Fogalmam sincs jó topikba írom-e, de mivel van belőle egy rakat képregény is, fogjuk rá. Szóval megnéztem az új Star Trek filmet és arról mondanám el a véleményemet:
Gyerekek ez valami iszonyat jó volt! Komolyan, egy csomó olyan ember ült a moziban, aki szerintem még csak távolról sem Star Trek fanatikus és ahogy láttam mindenkinek tetszett! Annak ellenére, hogy maga a történet iszonyatosan elrugaszkodik a klasszikus Star Trek vonaltól, de egy olyan jól felépített és megkoreografált új univerzumot épít fel, hogy azt öröm volt nézni! Komolyan mondom, hogy Bendis és Quesada mesterek megnézhetnék a filmet és megtanulhatnák belőle, hogy "Miként készítsünk olyan retcont, hogy a fanoknak ne forduljon fel tőle a gyomra." Nem akarok nagyon spoileres dolgokat leírni, de nagyon jó az új csapat. Szerintem nagyon jó karaktert választottak mindenkinek, bár a sovány Scotty kicsit zavart. Ellenben Chekov és az ő orosz akcentusa egyszerűen zseniális! Olyan jókat derültem rajta, hogy nem is igaz. És Syler is tökéletes Spock, nagyon, de nagyon jól játsza a szerepét! És az új hajó is nagyon jó lett, bár azért azt egy kicsit sajnálom, hogy a többi klasszikus hajómodellekből egyet sem látni a film során, tök új hajókat készítettek és nem Miranda vagy Soyuz osztájú hajókkal indulnak a romulánok ellen. Ja és naná, hogy hazavágták az IDW Countdown minijét, mondjuk nem teljesen, de ugyan az az eset, mint a BSG: Origins és a sorozat utolsó két része esetében...

A film látványvilága amúgy zseniális. Bár én azért kicsit hiányoltam egy nagy Föderációs Flotta konktra romulán hajó összecsapást, de ennyi baj legyen. Bőven kárpótol az, hogy a film annyira mozgalmas és lebilincselő, hogy mikor először ránéztem az órámra, már másfél óra telt el a filmből, miközben én azt hittem, max egy fél órán vagyunk még csak túl. Szinte repült az idő.
Az egyetlen egy negatívum, amit annak ellenére sem vesz be gyomrom, hogy nyilvánvaló utalásokat tesznek rá a filmben, hogy ez egy másik univerzum, az a Vulkán pusztulása. De az már egyéni probléma. Ja és a filmben igyekzenek visszautalgatni a régi sorozatokra, filmekre, pl Kirk kidolgozza a híres-hírhedt Kobayasi-maru manővert és szó esik Archer admirálisról is. Ami kicsit furcsa, mert ha Scotty tényleg találkozott vele, akkor maximum a 2200-as évek legelején jótszódhat a film, mert ő már az Enterprise sorozat kezdetén sem volt fiatal és az 2151-ben kezdődik, szóval tuti nem ragaszkodtak a TOS idővonalához...

Ja és még nagy szívfájdalmam, hogy nemláthatunk klingonokat a filmben, mindössze egy szimulációban látunk 3 klasszikus D-7-es cirkálót.

Összességében nagyon, de nagyon megérte az árát a film, nagyon várom, hogy legyen belőle folytatás bátran ajánlom az olyan embereknek is, akik tized annyira sem Star Trek fanatikusok, mint én.