Bármennyire is nagy nemezis, én már Fátumot se erőltetném, ha vissza kerülnének a jogok. Három film után elég volt belőle, pláne hogy kicsi az esély rá, hogy jól tudnák megcsinálni.
Én szívesen elnézegetném más filmekben is, ha végre meg tudnák csinálni képregényhűen. Elég nagy nemezis ahhoz, hogy pl egy Avengers filmben ő legyen az egyik főellenség, már ha visszaszállnának a jogok. Ugyanígy az F4 tagokat is be lehetne rakni, nem is kéne eredettörténet, max flashbackek. De mondjuk a Fox összehozhatott volna egy F4 vs X-Men filmet is, elég nagy ziccert hagytak ki szvsz (vagyis nem, mert úgyis elb***** volna

).
Amúgy ezért is idegesített, hogy az előző F4 széria el lett szabva, mert ott a színészgárda jó volt (max Reed helyére kerestem volna valaki mást), egy jó rendezővel és erős forgatókönyvvel sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.
Fátummal van egy olyan baj, hogy mindenki úgy ismeri, amilyen most: uralkodó, diktátor, varázsló, satöbbi. Viszont eredetileg ugye Reed osztálytársa volt, vagyis semmi nem volt meg benne a mostani önmagából. A filmekben pedig mindig az elejéről kezdve a korai Fátum van, vagyis voltaképpen kicsit sem olyan, mint ahogy a legtöbben ismerik.
Azért ez nem akkora gond, sőt, simán meg lehetett volna oldani, főleg, hogy az előző F4 széria két részes volt. Ráadásul az első filmben nem is szobatársaktól indult a történet, ott már Fátumnak komoly cége volt, régóta versengtek Reeddel, úgyhogy nem lett volna nehéz továbblépni a karakterrel. Egyszerűen annyit kellett volna beleírni a sztoriba, hogy a cégének kiemelt területe a robotika, és tessék, máris megvan az alap a későbbi robothadsereghez.
De simán megléphették volna azt is, amit a Sony a Pókembernél, hogy eltelt két év az 1. és a 2. rész sztorija között. Ennyi idő bőven elég lett volna, hogy Fátum kiépítse a kis egyeduralmát Latveriában, robothadsereggel, kastéllyal, mindennel. De igazából pár hónap is elég lett volna rá. A második filmben egyébként volt is halvány próbálkozás a klasszikus Fátumra, de hát az mi volt... Láttunk egy töküres kastélyt 3 másodpercig, egy darab "szolgával" akit ki is nyírt, robotok meg sehol... Nudli volt.
Jó nagy bukás lett az F4 film, ahogy sejtettük:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/08/10/az_uj_fantasztikus_negyes_az_idei_ev_eddigi_legnagyobb_bukasa/Még az előző két filmnél is jóval gyengébben rajtolt.