Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1284594 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #7460 Dátum: 2013. november 12. - 19:02:18 »
Amúgy nem igazi a maszk, pár hete volt egy cikk, hogy csak vmi 3d nyomtatóval csinálták meg ezt, vagy mi fene... :headscratch:
Vagyis nem készítették el a jelmezt, de attól még a jelenet valódi?
Az látszik, hogy a frontális része merevebb, de szerintem körbe fogja az egész fejet, és hátul van a szövet, ami meg úgyis rásimul a fejére. Szóval az eleje műanyagabb, és kb a fültől hátrafelé szövetben folytatódik a maszk.
Én is így gondoltam. :D
Amúgy meg sztem a füleknek hátrafelé kellene állnia legalább 45°-ban. Most mintha csak oldalra állnának.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7461 Dátum: 2013. november 12. - 19:10:16 »
Ne csináljatok belőle nagyobb dolgot, mint ami. Egy egyszerű fan-service lett volna, ami ráadásul végül be sem került. Száz százalék, hogy nem tervezték és nem is tervezik, hogy ráadják Rozsóra a jelmezt, hisz fölösleges lenne. Jackman tökéletesen összenőtt a szereppel.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7462 Dátum: 2013. november 13. - 13:48:43 »
Nekem is tetszett a Wolvie alternatív befejezése, én megnézném Jackmant abban a jelmezben. :D

Én valahogy nem tudom elképzelni ezeket a kemény fickókat jelmezekben a vásznon. Miért húzna magára Wolvi egy ilyen cuccot?
Ne felejtsétek el, hogy a szuperhős hacukák alapvető funkciója a titkos személyazonosság megőrzése. Aztán ha már valaki jelmezt húz magára, akkor jön a másodlagos funkció, hogy a jelmez legyen félelmet keltő (Batman), vagy egyszerűen csak menő (Pókember), amolyan művészi önkifejezésként. De a lényeg mindig a hős civil kilétének a megőrzése volt, csak ezt a szempontot - különösen a filmeknél - szeretik figyelmen kívül hagyni a drámai hatás kedvéért. Pedig az álca fontos dolog lenne, különösen olyan szuperhősök esetében, akiknek nemcsak a rosszfiúktól kell tartaniuk, hanem még fajgyűlöletnek is ki vannak téve, mint az X-Men mutánsai.

Szerintem nem elhagyni kell a szuperhős göncöket (elvégre a ruci egyben a hősök védjegye is) hanem egyszerűen modernizálni a mai kor igényeinek megfelelően. Superman új ruhája tök jó lett, Pókember piros-kék szerelése is bejön a mozinézőknek és Batman rucijával se nagyon volt gond. Az Avengersben szintén jók voltak a jelmezek, szerintem kimondottan gáz lett volna, ha minden Bosszúangyal szimpla SHIELD uniformisban nyomult volna a filmben.

De visszatérve Rozsira, amennyire láttam, a videóban mutatott jelmez nem a kék-sárga cikiruha lett volna, hanem inkább a barna-fekete szerkójára emlékeztetett, ami simán passzol még egy darkosabb hangulatú Wolvie filmbe is.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7463 Dátum: 2013. november 13. - 15:38:31 »
Ne felejtsétek el, hogy a szuperhős hacukák alapvető funkciója a titkos személyazonosság megőrzése.
Volt neki olyanja? A képregénybe se sűrűn láttam, hogy Wolvinak lett volna civil élete.
Aztán ha már valaki jelmezt húz magára, akkor jön a másodlagos funkció, hogy a jelmez legyen félelmet keltő (Batman), vagy egyszerűen csak menő (Pókember), amolyan művészi önkifejezésként.
Wolvi cucca aztán kegyetlen félelmet keltő, és valahogy nem is tűnik egy olyan menőző figurának, művészi önkifejezés, hát... Mondjuk az X-2-ben művészet tanárnak vallotta magát.
Az Avengersben szintén jók voltak a jelmezek, szerintem kimondottan gáz lett volna, ha minden Bosszúangyal szimpla SHIELD uniformisban nyomult volna a filmben.
Mármint Thor, meg Vasember, meg Hulk?

Néhány figurához kifejezetten hozzátartozik, de soknál abszolút elhagyható.
Akikhez igen, Batman, Pókember, Bulldózer.
Akiknél hanyagolható, majd minden X-men, Wolvi, Kardfog, Célpont stb.
« Utoljára szerkesztve: 2013. november 13. - 15:44:43 írta Todd »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7464 Dátum: 2013. november 13. - 16:28:14 »

És akkor madripurban miért rejti el a civil azonosságát? Rózsónál a Jelmezt a képregényben a kanadi kormány tukmálta rá, mint a saját szuperhősére, valamit rá kellett adni. Aztán meg az x-men megint csak egy jelmezes osztag volt, ahol a bevetéshez valamit fel kellett venni, nem mehettek utcai ruhába, mert csak.
A művészet tanárt meg nyilván úgy értette, hogy harcművészet tanár.

Az avengersben thornak, meg vasembernek is modernitett ruhája volt, meg amerika kapitánynak is.
This is a joke. A real practical Joke.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7465 Dátum: 2013. november 13. - 16:50:15 »
Azért azt cáfolnám,hogy az X-Men egy jelmezes osztag volna. Nyilván anno a hatvanas, hetvenes években még mindegyiküknek saját jelmeze volt,de ők ezt idővel kinőtték! Szerintem sokkal jobban áll nekik az, ha sima egyenruhát hordanak mint sem báli maszkot és kívül hordott alsógatyát :lol:
Rozsomák meg tényleg nem az a szuperhős akinek álcáznia kéne magát, mivel őt a nyilvánosság is behatóan ismeri, és még családja sincsen. A szerettei többsége meg vagy profi harcművész, vagy pedig képességekkel rendelkező mutáns/ meta-humán.
Valóban sok olyan szuperhős van akiknek elengedhetetlen a jelmez,de ott is a legtöbbre már ráférne egy alapos ráncfelvarrás mint pl mindenki kedvenc Pókemberére ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #7466 Dátum: 2013. november 13. - 18:47:35 »
Rozsinak nem lesz sose képregényes jelmeze filmen, szerintem. :(

Todd

• Pókfej
« Válasz #7467 Dátum: 2013. november 13. - 19:40:18 »
És ezért bagyon hálás is vagyok a teremtőnek.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7468 Dátum: 2013. november 13. - 19:44:43 »
És ez így is van jól.  ;) Egy kicsit tartok attól, hogy a rebootban már lesznek jelmeznek.  :-\ Különben csak egy X-Force filmben tudnám elképzelni, de ott is csak valami frankó, modernebb jelmezeket.
Mr. Sinisterrel teljesen egyetértek.  ;)

Idézet
A művészet tanárt meg nyilván úgy értette, hogy harcművészet tanár.
Nem. Ott tényleg művészetre gondoltak, nem harcművészetre. Ez egy poén volt a filmben. Hirtelen ez jutott az eszébe Jégembernek, és ismerve Logan jellemét, ez adta  a jelenet komikusságát.

Idézet
Az avengersben thornak, meg vasembernek is modernitett ruhája volt, meg amerika kapitánynak is.
Am. Kap. ruhája pont, hogy a gagyi, klasszikus jelmezre hajazott a BA-ban. A II. VH-s ruhája sokkal modernebb volt. Szerencsére ezt a hibát úgy tűnik korrigálták az új filmben. ( Csak halkan jegyzem meg: remélem, most, hogy az összes Vas jelmez felrobbant, tönkrement, végre Tony megcsinálja a Hitch-féle ultimate páncélt. :oh: )

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7469 Dátum: 2013. november 13. - 20:31:54 »
Wolvi cucca aztán kegyetlen félelmet keltő, és valahogy nem is tűnik egy olyan menőző figurának, művészi önkifejezés, hát...
Nem a citromsárga-kék rucira gondolok, mert az tényleg nem passzol hozzá, én sem szeretem. De a barna szerkója jó, ráadásul a karakter maszkja legalább olyan jellegzetes, mint a sérója és a pofaszakálla.

Nyilván már mindenki megszokta filmen a civil Rozsit, én sem hinném hogy jelmezt kap, de azért a barna szerkó modernizált változatával el tudnék képzelni egy filmet.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7470 Dátum: 2013. november 13. - 21:04:21 »
Több gond is van a jelmezével, nem csak az esztétikai létjogosultsága. Pl a maszk része kapásból egy másik igencsak közkedvelt hőst juttatja a nézők, és hát mindenki más eszébe is! Álarc nélkül meg már minek adjanak rá jelmezt nem igaz? Úgyhogy maradjanak csak a hagyományos egyenruhánál vagyis a farmer,bőrdzseki,szivar hármasnál ;D Egy esetleges fan service-t kb úgy tudnék elképzelni,hogy épp Japánban üldöz valami helyi alvilági nagyágyút, és a végső összecsapásnál kénytelen felvenni ezt a szerelést (ami legyen most kicsit páncélozott itt-ott) mert az öngyógyító képessége már nem a régi. Ezt az idei filmben simán eljátszhatták volna,de szokás szerint inkább  jól elb*szták,nehogy véletlenül valami jó is kisüljön a dologból :drying:
Na, tehát ezt a kosztümöt csak egy Japán környezetbe szánt sztorinál kéne meglépni, mert azon kívül máshol ennek nincs helye. Ja,de a képregényekben, viszont az más témakör ugye ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7471 Dátum: 2013. november 13. - 21:10:05 »
A civil szerkója is elég jellegzetes, a Farkas-ban mégis tök eltérő ruhái voltak. Fekete öltöny, a végén meg fekete dzseki kapucnival o.O
A Kezdetek-ben viszont jó volt. Csak a kalap hiányzott. Azt a kalapot a Willájem hordta...

Tessék sárga fekete ruha:
« Utoljára szerkesztve: 2013. november 13. - 21:12:08 írta VTomi »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7472 Dátum: 2013. november 13. - 21:43:58 »
Tőlem aztán lehet öltönyben is, ha épp a film adott jelenete azt megkívánja. Főleg ha temetésre megy, ráadásul Japánban akkor elég durva lenne ha odaállítana pólóba és farmerban ;D
Az ilyen és ehhez hasonló eseményeken kívül, viszont maradhat a vagány motoros szerelésénél!

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7473 Dátum: 2013. november 13. - 23:14:05 »
Egy esetleges fan service-t kb úgy tudnék elképzelni,hogy épp Japánban üldöz valami helyi alvilági nagyágyút, és a végső összecsapásnál kénytelen felvenni ezt a szerelést (ami legyen most kicsit páncélozott itt-ott) mert az öngyógyító képessége már nem a régi.

Azon kívül, hogy nekem nagyon tetszett a film, ebben egyetértek, hogy Japánban simán eljátszhatták volna a maszkos részt. Csak én úgy képzeltem el, hogy valami ősi hagyomány miatt kellett volna valamelyik harcnál felvennie a maszkot.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7474 Dátum: 2013. november 14. - 09:17:54 »
Am. Kap. ruhája pont, hogy a gagyi, klasszikus jelmezre hajazott a BA-ban.

ízlések és pofonok...
This is a joke. A real practical Joke.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7475 Dátum: 2013. november 14. - 10:43:13 »
Csak én úgy képzeltem el, hogy valami ősi hagyomány miatt kellett volna valamelyik harcnál felvennie a maszkot.

Nekem ez volt a második elképzelésem a kosztüm felhasználását illetően! Abszolút passzolna egy végső harcba, aminek pl. a Japán hagyományok szerint ebben a jelmezben kellett volna lezajlania. És akkor az ezüst szamurájból sem egy tankot csinálnak, hanem olyasmit mint amilyen a képregényben volt eredetileg :wolvie2:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7476 Dátum: 2013. november 14. - 11:09:42 »
Nem kéne ennyire extrém helyzet ahhoz a maszkhoz. Ha benne maradt volna a filmben, hogy Jukio átadja neki a cuccot, akkor egy következő részben lehetett volna egy olyan titkos akció, ahol minden X-nek álruha kellett volna, hogy senki se ismerhesse fel őket később. Akkor Rozsónak eszébe jutott volna, hogy neki van valahol egy - tett volna rá valami szarkasztikus megjegyzést, hogy ne tűnjön annyira marhaságnak a mozinézőknek se - és egyszer a filmben, 5 percre rajta lehetne.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7477 Dátum: 2013. november 14. - 12:10:05 »
... egy következő részben lehetett volna egy olyan titkos akció, ahol minden X-nek álruha kellett volna, hogy senki se ismerhesse fel őket később.

Ezért írtam, hogy pl. egy X-Force filmben simán elfogadnám az álruhákat, ha elég jól néznek ki. ;)

Idézet
És akkor az ezüst szamurájból sem egy tankot csinálnak, hanem olyasmit mint amilyen a képregényben volt eredetileg :wolvie2:

Heh! Nekem sokkal jobban tetszett így, egy hi-tech, Vasember utánzatként ( és kb. el is lőtték vele Mandarin páncélját, valamit jól csinál a Fox...  :hehe: ), mint ahogy eredetileg van.  ;D

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #7478 Dátum: 2013. november 14. - 20:06:56 »
Én vagyok az első, aki látta a Dark World-öt?  :brow:
Nekem nagyon tetszett, mind az akció, mind a poénok, persze voltak hibái, de összességében szerintem jobb volt mint az első rész.

Loki kapis poénja tetszett a legjobban. A film sok kérdést vet fel, válaszokat akarok.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #7479 Dátum: 2013. november 14. - 20:34:39 »
Ja, valószínűleg Te vagy az első, így lehet, hogy egy darabig (csak egy darabig!) egymagaddal tudod megbeszélni a film milyenségét. :twisted:  ..mázilsta..

Heh! Nekem sokkal jobban tetszett így, egy hi-tech, Vasember utánzatként ( és kb. el is lőtték vele Mandarin páncélját, valamit jól csinál a Fox...  :hehe: ), mint ahogy eredetileg van.  ;D
Nekem pont hogy nem. Attól függetlenül, hogy Japánban játszódik a film, még nem kell kötelezően bele erőltetni egy óriás robotot.

Mellesleg jelmezben én is megnézném, de csak ha azt ízlésesen, jól csinálják meg, tehát nem lenne gáz a végeredmény.
SD. EJC.