Szerző Téma: Régi képregényfilmek  (Megtekintve 495745 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Régi képregényfilmek
« Válasz #1100 Dátum: 2009. október 29. - 09:13:13 »
A gegek poénos jelenetek, amire a múlt század elején egy komplett zsáner épült olyan nevekkel, mint Chaplin, Keaton vagy Lloyd.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1101 Dátum: 2009. október 29. - 22:24:47 »
Vagy később Dieter Hallervorden (Didi). Vagy még később Benny Hill.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1102 Dátum: 2009. november 09. - 12:07:10 »
Steve Johnson F/X

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1103 Dátum: 2009. november 12. - 12:36:39 »
Úgy tűnik Bay beintett McG-nek, mert egy Terminator Easter Egg-et is elrejtett a Megan Fox 2.-ben

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1104 Dátum: 2009. november 12. - 13:39:35 »
Amúgy nem lehet, hogy ezek simán csak a speciális effekteket készítő csapat heves unatkozásának eredményei voltak, akik ilyen marhaságokkal múlatták az időt, amíg a gépek kiszámolták azt a töménytelen mennyiségű animációt?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1105 Dátum: 2009. november 23. - 10:18:56 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1106 Dátum: 2009. november 23. - 21:01:40 »
Vicces, hogy mekkora buktákról beszéltek a régi Batman 3-4-nél, holott 300, meg 120 millát azért behoztak.  :D
2004-nél nincs ott a kék szalag, hogy az első év, amikor 4 szuperhős filmet mutattak be.  :)

Jó összefoglaló volt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1107 Dátum: 2009. november 23. - 21:15:03 »
Csakhogy oda van írva, hogy globális bevétel, amiben benne van a dvd-k is meg egyebek. A Film-Aminek-Nem-Mondjuk-Ki-A-Nevét, a 140 milliós gyártási költségből 100-at hozott vissza az USA-ban, ami bizony a nagy bukással egyenlő. A filmcégeket általában nem érdekli, hogy teljesít külföldön, ha otthon nem hozza vissza az árát vagy termel profitot, akkor bukott.
Én csak egy dolgot nem értek a listán... a Superman II-IV miért maradt le róla?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1108 Dátum: 2009. november 23. - 21:34:55 »
Nincs is olyan film, aminek nem mondjuk ki a nevét. :D Vagy az a Hulk?  ;D
Képregényfilmek esetében mostanság nemigen lehet pénzügyi buktáról beszélni, amikor a filmbevételek csak a teljes bevétel 10%-át adják, a többit a DVD és a franchise termékek és reklámok. Vagyis, ha a hazai mozikban a világon semmit se hozna, akkor is nyereséges lenne egy ilyen film. Nem véletlenül nyomják őket orrba-szájba (amíg még náluk vannak a jogok).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1109 Dátum: 2009. november 23. - 22:05:56 »
Ez tévedés szerintem. A reklámokra ők is költenek olyan összegeket a film promózása során, mint amennyit ők kapnak a képregényekre aa filmek miatt megugrott példányszámok miatt. A dvd-s bevételek meg egy a moziban 200-300 milliót hozó filmnél nem érik el még a mozis bevétel felét se. Ha dvd már 100  misit összehoz a film, az már az nem rossz eredmény.

A tendencia bizony az, ha egy film nem hozza be otthon a gyártási költségek mondjuk 60%-át és emellett külföldön nem hozza a hazai bevételek sokszorosát, az anyagilag már bukás.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1110 Dátum: 2009. november 23. - 22:34:17 »
Én kifejezetten filmesektől olvastam ezt a 10%-os valamit. A készítési költségekben ugyanis a reklámozás is benne van általában.
Például a Pókember 2 csak azzal kapott 20 millió dollárt, hogy a Pepsi rátehette a termékeire Pókembert. És ez csak egy.  ;)
Amit te írtál, az a nem képregényfilmekre lehet igaz.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1111 Dátum: 2009. november 23. - 23:37:13 »
Képregényfilmek Dc kivételével licencelt cuccok, tehát ott pláne igaz, hogy sokat kell visszahoznia, mert fizettek a jogdíjér,t és csak korlátozott ideig van náluk. Ráadásul egy filmstúdió többnyire úgy üzemel, hogy van pár sikerfilm vagy sikervárományos film, amire mindig jut legalább fél tucat olyan, ami vagy kegyetlen nagyot bukik, vagy nullszaldós, vagy már nem is merik moziba se küldeni. És ezeket mind az ilyen kasszasikerek kell, hogy eltartsák, és még a negyedéves bevételt is úgy kell felvinniük, hogy jól mutasson a részvényesek előtt.
Most ezek után képzeld el, ha egy ilyen licencelt, csak x ideig felhasználható franchise egyik filmje egyedül külföldön és dvd-vel képes pénzt termelni. Külföldön is reklámozni kell, vagy ha simán eladják a jogokat, akkor máris csak a bevétel kisebb százalékát kapják, a dvd-nél is ott a reklámköltség megint, és ritka az, ami úgy nagyobbat kaszál, mint a mozikban. Hidd el, a Warner sem azért állította le ott azonnal a harmadik Schumacher-Batmant, mert nem tetszettek nekik Clooney gyenge poénjai a filmben, és nemhiába jegelték a bőregeret a B&R után vagy tíz évig. Az a film egyszerűen egy mocskos nagy bukta volt, ilyen nemes egyszerűséggel. És ilyen okok miatt akarnak F4-újrát és rebootolt Fenegyereket is, emrt egyszerűen nem hoztak annyi pénzt a pozitív mérleg ellenére sem, mint azt elvárták volna tőlük. Hiába hüledezünk sokszor, hogy miklént lapátolja be egy film a plusz százmillákat, ha egyszer jó eséllyel tíz másik ennek elviszi a háromnegyedét. (Ha valkinek van tv-nél ismerőse, ott lehet megkérdezni, milyen aranyos kis csomagokban adják a bombasiker filmeket az amerikaiak... egy nagy film mellé kötelező megvenni két-három iszonyat sz*t, amiket aztán többnyire hétköznap délelőtt vagy éjjel kettőkor adnak le, mert a kutya sem nézi, de ha egyszer már megvették, mert meg kellett...)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1112 Dátum: 2009. november 23. - 23:55:19 »
Ez mind szép, de most nem a filmgyárak sikeréről beszéltünk, hanem kifejezetten a képregényfilmek bevételéről. Vagyis egy képregényfilmnek nem tiszte, illetve nem lehet vele szemben olyan elvárás, hogy behozza 6 másik film buktáját. Ez a rész magát a filmgyárat tartja életben. Ennek ellenére, ha egy képregényfilm nem 200 milliós hasznot hoz, hanem csak 40 milliót, akkor legfeljebb az "elég jó" kategóriába teszik, nem a "sikervárományosok" közé. De attól még nem bukta. A jogdíj nem annyira jelentős, a külföldi forgalmazásnál nem a gyártó reklámoz, hanem az adott ország forgalmazója, a gyártó díja pedig ettől független. A Warner-Batman idejében még nem létezett ez a marha nagy fokú érdeklődés a képregényfilmek iránt (azaz csak a képregényesek nézték meg kis átfedéssel), ergo akkorra még nem volt igaz ez a 10%-os cucc. Akkor még nem tudtak volna eladni reklámokat 20 milláért, és így tovább.
A Fenegyerek és F4 reboot pedig azért van, hogy még a jogdíjak lejárta előtt még egyszer kapjanak a jóból. De rájöttek, hogy a Batman mekkora siker volt dark filmként, és a fejemet rá, hogy most mindkettőből ilyet készítenek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1113 Dátum: 2009. november 24. - 11:10:53 »
Idézet
Például a Pókember 2 csak azzal kapott 20 millió dollárt, hogy a Pepsi rátehette a termékeire Pókembert. És ez csak egy.  Kacsint
Ugyanúgy bármelyik filmnél fizethet 20 milliót a Pepsi, nem csak képregényfilmnek. :)

Nem tudom hol olvastad, de az a 10% borzasztóan kevés, logikusan belegondolva is. Azért a stúdiónak még mindig a hazai bevétel a tiszta nyereség, a külföldi bevételek nagy részét lefölöi az ottani forgalmazó. És egyébként pl a boxofficemojo-n megjelölt büdzsé általában nem tartalmazza a reklámköltséget. Persze vannak kivételek, vagy sokszor a stúdió nem hajlandó közölni a pontos összeget, de általában azok az összegek a tényleges gyártási költséget jelzik.

Amúgy elmélkedhetünk ezen ide-oda, belső infókhoz úgysem fogunk jutni, a nyilatkozatok és a stúdiók lépései alapján  nagyjából szerintem a mi szemléletünk szűrhető le. De bárcsak úgy lenne, hogy egy 40 milliós hasznot már nagy sikernek könyvel el a stúdió. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1114 Dátum: 2009. november 24. - 13:33:19 »
Idézet
Például a Pókember 2 csak azzal kapott 20 millió dollárt, hogy a Pepsi rátehette a termékeire Pókembert. És ez csak egy.  Kacsint
Ugyanúgy bármelyik filmnél fizethet 20 milliót a Pepsi, nem csak képregényfilmnek. :)
Hát ez igaz, de bitos nem fognak egy új Halle Berry film miatt adni 20 millát.  :) Szóval valami kult cucc kell, amit már millióan ismernek, vagy szeretnek. Például Star Wars, vagy James Bond, ilyesmi.
Idézet
Nem tudom hol olvastad, de az a 10% borzasztóan kevés, logikusan belegondolva is.
Én is nagyon meglepődtem, ezért is jegyeztem meg. Az egyik képregényfilm producere nyilatkozta egy interjúban.

Idézet
Azért a stúdiónak még mindig a hazai bevétel a tiszta nyereség, a külföldi bevételek nagy részét lefölöi az ottani forgalmazó.
Ezt pedig az Intercomtól tudom, hogy nagyjából 3 részre oszlik el a külföldi bevétel. Egyharmadot kap a mozihálózat, egyharmadot a külföldi terjesztő, és egyharmadot az eredeti gyártó. Gondolom, ha a terjesztő azt szeretné, hogy nagy zsé jöjjön belőle, akkor költ a reklámra, hisz az neki (is) jön vissza. De ez már csak tipp.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1115 Dátum: 2009. november 27. - 12:57:01 »
Újabb adag Watchmen képet tettem fel a filmes oldalra
http://www.benreilly.extra.hu/index.php?spgmGal=Watchmen

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1116 Dátum: 2009. december 20. - 15:08:15 »
Rengeteg kimaradt jelenet képregényfilmekből, amelyek vagy csak Blu-n vagy egyáltalán sehol sem voltak eddig láthatóak
http://io9.com/5414729/super+heroes-can-save-us

BuB

• Pókfej
« Válasz #1117 Dátum: 2009. december 20. - 20:16:00 »
Wow wow, köszönet érte.
A Bestia x3-as tök új volt, gondolom az Blue-os exluzív volt. :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

venom75

• Pókfej
« Válasz #1118 Dátum: 2010. január 05. - 18:35:41 »
X-press oldalon egy - két képregényfilm 999ft-ért. Megtorló 1, Pókember 2.1 (2dvd), Pokolfajzat 1 ( 2dvd),Hulk 1,

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1119 Dátum: 2010. január 05. - 18:55:18 »
Sokat bevásárlóközpontokban is meg lehet venni ugyanezért az árért. Én a Hulk 2-t vettem meg nemrég 990-ért. Meg most láttam a kétlemezes Vasember 1-et is 1600-ért.