Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1285065 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Raisu

• Traveller
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #9740 Dátum: 2016. július 26. - 19:10:50 »
Céllövő.

BuB

• Pókfej
« Válasz #9741 Dátum: 2016. július 26. - 19:34:54 »
Az, hogy a stúdióban XY által összedobott listán angolul van egy karakter neve, még nem jelenti azt, hogy a filmben sem fordították le. Nem, még akkor sem, ha a többi név magyarul van. Más ponton sem következetes a lista. És a fordítót ismerve magyar nevet kap Deadshot is.
Juhú, nekem ez megnyugtató, és bizakodó, másnak valszeg kiakasztó hír.  :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9742 Dátum: 2016. július 27. - 17:53:32 »
Céllövő.

Igen...jobb lesz az angol. ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Raisu

• Traveller
« Válasz #9743 Dátum: 2016. július 27. - 18:18:11 »
Miért jobb az, ha a nézők 90%-ának fogalma sem lesz arról, hogy mit jelent a neve, mint pl. az Arrow és a Flash esetében? Az utóbbiban is irtózatosan gáz volt, amikor a Föld-2-n a nevével poénkodtak, és angolul volt...

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9744 Dátum: 2016. július 27. - 20:00:24 »
Miért jobb az, ha a nézők 90%-ának fogalma sem lesz arról, hogy mit jelent a neve, mint pl. az Arrow és a Flash esetében? Az utóbbiban is irtózatosan gáz volt, amikor a Föld-2-n a nevével poénkodtak, és angolul volt...

Tudom, hogy kis hazánkban igen alacsony az angolul beszélők száma, de azért a film célközönsége körében szerintem nem, így nem igazán gondolom hogy problémát okozna, és legalább jól hangzik. Amúgy meg miért olyan fontos, hogy a nézők feltétlenül tudják mit jelent a neve? A Deadpool-al sem volt sokaknak baja...
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 27. - 20:03:08 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Raisu

• Traveller
« Válasz #9745 Dátum: 2016. július 27. - 20:24:16 »
Azért fontos, mert pl. plusz információt közölhet a karakterről, vagy épp poénforrás is lehet. És nem, a célközönség sem tud annyira angolul, hogy egyből vágja, mit jelent a deadshot. 10-ből 8 ember valószínűleg azt mondaná, hogy egy tök random, mesterséges szó, aminek a halálhoz meg a lövéshez van köze, és jól hangzik összerakva. Deadpoolnál ugyanez a helyzet, sokan nem is feltételezik, hogy jelent bármit a neve (amikor jött ki a film, az egyik angolból igen profi ismerősöm újságolta, hogy ő addig nem is tudta, hogy ennek van rendes jelentése), vagy tippre rávágnák, hogy egy medence tele holtakkal, vagy vérfürdő. :Đ

Hm, kikerült a Mafilm Facebook oldalára egy részletesebb szereposztás, és továbbra sem javították a Deadshotot... lehet, hogy mégis megmarad angolul? Ebben az esetben valaki fejes nagyon gáz döntést hozott.  :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 01. - 16:03:06 írta Raisu »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9746 Dátum: 2016. augusztus 02. - 19:22:53 »
Kíváncsiság kedvéért megnéztem a Smallvileben is, és ott is levolt fordítva, helyesen, Céllövőre, vagyis, akkor most már gondolom a hivatalos neve marad angolul is képregényben is.  ;D

Ooh, ééés, úgy látszik a Dc Warnernek nem akar összejönni a jó film/Univerzum építés? Pár oldal megszegte az embargót, és kidobták az első kritikákat, amik nem igazán jók...
persze, ne higgyünk/bízzunk a kritkusokban, főleg azokban nem akik a Sharknadot meg a Szellemírtókat is képesek voltak felpontozni, de akkor is... gáz, ha ezt a filmet is a porba alázzák...  :-\

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #9747 Dátum: 2016. augusztus 02. - 20:11:01 »
Rotten Tomatoes:

Suicide Squad: 38%
Batman v Superman: 27%
Age of Ultron: 75%
Iron Man 3: 79%

Ez persze nagyon lesarkítva... de ezért engem teljesen hidegen hagynak egy ideje a kritikák. Csütörtökön majd kideül, hogy nekem tetszik-e vagy sem, illetve mindenki eldöntheti magának is persze. :D Kicsit úgy érzem, most az lett a trend, ha lehúzzuk a DC filmeket. És ezzel nem azt mondom, hogy nem voltak/vannak hibáik, de ez kicsit irreális azért.

BuB

• Pókfej
« Válasz #9748 Dátum: 2016. augusztus 02. - 20:18:00 »
Jah... eléggé olyan szaga van...

Tegnap állítólag David Ayer Jason Momoa után ő is "F*#kozta a Marvelt"... hát... visszanyalt a fagyi  :hehe:

De azért röhej, hogy egy fingós, hányós, székletes poénokkal operáló vígjátékra (új Szellemírtók) 70% fölötti eredményt sajtoljanak ki...  valahogy ez az egész nagyon elszállt... a BvS környékén voltak olyan hardcore fanok akik szerint a Marvel lefizette a kritikusokat, hogy szart írjanak róla... még a végén lehet benne valami  ;D próbálkozzon bármivel a DC-Warner lehúzzák...  :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 02. - 20:19:31 írta BuB »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9749 Dátum: 2016. augusztus 02. - 20:21:21 »
Pedig biztos nagyon szellemes lett az a film. ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #9750 Dátum: 2016. augusztus 02. - 20:28:37 »
He, az tuti... de valahogy Mellisa "stílusától" kezd sok lenni.... mindig ugyanazt a dagi undorító karaktert hozza... és ezzel még midnig menő odakint, lásd, mégse bukott meg a film, simán hozta a 100 millát, pedig mennyire rühellték a trailert, meg magát az alapötletet... erre tessék, egész jó kritikákt kap ráadásul... durva...  :o

Heee, fajin, alakul ez... már ott tartunk, hogy néhány kritika még rosszabbnak tartja az F4-nél is... így kell beparáztatni a közönséget... nem semmi...  :drying:

Hát ha ez tényleg ilyen gyenge marad és bukik a kasszáknál ennek hatására, én nagyon csodálkozni fogok, hogy ha kapunk folytatást a DC Univerzum filmjeiből a jövőre megjelenő Liga film után... szerintem a Warner úgy behúzza a kéziféket, hogy öröm lesz nézni...  :uhoh:  :'(

Todd

• Pókfej
« Válasz #9751 Dátum: 2016. augusztus 02. - 20:56:54 »
Bevallom a Batman VS Supermant elég rossznak tartom én is, de ez így számílag elég erősnek tűnik. A Vas 3-at meg az Age of Ultront se sorolnám feltétlenól sokkal többre.
Mellisa "stílusától" pedig nekem is elég volt, pedig csak a kémet láttam tőle. Mondjuk én ezt a fajta humort amúgy se igazán csípem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #9752 Dátum: 2016. augusztus 02. - 21:20:36 »
800 milla, jah, elég jónak tűnik, de ha azt nézzük, hogy 1 milliárd fölé várták, meg hogy a büdzsé vmi 300-400 milla volt, vagy mennyi... és hozzá vesszük a nagyon megosztó, de inkább lehúzó közönségi reakciót, és a földbe döngölt kritikák, nem hiszem, hogy repes az örömtől a Warner... nem véletlen lett újraforgatás a Squadban sem (modnjuk kérdés, ez jót, vagy inkább rosszat tett a filmnek... bár gyanítható hogy megkavarta a film stílusát, amikor a bemutató előtt 2 hónappal elkezdenek kavarni felsőbb utasításra... csoda hogy Ayer nem intett be és hagyta ott őket... ) és hogy ennyire erősen fogják Snyder kezét a JL film forgatásán (a pletykák szerint...)...   :headscratch:
A lényeg, hogy most sokan tuti csalódottak voltak a BvS után és kétszer is meggondolják hogy mennek e Dc-Warner filmre, és ha most a Squad ugyanúgy befűrdik... vajon mennyi esélye lesz így jövőre a WW-nek... ha nagyon rossz híre lesz a cuccaiknak, lehet riasztja a közönséget egyből a filmjeikről...  :headscratch:

Bár ennek meg ellent mondanak a Transformers filmek... kritikák szintén húzzák le, közönségi reakciók szintén a béka segge alatt és mégis részről részre többet hoz a pénztáraknál... hát nem furcsa?  ;D  :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 02. - 21:23:17 írta BuB »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9753 Dátum: 2016. augusztus 05. - 20:56:40 »
Hm, no túl vagyok az Öngyilkos Osztagon... vagy akár mondhatnám, hogy Deadshot és csapata kalandjain... :/  (télleg, most már akkor Deadshot lesz a hivatalos neve a karakternek a képregényben is?  :'( )
Hát, elég nehéz írni erről a filmről... az biztos, ha nem tetszett a BvS, akkor ez se fog... viszont itt is túlzó lett a lehúzó kritika, tök fun az egész. Jó, nem ilyen agyeldobós, meg tele van hülyeségekkel, de a karakterek hozzák a kötelezőt, és látszik, tényleg fanoknak készült.
Az már megint más kérdés, hogy a karakterek negyede lett csak kidolgozva, éééés, hogy történet nem nagyon van, az is betalált... :(
Természetesen, mivel Will Smith a(z egyik?) főszereplő, totál ő darál és szerepel benne a legtöbbet... viszont jó a karakter, Céllövő tényleg Céllövő (bocs, csakazértis), bármire képes, és csak a lánya iránti törődés vezérli.
Másik baromi jól eltalált karakter természetesen Harley lett, és ő van Will mellett a legtöbbet a porondon. Margot gyönyörű, és nagyon jól hozza a pszichó csajt, aki oda is van  Puddingért :D
A többi karakter is igen rendben van, Krok a félelmetes állat, sok szerepe nincs, de van egy-két fun momentuma, aki még odapörköl az Diablo, talán neki van a legdrámaibb része is. Szintén nagyon eltalál lett Amanda Waller, a DC szarkavarója szépen debütált az Univerzumban.
és még nagy meglepetés lett Bummeráng, igaz, nem sok szerepe van, de ő hozza Harley mellett a másik jópofa karaktert a beszólásaival, "van szerepe" de komolyan még nagyon elfért volna pár jelenet vele, főleg így a 3-as alap tag jobban ki lett volna domborítva, de kicsit így Bumeráng háttérbe szorult...
Ami nagyon tetszett még, az eleje, ahogy felvezetik a karaktereket, baromi szép és látványos lett ahogy az aktákat szemléltették, és le a kalappal a magyar stáb előtt, mert nagyon szépen magyarra is lett varázsolva minden szöveg, télleg szép volt, de itt volt egy baromi nagy NEGATÍVUM is... olyan gyorsan elkapták, hogy szinte el se lehetett olvasni... :/
A Film folyamán Két karakter is feltűnik Cameózni, az egyikről csak a napokban lehetett hallani, hogy benne lesz, de jó volt látni, a másik emberke meg benne volt a trailerben, de az első jelenete igen meglepő volt :D
Szaal, nem tökéletes a cucc, a "sztori" hülyesége miatt egy pindurit rosszabb mint a BatVSup, de azért hírül se 20% meg nem is rosszabb, mint az F4... az a pár karakter dob rajta, akik kicsit jobban ki lettek domborítva.

Ééés Joker.... háááát, lehetett olvasni, hogy keveset szerepel... de abban a pár jelenetben... furi... naaagyon pszichósra lett véve a figura, ennyire talán még sose volt ilyen... de a kinézetével még mindig nem tudok megbarátkozni... meg hogy szabályosan egy kis gengszter figura lett, aki a saját bárjában tengeti a napjait...  :o
De ahogy olvastam a fanok is egyelőre megoszlanak...
 Furcsa az egész, amikor megjelentek az első hírek, hogy Leto lesz Joker, szinte mindenki egyből azzal jött, hogy "Uh-Áh, de rohadt jó lesz, tökéletes a szerepre, ő lesz a legjobb, bla-bla-bla..." erre meg jól megosztotta a közönséget... pedig Ledgert az elején mindenki utálta, a film végére meg szinte mindenki imádta...
Most jól visszafelé sült el :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9754 Dátum: 2016. augusztus 05. - 21:31:37 »
Ha még szerinted is rosszabb lett, mint a BvS, akkor valószínűleg, tényleg pocsék...

BuB

• Pókfej
« Válasz #9755 Dátum: 2016. augusztus 06. - 08:07:36 »
Tetszett annyira mint az, de a "fősztori" télleg egy... hát katyvasz... az t írták, hogy 6 hét alatt hozták össze a sztorit... nem hiszem el, hogy 6 hét alatt enynit hoztak össze...  :-\

Szerk:
eh, bakker, most nézem, hogy  a Készülő Képregényekfilmekbe írtam és nem az Ideibe...  :-\

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9756 Dátum: 2016. augusztus 06. - 08:12:48 »
eh, bakker, most nézem, hogy  a Készülő Képregényekfilmekbe írtam és nem az Ideibe...  :-\
Megoldva.  ;)

Amúgy ezek alapján is, amit írtál, nagyon érződik, hogy teljesen elkapkodott, izzadságszagú és koncepció nélküli az egész DC-s filmes univerzumépítés.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #9757 Dátum: 2016. augusztus 06. - 08:25:44 »
Szóval a rajongókat megosztja Leto Jokere, mert túlságosan gengszteresre vette a figurát, miközben Jack Nicholson 30-as éveket idéző maffiózó outfit-je és stílusa teljesen rendben volt? Annyi különbség van a két színész között,hogy míg Nicholson a klasszikus teátrális Jokert keltette életre, addig Leto a 21.századi pszichopata mobster bőrébe bújt. Jó volt ez teljes mértékben és maximálisan le kell szarni a rohadt paradicsomos "kritikusokat" akik szerint az új Joker túlságosan pszicho. Miért egy zakkant sorozatgyilkos mégis milyen legyen ha nem ilyen?  :stupid:

Ami pedig a sztorit illeti, nos nem lett túlbonyolítva,de pont ez tetszett benne és persze a főellenség kinézete képességei stb! Imádom mikor 2016-ban olyan dolgokat írnak a rajongók mint "hát ennek se volt sztorija..." de kérdem én az Age of Ultron-nak mennyire volt profin kidolgozott cselekménye? Vagy az X-Men Apokalipszisnek? Elárulom ezek közül egyik sem érte el nálam az elvárt szintet, viszont a Suicide Squad eleve nem a főgenya kilétére építette a marketing zömét hanem inkább a csapatra fókuszált és megpróbált minden karakternek lehetőséget adni a kibontakozásra. Miután kiderült miféle ellenséggel van dolga a bandának én speciel örültem, mert kedvelem az ősi civilizációk mitológiáját és ebben az esetben pont az Inka birodalom isteneit kaptuk akik rohadt látványosra sikerültek ^^

Különben hiába áll a bál a DC háza táján ez a film akkor is jól sikerült ha mindössze 6 hét állt a forgatókönyvírók rendelkezésére. Lehet szidni a koncepció nélküliséget,de David Ayer első blockbuster filmje hozta az elvárt szintet már ami engem illet, mert azonnal megvettek kilóra :D
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 06. - 08:33:15 írta Mr.Sinister »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9758 Dátum: 2016. augusztus 06. - 10:42:17 »
Megoldva.  ;)
Köszönöm, ezer hála, úgy látszik fáradtabb voltam mint gondoltam már... :worship:

Szóval a rajongókat megosztja Leto Jokere, mert túlságosan gengszteresre vette a figurát, miközben Jack Nicholson 30-as éveket idéző maffiózó outfit-je és stílusa teljesen rendben volt? Annyi különbség van a két színész között,hogy míg Nicholson a klasszikus teátrális Jokert keltette életre, addig Leto a 21.századi pszichopata mobster bőrébe bújt. Jó volt ez teljes mértékben és maximálisan le kell szarni a rohadt paradicsomos "kritikusokat" akik szerint az új Joker túlságosan pszicho. Miért egy zakkant sorozatgyilkos mégis milyen legyen ha nem ilyen?  :stupid:
Félre értettél, vagy nem jól írtam... nekem a pszichósága rohadtul bejött, sose volt még ilyen kiszámíthatatlan, talán még Ledgernél se volt... főleg a húsraktáros résznél, meg a báros résznél  érzetem, hogy bakker, ez olyan Jokeres, amikor nem tudod eldönteni, hogy most poénkodik, vagy nem, és mikor borul el az agya és nyír ki, csak úgy a poén kedvéért...
Haver világított rá, hogy neki annyi baja volt, hogy nem igazán volt Jokeres, keveset nevetett, és nem is igazán poénkodott, de a pszichósága meg azért kárpótolt engem, nem volt annyira bohóc szerű, mint Nickolson.
De amíg ez tetszett, a kinézete, meg ez a bandavezér stílusa nem annyira győzött meg...  :-\

A sztori meg... nem tom, még mindig, így hogy ráalaudtam is erre, mi bajom volt vele, olyan ürességet érzek, volt a közepén egy rooohadt nagy vágás... az egyik elnagyolt mondatban mondták, hogy 3 nap telt el az incidens után... valahogy ez nagyon nem érződött...  :-\  és így olyan lógott a levegőbnen az egész feelinged volt... meg a nagy csavar is a közepén, az is olyan... nem tom, semmilyen volt...
De persze , a karaktereken volt a hangsúly, az meg jó volt, csak jó lett volna látni valamilyen összefügőbb sztorit látni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 06. - 10:43:49 írta BuB »

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #9759 Dátum: 2016. augusztus 06. - 11:58:04 »
Én Mr. Sinisterrel értek egyet, én is nagyon élveztem a filmet. Nem is értem, hogy mi ez a nagy sztori meg főgonosz felróvás, mikor ezekben eddig sem voltak erősek a szuperhős filmek. (Igen, a Deadpool is egy fun film volt, de ennyi.) Minden ennél jóval gyengébb filmre repkednek a 70-80 %-ok ez meg már a BvS alatt van? :uhoh: (Bár szerintem, ha ott a 3 órás verziót küldik moziba és tényleg nem lejárató kampány megy, akkor most mindenki azt írná az mekkora eposz.)
A karakterek nagyon jók voltak, remélem Harleyt és Deadshotot látjuk még a DCEU-ban. Azok az alkar fegyverek iszonyat királyul néztek ki. ;D Csapat szinten szerintem nagyon jól működött együtt, sőt halkan jegyzem meg, de kifele a moziból egy srác megjegyezte, hogy jobb csapatépítés volt, mint az Avengers első része. Ami negatívum, hogy igen, létszik, hogy újravágatták a filmet, meg, hogy alig adtak időt Ayernek az előkészületekre. Bár nyilatkozta, hogy ez az ő vágása, remélem azért ebből is lesz rendezői, mert már csak az előzetesekből is egyértelmű, hogy rengeteg anyag maradt a vágószoba padlóján. Még a csapathoz, hogy az is látszik, hogy nem csak PR duma volt, hogy a színészek a forgatáson kívül is folyton együtt lógtak, mert nagyon érződik az összhangon. Nekem a zene is tetszett, a komponált meg a választott számok is, szóval remélem nem ezen "na ez is egy kaki DC film" trenden fog elhasalni a DC filmes univerzuma.