Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1285077 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #5360 Dátum: 2011. június 10. - 08:04:29 »
De legalább már tudjuk, hogy Bestia Rejtély miatt lett kék, elvégre az ő véréből készült vakcinával oltotta be magát.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5361 Dátum: 2011. június 10. - 09:39:22 »
Bestiáról a viselkedése alapján én nem mondtam volna azt, hogy szuper intelligens, különösen ott ásta el magát, amikor beszólt Rejtélynek.
szerintem Bestia beszólása Rejtélynek nem volt gáz és karakteridegen sem, csak mert Bestia intelligens. Bestia, okos, ért a tudományhoz, ez nem ugyan az mint az intelligencia. Habár bestia amúgy intelligens ember, a beszólása is érthető volt és fontos momentum, véleménykülönbség a mutációról, önmaga elfogadásáról. Ő nem azt akarta mondani Ravennek, hogy "csúnya vagy vaze", hanem, hogy "nem a kék az igazi külsőd", hanem amit álcaként viselt.
Azt különösen jó ötletnek tartottam, hogy Raven képessége volt a kulcs, a szeréhez. (Abba ne menjünk bele, hogy ha elveszti a fogóujját a lábán, akkor a képességének egy része is oda.)
Meg én eddig azt hittem, hogy a gyémántot csak egy másik gyémánttal lehet megtörni, most is tanultam valamit. ^^"
Meg nagyon nagy erővel.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5362 Dátum: 2011. június 10. - 09:46:51 »
Én nem vagyok biztos benne, hogy Raven vérét használta Bestia a sajátjához. Mintha azt mondta volna először neki, hogy már tervez valami ilyesmit. Raven vére ahhoz kellett neki, hogy a lány felépítését tanulmányozza, hogy az ő számára is el tudja készíteni azt, amit a saját véréből saját magának már elkezdett tervezni.
Talán nem fejezte még be, talán nem volt mersze egyedül meglépni azt a lépést addig, talán egy kis lökés kellett neki, hogy beadja magának, amit megkapott azzal, hogy nem egyedül kellett csinálnia (persze a végén már elkeseredettségében mégis meglépte egyedül is, már csak bizonyítékként is Raven felé).

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #5363 Dátum: 2011. június 10. - 10:19:06 »
szerintem Bestia beszólása Rejtélynek nem volt gáz és karakteridegen sem, csak mert Bestia intelligens. Bestia, okos, ért a tudományhoz, ez nem ugyan az mint az intelligencia. Habár bestia amúgy intelligens ember, a beszólása is érthető volt és fontos momentum, véleménykülönbség a mutációról, önmaga elfogadásáról. Ő nem azt akarta mondani Ravennek, hogy "csúnya vagy vaze", hanem, hogy "nem a kék az igazi külsőd", hanem amit álcaként viselt.

Hááát... Lehet, hogy a szinkronos verzióban tűnt durvának a beszólása, mert ott kb. azt mondta a szőke verzióra: "Ez a szép külsőd, nem a másik." Azért egy nőnek ez eléggé bántó lehet. Mintha azt mondanád neki, hogy "Disznó vagy, elhíztál, húsz éve még tetszettél, most már nem." Persze a filmbeli verzió úgy tűnt, kevésbé ért a nőkhöz. De a képregénybeli Bestiától tényleg karakteridegen lett volna ez a mondat.

Én nem vagyok biztos benne, hogy Raven vérét használta Bestia a sajátjához. Mintha azt mondta volna először neki, hogy már tervez valami ilyesmit. Raven vére ahhoz kellett neki, hogy a lány felépítését tanulmányozza, hogy az ő számára is el tudja készíteni azt, amit a saját véréből saját magának már elkezdett tervezni.

Igen, én is így értelmeztem. Eredetileg én is azt hittem, hogy Rejtélytől lesz kék, vagy esetleg a beszólás miatt ő változtat meg valamit a szeren, hogy Bestia is hozzá hasonlóvá váljon, de erre nem volt egyértelmű utalás, látszólag Hank a saját elkeseredettségének áldozata lett.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5364 Dátum: 2011. június 10. - 12:23:45 »
Megvolt nekem is. Nem tetszett, csalódtam.

Túlzsúfolt, összecsapott, felületes, túl gyors. Elsikkadnak fontos drámai pillanatok, a karakterek nem kapják meg az igazi mélységüket, a szempontjukból kulcsfontosságú mondatok nem kapják meg az őket megillető hangsúlyt.
Túl sok a parlagon hagyott, "csak úgy van" karakter, az X2-ben pl. még a tolerálható határon belül volt mindez. A hidegháborús parahangulatból semmi nem jön át, és az emberi oldal reakciói is érdemben hiányoznak. És néhol még kínos is:
"Mutáns, légy büszke!". Azt hittem már elsőre is tökönszúrom magam elsőre is, nemhogy többször elsütik ugyanazt a mondatot...

Van pár jó poén (az a cameo különösen odacsapott :) ), és egyedül Magneto-t, az ő fontos pillanatait sikerült kellő mélységükben bemutatni, úgy, hogy érzelmileg is elkapjon a film. Fassbender amúgyis nagyon remekül játszik, jól áll neki a szerep, stílusos, energikus, agresszív és félelmetes.
A többiek átlagosak (mondjuk érdemben szerepük sincs), különösen Jen. Lawrence volt nagyon mesterkélt, főleg úgy, hogy én láttam tőle a Winters bone, ahol klasszisokkal jobb, még akkor is, ha ott ő a főszereplő. McAvoy-t egyszerűen nem tudtam elfogadni bölcs professzorként, amikor semmivel sincs komolyabb fizimiskája, mint Plazmának, vagy a többieknek.

Igazából az a legfőbb baja a filmnek, hogy a forgatókönyv egyszerűen túlvállalja magát. Ezt a sztorit, kicsit több teret adva néhány szereplőnek, és főleg több időt hagyva a fontos momentumok kiteljesedésének, úgy 3,5 óra alatt lehetett volna megfilmesíteni úgy, hogy igazán maradandó legyen. Nem az a baja, hogy rosszul van írva, rosszak a karakterei vagy ilyesmi, és pont ezért különösen fájó, hogy minden adott lett volna hozzá, hogy, a szokásos képregényfilmes kereteket túllépő, kellően feszült, drámai is izgalmas film kerekedjen ki a dologból. Így viszont számomra egy túlpörgetett, túlzsúfolt, és csiszolatlan nyers massza, súly és átélhetőség nélkül.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

venom75

• Pókfej
« Válasz #5365 Dátum: 2011. június 10. - 13:11:14 »
MEG KELL NÉZNEM !!!! :angered:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5366 Dátum: 2011. június 10. - 13:43:08 »
A "Mutáns, légy büszke" csak egy magyar fordítás, az eredetiben sokkal jobban hangzott, de én se tudtam rá rövid és jobb magyar verziót kitalálni sajnos.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5367 Dátum: 2011. június 10. - 18:33:12 »
Hm, haverral  most megnéztük a Karib 4-et, no de nem erről akarok írni, hanem előtte volt itt is az Am Kap trailer. A film után feljött róla a szó és kicsit meglepődtünk mindketten, hogy Evansnek itt  Nagy Ervin volt (ha jól hallottuk) a hangja, bár nem mindig maradnak meg a hangok a trailerből, de kicsit gyanús, hogy már az eredeti stábot hallhattuk, ha még Kulkát is megtudták szerezni erre a 2 mondatra.
Na szal a lényeg: Kaine, ezek ott nem tudják, hogy e karakterek jövőre egyszerre fognak szerepelni egy filmben? Csak mert Nagy Ervin volt Thor hangja is, nehogy utólag koppanjanak már, és aztán keresni/cserélni kell más embert valamelyik hangra. Evansnek még Stohl is szokott lenni a hangja, de ő meg elvben Sólyomszemnek volt/lenne... kicsit furának tartom, hogy ennyire nem gondoltak előre. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Raisu

• Traveller
« Válasz #5368 Dátum: 2011. június 10. - 18:55:17 »
Nem feltétlenül. Ha nem ugyanaz rendezi a Thort meg az Amerika kapitányt, és nem szól senki a rendezőnek (megrendelő, fordító, gyártásvezető akárki), hogy lesz majd egy film, amelyben összeállnak a hősök, úgyhogy lehetőleg olyan hangot ne válogasson bele, aki már másik Marvel filmben szerepelt, akkor nem fogják tudni, mert valószínűleg nem bújják a szuperhősfilmes híreket.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5369 Dátum: 2011. június 10. - 19:27:38 »
Sajnos változatlan: az Intercomon kívül minden terjesztő tesz a képregényfilmekre. Nem is tudom, minek kérték, hogy ők forgalmazhassák ezeket.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5370 Dátum: 2011. június 10. - 19:31:08 »
Raiusu: hát az gáz, akkor lehet borulnak majd egyet jövőre...

Kaine: asszem a Kpaam meg a Thor is Uip, gondolom bíztak abban, hogy popcorn mozi, tódulnak rá a népek... nem tom mit vártak... :roll:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5371 Dátum: 2011. június 11. - 07:33:53 »
Remélem nem Sthol lesz Steve Rogers hangja. Ehhez a karakterhez valahogy nem illik. Fáklyához tök jó volt, de az egy viccesebb figura.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5372 Dátum: 2011. június 11. - 09:20:25 »
Hát ha Sthol még jövőre szabad, akkor a Thorban Sólyomszem volt, így valszeg az marad, vagy ki tudja, akkor mi lesz ezek után, ha benéznek pár hangot/karaktert...
Bozsó Péter és Markovits Tamás volt még neki párszor hangja... hát nagyon remélem, hogy nem Markovits lesz, mert őt totál nem tom elképzelni Kapinak... :-\

balogh44

• Thanos
« Válasz #5373 Dátum: 2011. június 11. - 14:08:01 »
Tokaji Csaba hangja sokaknak ismerős lehet, az Aranyhaj és a nagygubanc-ból, na szerintem ő jó lenne Evans-nak! :)

BuB

• Pókfej
« Válasz #5374 Dátum: 2011. június 11. - 15:00:19 »
Itt van Chris magyar hang lapja:
http://iszdb.hu/?szemely=18649
Valszeg ezek közül fog majd kikerülni a a"győztes".
Mondjuk furi, hogy Nagy Ervin nincs is közte(vagy csak nem minden filmjét írták ide fel), és amilyen hangja eddig volt neki, nem is tudnám elképzelni Ervint, nem tom a trailerben miért őt kérték...  (lehet épp a folyosón flangált és behívták erre a pár percre. :hehe:)

BuB

• Pókfej
« Válasz #5375 Dátum: 2011. június 11. - 22:37:08 »
Hopp, filmdroid, az X-men filmek háttértörténete:
http://filmdroid.blog.hu/2011/06/11/az_x_men_filmek_megvalosulasaig_vezeto_ut#more2975865
Érdekesnek tűnik, még nem olvastam el, most találtam meg.
« Utoljára szerkesztve: 2011. június 11. - 22:46:01 írta BuB »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5376 Dátum: 2011. június 11. - 22:55:12 »
Érdekes összefoglaló volt. :)

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #5377 Dátum: 2011. június 12. - 01:28:11 »
Pár casting elképzelés egy rajongótól, ha az X-men 4 valósul meg.  :)

http://www.comicbookmovie.com/fansites/joshw24/news/?a=11273

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5378 Dátum: 2011. június 12. - 09:25:08 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5379 Dátum: 2011. június 12. - 09:59:10 »
Hú ez naygon jó ! Bírnám, ha ez kerülne ki az utcákra.