Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1286369 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #6040 Dátum: 2012. április 26. - 17:38:08 »
Szerintem az Avengerst megcsinálom a munkatársam lányának, hátha elkezd nyafogni az apja nyakán, hogy vigye el a családot moziba :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

venom75

• Pókfej
« Válasz #6041 Dátum: 2012. április 26. - 18:34:58 »
Én a másodikot nem látom . :headscratch:

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #6042 Dátum: 2012. április 26. - 21:39:08 »
Láttam a fimet. Persze egy kis gikszerrel indult a mozizás, mert az egyik ismerősöm eltévedt a városban és pont idő ért oda.  És mivel a sor közepére foglaltunk jegyet pár tucat embert meg is tapostunk.  :hehe: Tele volt a terem.
A film számomra tökéletes volt. Annyira ki volt hegyezve a történet, hogy az valami eszméletlen. Annyira működött a tagok közti kémia, hogy az valami hihetetlen. Minden poén ütött, de legfőképp a "hirtelenek" (Hulk, Hulk és Hulk) . Amikor Hulk elverte Lokit!  :hehe: Féltem, hogy Tony elrabolja a filmet, de szerencsére nem így történt. Mondjuk, ha Hulk többet beszél akkor ővé a legfőbb szerep. Sólyomszem és Özvegy is rendben volt. (Az utóbbi használta a fullánkjait? Én nem vettem észre.) Nick Fury sem zavart. Az effektek is királyak voltak. Az sem baj, hogy nem voltak annyira ismertek ezek az űrlények. Én nem olvasok Újvilágot. Jól elkenték a szájukat, nem spóroltak az akciójeleneteken. Loki remekül hozta a gonosz szerepét, később a rongybabát is.  :hehe: Coulsont sajnáltam, azt hittem, hogy csak megjátsszák, hogy halott. Stan Lee cameoját nem értettem sajnos, valaki segíthetne. Thanost nem ismerem annyira, majd elvégzem a házi feladatot. Mikor jelentik be a második részt?  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

venom87

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #6043 Dátum: 2012. április 26. - 21:42:37 »
Holnap megyek ezeket poszter méretben kinyomtatni a Media Markt-ba, gondoltam megosztom, hátha kedvet kap még valaki
http://comicbook.com/wp-content/uploads/2012/03/The-Avengers-650ff76d.jpg
http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2011/336/c/b/amazing_spiderman_by_codenamezeus-d4i0437.jpg

A Media Markt-ban lehet nyomtatni?Nem is tudtam!Egyébként az Avengers poszter benne van az e havi Mozimániában elég szép méretben(80x56cm),nekem meg van!!! ;)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6044 Dátum: 2012. április 27. - 01:47:13 »
Én már kétszer is láttam a filmet. Ez úgy gondolom, a véleményemet is elárulja róla. :D

Ami különbség viszont, hogy először IMAX-ban, míg másodszorra hagyományosan néztem. Az IMAX olyan durva élményt nyújt, hogy utána úgy gondoltam, várok még néhány hetet az újranézéssel, annyira beleszédültem. Aztán nem volt nehéz mégis elcsábítani a ma esti vetítésre is. :)

A sima verziót sem élveztem kevésbé, kicsit nyugisabb volt, nem éreztem azt, hogy 140 percen keresztül folyamatosan akcióznak benne, holott első nézésnél pont ez az érzés fogott el - gondolom a durva hangok és a teljes látómezőt kitöltő vászon miatt.

Maj  jön róla egy kritika. ;)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6045 Dátum: 2012. április 27. - 13:41:13 »
KRITIKÁM - nincsenek benne spoilerek, hacsak a dícséret nem számít annak.

Whááá Kabooom Grhhh!!!! - Gyerekek Gyülekező!

Ha az ember szereti az akciófilmeket, és az elmúlt 10 évben a vásznakon eluralkodó szuperhős-zsánert sem értetlenkedő szemöldökfelvonásokkal kísérte, akkor a Bosszúállók lehet majd az egyik legkellemesebb mozis élménye. Ha nem, akkor is kaphat egy simára csiszolt és maximális fordulatszámon pörgő látvány-orgiát. Van akit nehezebben, és van akit rögtön be fog szippantani, de garantáltan sokakat varázsol majd azzá a kisgyerekké, aki a film után a pohárfedő-figurákkal akarja újrajátszani a legcoolabb jeleneteket.

A 90-es évek közepén az amerikai képregény-piac, élén a csili-villi szuperhősökkel az összeomlás szélén állt. A megannyi új szabadidős elfoglaltság (azon belül is leginkább a számítógépes játékok) rengeteg olvasót szippantottak el a műfajtól, a Marvel Comics pedig  csődközelbe került. A képregény-kiadó óriás a filmjogok eladásával mászott ki a gödörből, majd teljesen újra rendezte sorait, új írókra és rajzolókra bízta saját sorozatait. A felépülés olyan jól sikerült, hogy a 2000-es évektől már egyértelmű Marvel-dominancia uralkodik mind a képregény-eladások, mind a filmek tekintetében. 2008-tól a kiadó már saját stúdióval rendelkezik, és kedve szerint készít filmet saját szuperhőseiből - hacsak azoknak a jogai nincsenek még épp másnál, mint a Pókember a Sonynál, vagy az X-Men a Fox-nál.

2008-ban a Marvel olyan dologba kezdett, ami a képregény-füzetek lapjain megszokott, a filmvásznon azonban azaddig elképzelhetetlen volt. Egységes univerzumot akart kreálni, amiben a szuperhősök nem egyedüli héroszai saját világuknak, hanem mindnyájan ugyanannak az univerzumnak a részei. A képregényekben még a hősök önálló sorozataiban sem ritka, hogy más szuperekkel vállvetve oldják meg az épp aktuális konfliktust, így fér meg egymás mellett a mitológia eszköztárából dolgozó és isteni hatalommal rendelkező, univerzumok között cikázó Thor, a mindennapi problémákkal és leggyakrabban csak  piti-bűnözőkkel bajlódó Pókemberrel. De amíg a crossover-formula működik a képregényben (néha azért ott sem, szerkesztő legyen a talpán aki a több tucat sorozatot ellentmondás-mentesen össze tudja hangolni), a vásznon már sokkal ritkább vendég - már csak a magas költségek miatt is. A Bosszúállókban nincsenek nagy fordulatok vagy eredetinek ható elemek, a film egyetlen újdonsága, hogy az eddig megismert 4 világot (Vasember, Hulk, Thor és Amerika Kapitány filmek világát) hiba nélkül mossa egybe. Azt viszont olyan tökéletesen teszi, hogy a játékidő elejétől a végéig a székbe szögezi nézőit - pop-corn mozinak csúfolt film ilyenre egyre ritkábban képes, mert minden műanyagot nem lehet lenyelni.

Nyilván vannak dramaturgiai-hiányosságai a Bosszúállóknak is, de mi sem bizonyítja jobban a film zsenialitását, hogy ezek egyáltalán nem tudnak érdekelni, mivel az effekthalmazokban nem csak papírmasé alibi figurákat rángatnak a minél nagyobb robbanások ürügyén, hanem hús-vér szereplőket. Joss Whedon nem a CGI-effektek köré írt történetet, hanem a meglevő figurák köré épített egy olyat, amiben alkalomadtán robbantani is lehet - nem is keveset. A film nem kicsit épít az előzmény filmekre (ez is ritka, a spin-off előbb létezik, mint amiből kiválik), de megáll a saját lábán is, nem feltétlenül szükséges hozzá a korábbi 5 film ismerete - nem úgy, mint gyakran a képregényeknél - , persze nyilván sokat ad az élményhez a ráismerés öröme: "Jé" de hát a kockát már láttam az Amerika Kapitányban, " Wááh", a Vasember filmvégi önfeláldozása is tökre egybecseng a zászlóba öltözött csávó mártír-halálával, a Loki meg "Aztaa" milyen gonosz mert azt a Thorban vált gonosszá, és "Igeeeen", a Fekete Özvegy is tudom miért nincs jóban a Vasemberrel, és a Sólyomszemet is már láttam a Thorban "Jeee", és akkor a..."

A Bosszúállók a legújabb példa rá, hogy az intelligencia nem a rétegfilm kiváltsága, a maga szintjén egy blockbuster is lehet okos, lásd a drámával operáló X-Men franchise jobb részeit, az öniróniát két ellentétes véglet felől megközelítő Watchment és Kick-Asst, vagy a realizmust előtérbe toló Sötét Lovagot, esetleg a sablonokat jó ízléssel újrahasznosító Pókember középső darabját - csak hogy képregény-filmeknél maradjunk. Most pedig az önmagát színtiszta akciófilmként definiáló Bosszúállókat, ami pont olyan, mint a legélvezetesebb akció-képregény. Nincsenek mélységei, a dráma is csak elvétve fedezhető fel benne, még az alapfelvetése is bugyuta (valaki megint világuralomra akar törni, de Amerika hősei megmentenek minket), de az legalább piszok jól van  megírva, és olyan karaktereket mozgat, akiknek van szívük, akikért lehet drukkolni, akiket lehet sajnálni, és akiken olykor nevetni is - még a ripacs Loki sem kivétel, Joker óta nem volt ekkora rajongótábora egy filmbéli antagonistának - és akik nem legutolsó sorban hátborzongatóan jól néznek ki, amikor éppen egymást gyepálják.

Joss Whedon és Zak Penn forgatókönyvének a nagy érdeme (azon felül, hogy végre csak 2 ember dolgozott rajta, nem egy tucat), hogy hiába mozgat sok karaktert, mindenkinek biztosít elegendő teret, senki sem szorul háttérbe, vagy szürkül el a többiek fényében, máködik a csapatdinamika - a végső leszámolós jelenetben egy olyan hosszú vágás-mentes snitteket kapunk a le-föl ugrabugráló, ide-oda cikázó hősökről, hogy rögtön nyúltam volna a replay felé, hogy ezt most hogy? Tony Stark az előző Vasember után megint bemutatót tart abból, hogy az ő igazi páncélja a lezser playboy-szerep, a valóságban mindig éber, és tudja mit kell tenni. Hulk hiába zúzott már le két saját filmet, ő most a legnagyobb meglepetés: Mark Ruffalo minden korábbi Hulk-színészél átélhetőbben kelti életre a cinikus, kívülálló és önutáló Bruce Bannert, és az izmos zöld-verziónak is akad néhány jelenet, amikkel pár hónapon belül feltehetően tele lesz a Youtube. A többi hőst megformáló A-kategóriás szupersztár is meglepően széles színészi-eszköztárral dolgozik két akció között, Scarlett Johansson mint pókerarc kém, vagy Chris Evans,  mint magát újradefiniálni kényszerülő esetlen szuperkatona egyszerűen tökéletes. Vannak félig-meddig új szereplők, a képregényt ismerők például már most összekacsintanak Maria Hill láttán, a hölgy ugyanis nem kis alakja a Marvel világának, és meglepő módon most sem csak a háttérben sétálgat - még saját akció jelenete is van! -, hiába mellékszereplő, már most érezni rajta, hogy kissé hunyorogva kíséri főnöke manipulatív, titkolózó személyét.

A Marvel Studios a végére ért saját filmes univerzumának első etapjához, a stáblista utáni jelenetben pedig már el is hinti a következőt. Megint jönnek majd a hősök saját filmjei, amit a következő Bosszúállók film koronáz majd meg, és ez így megy addig, amíg össze nem rogy saját maga alatt, el nem fárad, és nem válik öncélúvá, vagy öregednek meg túlságosan a színészek. Kicsit olyan ez, mint az utóbbi évek nagy marvel-crossoverei (link ide). Van egy ideiglenesen megjelenő mini-sorozat (jelen esetben a Bosszúállók) és vannak a sorozatok, amik szerencsés esetben kibontják a mini szereplőit (jelen esetben a hősök saját filmjei). A Marvel és Joss Whedon gyermeki könnyedséggel csiszolta össze a legkülönfélébb hátterű és eredetű figuráit, úgyhogy a többek között Batmant, Supermant és Zöld Lámpást tömörítő DC Comics szuperhős alakulata, az Igazság Ligája nagy lemaradásban van. Pedig ők már bő 30 éve sikert sikerre halmoztak Superman, majd Batman kalandjaival, de idővel mindegyik franchise kifulladt. A Bosszúállók sem kerülheti el a sorsát, de amíg Joss Whedon a rendező, és amíg a Marvel Studios a gyártó, nincs igazán miért aggódnunk. Hol van már a következő rész? Új pohárfedő-figurákat akarok!

venom87

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #6046 Dátum: 2012. április 27. - 14:12:16 »
Húúú,jó kis kritika,holnap én is megnézem a filmet, már nagyon várom!!! ;D Mennyi idő volt ezt megírni? :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6047 Dátum: 2012. április 27. - 14:25:11 »
Bruce Banner kicsit sem önutáló ám. Csak szeretne megszabadulni a másik énjétől. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6048 Dátum: 2012. április 27. - 15:51:08 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6049 Dátum: 2012. április 27. - 16:20:08 »
Ettől sem lett sokkal jobb, de legalább részleteiben látszik, hogy mindenki a levegőben lebeg. :)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6050 Dátum: 2012. április 27. - 21:07:56 »
Húúú,jó kis kritika,holnap én is megnézem a filmet, már nagyon várom!!! ;D Mennyi idő volt ezt megírni? :headscratch:
Kb 3-4 óra alatt szoktam megírni egy filmes kritikát, sok mindentől fógg. Utólag persze még belejavítok 50-szer, azzal együtt sokkal több is lehet. :D

Segítségeteket kérem!
A kritikának az lett volna a címe, hogy "Gyerekek gyülekező!" - ez azonban nem igazán nyerte el a szerkesztő tetszését. Ötlet? Mi lehetne helyette?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6051 Dátum: 2012. április 27. - 22:14:49 »
Angyalok gyülekező? :)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #6052 Dátum: 2012. április 27. - 23:08:34 »
Én nem olvasok Újvilágot.

Azért az Ultimates vol1 + vol2-t mindenképp érdemes elolvasni, ha az nincs, valószínűleg nem lenne most Avengers film se.

Thanost nem ismerem annyira, majd elvégzem a házi feladatot.

Az Infinity Gauntlet című sztorit olvasd el feltétlenül.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6053 Dátum: 2012. április 28. - 05:21:20 »
Srácok ha a moziban a vetítéshez megveszem a 3d szemüveget, akkor azt a vetítés után le kell adni vagy ha már kifizettem akkor megtarthatom?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6054 Dátum: 2012. április 28. - 08:38:27 »
Tied.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6055 Dátum: 2012. április 28. - 09:12:17 »
Jipííí. Fél óra és indulok a moziba, nagyon várom már.  :D

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #6056 Dátum: 2012. április 28. - 09:40:57 »
Ezzel az a baj, hogy nem utal a kritikára, az Angyalok pedig nem sokat mond a képregény nem ismerőknek.

venom75

• Pókfej
« Válasz #6057 Dátum: 2012. április 28. - 10:52:55 »
Bosszúra fel !

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6058 Dátum: 2012. április 28. - 14:35:17 »
Ezzel az a baj, hogy nem utal a kritikára, az Angyalok pedig nem sokat mond a képregény nem ismerőknek.

Megnéztem és a tudatlanságról van is egy jó sztorim. Beültem a filmre (nincs 20 perce hogy hazaértem), és az előzetesek meg a reklámok alatt, a mögöttem lévő sorból egy érdekes beszélgetés csapta meg a fülem. Egy baráti társaság (hatan), kb 20 éves korosztály, beszélgettek a filmről és a karakterekről, kettő közülük abszolút kezdő volt a témában. Amikor az egyik megkérdezte, hogy ki is tulajdonképpen ez a Loki? - az egyik srác kiselőadást tartott neki Thorról, Asgardról és persze Lokiról. Tudatlan barátja visszakérdezett, hogy mégis honnan tud a témáról ennyit, és a választól elolvadtam: "A Hálózsákon olvastam egy cikksorozatban ami erről szól.". A büszkeségtől végigvigyorogtam az egész filmet, még Phil "halálát" is.  :)

Maga a film szerintem tökéletes volt.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #6059 Dátum: 2012. április 28. - 14:48:29 »
Gyors visszajelzést szeretnék kérni, van lehetőségem imax 3d, sima 3d, és sima vetítések közül választani.
Szerintetek melyik ad jobb filmélményt? Van benne annyi plusz, hogy megéri imax 3d ben nézni, vagy a film van annyira jó, hogy a hagyományos vetítésen is eldobom az agyam.

Ha volt már, akkor bocsi, de nem nagyon akarok a filmel kapcsolatos más infókról még tudni.