Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363069 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7640 Dátum: 2013. április 30. - 21:15:33 »
Akkor mindkettő. Egy 26 részes sorozat, amit egy/két film zár le, és amit nemrég elkezdtek feldolgozni új történettel mozifilmekben.
Tényleg, ez eszembe juttatta, hogy mostanság jön ki a 3.33 rész, lassan talán elérhető lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 30. - 21:18:24 írta talgaby »

Raisu

• Traveller
« Válasz #7641 Dátum: 2013. május 01. - 12:37:26 »
Már elérhető egy ideje.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7642 Dátum: 2013. május 02. - 20:50:40 »
Ha már anime…
Végére értem egy közel 15 hónapos maratonnak… végignéztem a Dragon Ballt az első sorozat legelső részétől a GT végéig. A filmek mondjuk még hátravannak, de azokat egyáltalán nem biztos, hogy végignézem.
A vicces az, hogy a GT-ről állandóan csak rosszat hallok, pedig egyáltalán nem az. Sőt. Igen, az eleje rettenetes (több mint negyed évembe telt, mire eljutottam az első részétől a huszadikig, annyira nem volt kedvem hozzá), amikor az űrben vannak, de inkább a kivitelezése miatt. Hangulatilag majdnem teljesen a sorozat leges-legelejét utánozzák, és inkább a gyatra rendezés miatt nem jött össze, mert amúgy az ötlet jó volt. Onnan meg, amikor visszatérnek a Földre (Baby-saga kezdete), legalább olyan jó, mint a Z. Sőt, ha tényleg a Z-t nézem, akkor kategóriákkal jobb, mert itt 40 epizód alatt lezavarnak annyi mindent, mint ott 120 alatt, nagyon ritka az időhúzás. És ha ez nem lenne elég, a GT tényleg lezárja a félezer résznél hosszabb sorozatot, egy olyan befejezést ad, amire semmi panasz nem lehet. Minden létező szálat felgöngyölítenek, teljes kört ír le Goku története, és mégis képes egy kis kacsintással végződni.
Amúgy nagyon érdekes így viszonylag rövid idő alatt látni, ahogy egy gyerekeknek készült kalandsorozat előbb átmegy egy  serdülőknek szóló akció/bunyós szériába, majd elkezdi az akciórészeken túl komolyan venni magát és kielemzi, hogy milyen hatással van a főszereplők hatalma, élete a környezetükre. Gyakorlatilag a sorozat a közel 12 év alatt együtt nőtt fel az eredetileg 10-12 évesnek szán közönségével, és ment át előbb kamaszoknak szóló csihi-puhiba, majd felnőtteknek szóló családi szórakozásba és némi… értelmesebb körítéssel megtámogatott akcióba.

Mindezek ellenére még mindig a Z a legjobb, de csak a Kai formátumban, az eredeti sorozat igazából kegyetlenül lassú, és sokszor emiatt halál unalmas. Ráadásul az egész széria legrosszabb részei szerintem inkább abban vannak, mint a GT-ben.

Összességében azt mondom, érdemes nekiülni az egyik leghosszabb, Japánon kívül is végig leadott animesorozatnak. (Bár félezer epizóddal emlékeim szerint a top10-ben sem lenne az animék között.) Egész jó mulatság, és szvsz tényleg érdekes látni, milyen ívet ír le a sorozat mind hangulatilag, mind a szereplőkkel. A sztori félszáz évet ölel át (leszámítva az utolsó hat percet, mert az a távoli jövőbe ugrik egy kicsit), és ez tényleg nagyon meglátszik… de a jó értelemben.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7643 Dátum: 2013. május 03. - 00:58:08 »
Volt türelmed, az biztos! ;D Pár hónapja én is elkezdtem a Z nézni az elejéről, de a 130. rész környékén abbamaradt a dolog. Az új filmet láttad már?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7644 Dátum: 2013. május 03. - 08:23:22 »
Nem, írtam is benne, hogy a mozifilmek annyira nem keltették fel az érdeklődésemet. Akad pár, ami a cselekmény alapján jó lehet (Fusion Reborn, Broly, még régről Chao-zu és Tien fiatalkora), de attól még nem biztos, hogy megnézem őket.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7645 Dátum: 2013. május 03. - 15:19:56 »
Mi újság van a Logan's run remake-kel? Még mindig nem találtak ennek a filmnek rendezőt?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7646 Dátum: 2013. május 09. - 21:28:59 »
Tegnapelőtt megnéztem a Django elszabadul-t. Hát nagyon kemény film volt. :o Nem csak fejbekólintja az embert de jól gyomorszájon is rúgja... Mondjuk Tarantinotól megszoktuk a brutalitást, úgyhogy nem is ez az igazán kemény benne, hanem az, amilyen nyiltan és töményen az arcunkba tolja a rasszizmust. És el tudom hinni, hogy ezen a téren mégcsak nem is túloz a rendező, tényleg volt ilyen, és van is... :uhoh: Egyébként a forgatókönyv zseniális, a színészek pedig brillíroznak egytől egyig. Főleg DiCaprio miatt voltam kiváncsi a filmre, és nem csalódtam, nagyon jó a karaktere és övé az egyik legjobb alakítás. :D A lövöldözések pedig istenkirályak, marha hangulatosak lettek az akciójelenetek. ;D Több helyen olvastam, hogy kicsit húzták a szájukat a kritikusok, hogy ez a filmje nem olyan jó, mint a nagy klasszikusok (de persze azért dícsérték a filmet). Lehet, hogy igazuk van, nem tudom, de attól még ez a film is zseniális, igazi ízig-vérig Tarntino remekmű.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7647 Dátum: 2013. május 09. - 22:00:11 »
Nekem egyszer nézős volt. Legfeljebb a DiCaprios jeleneteket nézném meg újra. A végső lövöldözés szerintem gyenge volt, vagyis inkább túl átlagos egy T-hez képest.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7648 Dátum: 2013. május 10. - 00:03:17 »
Tényleg a DiCaprios jelenetek a legjobbak egyébként. :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #7649 Dátum: 2013. május 10. - 09:01:33 »
No meg Tarantinó nagy bummja !!  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #7650 Dátum: 2013. május 10. - 16:48:09 »
Nekem egyszer nézős volt. Legfeljebb a DiCaprios jeleneteket nézném meg újra. A végső lövöldözés szerintem gyenge volt, vagyis inkább túl átlagos egy T-hez képest.

A végső lövöldözés szerintem is az volt.  ;) De összességében nagyon tetszett. Főleg mert a jobb régi westerneket csípem így ez is kis előnnyel indult nálam. Waltz pedig  :worship: De KapriBogyó is jó volt naon, jackson papa pedig amikor nem szól semmit és csak néz bele gyűlölködve a kamerába hát wáááááááááááááááááá! Imádtam  8)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7651 Dátum: 2013. május 11. - 12:25:26 »
A legjobb jelenet Franco Nero cameoja. Na azon majdnem besz*rtam.  ;D

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7652 Dátum: 2013. május 11. - 12:26:48 »
Tegnap megnéztem a The cabin in the woods-t (Ház az erdő mélyén). Hát ez k**vajó film!!! :oh: Nekem nagyon tetszett. ;D Az első fele látszólag sablonosnak tűnik, és kicsit uncsi is lenne, de a párhuzamos történetszál feldobja a sztorit, és mindig van valami ami fenntartja az ember érdeklődését. Viszont ami ezután jön, a nagy csavar az utolsó fél órában, hát az  :censored: :censored: jó!! ;D Maga a vizuális és kreatív orgazmus. ;D Csak emiatt megéri megnézni a filmet, de a legjobb az, hogy amint összeáll a kép a film végén, az megváltoztatja az egész film képét is, és más szemmel tekint az ember az egészre. Amúgy az egész egy baromi jó horrorparódia, ami ugyanakkor elgondolkodtató is, és ez a legnagyobb értéke a filmnek. Állat jó az egész. ;D Whedon pedig baromi jó író-rendező, azt hiszem, most már tényleg bekerült a kedvenc rendezőim közé, illetve arra a listára, akiknek a neve garancia, hogy jó filmet fogsz látni. :D

No meg Tarantinó nagy bummja !!  :D
Ja, az király volt. :lol:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #7653 Dátum: 2013. május 15. - 16:26:02 »
Kedvenc film stúdiónk, az Asylum újra nagyot alkotott. Most a Warner egyik idei újdonságát a Pacific Rimet koppintotta és nem is olyan rosszul.  :D

Elsőként az eredeti film előzetese, alul az Asylum remekműve. Látványban egyik sem rossz.
Pacific Rim

Atlantic Rim

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7654 Dátum: 2013. május 15. - 16:53:56 »
A vicc az, hogy a maguk kategóriájában tényleg piszok jók. Sok kis stúdió a mockbusterekbe nulla energiát öl, ezért halt meg teljesen a paródia zsánere is és érte el a Meet the Spartans, Disaster Movie és társai szintjét az olyan klasszikusoktól, mint az Airplane vagy a Hot Shots. Az Asylum kétezer dollárból készít filmet, és sokszor tömeggyártásban, mégis mindegyiken látszik, hogy egyrészt szívvel csinálták, másrészt kegyetlenül élvezték az egészet a borzalmas színészi alakítás, gagyi díszletek, buta forgatókönyv és rémes effektek mellett. :)
Meg ők meg merték csinálni a Titanic 2-t. Ezért már virtuális vállveregetést érdemelnek. (Azért nem, hogy kegyetlen unalmas és vontatott film lett, még a Cameron-félénél is unalmasabb, akármilyen nehezen hihető.)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #7655 Dátum: 2013. május 16. - 22:41:59 »

Egyik kedvenc fight jelenetem, nagyon komoly. 8)
Tejet kérek! Csokisat!

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7656 Dátum: 2013. május 17. - 06:41:58 »

Egyik kedvenc fight jelenetem, nagyon komoly. 8)
Éppen a napokban néztem meg megint a filmet!
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7657 Dátum: 2013. május 17. - 10:38:27 »
Pedig ez a srác nem rossz ám, csak ez elég b-s film lehet. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #7658 Dátum: 2013. május 17. - 12:43:01 »
De mitől ilyen porosak? :D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7659 Dátum: 2013. május 17. - 18:34:06 »
Pedig ez a srác nem rossz ám, csak ez elég b-s film lehet. :)
98-ban készült,és még Brittany Murphy is játszik benne egy-két jelenet erejéig. Egy próbát tehetsz vele ha gondold. Nekem az egyik kedvenc abból a korszakból.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül