Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1284635 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #9800 Dátum: 2016. augusztus 24. - 12:02:04 »
NA jó de akkor miért nem valamelyik SQ tag robbantott.
Mert az SQ tagok nem hallhatnak meg, mert a DC univerzumot épít. Tökéletesen egyetértek BuB-al abban, hogy a valódi öngyilkos Osztag a kommandósoké volt.
A végén a Bomba meg úgy volt hülyeség ahogy volt. A legyőzhetetlen isten belehalt, de a tüzes csávó már nem, aki szintén ugyanott volt, akkor ő most nagyobb isten, mint az ősi azték isten. Meg a teljes SQ ott volt a robbanás közelében, de nekik se lett bajuk tőle.
Néha meg akkora ziccereket hagy ki a film, hogy az ihaj, mint amikor pár karakternek látjuk az álmait. Miért nem láttuk akkor azon karakterek álmait is, akik nem veszik komolyan magukat. Simán lehetett volna, hogy bummeráng rózsaszín unikornisokon lovagol. De persze az ügye elrontotta volna Will Smith "komolykodását".

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9801 Dátum: 2016. augusztus 24. - 12:23:17 »
He, ők nem hiszem, hogy beáldozták volna magukat az ügy érdekekében, hogy még fel is dobják a talpukat.
Egy kemény kommandós-katonánál ez hamarabb elvárható, hogy így áldozza fel magát. Bár, ha azt nézzük Krok is velük ment, de már nem volt annyira hülye, hogy ott maradjon  a végéig.  :D
Csak az volt futa h szóra sem méltatta a film.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #9802 Dátum: 2016. augusztus 24. - 13:10:29 »
El Diablo meghalt a végén, nem? Úgy emlékszem ő is felrobbant. Legalábbis utána nem mutatták. Persze képregényfilmről beszélünk, nem tuti, hogy valaki örökké halott marad. :hehe: Elég vegyes érzelmeim vannak a SS filmmel kapcsolatban. A rajzfilm tényleg jobb volt. Mindenesetre nézhető film, vannak hibái, de annál azért jobb, mint amennyire lehúzták.

BuB

• Pókfej
« Válasz #9803 Dátum: 2016. augusztus 24. - 18:10:08 »
Hááát, itt szerintem aki meghalt, az meghalt. Túl másodlagos karakterek, hogy foglalkozzanak a visszatérésükkel... plusz, bár nem olvastam a Squad képregényt, de sztem ott is feldobta a talpát Diablo.
És majd kell a hely a következő csapattagoknak, márha lesz belőle valami valaha. :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9804 Dátum: 2016. augusztus 24. - 20:26:49 »
A rajzfilm tényleg jobb volt.
Ez a Batman: Assault on Arkham ?

BuB

• Pókfej
« Válasz #9805 Dátum: 2016. augusztus 24. - 20:33:24 »
Jap.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #9806 Dátum: 2016. augusztus 24. - 21:14:30 »
A rajzfilm stílusa valóban hozta az igazi Suicide Squad-os atmoszférát, csak épp normális története nem volt neki. Most az miféle sztori,hogy behatolnak az Arkham Asylum-ba bombakeresésre hivatkozva közben Joker párszor megszívatja őket és a végén Batman a nap hőse? Ezt a gyatra forgatókönyvet még az amúgy kiváló karakterábrázolás sem menti meg :roll:

BuB

• Pókfej
« Válasz #9807 Dátum: 2016. augusztus 24. - 21:55:08 »
De az még mindig jobban fedi a csapat stílusát.
Titkos akciók, lopás, betörés, gyilkosság.
Egy olyasmi Ocean's Eleven filmet vártam volna annak a fényében...

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #9808 Dátum: 2016. augusztus 25. - 08:22:35 »
Nincs kizárva,hogy a következő részben már egy azonos súlycsoportú ellenséget varrnak az Osztag nyakába. Ha ez tényleg így lesz, akkor számíthatunk a hőn áhított Ocean's Eleven stílusban íródott SS-re!

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9809 Dátum: 2016. augusztus 25. - 19:13:34 »
Én egy kicsit témát váltanék, de azért maradok a DC univerzum környékén. Furának tartom, hogy eddig még senki nem írt róla, pedig elég sokan várták itt a BvS bővített változatát, de ezek szerint vagy nagyot csalódtak benne, vagy pusztán elkerülte a figyelmüket, hogy kijött közben az is. Én azért írok róla pár részletet. Nem fogom spoilerbe rakni, mert azért a többség látta már a filmet, a kihagyott jelenetek meg azért nem olyan egetverőek, hogy feltétlenül takargatni kellene. Ha valaki mégis inkább megnézné előtte és nem akarja ezt a pár apró poént lelőni magának idő előtt, az ne olvassa tovább irományom.

És akkor innentől extended  :spoiler:

Elöljáróban azt leszögezem, hogy aki azt gondolta, hogy a bővített változat több akciót fog tartalmazni, az nagyot fog csalódni. A fél óra pluszban (így már 3 órás lett a film) semmi akció nincs. A mozi és DVD változatban minden akció benne van. A bővített verzió inkább, akárcsak a régi Fenegyerek mozifilm bővített változata, a nyomozói részeket, a mellékszálakat fedi fel. Ezek közül egy-kettő valóban más megvilágításba helyez bizonyos dolgokat, amik először nem úgy csapódtak le a filmben. Az első meglepetés a film elején, hogy kiderül, a CIA kém fotós, akit lelőnek, nem más, mint Jimmy Olsen. Puff neki, még egy kultikus szereplő hal meg értelmetlenül a filmben, szinte seperc alatt. A másik kicsit bővebb szál a filmben, a Santos-féle vonal (a gengszter, akit Batman az elején megbélyegez). Őt később látjuk meghalni a börtönben, persze az orosz megbízására végeznek vele, majd még később láthatjuk családját is, akivel Clark beszél, miközben tényfeltáró riportot készít Batmanről. Nem túl lényeges szál, de arra jó, hogy igencsak kiderüljön, Batman sem szent, és az ő áldozatai sem minden tekintetben gonoszok. Kicsit a Fenegyerek film (ha már Ben Affleck, meg ha már felhoztam korábban  :D ) egyik jelenetéhez tudom hasonlítani, amikor Fenegyerek elkap egy behajtó verőlegényt, és sikeresen a saját gyereke előtt veri félholtra, amikor rájön, hogy ez majdnem ugyanaz, mint ami az ő gyerekkorában volt. Nos, a Santos jelenetek után totál megint ez az ember érzése.
A következő szál, amit bővebben kifejtenek, az a film elején vádlóként fellépő néger nő története, aki ugyebár úgy állította be az egész Afrikában történteket, mintha Superman végzett volna ott mindenkivel. Persze kiderül, hogy őt is csak megfenyegették, hogy ezt mondja, és hogy a szülei nem is haltak meg, de rájött, hogy a hamis tanúzás ellenére is, Luthor emberei, az orosszal az élen keresik őt, hogy elvarrják ezt a szálat. A Superman-féle meghallgatás előtt persze sikerül is elkapniuk és a metro elé vetniük, de mindez már azután történt, hogy elmondta a szenátornőnek az igazat. A meghallgatás előtt már láthatjuk azt is, hogy a szenátornő egy férfinak el is mondja, hogy úgy néz ki, az egész mögött Luthor áll. Egyébként ezek előtt/közben a nyomozati szálat erősíti Lois is, aki kideríti szintén, hogy Luthor gyártotta a lőszert, amit Afrikában használtak, és hogy ő az aki be akarja feketíteni Supermant. Meg is kéri White-ot, hogy hadd írja meg a lapban, de ő ezt nem engedi. Na és akkor, ha már a meghallgatásos robbanás volt az egyik fő pontja a filmnek, és amiről rengeteget vitáztunk itt a fórumon is, hogy hogyhogy nem látta Superman a bombát, stb. Erről is kiderült pár érdekesség a kimaradt jelenetekben. Például, hogy a robbanás után a helyszínelők felfedezték, hogy ólommal volt bélelve a tolókocsi, tehát Superman nem láthatta a bombát. Valamint az is kiderült, hogy a tolókocsis csávó se volt beavatva a dologba, nem is tudott róla, hogy bomba van a kocsijában. Így ő is Luthor áldozatainak számát gyarapítja. Ezen felül a kimaradt jelenetekben láthatjuk azt is, hogy a robbanás után Superman segít a mentőcsapatoknak és hozza kifele az épületből a túlélőket.
Ezeken felül sok már nincs, mert innen már elindult a konfliktus, és ahogy írtam, azokhoz már nem tettek hozzá. Ami érdekes volt még, az a végén, amikor letartóztatják Luthort. Számomra talán ez volt a legérdekesebb kimaradt jelenet, mert talán abban láthatjuk azt a gonoszt, aki ellen valószínűleg majd a Liga filmben fognak küzdeni, és akiről a film végén Luthor idióta módján kiabálja, hogy el fog jönni. Erről a lényről mentettem is egy képet, hátha a DC-ben jobban jártas egyének fel fogják ismerni:

És persze a film végén Luthor és Batman párbeszéde is hosszabb. Többek között abban közli Batman vele, hogy tudja, hogy nem fogják Lexet bíróság elé állítani, de elintézte, hogy Arkhamba szállítsák, ahol már várni fogják a barátai. Lex pedig közölte vele, hogy tudja, hogy ő Bruce Wayne. Ja, és még az is kiderül, hogy Bruce Wayne fizette ki Clark temetését.

Amire viszont nem adtak választ a kihagyott jelenetek, (pedig vártam) hogy nem tudni meg végül, hogy a franba tudta meg Lex Batman és Superman személyazonosságát.  :nemtudom:  Azt hiszem, hogy nem hagytam ki semmi fontosat a bővítményekkel kapcsolatban.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 25. - 19:16:58 írta Sepi »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9810 Dátum: 2016. augusztus 25. - 19:29:26 »
Valszeg ugynaúgy, ahogy megtalálta a Metahumánokat: megfigyeléssel, nyomozással, kémkedéssel stb. Gondolom több szatelitje is van.

A  nagy alak meg valószínű, hogy Steppenwolf lesz, Darkseid fia. Állítólag ő lesz is a JL filmben a főenemy, hogy aztán a film végére betoppanjon Dark is.

Az akciót annyiból kiegészíteném, hogy igaz, nem sokkal, de Bats utsó harca a banda tagokkal kicsit jobban ki lett egészítve, ott törnek csontok és a többi, valszeg emiatt lett R-es...

Amúgy nekem a néger csajos száll, meg az Afrikás így jobban bejött, mert itt azért jobban kilett domborítva, hogy ez egy csapda lett volna...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9811 Dátum: 2016. augusztus 25. - 20:36:54 »
 :spoiler:

Én azért nem írtam a BvS bővített változatáról, mert én eleve a bővített változatot láttam (moziban nem néztem meg a filmet). ;D De ezek szerint jobban is jártam így. Különben ezzel együtt is az a véleményem a filmről, hogy igencsak közepes volt, az első fele meg konkrétan unalmas volt nekem. A bombás jelenettől kezdve pörgött fel, az egy nagyon jó csavar volt a filmben, nem számítottam rá. Az mutatta be Lexről először, hogy tényleg egy bűnöző, aki képes gyilkolni. Illetve a másik jelenet, ahogy a robbanás után Superman áll a lángok között, és átérzi, hogy mennyire halandóak és törékenyek az emberek körülötte, szintén nagyon jó.

Batman viszont nem tetszett nekem. A rucija sem jött be, és az sem, hogy egy kiégett verőlegényt csináltak belőle, szerintem ennél simán jobb volt a 89-es Keaton-Batman, illetve a Nolan-trilógia Batmanje is. Az is durva volt, hogy Batman simán gyilkolt, ha emlékeztek a Batmobilos autós üldözésre, simán szarrá lőtt mindenkit. Ez nem az a lopakodós detektív-Batman volt, akit megszoktunk.

A film csúcspontja persze a két hős bunyója volt, ami ugyan látványos volt, de rohadtul erőltetett. Látszott, hogy kb az egész filmet erre hegyezték ki. Superman úgy 6 millió módon ártalmatlanná tehette volna Batmant, de neeeeem, mert nekik most nagyon látványosan meg kell verniük egymást. Amikor Szupi másodszor is bekapta a kriptonit-lövedéket, már röhögtem. :lol: A film végén Doomsday meg egyenesen kiábrándító volt. Kábé loptak egy trollt a Gyűrűk Urából, vagy a Harry Potterből, mert tök ugyanúgy nézett ki. Az egyetlen jó ötlet az eredete volt, hogy Zod testéből csinálta Luthor, bár vicces, hogy ha az a kriptoni szerkezet fel tudja támasztani a halottakat, akkor miért nem támasztották fel vele Szupit. Meg nyilván le lehetett volna győzni Doomsdayt Szupi halála nélkül is, de akkor hol marad a dráma, ugye... Szóval számomra az egész film elég harmatos volt. És őszintén szólva, én a JLA teaserétől sem voltam elájulva. Anno az Avengers első reklámjai felcsigáztak, de itt most a JLA-nál van egy olyan érzésem, hogy lehet, ez sem lesz jobb, mint a BvS. Nagyon kapkod a DC, illetve a Warner, és attól félek, pont ezzel fogják elszúrni az egész univerzumépítősdit. 
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9812 Dátum: 2016. augusztus 25. - 20:45:58 »
Erről nem volt semmi bővebben?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9813 Dátum: 2016. augusztus 25. - 21:04:47 »
 :lol: Nem volt. Pedig így az a jelenet is jobb lett volna.  ;D

Tényleg, mi lesz ha egyszer kiderül, hogy Joker anyját is Mathanak hívják?  :brow:
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 25. - 21:06:21 írta Sepi »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9814 Dátum: 2016. augusztus 25. - 21:08:48 »
Max az extrák között volt, ott magyarázgatták meg jobban, hogy Batman számára mit is jelentett Martha-anyja és hogy miként is hatott rá, amikor Supi benyögte a nevet.

Batman meg elég keményen hatástalanítja az ellent, ahogy mondták többször, az alapanyagból amiből átvették ezt a Batmant ott ilyen kiábrándult, öreg lenne.
De már bejelentették, hogy Supi nagy hatással volt rá, így valszeg nem fog ölni (vagy nem lesz ilyen látványosan kidomborítva.  :hehe: )
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 25. - 21:11:00 írta BuB »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9815 Dátum: 2016. augusztus 25. - 21:19:50 »
De már bejelentették, hogy Supi nagy hatással volt rá, így valszeg nem fog ölni (vagy nem lesz ilyen látványosan kidomborítva.  :hehe: )
Ühüm. És mikortól? Mert Supi halála után mintha látványosan megölt volna pár darab rosszfiút.  :nezze:  :twisted:

BuB

• Pókfej
« Válasz #9816 Dátum: 2016. augusztus 25. - 21:39:36 »
Dehogy.
Supi halála után már nem is volt verekedés.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9817 Dátum: 2016. augusztus 25. - 21:47:19 »
A francba. Igazad van.  :D Rosszul emlékeztem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9818 Dátum: 2016. augusztus 26. - 09:03:23 »
Szóval a bombára volt logikus magyarázat, mert amúgy a mozis verzióban az az egyik legnagyobb agyf*sz volt az a jelenet. Nem és értem ilyenkor a vágókat. De komolyan kivágnak egy jelenetet, aminek a következménye bent marad.
Pont mint a Prometheusba a két betépett tudós jelenete, amikor a mozis verzióba csak minden ok nélkül meghülyülnek és elkezdik babusgatni az űrkígyót, míg korábban mindentől (jó okkal) féltek.

Amúgy én azért nem néztem meg a kibővített verziót mert nekem ebből a filmből két és fél óra is sok volt. Kibővített verziót akkor szoktam megnézni, ha már az alap film is tetszett, de nem hiszem, hogy lenne olyan film, ami amúgy kiváló volt, csak a vágások miatt lett sz*r.
Még a studió/rendező állandó nézeteltérései miatt az alkotói pokol mintapéldájaként számon tartott Alien 3 is tetszett alapból is. Pedig ott aztán a később kiadott változatnak gyakorlatilag majdhogynem egyetlen jelenete sincs, ami ne térne el a mozistól.

BuB

• Pókfej
« Válasz #9819 Dátum: 2016. augusztus 26. - 10:46:49 »
Oké, de miért kellene Supinak észre vennie a toló kocsis ürgét?  :headscratch:

Vagy te most úgy képzeled el, hogy ő mint a nagy cserkész fiú, aki eleve bízik és jót feltételez mindenkiról, kapásból úgy megy be egy helységbe, hogy átvilágít mindenkit aki ott van, tetőtől-talpig?
Képregényben is, régi moziban is, meg sorozatban is csak akkor kezdett nézelődni röntgenlátással, amikor gyanús volt a hely, meg nyomozott, mert KERESett valamit.
Itt egy meghallgatásra ment, semmi oka nem volt, hogy most nézelődjön...