A 300-ban nem is annyira az itt leírt dolgok zavartak (mondjuk annyi bizonyos, hogy ők voltak a világ első ismert rasszistái

) de ha már feldolgozzák ezt az eseményt akkor a minimum, hogy belecsempésszék azt a idézetet, amit elméletileg mindenkinek ismernie kellene ezzel az eseménnyel kapcsolatban.

És ha már történelmi hűség, akkor csak annyit fűznék hozzá, hogy egy falanx soha az életben nem tudna visszatartani egy lovasrohamot, az elefántok meg a kor terminátorai voltak, azokkal az egységekkel tényleg nem tudtak mit kezdeni csak menekülni előlük. A páncélba bujtatott orrszarvút inkább meg sem említem, de azért megnézném, hogy valaki egy sz@r lándzsával ledobja 500 méterről a felé robogó állatot.
A Trója alapja pedig nem az Illiász, hanem maga a trójai csata, csak szinte az összes momentumot belefűzték, így utalva arra, hogy később, hogy is alakulhattak ki a legendák az ostromról. (Ami egyébként nem rossz ötlet, messze jobb megvalósításban, mint a 300

)
Róluk is lehetne ilyen kérdezős riportot csinálni, azok se tudnának többet. De nagyon messzire sem kell menni, a képregényes fórumokon is lehet találni "érdekes" embereket.
Nem kell messzire menni (és nem kell az amerikaiakat fikázni

) ugyanis a tv2 és RTL Klub is szokott ilyen műsorokat csinálni, és legutóbb a márc. 15-it láttam és azóta sem tértem magamhoz. Olyan kérdésekre nem tudtak válaszolni, ami már tényleg vicc és nem az említett M és JB Showkból ismert arcok voltak, hanem jól szituált állampolgárok és diákok. És a kedvenc kérdésem és válaszom:
-Kik harcoltak egymással az 1848-49-es szabadságharcban?
-Öööö a kurucok és a... magyarok azt hiszem...