Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364561 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2240 Dátum: 2009. május 18. - 17:20:12 »
Ja, Ben már tett is be hozzá trailert egyszer. :)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2241 Dátum: 2009. május 18. - 17:27:13 »
Én már a Tetris filmváltozatát várom. :brow: :lol: :lol:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2242 Dátum: 2009. május 18. - 18:45:22 »
Én a nokia klasszikus kígyós játékát fogom megfilmesíteni, illetve csak szeretném, de most kampányolok, hogy kigyűljön rá az 50 millió dollár.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2243 Dátum: 2009. május 18. - 19:59:40 »
Azt hallottam, hogy a filmesek kezdenek kifogyni az ötletekből, na de hogy *ennyire*?! :o

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2244 Dátum: 2009. május 19. - 10:21:36 »
Robert Downey jr. akit nemcsak a Vasember miatt de egyre inkább kedvelek, új filmjében Sherlock Holmest játssza, jóval inkább másként, mint ahogy eddig kismillió feldolgozás során azt megszokhatták a téma rajongói (mint én). A következő trailerben Sherlock Holmes nyomoz, bunyózik és alaposan tökön rúgják:
http://pdl.warnerbros.com/wbmovies/sherlock/SherlockHolmes_TRL1_480.mov

Ju

• Pókfej
« Válasz #2245 Dátum: 2009. május 19. - 10:36:31 »
Sherlock Holmes nyomoz, bunyózik és alaposan tökön rúgják
Aham, szóval olyan, mint bármelyik nyomozófilm vagy zsarufilm, annyi különbséggel, hogy a főszereplőt Sherlock Holmesnak hívják. ;D Ez is kirobban a kreativitástól, emberek. :hehe:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2246 Dátum: 2009. május 19. - 11:04:48 »
Sherlock Holmes mikor ment át Bruce Willisszel keresztezett James Bondba oltott Jet Libe? Ennél még az LXG is karakterhűbb volt...

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2247 Dátum: 2009. május 19. - 11:07:49 »
már a traillerből is lehet látni, hogy ezt a filmet nem lehet úgy nézni, hogy hű lesz az eredeti műhöz.
Eredetileg, semmi misztikus meg mágikus dolog nem volt a sherlock holmes történetekben, de ebben úgy tűnik lesz.
Amolyan akció paródia lesz belőle biztos. És Sherlock nyilván előre ki fog következtetni mindent, így biztos hatalmas csattanó lesz a végén.
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2248 Dátum: 2009. május 19. - 11:12:46 »
A misztika még elmegy, mert Holmes karaktere elvégre a viktoriánus angol ponyvairodalom terméke, és ebből az időszakból már volt itt Jekyll Hyde-ostul, Frankenstein, afrikai kalandorok kincsestül, Verne-hősök, mágis és misztika dögivel, és már egy ideje szokás megpróbálni egyetlen közös univerzumba terelni ezt az egész bandát. A misztikát el tudom viselni egy XIX-kora XX. sz-i nyomozós filmben (én mondjuk imádom Pitof Vidocq-ját), de Holmes attól még maradhatna olyan, amilyennek megszoktuk. Vagy akkor tényleg legyen az egész olyan, mint az Ifjú Churchill kalandjai volt, ami szintén szórakoztató volt annak ellenére, hogy köze sem volt a realitáshoz.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2249 Dátum: 2009. május 19. - 11:29:23 »
A Sherlock Holmes könyvek jó része úgy indult, hogy valami misztikus dolog van a háttérben, és a végére mindig kiderült, hogy semmi misztikus nincs, az egész ügyben, csak trükkök és átverések. Mindig emberek irányítottak mindent, és nem voltak benne, szörnyek meg varázslatok.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2250 Dátum: 2009. május 19. - 11:44:39 »
Lásd a Sátán kutyája...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2251 Dátum: 2009. május 19. - 13:05:29 »
Igen, meg a vámpíros történet, esetleg a bíborvörös dolgozószoba. Azon kívül még a Négyek jelében volt egy halvány jel erre, és ezzel ki is fújt az összes.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2252 Dátum: 2009. május 19. - 13:46:21 »
Ez tényleg nem olyan, mint amilyen az eredeti volt. :uhoh: Talán pont ezért érdekel most. ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2253 Dátum: 2009. május 19. - 13:47:19 »
Egyébként meg szokványos sherlock holmes filmeket láthattunk már. :) kell egy kis változatosság. :)
http://www.imdb.com/title/tt0096454/
ezt a filmet pl láttátok?
Asszem sherlock és én a magyar címe.
Alig van köze sir artur conan doyle műveihez, de mégis olyan jó film, hogy az ember közbe elfeledkezik róla, mert olyan poénok vannak benne, hogy meg lehet halni a röhögéstől. :)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2254 Dátum: 2009. május 19. - 16:34:04 »
Ez az új Sherlock Holmes érdekes, Downey viccesen alakítja a karaktert.  :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #2255 Dátum: 2009. május 20. - 20:47:28 »
Most jöttem az Angyalok & Démonokról... odavágott, az innivalómat sem volt időm kinyitni. :) A film maga nagyon pörgős, izgalmas, jól van belerakva az a pár háttérinfo, ami belefért, és a folyamatos szimbólumos logikázás sem szakította meg a lendületet. Aki nem olvasta könyvet, annak mindenképpen megéri megnézni, mert már csak így is kiemelkedik a mostanság jellemző semmire, amit mozifilmeknek csúfolnak. ;) Aki meg olvasta, annak is megéri megnézni, mert egy nagyon jó adaptációt láthatunk egészen a történet kb 80-85%-áig. Az, ami miatt nekem ez az egyik kedvenc könyvem, az utána lévő 15-20%-ban van benne igazán.
A történetet nagyon jól adaptálták, csak túl light lett az eredetihez képest, ami egy sokkal nagyobb csavarral ért véget és sokkal több "rávilágítás" volt benne a Vatikán különböző dolgaira. A végkifejlet is túl barátságos volt, olyan érzésem lett, mintha alakítani kellett volna a forgatókönyvön, hogy végülis pozitív kép alakuljon ki az egyházról a végén, ahhoz hogy forgathassanak a Vatikánban. :-\
A színészek nagyon ott voltak, már vártam Ewan McGregor alakítására, és nem kellett csalódnom, brilliánsan játszott.
Összességében, egy elképesztő film egy (szerintem) zseniális regényből, Hans Zimmer zenéjével, egy hozzám nagyon közel álló témáról.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2256 Dátum: 2009. május 20. - 21:01:28 »
Engem is érdekel ez a movie, jónak tűnik  8)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2257 Dátum: 2009. május 20. - 21:10:05 »
Aki még akar egy eredeti filmet nézni, annak ajánlom a Gran torino-t.
A film mindenkit meg fog ajándékozni 1-2 felejthetetlen jelenettel, és olyan vége lesz, amire kevesen számítanának.
Jól sikerült film, clint eastwood jól sikerült alakításával. Érzelmes, érdekes, izgalmas, szórakoztató, és egy kicsit lehengerlő is. Nekem az egyik ismerősöm elsírta magát a végén, és szerintem ennél többet nem is kell mondani a filmről.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2258 Dátum: 2009. május 20. - 22:28:15 »
Még azt elmondhatnád, hogy hány éves volt.  :lol:
Ju, nem csak még egy bőr az előzőről?

Ju

• Pókfej
« Válasz #2259 Dátum: 2009. május 20. - 23:49:26 »
Még egy bőr? Dehogyis, közel sem. ;) A regény alapból korábban íródott, mint a Da Vinci. Meg összehasonlítva jobb is. :) Csak mind a kettő ki van hegyezve a katolikus egyház dolgaira, különben közük nincs egymáshoz, csak annyiban, hogy ugyanaz a főszereplő. Az író megszokott motívumait szépen ki is hagyták a filmből. :D