Most jöttem az Angyalok & Démonokról... odavágott, az innivalómat sem volt időm kinyitni.

A film maga nagyon pörgős, izgalmas, jól van belerakva az a pár háttérinfo, ami belefért, és a folyamatos szimbólumos logikázás sem szakította meg a lendületet. Aki nem olvasta könyvet, annak mindenképpen megéri megnézni, mert már csak így is kiemelkedik a mostanság jellemző semmire, amit mozifilmeknek csúfolnak.

Aki meg olvasta, annak is megéri megnézni, mert egy nagyon jó adaptációt láthatunk egészen a történet kb 80-85%-áig. Az, ami miatt nekem ez az egyik kedvenc könyvem, az utána lévő 15-20%-ban van benne igazán.
A történetet nagyon jól adaptálták, csak túl light lett az eredetihez képest, ami egy sokkal nagyobb csavarral ért véget és sokkal több "rávilágítás" volt benne a Vatikán különböző dolgaira. A végkifejlet is túl barátságos volt, olyan érzésem lett, mintha alakítani kellett volna a forgatókönyvön, hogy végülis pozitív kép alakuljon ki az egyházról a végén, ahhoz hogy forgathassanak a Vatikánban.

A színészek nagyon ott voltak, már vártam Ewan McGregor alakítására, és nem kellett csalódnom, brilliánsan játszott.
Összességében, egy elképesztő film egy (szerintem) zseniális regényből, Hans Zimmer zenéjével, egy hozzám nagyon közel álló témáról.