Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1285344 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #3760 Dátum: 2010. június 20. - 08:42:52 »
Így van és épp ez is az utóbbit támasztja alá.
Mit, hogy pepo naiv? ;D
Mert én se hiszem, hogy amit itt láttunk azt feltétlenül 15 év tervezés előzte meg. Mivel egy Cameron kaliberű ember 1 nap alatt megír szerintem egy ilyen forgatókönyvet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3761 Dátum: 2010. június 20. - 11:15:23 »
Ki beszélt itt 15 tervezésről? Én azt mondtam, hogy Cameron állítása szerint a Titanic előtt készült el, nem azt, hogy azóta folyamatosan dolgozott rajta. :D Valószínű, hogy nem került túl sok napjába megírni.

Később sok-sok év már nem a sztori csiszolgatására, eredetibbé tételére ment el, ahogy az látható is, hanem a technikai fejlesztésre.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3762 Dátum: 2010. június 21. - 18:05:46 »
Lépjünk tovább az Avataron  és inkább tényleg képregényfilmekkel foglalkozzunk a topicban. ;D Ki látta a Losers (Vesztesek bosszúja) című filmet, és mi a véleménye róla?

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #3763 Dátum: 2010. június 22. - 22:36:59 »
ha jól tudom még nincs szinkronosan, addig nem nézem meg, a kick off v micsodát se.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3764 Dátum: 2010. június 22. - 23:21:17 »
A mit?

Te sem tudsz olvasni, miközben a filmet is nézed? Rettenetesen nehéz, aki képes rá, ma már mind Nobel-díjas.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #3765 Dátum: 2010. június 22. - 23:26:39 »
Na nem kick off hanem kick ass ;D tudok olvasni, animéket rengeteget úgy néztem végig, de ami nem érdekel túlzottan azt inkább megvárom. A szellemlovast anno megnéztem mozisan felirat nélkül, aztán felirattal aztán dvd-n aztán blue-rayen. Nézzétek meg a batman city of scars-t :o nagyon jó, eléri a batman dead end szintjét. Jutyúbon fenn van. Tudtok még hasonló jó minőségű filmeket?
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 22. - 23:29:13 írta barghest »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3766 Dátum: 2010. június 23. - 00:14:40 »
Te sem tudsz olvasni, miközben a filmet is nézed? Rettenetesen nehéz, aki képes rá, ma már mind Nobel-díjas.
Miért kell ezt így előadni? Az én (minden) osztályomban is voltak olyanok, akik nem tanultak meg rendesen, vagy csak nem szerettek olvasni. Attól még nem hülye valaki.
Idézet
Nézzétek meg a batman city of scars-t :o nagyon jó, eléri a batman dead end szintjét. Jutyúbon fenn van.
Vagy itt, a főoldalon.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 23. - 09:50:43 írta kaine »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3767 Dátum: 2010. június 23. - 01:48:59 »
Idézet
Miért kell ezt így előadni? Az én (minden) osztályomban is voltak olyanok, akik nem tanultak meg rendesen, vagy csak nem szerettek olvasni.
Ezt most komolyan gondoltad?
1. Nem elég nagy szégyen szerinted az illetőre nézve, hogy nem tanult meg rendesen olvasni? Úgy mondod, mintha ez nem az ő hibája lenne.
2. Én sem szeretek olvasni, de azért egy feliratos film végigolvasása "prózába átültetve" nem lehet több 10 oldalnyi szövegnél. Azért annyira senki ne utáljon már olvasni senki, hogy nem bír elolvasni 10 oldalnyi szöveget.
Idézet
tudok olvasni, animéket rengeteget úgy néztem végig, de ami nem érdekel túlzottan azt inkább megvárom
ÉS akkor ebben mi a logika? :)

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #3768 Dátum: 2010. június 23. - 08:50:51 »
Az h megvárom szinkronosan a loserst mert nem érdekel annyira h ott gubassszak a gép előtt. Nem az olvasással van baj csak nem mindenki képes másfél órát szugerálni a monitort. A szinkronos filmeknél lehet nyugodtan eszegetni elmászkálni mert hallom h miről gágyognak. De pl. egy japán mesénél ha lenézek h éppen hova teszem a kanalamat a yoghurtba, máris 2-3 feliratról lemaradtam. Na ezért nem nézek feliratosat csak ha muszáj. Ez logikus szerintem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3769 Dátum: 2010. június 23. - 09:57:38 »
Ezt most komolyan gondoltad?
1. Nem elég nagy szégyen szerinted az illetőre nézve, hogy nem tanult meg rendesen olvasni? Úgy mondod, mintha ez nem az ő hibája lenne.
2. Én sem szeretek olvasni, de azért egy feliratos film végigolvasása "prózába átültetve" nem lehet több 10 oldalnyi szövegnél. Azért annyira senki ne utáljon már olvasni senki, hogy nem bír elolvasni 10 oldalnyi szöveget.
Halál komolyan gondoltam. Én nem gondolom, hogy szégyen lenne, mert tök simán lehet valami olyan oka is, amiről talán nem is tehet az illető. Éppen azért hoztam fel példának a saját osztályomból valakit, mert akkoriban még nem volt jellemző ez a "nem olvasunk" hozzáállás, mint most. Ennek ellenére voltak olyanok, akik nem tudtak tök folyékonyan olvasni, és jellemzően ők nem szerettek olvasni. Nekem soha semmi gondom nem volt vele, sőt, már az általános előtt tudtam, én szeretek is, a mai napig. Ennek ellenére megértem azokat is, akik nem szeretnek.
Úgyhogy itt nem arról van szó, hogy hány oldal szöveg, hanem hogy valaki hanem szeret olvasni, akkor mindegy mennyi a szöveg. Ha nem szeret olvasni, akkor rontja a filmélményt. Te miért nem szeretsz olvasni? Ez is lehetne szégyen ugyanúgy.  ;) Légy egy kicsit empatikusabb másokkal (szerintem).

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #3770 Dátum: 2010. június 23. - 13:19:43 »
Így van, különben is miközben az ember a feliratot nézi könnyen lemaradhat egy fontos momentumról a filmből. Könyvet olvasni sokkal jobb. Ott van idó nyugodtan olvasni, egy filmnél meg kapkodják el a feliratokat míg az ember a feléig sem ér. Ez főleg a japó meséknél van így, mert ami magyarul 3 sorban van leírva az japóul 2 szó, aztán már jön is a 3. szó és az ember az első sort tudta elolvasni, egy idő után azt se tudni miről van szó. :stupid:

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3771 Dátum: 2010. június 24. - 15:21:29 »
Azért ha egy feliratos filmet nézel, és az jut eszedbe, hogy ott kell gubbasztani, meg fáj a segged, meg menny az idő, akkor azzal van baj, hogy nem tetszik a film. Az meg, hogy nem érdekel annyira, és mellé eszel iszol elmászkálsz(!), az megint egy más dolog. A film talán arról is szól, hogy NÉZZÜK, nem elmászkálunk, ez nekem még most is durva. Lehet, hogy nagyon egyoldalúnak tűnik a véleményem, de tiszteljük már meg a szerencsétlen készítőket azzal, hogy megnézzük, amit csináltak, és nem csak hallgatjuk Az más kérdés, hogyha nem tetszik a film, és kikapcsolod. De ha végignézed, akkor nézzed már.
Egyébként nekem soha, egyetlen egy filmnél sem volt baj azzal, hogy lemaradtam a történesekről a felirat miatt, vagy fordítva. Kivételt képeznek a rosszul időzített feliratok, de persze lehet letölteni másikat is.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3772 Dátum: 2010. június 24. - 15:26:20 »
Kivételt képeznek a rosszul időzített feliratok, de persze lehet letölteni másikat is.
Vagy ha tudja az ember, hogy hogyan lehet, akkor újratudja időzíteni kb két perc alatt.  ;)

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3773 Dátum: 2010. június 24. - 15:45:12 »
Igen, de találkoztam már olyan felirattal, hogy össze vissza csúszkált. Fél perc ide, 5 másodperc oda, fél másodperces megjelenés, megint 15 másodperccel gyorsabb volt, aztán 7 másodperccel lassabb... :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3774 Dátum: 2010. június 24. - 15:45:56 »
Vagy a legjobb, amikor progresszíven csúszik, és bizonyos időközönként kell utánállítani.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3775 Dátum: 2010. június 24. - 19:53:46 »
Szerintem csak megszokás kérdése, mint mindennel. Persze, vannak kivételek, de ezek csak erősítik a stbstb.. ;D
Illetve, ha a felirat ide oda ugrálk, akkor már nem a nézőtől függ, hogy szereti a feliratokat vagy nem, mivel az már eleve kellemetlen, még egy "pro-felirat" nézőnek is.  :P
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 24. - 20:00:42 írta Szilánkmentes »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3776 Dátum: 2010. június 25. - 09:50:36 »
Annál még sokkal rosszabb volt, amikor régen a videokazikon a hangalámondás is csúszott, meg emiatt maga a hang is. Mondjuk Jackie ütött egyet, a csapás hangja pedig jó 10 mp múlva volt hallható, amikor mondjuk már leültek.  ;D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3777 Dátum: 2010. június 25. - 10:51:16 »
Hangalámondás  8) mekkora retró  8) A lengyeleknél még gyakorta megy, csak váltsatok át lengyel hangsávra ha van a dvd-n.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3778 Dátum: 2010. június 25. - 10:52:53 »
Ott a rendes tévéadás is ilyen.  :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3779 Dátum: 2010. június 25. - 11:27:06 »
Én ilyen hangalámondós hidegrázásokat anno a RaiUno-n láttam, valami anakondás dzsungeles film ment és közben egyetlen olasz pofa mondott egész végig férfit, nőt, anakondát egyaránt. Nem is néztünk RaiUnot azóta.  :hehe: