Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1284699 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #8860 Dátum: 2015. augusztus 09. - 23:45:59 »
Bármennyire is nagy nemezis, én már Fátumot se erőltetném, ha vissza kerülnének a jogok. Három film után elég volt belőle, pláne hogy kicsi az esély rá, hogy jól tudnák megcsinálni.
Én szívesen elnézegetném más filmekben is, ha végre meg tudnák csinálni képregényhűen. Elég nagy nemezis ahhoz, hogy pl egy Avengers filmben ő legyen az egyik főellenség, már ha visszaszállnának a jogok. Ugyanígy az F4 tagokat is be lehetne rakni, nem is kéne eredettörténet, max flashbackek. De mondjuk a Fox összehozhatott volna egy F4 vs X-Men filmet is, elég nagy ziccert hagytak ki szvsz (vagyis nem, mert úgyis elb***** volna :lol: ).
Amúgy ezért is idegesített, hogy az előző F4 széria el lett szabva, mert ott a színészgárda jó volt (max Reed helyére kerestem volna valaki mást), egy jó rendezővel és erős forgatókönyvvel sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.

Fátummal van egy olyan baj, hogy mindenki úgy ismeri, amilyen most: uralkodó, diktátor, varázsló, satöbbi. Viszont eredetileg ugye Reed osztálytársa volt, vagyis semmi nem volt meg benne a mostani önmagából. A filmekben pedig mindig az elejéről kezdve a korai Fátum van, vagyis voltaképpen kicsit sem olyan, mint ahogy a legtöbben ismerik.
Azért ez nem akkora gond, sőt, simán meg lehetett volna oldani, főleg, hogy az előző F4 széria két részes volt. Ráadásul az első filmben nem is szobatársaktól indult a történet, ott már Fátumnak komoly cége volt, régóta versengtek Reeddel, úgyhogy nem lett volna nehéz továbblépni a karakterrel. Egyszerűen annyit kellett volna beleírni a sztoriba, hogy a cégének kiemelt területe a robotika, és tessék, máris megvan az alap a későbbi robothadsereghez.
De simán megléphették volna azt is, amit a Sony a Pókembernél, hogy eltelt két év az 1. és a 2. rész sztorija között. Ennyi idő bőven elég lett volna, hogy Fátum kiépítse a kis egyeduralmát Latveriában, robothadsereggel, kastéllyal, mindennel. De igazából pár hónap is elég lett volna rá. A második filmben egyébként volt is halvány próbálkozás a klasszikus Fátumra, de hát az mi volt... Láttunk egy töküres kastélyt 3 másodpercig, egy darab "szolgával" akit ki is nyírt, robotok meg sehol... Nudli volt.

Jó nagy bukás lett az F4 film, ahogy sejtettük:

http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/08/10/az_uj_fantasztikus_negyes_az_idei_ev_eddigi_legnagyobb_bukasa/

Még az előző két filmnél is jóval gyengébben rajtolt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. augusztus 10. - 12:51:56 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8861 Dátum: 2015. augusztus 10. - 21:57:08 »
Marvel Magyarország Facebook:

A comicbook.com forrása szerint a jogok időkorlátosak, ami azt jelenti, hogy a Foxnak hét éve van arra, hogy egy újabb Fantasztikus Négyes filmet hozzon el. Ez annyit tesz, hogy 2022-ig megint ülhetnek a babérjaikon és nem kell csinálniuk az égvilágon semmit, mert a jogok náluk maradnak. Persze ettől még a Disney megvásárolhatná, csak ki tudja, hogy mit kérne majd cserébe a Fox [ha esetleg nem (csak) pénzt]. Röviden: Hiába örül bárki is, hogy rosszul teljesít jelenleg a film (alig érte el Amerikában 26 millió dolláros bevételt nyitásként), hacsak a Fox nem akar róla maga lemondani, akkor a Bosszúállókkal egyhamar nem fog találkozni a Négyes.

Egen, pont erról próbáltam pár hete diskurálni... szóóóval hiába várta mindenki a bukást, és mondták egyből, hogy bukik a film, visszakapja a Marvel a jogokat, szipi-szupi... megcsinálta a filmet a fox, ergo ismét náluk vannak a jogok... ettől sztem tartottunk, legalábbis nekem nem volt tiszta, hogy miért gondolják olyan sokan, hogy a bukással automatikusan visszaszállnak a jogok a Marvelhez...
Szal a kérdsé, vajon mi lesz, 7 év múlva újra próbálkozik a Fox? Vagy belátják, hogy nem megy nekik és inkább most szabadulnak meg a jogoktól, mielőtt még a képregényesfilmek kora lejár?  :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #8862 Dátum: 2015. augusztus 10. - 22:47:38 »
Az a gond, hogy ez a nézők már úgyis elfelejtették, vagy ha nem akkor tudják mi az a reboot nézőpontok tiszta hülyeségek.
A legtöbb embert megzavarja az, hogy valamivel pár évente újrapróbálkoznak. Múltkor
Nem a rajongók miatt buknak ezek a filmek, de a hétköznapi néző is csak les, hogy de akkor most miért fekete a fáklya, meg amúgy is miért nézzem újra ezt a filmet. Le kéne erről a rohadt reboot hullámról szokni.
A Batmannek bejött, de semmi másnak, és annak miért jött be? Hát azért mert ott olyat mutatott be, ami addig nem volt. Mert 89-ben nem volt eredetsztori. És emlékszem, akkor is mindenki a régi film elé próbálta beilleszteni azt is.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8863 Dátum: 2015. augusztus 11. - 01:01:39 »
Azt sejtettem, hogy a film buktájától függetlenül még sokáig a Foxnál maradnak a jogok, de hogy még 7 év... az szép. :uhoh: De ez igazából már egyre kevésbé fog számítani, mert ezekkel a buktákkal olyan szépen tönkreb****ák az F4 franchise-t, hogy lassan már ingyen sem fog kelleni a Marvelnek. Egyébként ha nem tudnám, hogy a Fox igazgatói székeiben üzletemberek ülnek, akkor azt hinném, hogy direkt akarnak betartani a Marvelnek, mert egyszerűen hihetetlen, milyen bénák az F4-gyel. Most komolyan, megérné Foxnak, hogy a jogok megtartásáért sz@r filmet forgassanak, amivel dollármilliókat buknak, és elértéktelenítik a franchise-t? Nem hiszem, úgyhogy marad az, hogy ennyire fafejek... Az meg no komment, hogy megy az egymásra mutogatás, meg a rendező a stúdióra keni az egész balhét... Baszki, fel lehetett volna állni a rendezői székből, ha nem tetszik neki, hogy belekontárkodnak a munkájába. :roll:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #8864 Dátum: 2015. augusztus 11. - 08:21:23 »
Ember legyen a talpán aki képes logikát találni ebben a kacifántos szerződésben. Az oké,hogy továbbra is övék a jog,de miért pont 7 év? Ezeknek még a 3 is túlzás... :roll: Viszont a film bukásának ettől függetlenül még mindig örülök, mert inkább csináljanak egy újabb reboot-ot amiben sanszos,hogy megint a hagyományos koncepciót veszi elő, mint ezt a förmedvényt folytassák! Tudom, sovány vigasz ez nekünk rajongóknak,de akár előfordulhat az is mint a Sony-nál legutóbb,hogy korábban eszük ágában sem volt megosztani Pókit a Marvel-lel aztán az ASM 2 alaposan megváltoztak a körülmények. Szerintem itt sem lesz másképp és ha a Fox szeretne egy sikeres franchise-t akkor kénytelen lesz bekopogtatni Feige-ék ajtaján ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #8865 Dátum: 2015. augusztus 11. - 09:17:23 »
Jah, ez a dollármilliók elpazarlása nekem se tiszta... főleg, hogy még ott van a reklámkampány, amibe szintén öltek egy csomó pénzt... hihetetlen, hogy nekik ez "megérte"minthogy lemondjanak mindenről és hagyják a fenébe... 

A rendező meg sztem nem állhat csakúgy fel... gondolom a szerződés köti... mit tud csinálni, direkt elbassz a produkciót és betart a stúdiónak  ;D lásd a Z War, Wovlei Origins, ott is gondok voltak a rendezővel, de a film leforgatásáig maradtak a helyükön, biztos vmi kikötés van erre a szerződésükben  :headscratch:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8866 Dátum: 2015. augusztus 11. - 09:55:26 »
Anno a Marvelnek a jogok eladásakor olyan szerződést kellett volna kötnie - nem tudom, lehet-e ilyet - ami a filmek sikeréhez is köti a jogok megtartását. Mert gondolom azért a Marvel hírnevét is csorbítja, ha elcseszik a karaktereik filmjeit. Persze anno nyilván nem gondoltak arra, hogy a stúdiók ilyen töketlenek lesznek.

Viszont a film bukásának ettől függetlenül még mindig örülök, mert inkább csináljanak egy újabb reboot-ot amiben sanszos,hogy megint a hagyományos koncepciót veszi elő, mint ezt a förmedvényt folytassák!
De az a baj, hogy a rebootot megint ők csinálnák... Ráadásul az a ciki, hogy ez a film is reboot volt. Egy most bukott rebootot rebootolni záros határidőn belül... Elég esélytelen. Itt max azt lehet, amit rebesgetnek, hogy más filmekben feltűnjön az F4, mint mellékszereplők. De hol? A Foxnak nincsen olyan kiépített univerzuma, mint a Marvelnek. Legfeljebb egy F4 vs X-Ment lehetne leforgatni, de ha a Fox tenné, akkor inkább ne... Ne csesszék el az egyik kedvenc sztorimat.

A rendező meg sztem nem állhat csakúgy fel... gondolom a szerződés köti...
Hát nem tudom, de nem egy példa volt rá, hogy a rendező kiszállt a félkész filmből, vagy akár a főszereplő színész lépett le. Mondjuk én nem hiszem, hogy ha Trank szabad kezet kapott volna, akkor marha jó F4 filmet csinált volna...

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #8867 Dátum: 2015. augusztus 11. - 11:17:47 »
Tom: Ami az újabb reboot-ot illeti tényleg nagy pofátlanság lenne, ráadásul ha valamiféle csoda folytán jól sikerülne a film, lehet az mostani alapján ítélnék meg és emiatt bukna :lol: Ha viszont akadályba ütközik egy újabb F4 elkészítése a Foxnak, akkor nincs más választásuk mint szövetkezni a Marvel-lal vagy teljes mértékben visszaadni nekik a megfilmesítés jogát! Ha netán visszakerülnének a Marvel-hez, eleinte csak mellékszerepben tűnnének fel + az Infinity War event-ben, mert az nagy durranás volna.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8868 Dátum: 2015. augusztus 11. - 11:52:33 »
De minimum 7 évig még elüldögélhetnek a babérjaikon gond nélkül, addigra meg már rég túl lesz a Marvel az Infinity War-on.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #8869 Dátum: 2015. augusztus 11. - 12:35:34 »
Elüldögélhetnének,de nem fognak mert kapzsi kis g*cik és ők is akarnak egy szeletet a szuperhős filmek sikereiből, szóval sanszos,hogy újra fognak próbálkozni. Ha mással nem is, akkor összeállnak a legnagyobb riválisukkal (Marvel) és egy közös filmet készítenek Feige felügyelete alatt.

Raisu

• Traveller
« Válasz #8870 Dátum: 2015. augusztus 11. - 14:08:24 »
A CBM-en azt írják, hogy a Foxnak esze ágában sincs jegelni a folytatást, bemutatják 2017-ben, ahogy tervezték.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8871 Dátum: 2015. augusztus 11. - 14:28:19 »
Pffff. ez szomorú... rohadt szomorú... nem tom miben bíznak....  :uhoh:  :roll:  :drying:

Másrészt, vhol még érthető, hogy ezt mondják, még zajlik a Marketing... nem mondhatják azt 1 hét után, hogy oks, belátjuk, hogy igazatok volt, kaki lett, és eldbojuk a jogokat... muszáj pozitívumot sugározni magukból, hátha lesz még egy két mar... ember, aki elmegy rá  :hehe:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #8872 Dátum: 2015. augusztus 11. - 15:52:37 »
Ezt a 2017-es dátumot nyugodtan kezelhetjük pletykaként, mert míg a mozik játsszák a filmet addig biztosan nem fognak bejelenteni semmi váratlant vagy ilyesmit. De miután leveszik a műsorról lehet tippelni,hogy mikor fogják bejelenteni a kényszerházasságukat a Disney-vel :hehe: Már dörzsölöm is a tenyerem ^^

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8873 Dátum: 2015. augusztus 11. - 18:11:44 »
Ja, aztán fél év múlva majd benyögik, hogy kicsit odébbtolják a premiert... 2022-re.  :hehe:

Raisu

• Traveller
« Válasz #8874 Dátum: 2015. augusztus 11. - 18:51:55 »
http://io9.com/the-most-important-scenes-from-fantastic-four-as-i-rem-1723363327 - egy szórakoztató kis recap, némi spoilerrel. Valószínűleg jobban jár az ember, ha ezt olvassa el, mint ha megnézi a filmet. :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8875 Dátum: 2015. augusztus 11. - 23:26:37 »
Tényleg, közületek meg fogja nézni valaki moziban? :D

Raisu

• Traveller
« Válasz #8876 Dátum: 2015. augusztus 11. - 23:51:49 »
Nekem a fenti összefoglaló elég volt. :D Max. gépen nézném meg egy unalmas estén.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8877 Dátum: 2015. augusztus 12. - 09:26:38 »
Én majd letöltöm, de nem most, ráér... nem adok pénzt a Foxnak ezért, még a végén tényleg elbízzák magukat. Múltkor Baynek se adtam... de ez ne jött be, a Paramount megvolt az én kis 1500 ftom nélkül is.  :hehe:  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8878 Dátum: 2015. augusztus 12. - 10:08:36 »
Én megnézem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8879 Dátum: 2015. augusztus 12. - 11:01:04 »