Na megnéztem én is a GR2-t, bár azok után, hogy még Kaine is lesújtó véleménnyel volt róla, sejtettem hogy gáz lesz, így 0 elvárással ültem le a filmhez.
Kikölcsönzött verziót néztem, a rossz minőség miatt a látványról nem tudok teljes értékű véleményt alkotni, de ahogy láttam, a Szellemlovas jól nézett ki. A legjobb effekteket amúgy tényleg ellőtték a trailerekben sajna.
Hát maga a film nagyon-nagyon B kategóriás lett, jóval gyengébb az első résznél. A forgatókönyv klisés volt (ez még nem is lenne akkora baj) és nagyon ötlettelen, főleg az összecsapott végjáték, az hihetetlen gyenge lett. Megdöbbentő, hogy az új Batman filmek írója ilyen gyenge fércmunkát dobott össze itt. Persze, egy B kategóriás filmhez elmegy, nade tőle nem ezt vártuk volna. (A B Begins forgatókönyve a mikrohullám fegyver bakit leszámítva korrekt volt, a TDK-é meg zseniális.) Nem tudom hogy az író volt most ötlettelen, vagy - ha igaz amit Ben írt, hogy a film költségvetését menet közben vágták vissza - létezett egy jóval profibb forgatókönyve, amit a szűkebb büdzséhez kellett silányítani... De ez annyira ötlettelen és kreativitást nélkülöző sztori volt, hogy ennél még én is jobbat írtam volna.
Zarathos kiűzése Blaze-ből, ami a film egyik csúcspontja kellett volna, hogy legyen, hihetetlenül béna és elsinkófált volt (lemegy egy barlangba, amin sok ablak van, hirtelen világos lesz és sutty, kiröppen a démon), előtte a lelkizős rész pedig nevetséges. A film végén a nagy végjáték szánalmas, ennyire ötlettelen és összecsapott befejezésre nem számítottam. Az autós üldözésről, amit a trailerben mutattak, azt hittem, hogy majd a film közepén lesz, nem gondoltam, hogy ez lesz a nagy puskapor a fináléban... Ha már itt tartunk, a karakterek is gyengék. Az első filmben 4 f*sza démon volt, itt meg kapunk egy gyenge rothasztó csávót, meg az évszázad legbénább, legsilányabb ördögét. Igen, az ördög karaktere volt a leggyengébb pont az egészben. Az előző részben Peter Fonda Mephistója a pár perces szereplésével is sokkal hatásosabb és izgalmasabb figura volt, mint az itteni ördög (akit nem is értem, miért neveztek át Roarke-ra, miért nem maradhatott Mephisto?).
A végjátékban szánalmasan könnyen legyőzték, ráadásul utána jött a film legcikibb, legklisésebb jelenete, amikor Blaze érzi magában az angyalt és feltámasztja a kölköt...
Facepalm a köbön.Az Ördög autón menekül? Autósüldözés vele? Szellemlovas kézitusába keveredik vele?
Hát ha legalább bunyó lett volna! De még az sem, kicsit megrázta, mint egy krumpliszsákot, feldobta a francba, majd lecsapta mint egy legyet. Ennyit a nagy ördögről, szánalmas volt.
A rothasztó csávóval legalább bunyózott egy kicsit a végén, de aztán elég könnyen lenyomta őt is.Az egyetlen érdekesebb karakter (a szellemlovas mellett) a néger pap volt, viszont róla alig tudtunk meg valamit. C. Lambert cameoja ugyan poén volt, de sajnos egyben a film színvonalát is fémjelezte...
Cage esetében pozitívum, hogy ezúttal a karakteréből elhagyták az előző részben jellemző bambaságot, viszont helyette idiótán röhög időnként. (Szerintem csak azért nem szállt ki a projektből, mert GR fan...)
Az eredetsztori megváltoztatása is gáz volt kissé, nem lett volna rá szükség. Így olyan, mintha rebootnak szánták volna a filmet.
Összességében így, nulla elvárásokkal, különösebb kötődés nélkül nézve a filmet, egy nagyon B-kat tékafilmnek elmegy ha épp unatkozunk és nincs jobb film kéznél (Az új Conant még ez is veri, ha ez vígasztal valakit

), de ha hardcore GR fan lennék és moziban néztem volna, akkor minimum felgyújtottam volna a nézőteret, kifele jövet pedig mélyen belebámultam volna a jegyszedő srác szemébe, hátha sikerül kiégetnem a lelkét, ha már a jegyárat nem adják vissza... Pedig jó forgatókönyvvel, ötletesebb karakterekkel és több akcióval/effektekkel jó filmet is ki lehetett volna hozni belőle, és még az aluldizájnolt motor se zavart volna. (így se nagyon zavart végülis, csak sima motorként tekintettem rá, nem úgy mint a szellemlovas "társára".)