Megvolt nekem is. Nem tetszett, csalódtam.
Túlzsúfolt, összecsapott, felületes, túl gyors. Elsikkadnak fontos drámai pillanatok, a karakterek nem kapják meg az igazi mélységüket, a szempontjukból kulcsfontosságú mondatok nem kapják meg az őket megillető hangsúlyt.
Túl sok a parlagon hagyott, "csak úgy van" karakter, az X2-ben pl. még a tolerálható határon belül volt mindez. A hidegháborús parahangulatból semmi nem jön át, és az emberi oldal reakciói is érdemben hiányoznak. És néhol még kínos is:
"Mutáns, légy büszke!". Azt hittem már elsőre is tökönszúrom magam elsőre is, nemhogy többször elsütik ugyanazt a mondatot...
Van pár jó poén (az a cameo különösen odacsapott

), és egyedül Magneto-t, az ő fontos pillanatait sikerült kellő mélységükben bemutatni, úgy, hogy érzelmileg is elkapjon a film. Fassbender amúgyis nagyon remekül játszik, jól áll neki a szerep, stílusos, energikus, agresszív és félelmetes.
A többiek átlagosak (mondjuk érdemben szerepük sincs), különösen Jen. Lawrence volt nagyon mesterkélt, főleg úgy, hogy én láttam tőle a Winters bone, ahol klasszisokkal jobb, még akkor is, ha ott ő a főszereplő. McAvoy-t egyszerűen nem tudtam elfogadni bölcs professzorként, amikor semmivel sincs komolyabb fizimiskája, mint Plazmának, vagy a többieknek.
Igazából az a legfőbb baja a filmnek, hogy a forgatókönyv egyszerűen túlvállalja magát. Ezt a sztorit, kicsit több teret adva néhány szereplőnek, és főleg több időt hagyva a fontos momentumok kiteljesedésének, úgy 3,5 óra alatt lehetett volna megfilmesíteni úgy, hogy igazán maradandó legyen. Nem az a baja, hogy rosszul van írva, rosszak a karakterei vagy ilyesmi, és pont ezért különösen fájó, hogy minden adott lett volna hozzá, hogy, a szokásos képregényfilmes kereteket túllépő, kellően feszült, drámai is izgalmas film kerekedjen ki a dologból. Így viszont számomra egy túlpörgetett, túlzsúfolt, és csiszolatlan nyers massza, súly és átélhetőség nélkül.