Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1287243 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #5680 Dátum: 2011. augusztus 19. - 12:45:42 »
OMG! :o
Tejet kérek! Csokisat!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5681 Dátum: 2011. augusztus 19. - 13:38:08 »
Drága Tomi ez már erősen szakmai dolog szerintem.
Szerintem is, ne érts félre. Ettől még nem lesz rosszabb a film, csak megjegyzem. Te is rosszallod, ha orvosi témákban mondanak baromságokat filmekben, nem?
Idézet
És akkor Ra's elmormol ilyeneket, hogy "tigris, párduc, meg jiu-jitsu",
Ja, ha utasítják, hogy hogyan harcoljon, az persze más tészta.   ;)
A Perfect Mate című epizód után két hónapig jártak.
Fú, tudhat valamit a prof!  ;D
Ezt a részt szívesen kikölcsönözném. :)

minuteman

• Gibbon
  • *
« Válasz #5682 Dátum: 2011. augusztus 19. - 16:42:31 »
Sziasztok! Bár maga a film egy hetes már, de ha érdekel valakit Zöld Lámpás írás a Funvee-n! :)
"I'm Claws-trophobic"- Deadpool

BuB

• Pókfej
« Válasz #5683 Dátum: 2011. augusztus 19. - 16:56:16 »
Kérdés:
A Tf stáblista után van vmi kis film?
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5684 Dátum: 2011. augusztus 19. - 17:05:22 »
Nincs. Csak néhány 3D-s moziban a film után leadták a Linkin Park Iridescent című számához készült klippet 3D-ben.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5685 Dátum: 2011. augusztus 19. - 17:33:42 »
Az ránk nem vonatkozik. :D
Kösz a gyors választ.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5686 Dátum: 2011. augusztus 19. - 18:06:45 »
Idézet
Ettől még nem lesz rosszabb a film, csak megjegyzem. Te is rosszallod, ha orvosi témákban mondanak baromságokat filmekben, nem?
Nem mindig, több dologtól függ. Például hogy az adott hülyeség mennyire a sztori szerves része, mennyire kell, hogy hülyeség legyen a sztori szempontjából. Gondolok itt olyasmire, hogy pl a Batmanos példában ha életszerűen kezelik a dolgokat, akkor Bruce már az első mérgezés után kinyiffant volna, pár óra alatt nem lehet csak úgy ellenszert gyártani. Arról nem is beszélve, hogy végig úgy kezelték, hogy aki megkapja az ellenszert immunis is lesz a cuccra, pedig a kettő csak extrém ritka esetben jár együtt. Vagyis ha elsőre nem is, a szigetes balhéban Bruce-nak már biztosan ki kellett volna nyiffannia, ha annyira káros az anyag, amennyire a filmben beállítják. (Rachel esetében még ráfogható arra, hogy nem sokkal korábban kapott ellenszert, így még a vérében elég magas volt annak koncentrációja).

Szóval ilyen esetben film se lett volna, ha orvosilag normálisan kezelik a dolgokat, így elnézi az ember. Ha a sztori szempontjából semmilyen jelentősége nincs a hülyeségnek, nélküle sem változna semmi, akkor már kevésbé vagyok ilyen elnéző. Akkor meg főleg, ha teljesen alapvető dologról van szó, ami tényleg csak anniy utanézést igényelt volna, hogy elolvasnak a készítők a wikipedián egy cikket, és már laikusként is megértik, ami nekik kell. Vagy megkérdeznek egy orvos ismerőst.

Meg tényleg vannak már olyan bevett filmes hülyeségek, amin már fel sem akad az ember, annyira megszokta, és még a legjobb filmekben is így van: pl a defibrillátoros újraélesztés szívmegállás után.
« Utoljára szerkesztve: 2011. augusztus 19. - 18:09:02 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5687 Dátum: 2011. augusztus 19. - 19:27:43 »
Nekem két okból tetszett a kiképzős rész a Batman Beginsben: egyrészt, mert mindig is szerettem a verekedős filmekben a tréningezős jeleneteket, másrészt mert ebben a Batman filmben végre megmagyarázták, hogy hogyan vált Batman képzett harcművésszé. Sokszor láttam én is edzésjeleneteket a régi kung-fu filmekben és egyéb más bunyós cuccokban, szóval önmagában nem volt nagy csoda, de mégis jól illeszkedett ebbe filmbe. Főleg, hogy Ra's gyakorlatilag ninját csinált Bruce-ból, ami egybevág Batman lopakodós stílusával.
Engem csak az zavart Batman harcstílusában a filmben, hogy iszonyú lassan üt, sokszor nagyon rákészül az ütésre. Mint amikor egy konzolos verekedős gaméban lenyomva tartod valamelyik gombot egy "charging punch"-hoz. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5688 Dátum: 2011. augusztus 19. - 19:37:01 »
Töltötte a ruháját. ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5689 Dátum: 2011. augusztus 19. - 19:41:57 »
Idézet
defibrillátoros újraélesztés szívmegállás után
Na! Mesélj!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5690 Dátum: 2011. augusztus 19. - 21:53:45 »
Szerintem ezt már mondtam itt. De újra:

Annyi az egész, hogy a defibrillátort rendszeresen használják azután, amikor az EKG vonal kiegyenesedett, ezzel jelezve, hogy megállt az illető szíve. Legalábbis a filmekben.

A valóságban ilyen nincs. Ha az EKG vonal egyenes, azt jelenti, hogy a szívnek már nincs elektromos aktivitása, itt küldheted rá ezerrel a defibrit, szart sem érsz vele. Ilyenkor már csak a szívmasszázs segít, ha segít. A defibri nem csinál mást, mint az össze-vissza dolgozó, és rendszertelen elektromos aktivitást mutató szívizom elektromos aktivitását lenullázza úgymond (persze nem ez a jó kifejezés rá, de nem tudom úgy mondani máshogy, hogy érthető legyen), és azután várjuk, hogy az elektromos aktivitás újrainduljon. Az pedig újra fog, hisz a szív autonóm elektromos ingerkeltő résszel rendelkezik, a kérdés csak az, hogy az újrainduló aktivitás szabályos lesz-e, vagy ugyanolyan rossz-rendszertelen, mint a "nullázás" előtt. Dióhéjban erről szól a dal.

Vagyis, ha a szív elektromos aktivitása önmagától állt le, (kiegyenesedik az EKG, klasszikus jelenet) a szív nem húzódik össze és elektromos aktivitása sincs, akkor nincs mit defibrillálni, nincs mit lenullázni. A semmit ha lenullázod, ugyanúgy a semmit kapod eredményül.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #5691 Dátum: 2011. augusztus 19. - 22:21:45 »
Ma megnéztem a Zöld Lámpást (meg előtte gyorsan megvettem a képregényt is) és erősen pozitívan csalódtam benne. Kellemes, látványos szórakoztató mozit sikerült összehozniuk. Egyetlen dolog zavart, sőt irtó nagy gagyiságnak tartottam: Sinestro stáblista végi jelenete nagyon nem illett oda, így szöveg nélkül, legalább valami dumát elnyomott volna arról, hogy még mindig ő a legjobb, hiába Hal győzte Parallaxot. Vagy esetleg még mielőtt Hal nyert volna még az Oa-n felhúzta volna a sárga gyűrűt és meggárgyul. De ez így hihetetlen gázos volt.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5692 Dátum: 2011. augusztus 20. - 20:58:43 »
Erre nem emlékszem, de nincs olyan, hogy valaki három harcstílusban verekszik egymás után.  ;)
Megintcsak hasonló vita, mint a kapitányos stratégia (erre még visszatérek). Kaine tökéletesen igazad van abban, hogy mindenkinél van egy domináns küzdőstílus, még adott harcművészeten belül is, Bruce az elején egyfajta kevertet használ (MMA de nem mondják ki) ezzel is a haragját stb jellemzik. Amikor viszont Ras' ellen küzd (a holtfáradt jelenetben), akkor valóban többet használ, de csak azért mert Ras ordítja neki, hogy mit használjon ergó felméri, hogy mennyire képzett. de, ettől még hülyeség,
És akkor Ra's elmormol ilyeneket, hogy "tigris, párduc, meg jiu-jitsu",
pontosan ezért, az csodás amikor jiu-jitsu (most talgaby szívrohamot kap, hogy ezt így írjuk :) ) ban támad... ;D
A Nolan féle Batman filmekben a keysi harci stílust használták főként.
Csak a második részben és ott szarok is lettek a harci jelenetek...
A BB kiképzéséhez azért vegyük hozzá, hogy ott csak Bruce "finomhangolása" zajlott, eléggé képzetten ment már a hegyre. Erre tökéletes példa  a jelenet, amikor hulla fáradtan egymás után 3 harcstílusban vagy miben nyomja Ra's ellen.
Pont, hogy nem, igazi harcossá képezték, előtte csak olyan "hobbi bunyós" szinten mozgott.

Végre én is megnéztem a Amerika kapitány filmet. Az biztos, hogy ez a legjobb Marvel studios film, bár ugye az eddigiek nem tették magasra a lécet. Most olyanokba nem akarok belemenni, hogy a hidrának az II. világháborúban frankóbb cuccaik vannak, mint a SW lázadóinak (egyébként itt el is gondolkodtam, hogy Tony páncélja most mitől is olyan frankó, ha már ebben az időben ilyen cuccokkal rohangásznaK), kapitánynak frankóbb motorja van, mint Batmannek, vagy, hogy kötelezően slow motionban ugrik és minden robban körülötte és őrülten kalipál közben, mint egy nemnormális (és ezt vagy háromszor eljátszották a filmben) és az itteni nagy stratégiai vita is érdekes, mert a filmben annyi hangzik el, hogy fussatok arra, mert arra van a kijárat, ez nem különösebben igényel sem taktikát sem stratégiát (egyébként a filmben direkt jelenetek vannak arra, hogy Steve folyamatosan ilyen könyveket olvas, képzi magát és a zászlós jelenet is csak arra szolgál, hogy megmutassák, hogy nagyon jó az érzéke is hozzá) Nekem csak egyvalami szúrta nagyon a szemem ("a többi meg hülyeség nem is érdemes szót fecsérelni rá" :))mégpedig a kocka. Most ez mi a filmben? Mert az oké, hogy hatalmas energiát termel és azt használják a repülőben (azt se igazán értettem, hogy most van egy energiaforrás az igaz, de hogy csináltak mindenféle lézerfegyvert...)de a végén úgy tűnik el Smith ügynök, mintha portállal utazna? És mivel az X-menben is az idő volt a legnagyobb baj, szerintem itt se stimmel Howard életkora, vagy ha igen akkor öregkorában is elég kanos volt még nemze a kis Tony-t. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5693 Dátum: 2011. augusztus 20. - 21:34:53 »
Idézet
Pont, hogy nem, igazi harcossá képezték, előtte csak olyan "hobbi bunyós" szinten mozgott.
Hát, ha neked egy olyan bunyós, aki tud 3 különböző harcstílust, hobbi bunyós, akkor igen, valóban az volt. De akkor igazán érdekelne milyen az, aki már azért egy picit is konyít a dologhoz. :) :nezze:

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5694 Dátum: 2011. augusztus 20. - 22:33:59 »
Hát anélkül, hogy nagyon belemennénk a dologba (persze majd meglátjuk, hogy alakul) azért elsősorban el kell választanunk a modern harcművészeteket (ált. nevén bujutsu ennek helyességébe megint nem menjünk bele) és az ősi harcművészeteket. Az utóbbi csoport előnye mindig az, hogy ne igazította magát a modern kor elvárásaihoz, az edzőtermi gyakorláshoz, a versenyzői szabályokhoz. Sőt meg merem kockáztatni, hogy ősi formájában ma már semmilyen harcművészeti formát nem lehet nyilvánosan tanulni, talán csak a Shaolin kolostorban, de ebben sem vagyok biztos (őket egyébként a "picit konyít a dologhoz" kategóriába sorolnám, nézz végig egy doksifilmet, hogy milyen edzést nyomnak a mai napig, nem sokban különbözik a kung-fu filmek kínzásaitól...
Az, hogy valaki hány harcművészetet ismer, mennyiben járatos (inkább mindig az számít, hogy mennyire járatos, akár egyben is :D) nem igazán számít ilyen szempontból (persze nyilvánvaló, hogy minél több formát ismersz, annál több helyzetben tudsz reagálni), a legnagyobbak is (Musashi, Yagyu, Oyama, vagy éppen Bruce Lee) mindig az egyszerűséget hirdették (persze mondjuk ők mind többféle stílusban is járatosak voltak) a legegyszerűbb dolgokat favorizálták...

De személyes példa: Attól, hogy én mondjuk két harcművészetet gyakorlok, attól még "hobbi" szinten vagyok, hiszen heti 5x2 órát foglalkozom vele. Egy amatőr vagy profi bunyós általában már napi 3x2 órát eddz. És máris mekkora a különbség. Akkor egy olyan, aki a nap mondjuk 12 órájában ezzel foglalkozik, intenzíven és kíméletlenül gyakorol máris egy teljesen más kategória...

Én nagyjából így látom, de majd jönnek a Kung-fu oldal érvei is gondolom...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5695 Dátum: 2011. augusztus 21. - 11:50:07 »
A szakmai oldalába nem kívánok, és nem is tudok beszállni, nem értek hozzá. Csak annyit, hogy nekem úgy jött le végig a filmből, hogy Bruce azért már elég képzetten ment oda, attól függetlenül is, hogy hány harcstílust ismert.  Amúgy nyilván időkorlát miatt nagyon sok minden kimaradt a felkészüléséből, az elméleti képzéséből speciel semmit sem látunk, csak megemlítik, hogy a Princetonra járt, de azt sem tudjuk, mit tanult. Ahhoz képest a filmek alapján nem volt hülye a gazdasági élethez sem, vagy szinte egymaga továbbfejlesztette az ultrahangos hókuszpókuszt a TDK-ban.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5696 Dátum: 2011. augusztus 21. - 14:58:30 »
Pepo: szerintem téged az állatstílusok kavartak meg picit. Minden harcművészeti iskola (vagy stílus) egy komplex, összetett rendszer, amelynek részei lehetnek az állatstílusok is (feltéve, ha az adott harcművészeti irányzat tartalmaz állatstílusokat). Például mi Wai-Chia Kung-Fu stílust tanulunk, amin belül van 5 állatstílus, de ezek csak részei a komplex egésznek. Mondjuk a jiu-jitsut nem ismerem, nem tudom, hogy abban vannak-e állatstílusok. Lehet, hogy Bruce jiu-jitsut tanult, és mellé még egy másik Kung-Fu irányzatból 1-2 állatstílust.
Idézetet írta: pepo
nekem úgy jött le végig a filmből, hogy Bruce azért már elég képzetten ment oda
Én úgy mondanám, hogy Bruce elég képzetten ment oda ahhoz, hogy az átlagos (=nem harművész) utcai támadókkal szemben megvédje magát, vagyis az utcai önvédelemhez megvolt a tudása. De fenn a hegyen, ahol képzett harcművészek voltak (akik egész életükben ezt tanulták), velük szemben nem volt elég a tudása, viszont nagyon jó alapot jelentett a későbbi tréningekhez. Egyébként szerintem a Ra's féle kiképzős jelenetnek a filmben nem az volt a jelentősége hogy Bruce harművészetét egy magasabb szintre emelje (hiszen ennyi erővel bármilyen harcművész iskolába elmehetett volna, elmélyülhetett volna a Karatéban, Aikidóban vagy Kung-Fu-ban stb.), inkább az volt a lényeg hogy kifejezetten ninjává képezték, ami fontos eleme volt a Batmanné válásának (itt tanult meg lopakodni, félelmet kelteni az ellenfelekben, természetfölöttinek mutatni magát stb).

Amúgy tök jó volt, hogy elmondtad ezt a defibrillátoros dolgot, én se tudtam.

Idézetet írta: holloo
Én nagyjából így látom, de majd jönnek a Kung-fu oldal érvei is gondolom...
Szerintem Kaine tökéletes válaszokat fog adni neked, ez a téma az ő asztala, de azért 1-2 dologhoz hozzászólok.

Idézet
De személyes példa: Attól, hogy én mondjuk két harcművészetet gyakorlok, attól még "hobbi" szinten vagyok, hiszen heti 5x2 órát foglalkozom vele. Egy amatőr vagy profi bunyós általában már napi 3x2 órát eddz. És máris mekkora a különbség. Akkor egy olyan, aki a nap mondjuk 12 órájában ezzel foglalkozik, intenzíven és kíméletlenül gyakorol máris egy teljesen más kategória...
Ha te két harcművészetet is gyakorolsz, és nem ma kezdted a szakmát, akkor azért azt már nem mondanám hobbi szintnek.:D Nem az számít hogy hetente vagy naponta mennyit edzel, hanem hogy milyen régóta foglalkozol a harcművészettel. Persze, hatalmas különbségek lehetnek a tudásszintekben, illetve az is igaz, hogy ha valaki gyakrabban és többet edz, akkor gyorsabban fejlődik. De ha teszem azt, valaki hetente 2-3 alkalommal edz másfél órát, viszont már 25 éve csinálja és feketeöves mester, az k*rvára nem hobbi szint. Pedig csak heti 3-szor edzett. :D Nyilván, Kaine-hez képest (de bármelyik haladó szintű edzőtársamhoz képest is) csak babapiskóta vagyok, de pl. egy átlagemberhez képest akinek gőze sincs a harcművészetekről, nagyon sokat tudok így is. Szóval ez elég relatív. Ha te heti 5x2 órát edzel, az már nagyon király dolog. ;) Mellesleg valóban nagyon sokmindent megtanul az ember az edzéseken, és iszonyat magas szintekre lehet eljutni mind tudásban, mind edzettségben (ez az egyik szépsége a harcművészeteknek), de a gyakorlatban egy átlagos utcai önvédelmi szituációban elég pár alap technikát alkalmaznod ahhoz hogy elijeszd vagy legyőzd az ellenfelet. És minél edzettebb vagy, ez annál inkább igaz. Kaine is mesélte már, hogy egyetlen ütéssel elijesztette a támadót amikor olyan szituba került, hogy nem tudta elkerülni a konfliktust. (Csak a tv-filmeken edződött sok laikus hiszi azt, hogy mindenkit csak körbepörgőrúgással lehet legyőzni. :hehe: )

A másik meg, hogy a sportolókat nem szabad összekeverni a tradícionális, utcai önvédelmet tanuló harcművészekkel. Még ugyanazon harcművészeti stílus két iskolája között is nagyon sok különbség lehet, ha az egyik iskola a versenysportokra specializálódott. Akik kifejezetten a versenyekre készülnek, azok inkább a versenyzéshez szükséges részét gyakorolját a tradícionális harcművészetnek. Sokat kesztyűznek, üttetik a testüket, szabályok szerinti küzdelmekre készülnek, a számukra "fölösleges" technikákra és filozófiai tanokra jóval kisebb hangsúlyt fektetnek, stb. Mi pedig szabályok nélküli utcai övédelmet  tanulunk, valamint filozófiát is (nyilván ennél sokkal többről szól, egyfajta életforma, csak egyszerűsítve fogalmaztam). Plusz a hivatásos profi versenyzőknek más a célja is, mint neked vagy nekem, igaz, hogy minden nap csak edzenek, de gyakorlatilag ők ebből akarnak megélni, úgymond "nincs más dolguk". Szóval elég nagy a különbség a két csoport között. Lehet hogy egy profi sportoló ringben, kesztyűben, szabályok között le tudna nyomni egy képzett feketeöves harcművészt, viszont az utcán, szabályok nélküli harcban már korántsem valószínű, hogy ő győzne. Nem véletlen, hogy Bruce Lee is azt hirdette, hogy a szabályokat el kell vetni, mert azok korlátok közé szorítanak, illetve tested minden pontját edzened kell, stb. Lényegében azt akarom mondani, hogy a versenysportnak és a hagyományos harcművészetnek mások a céljai, ezért másképp is kell kezelni a kettőt.

A Shaolinok meg külön tészta... Ők tényleg az egész életüket az edzéseknek rendelik alá, ami egyfelől nagyon szép dolog, másfelől meg... nincs életük. :hehe: De a legtöbb embernek van magánélete, munkája, stb, nem tehetik meg azt hogy éjjel nappal csak eddzenek, illetve a legtöbben nem is lennének képesek rá. De ha csak az a célod, hogy az utcán biztonságban érezd magad, akkor fölösleges is shaolin kolostorba vonulnod.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5697 Dátum: 2011. augusztus 21. - 15:16:38 »
Idézet
nkább az volt a lényeg hogy kifejezetten ninjává képezték, ami fontos eleme volt a Batmanné válásának (itt tanult meg lopakodni, félelmet kelteni az ellenfelekben, természetfölöttinek mutatni magát stb).
Illetve mentálisan fejlődött sokat. Megtanulta kezelni, sőt a maga javára fordítani a félelmét, dühét, miegymást. Meg úgy éreztem, hogy a zavarodott lelke is egyensúlyba került.

Idézet
Pepo: szerintem téged az állatstílusok kavartak meg picit. Minden harcművészeti iskola (vagy stílus) egy komplex, összetett rendszer, amelynek részei lehetnek az állatstílusok is (feltéve, ha az adott harcművészeti irányzat tartalmaz állatstílusokat).
Áhám. Akkor igazatok lehet. Mindegy, rohadt király volt az a jelenet, amikor  a következők hangzanak el:
"-Solitary!
     -Why?
  -For protection!
      -I don't need protection!
   -Protection for them!
[shows the groaning prisoners Bruce has beaten up]"
 ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5698 Dátum: 2011. augusztus 21. - 15:26:03 »
Illetve mentálisan fejlődött sokat. Megtanulta kezelni, sőt a maga javára fordítani a félelmét, dühét, miegymást. Meg úgy éreztem, hogy a zavarodott lelke is egyensúlyba került.
Igen, ez is fontos része volt.
Egyébként nekem még az tetszett nagyon a filmben, hogy Bruce is kipróbálta a bűnöző életmódot, megpróbálta megérteni a bűnözők gondolkodásmódját, motivációikat.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5699 Dátum: 2011. augusztus 21. - 15:39:19 »
Jaja! Csak közben elvesztette a céljait, pont erre utalt Ra's a börtönben.

Pont ezért tartottam kicsit nagyképűnek, karakteridegennek azt a megjegyzést tőle A sötét lovagban, hogy "The criminals are not complicated Alfred". Vagy valahogy így volt.

Persze akkor Alfred bá nem mondhatta volna el a nagyon királyul írt sztoriját a burmai drágakövekről ("want to watch the world burn").. Apropó: A jelenet alapján kedvenc komornyikunk a kormánynak dolgozott akkor. Ez micsoda? Filmbeli kitaláció, vagy a képregényben is van ilyen múltja az öregnek?