Na megnéztem én is a First Classt. Nem vagyok X-men rajongó, így számomra nem volt olyan nagy durranás, de azért jó volt, korrekt film.

Az alapsztori nem volt nagy durranás, Shaw ki akarja robbantani a 3. világháborút, na bumm, ettől nem vágtam hanyatt magam. Igazából Erik és Charles kapcsolata, valamint Rejtély történetszála voltak a film erősségei, ezek tényleg jók voltak benne. Xavier jobb volt a filmben, mint amit a trailerek alapján vártam volna, Fassbender is jól játszott, de azért az ő párosuk nem volt olyan jó, mint a korábbi X-filmekben az Ian McKellen - Patrick Stewart páros. Ami gyengébbé tette a filmet az X2-nél, hogy itt nem volt olyan jó a mutánsgárda, bénábbak voltak a karakterek. (Plazma kb Küklopsz utánzat volt, legalább ne vörös színűre csinálták volna a sugarát... Azazel meg kiköpött Árnyék, mondjuk így utólag nem is csoda, ha a képregények szerint ő Árnyék faterja. Még Darwin lett volna érdekes, a képességeiből sokkal többet ki lehetett volna hozni, dehát elég hamar kinyírták a filmben...) Hiába, az X-Men képregények nagy húzónevei jóval ütősebbé tették az X2-t. Bestiában viszont pozitívan csalódtam, mozgóképen nem volt olyan gáz, mint az előzetes képek alapján vártam volna. Shaw képességét érdekesen jelenítették meg, maga a karakter is jó volt, bár nem marad igazán emlékezetes főgonosz. De az tetszett, ahogy Magneto kinyírta.

Rejtély karaktere és története nagyon jó volt, viszont a korábbi X-filmek ismeretében eléggé furcsa is, hogy ilyen szoros kapcsolatban volt a proffal.
Rozsomák cameoja poén volt, bár én valami hosszabb jelenetre számítottam volna.

De ötletes volt Rebecca cameoja is.
Viszont az elég durva baki volt, amikor Plazma telibe kapta a sugarával a forgószélgerjesztő csávót, az meg csak hátrarepült, holott hamuvá kellett volna égnie.

A kék-sárga kezeslábasok elég bénák voltak a filmben, valamint a legvégén Magneto végső ruhája is... A sisakot volt ideje átfényezni, de menőbb szerkót nem tudott csinálni magának?

Összességében jó film volt, nem ájultam el tőle, de korrekt alkotás.