Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1285387 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #3540 Dátum: 2010. április 12. - 17:45:25 »
Történelmi alapokat felhasználó képregény, film adaptációja. Szerinted nincs történelmi alapja?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3541 Dátum: 2010. április 12. - 17:48:56 »
 :lol: A Sin Cityben több a hiteles adat mint a 300-ban.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3542 Dátum: 2010. április 12. - 17:51:03 »
Visszagondolva ezt a vitát már vagy kétszer lezavartátok itt.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3543 Dátum: 2010. április 12. - 17:53:15 »
Nem tudom, miért szidjátok ennyit a 300 - at. Az alap történelmi adatok - nevek, események stb... - hitelesek, és mellette elég rendesen ki van színezve különböző dolgokkal, amitől csak izgalmasabb az egész.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3544 Dátum: 2010. április 12. - 18:03:11 »
Nem tudom, miért szidjátok ennyit a 300 - at. Az alap történelmi adatok - nevek, események stb... - hitelesek

Jézusom. Manapság a történelemórákon már nem tanítják a Thermopülai csatát?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3545 Dátum: 2010. április 12. - 18:08:08 »
Én sem állítottam, hogy történelmi eseményeket dolgoz fel. Csak azt hogy abból indul ki. És ez helytálló állítás részemről.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3546 Dátum: 2010. április 12. - 18:51:26 »
SZámomra is érthetetlen, miért hiszik azt sokan, hogy a 300-nak legalább egy kicsi köze is van a történelemhez, 2-3 neven kívül.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3547 Dátum: 2010. április 12. - 18:54:59 »
Azt állítjátok, hogy a 300-nak nincs köze a Thermopülai csatához.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3548 Dátum: 2010. április 12. - 18:55:37 »
 :o Csak Frank kusza elméjében.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3549 Dátum: 2010. április 12. - 19:04:34 »
De igen is tanítják a Thermopülai csatát. Ráadásul pont egy - két hónapja tanultam másodszor róla. És a 300 rendesen ki van színezve, ez igaz, de ettől meg van egy ilyen kicsit Gyűrűk Urás hangulata. Az alapadatok pedig tökéletesen megfelelnek a valóságnak. És amúgy, ha a történet főbb eseményeit nézzük, azok is így zajlottak le.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3550 Dátum: 2010. április 12. - 19:15:51 »
 :lol: Jaj Istenem.

És amúgy, ha a történet főbb eseményeit nézzük, azok is így zajlottak le.

Éspedig?

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3551 Dátum: 2010. április 12. - 19:20:34 »
Hát ez egy érdekes vita. Aki a 300-ból tanul törit, az hülye, viszont a film az kibaszott jó popcorn volt. Lehet, hogy Frank nem annak akarta, de az lett, és én jól szórakoztam a kb. 5-6 megnézése közben. :)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3552 Dátum: 2010. április 12. - 19:58:30 »

És amúgy, ha a történet főbb eseményeit nézzük, azok is így zajlottak le.

Éspedig?
Ugye maga a csata tényleg megtörtént, tényleg perzsák és spártaiak között, tényleg Leonidász és Xerxész volt a két király. Tényleg árulás miatt szenvedtek vereséget a spártaiak. Az árulás oka és módja is ez volt. Tényleg azon a kecskeösvényen mentek be a perzsák és kerítették be a spártaiakat.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3553 Dátum: 2010. április 12. - 20:00:01 »
Az árulás oka és módja is ez volt.

Aztakurva. Szóval tényleg Quasimodo a tettes és nem a komornyik.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3554 Dátum: 2010. április 12. - 20:02:37 »
Éppen ezért mondom, hogy van köze a a Thermopülai csatához! Már ha mindez igaz* amit leírtál Holdlovag. És én hiszek neked, mert most tanultad másodszor  ;D De nem akarják megérteni.
(* "Igaz" alatt azt értem, hogy megegyező atörténelem könyvekben leírtakkal  :D )

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3555 Dátum: 2010. április 12. - 20:56:17 »
Igen, az árulás stimmel, bár az árulóról és az általa mutatott ösvényről sokat nem tudni. Ez és a spártai és perzsa uralkodók neve az összes, ami stimmel benne. Ami nem...
A spártaiak nem vitatkoztak odahaza, nem jósoltattak semmit, a seregük jelentős része felvonult a szoroshoz. A többiek azért maradtak otthon, mert én nemzeti ünnep volt, de az erősítés úton volt odafelé.
Nem csak spártai katonák álldogáltak ott.
A spártaiak nem egy szál f*ban harcoltak, igen komoly felszereléssel bírtak, és bár Miller beletett egy aranyos homofób megjegyzést, mert hát ő ugye az, de sajna a spártai társadalomban eléggé elfogadták, sőt, ösztönözték is a homoszexualitást (azon nemes egyszerűséggel, hogy a katonák a saját szeretőjükért sokkal jobban harcoltak).
Az egész csata lényege az lett volna, hogy addig feltartóztassák a perzsa sereget, amíg a többi városállam össze nem szedi magát. Nem fostak a perzsáktól, és azok nem vezettek kommandós gerillaakciókat hellén földre, hogy civilek mészárlásával rombolják a morált. Ez tipikusan modern harcászati fogás, és a vádak alapján épp, hogy az amerikai sereg szereti bevetni olyan területeken, ahova nem akarnak teljes csinradattával felvonulni.
Xerxész semmilyen eddigi ismereteink alapján nem volt egy piercingmániás, két és fél méteres, enyhén félrehúzó alak.
A perzsáknak nem voltak se harci szörnyeik, se kétkezes harcstílust alkalmazó szupernindzsáik. A 10.000 halhatatlan egyszerűen csak annyi volt, hogy elnevezték őket így, mert ahányszor kidőlt onnan valaki, azonnal besoroztak mást a helyére. Nem kaptak erőteljes nindzsucukiképzést, nem génmanipulálták őket, és nem álltak ellen a fizikai fájdalomnak.
Leinodász azért áldozta fel a saját és 300 nehézpáncélos hoplitája életét, hogy a mögéjük kerülő perzsa sereg ellenében is legyen ideje a megmaradt görög hadaknak elhúzni és az erősítéssel együtt visszavágni, miután a teljes sereg négy napon át vidáman csépeltette magát a perzsákkal. Nem pedig azért ment oda, hogy 300 testőrével lekaszaboljanak 300.000 perzsát. Pláne, hogy a történészek szerint a komplett perzsa sereg nem volt 200.000 fős.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3556 Dátum: 2010. április 12. - 21:09:15 »
Igen, ezt valóban elfelejtettem, hogy az elején a teljes sereg ott volt. Viszont a végén maga Leonidász küldte haza a többi görög sereget és kb. 300 spártaival feltartóztatta Xerxészt, amíg a többiek biztos távolba jutnak.
Az eltúlzott Halhatatlanok meg a mutáns harcosok meg egyszerűen színesítették a sztorit.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3557 Dátum: 2010. április 12. - 21:09:56 »
Igen, az árulás stimmel, bár az árulóról és az általa mutatott ösvényről sokat nem tudni. Ez és a spártai és perzsa uralkodók neve az összes, ami stimmel benne. Ami nem...
A spártaiak nem vitatkoztak odahaza, nem jósoltattak semmit, a seregük jelentős része felvonult a szoroshoz. A többiek azért maradtak otthon, mert én nemzeti ünnep volt, de az erősítés úton volt odafelé.
Nem csak spártai katonák álldogáltak ott.
A spártaiak nem egy szál f*ban harcoltak, igen komoly felszereléssel bírtak, és bár Miller beletett egy aranyos homofób megjegyzést, mert hát ő ugye az, de sajna a spártai társadalomban eléggé elfogadták, sőt, ösztönözték is a homoszexualitást (azon nemes egyszerűséggel, hogy a katonák a saját szeretőjükért sokkal jobban harcoltak).
Az egész csata lényege az lett volna, hogy addig feltartóztassák a perzsa sereget, amíg a többi városállam össze nem szedi magát. Nem fostak a perzsáktól, és azok nem vezettek kommandós gerillaakciókat hellén földre, hogy civilek mészárlásával rombolják a morált. Ez tipikusan modern harcászati fogás, és a vádak alapján épp, hogy az amerikai sereg szereti bevetni olyan területeken, ahova nem akarnak teljes csinradattával felvonulni.
Xerxész semmilyen eddigi ismereteink alapján nem volt egy piercingmániás, két és fél méteres, enyhén félrehúzó alak.
A perzsáknak nem voltak se harci szörnyeik, se kétkezes harcstílust alkalmazó szupernindzsáik. A 10.000 halhatatlan egyszerűen csak annyi volt, hogy elnevezték őket így, mert ahányszor kidőlt onnan valaki, azonnal besoroztak mást a helyére. Nem kaptak erőteljes nindzsucukiképzést, nem génmanipulálták őket, és nem álltak ellen a fizikai fájdalomnak.
Leinodász azért áldozta fel a saját és 300 nehézpáncélos hoplitája életét, hogy a mögéjük kerülő perzsa sereg ellenében is legyen ideje a megmaradt görög hadaknak elhúzni és az erősítéssel együtt visszavágni, miután a teljes sereg négy napon át vidáman csépeltette magát a perzsákkal. Nem pedig azért ment oda, hogy 300 testőrével lekaszaboljanak 300.000 perzsát. Pláne, hogy a történészek szerint a komplett perzsa sereg nem volt 200.000 fős.

Ezt én is és szerintem Holdlovag is pont így gondoltuk. És én nem is utaltam másra.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 12. - 21:11:38 írta VTomi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3558 Dátum: 2010. április 12. - 21:13:20 »
Én inkább úgy mondanám, hogy Frank Avilágnemlátottmégnálamkiválóbbalkotótésnemisfogsoha Miller olvasott valami gyerekeknek készült változatot erről, megtetszett neki, frankmilleresítette, és lett belőle ez az elborult fantasy.
Ami nem lenne baj, ha fantasyként is akarták volna eladni, de még a rendező is ilyeneket vartyogott megállás nélkül, hogy 90%-os történelmi hűség ésatöbbi. Ez az, ami rengeteg ellenzőnek böki a csőrét.
Meg persze a nem kicsit fasiszta felhangok és a 120%-os töménységű rasszizmus, ami a filmben még ráadásul erőteljesebb is, mint a képregényben.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3559 Dátum: 2010. április 12. - 21:15:36 »
Tehát ebben a filmben nagy hiba volt, hogy a Halhatatlanokat misztikusabbá tették, míg a Trójában nagy hiba volt, hogy a misztikus részt kihagyták, vagyis realisztikusabbá tették?