első rész filmben jobban tetszett, mint könyvben. A könyv kb a cselekmény feléig nagyon tetszett, de valahogy a második fele már nem nyerte el a tetszésemet, a filmbéli megvalósítás jobban bejött. Míg a második rész könyvben fényévekkel jobb a filmnél. Igazából talán azóta a film óta nem vagyok kibékülve Spielberggel, mert az már durva, hogy hogyan tudta úgy elbafni azt a remek történetet amit Crichton összerakott, és helyette egy King Kong utánzatot nyomott az emberek arcába. Aki olvasta a könyvet, az tudja, hogy miről beszélek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3705 Dátum: 2010. május 22. - 12:43:26 »
Az én taktikám tutibiztos. Nem olvasom el a könyvet. :D
Idézet
Ebben neked mi volt a megvető ?
Ha te ezt nem érzékeled, akkor te vagy készen, már megbocsáss.

Ha megvetés nélkül kérdez az ember valakiről valamit, akkor nem tesz bele olyan jelzőket, hogy túró, franc, isten, fene stb.
Ki az a Josh Brolin? - Ez nem megvető.
Ki a franc az a Josh Brolin? Ki a túró az a Josh Brolin? Ki a fene az a Josh Brolin? - Ezekben van némi megvető hangnem, amivel azt szokta kifejezni az ember, hogy (jelen esetben) valahol olyan névre hivatkoznak nagy sztárként, vagy ismert, elismert emberként, akiről még soha nem is hallott, és azért kérdezi így, mert úgy gondolja, hogy a hivatkozók részéről túlzás ez a nagy csinnadratta, nem ő a hibás, hogy még életében nem találkozott a nevével.
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 23. - 00:47:12 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3706 Dátum: 2010. május 23. - 00:07:19 »
Hát eleve hogy lehet bárkit is az egyik legalacsonyabb intelligenciájú emlős mirigyéből kinyert váladékból erőteljes fizikai behatással készült, zavaros állagú anyaghoz hasonlítani?
;D Vissza kellett keresnem, hogy mi a megfejtés.  ;D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3707 Dátum: 2010. május 23. - 13:36:20 »
Hjajjj...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3708 Dátum: 2010. június 07. - 12:53:34 »
AmKap vs Scott Pilgrim

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3709 Dátum: 2010. június 14. - 18:26:14 »
Josh Brolin Jonah Hexről

Az amerikai mozikban pénteken mutatkozik be a Jonah Hex, melynek kapcsán a Movieweb a címszereplő Oscar-jelölt színésszel, Josh Brolinnal készített egy interjút. A színész beszélt a forgatás nehézségeiről, és egy esetleges második részről is.

„Mint tudják, ez egy nagyon kemény forgatás volt. Végig nagy volt a hőség, így amikor kamera elé álltál a jelmezben, az volt az érzésed, hogy sosem fogsz végezni. De utólag visszanézve persze nagyon hálás vagyok, hogy minden úgy alakult, ahogy, és úgy tudtuk megcsinálni a filmet, ahogy szerettük volna. A folytatás elsősorban attól függ, hogy teljesít majd a film. De el kell, mondjam, hogy én imádom, és nagyon elégedett vagyok vele. Lehetséges, hogy lesz folytatás, de a film önállóan is megállja a helyét. Nagyon büszke vagyok rá.”

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3710 Dátum: 2010. június 14. - 19:24:46 »
Marketing bla-bla-bla. A bemutató előtt a tf2 is a világ legjobb filmje volt a készítők szerint.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3711 Dátum: 2010. június 14. - 20:38:30 »
Jaja, ezeket sosem szabad komolyan venni.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3712 Dátum: 2010. június 15. - 08:19:42 »
Érdekes is lenne film-premier elötti interjúk a címszereplőkkel :

"Ez egy sz*r volt, örvendtem, hogy vége. Premierre is azért megyek, mert fizetik a megjelenésem nameg vihetem az unokahugom aki nagy filmrajongó!"

Amúgy, ha jól tudom van is ilyen-fajta szerződés, hogy X ideig nem dumálhatnak úgy a filmről, hogy az valamiféleképpen beárnyékolja, rossz fénybe mutassa.
Ha jól tudom, persze.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3713 Dátum: 2010. június 15. - 08:30:05 »
"Ez egy sz*r volt, örvendtem, hogy vége. Premierre is azért megyek, mert fizetik a megjelenésem nameg vihetem az unokahugom aki nagy filmrajongó!"
Edward Norton valami ilyesmit nyilatkozott a Hihetetlen Hulkról.

A TF2 elég jól hozott a konyhára, úgyhogy a készítők nem hazudtak. Az már más kérdés, hogy a filmnek nem a felnőttek a célközönsége (mondjuk ez szerintem éppen hogy szándékos, a filmek felélesztették a TF-t, meg kéne nézni, hogy a (nemcsak a filmes figurákból, hanem az összes) játékokból mennyit kaszált azóta a Hasbro.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3714 Dátum: 2010. június 15. - 11:55:57 »
Igen, azért nyilatkozott így, mert jól összebalhézott a Marvellel, és már abszolút nem érdekelte, hogy esetleg beperelik, a nyilatkozatai miatt. Hidd el, ha nincs balhé a stúdióval, ő sem nyilatkozott volna soha ilyet, minden fasza lett volna szerinte.

Idézet
Amúgy, ha jól tudom van is ilyen-fajta szerződés, hogy X ideig nem dumálhatnak úgy a filmről, hogy az valamiféleképpen beárnyékolja, rossz fénybe mutassa.
Ez nem ilyen fajta szerződés. A színészek szerződése ilyen, legalábbis azon kisebb infók alapján, amit összeszedtem az évek során. mindig van benne egy olyan rész, amiben kötelezik magukat, hogy nem árulhatnak el nagyon fontos részleteket a filmről a premier-ig, nem tüntethetik fel negatív fényben a produkciót, amelyre szerződésük van és részt vesznek a marketing-ben. Persze ez változhat, nem szentírás, de általában a stúdiók így kötnek szerződést...és az ő oldalukról  nézve én is pontosan így csinálnám.
Idézet
A TF2 elég jól hozott a konyhára, úgyhogy a készítők nem hazudtak. Az már más kérdés, hogy a filmnek nem a felnőttek a célközönsége (mondjuk ez szerintem éppen hogy szándékos, a filmek felélesztették a TF-t, meg kéne nézni, hogy a (nemcsak a filmes figurákból, hanem az összes) játékokból mennyit kaszált azóta a Hasbro.
Annak a filmnek a minősége alapján nem a gyerekek voltak a célközönség, hanem az értelmi fogyatékosok. :D

Amúgy a film minősége és a bevételei között nagyon sokszor nincs korreláció (Ezt bele is írtam volna a Tomival folytatott vitába,m ha folytatjuk, mert ezt ő is kihagyta a számításaiból). Számtalan példát lehetne erre felhozni. A készítők meg azt ígérték, hogy csudajó lesz, nem pedig azt, hogy csudasikeres.  ;)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3715 Dátum: 2010. június 15. - 12:29:58 »

Ez nem ilyen fajta szerződés. A színészek szerződése ilyen, legalábbis azon kisebb infók alapján, amit összeszedtem az évek során. mindig van benne egy olyan rész, amiben kötelezik magukat, hogy nem árulhatnak el nagyon fontos részleteket a filmről a premier-ig, nem tüntethetik fel negatív fényben a produkciót, amelyre szerződésük van és részt vesznek a marketing-ben. Persze ez változhat, nem szentírás, de általában a stúdiók így kötnek szerződést...és az ő oldalukról  nézve én is pontosan így csinálnám.

Lényeg, amit én is leírtam már nem?  :) Tehát, hogy szerződés kötelezi a negatív kritika mellőzését.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3716 Dátum: 2010. június 15. - 13:52:23 »
ja igen, amikor megírtam a hsz-mat úgy értelmeztem, hogy azt írtad: Külön szerződést köthetnek ezekre a dolgokra, ha akarnak. Erre írtam, hogy nem ha akarnak, meg nem külön, hanem alapból benne van A szerződésben.

Mindegy, ismétlés a tudás kurv@anyja. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3717 Dátum: 2010. június 15. - 22:22:02 »
Biztos, hogy van valami ilyesmi, mert még nekem sem szabad nyilatkoznom (semmilyen irányba) a filmről, aminek a fordítását javítom.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3718 Dátum: 2010. június 16. - 08:07:30 »
Amúgy a film minősége és a bevételei között nagyon sokszor nincs korreláció (Ezt bele is írtam volna a Tomival folytatott vitába,m ha folytatjuk, mert ezt ő is kihagyta a számításaiból). Számtalan példát lehetne erre felhozni. A készítők meg azt ígérték, hogy csudajó lesz, nem pedig azt, hogy csudasikeres.  ;)
Igen a bevételek alapján viszont jó lett. :) Mert egy kaki filmre nem mennek el ennyien. És most az, hogy semmi tartalma nincs, csak nagy robotok látványosan aprítják egymást...Miért volt itt valaki, aki másra számított? És TF fanok most mondhatnák, hogy a képregény és blabla, pont az az effektus áll fent, mint a Fantasztikus négyes filmek esetében. Olyat (hiányolnak) magyaráznak bele, ami a képregényben (rajzfilmben stb) sem volt. :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3719 Dátum: 2010. június 16. - 08:49:46 »
Ez meg egy különleges eset, mivel a jogok képregényközelben sincsenek, tehát ellehet lőni a "nincs köze a képregényhez, mert játékokon alapúl" kártyát.