Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363493 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8200 Dátum: 2014. február 01. - 13:38:10 »
Ezért írtam zárójelben, hogy "-nak tűnik", mert igazából a tudós szál tartotta fenn az én érdeklődésemet is. De ha a tudósokat kivesszük az egyenletből, akkor a film első fele egy totál klisés B kategóriás horror lenne.
Azért az vicces lenne ha egy filmből pont a fő mozgatórugót vennénk ki. És akinek így sem esik le, az első 30-45 percben, hogy van még valami a film felszíne alatt, az kapcsolja is ki nyugodtan szerintem..  ;D
Ez olyan típusú dolognak tűnik, mint amikor alaki azt mondjam, hogyha egy szuperhősfilmből kivennénk a szuperhősöket, akkor az már nem is lenne szuperhősfilm.  :lol:
Egy hardcore horror rajongó múgy akkor is megnézné, ha semmi egyéb nem lenne benne a cabinos szituáción túl, lásd Evil Dead Remake, ami ugyanezt totál komolyan elő meri adni, minden plusz sallang nélkül.
Én nemrég néztem meg a Del Toro producerelte mamát, egy egészen jó mese/horror keverék alapötletet alacsonyít le az a film úgy 20 perc után egy totál átlagos szellemes horrorrá, iszonyú dühös vagyok arra a filmre.
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 01. - 13:59:48 írta Todd »

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8201 Dátum: 2014. február 02. - 19:34:05 »
A napokban néztem meg a LOVE című filmet. Nem mondom, hogy megváltja a világot, és az elszigeteltség és számkivetettség témakörében is láttam már jobbat az alacsony költségvetésű kategóriából ( pl.: Otthon, biztonságban ), ám valahogy mégis megfogott a film. Persze a Hold nem is említhető egy napon vele, és nem is értem miért ahhoz hasonlítgatják, de az biztos, hogy a 2001 űrodüsszeiából sokat vett. Egyes beállítások, jelenetek, képek, mintha csak indigóval lennének kikopírozva gyengébb kivitelben.

A másik amit nemrég láttam a Frankenstein teória. Ez egy az egyben a Blair witch project lenyúlása. Annyi, hogy itt kicserélték a boszorkányt Frankenstein szörnyére. Érdemesebb kerülni, mert ha láttad a Blair-t, akkor már láttad ezt is.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

BuB

• Pókfej
« Válasz #8202 Dátum: 2014. február 02. - 20:29:37 »
Azta prosti, hova kellene az ilyeneket írni?
http://nypost.com/2014/02/02/philip-seymour-hoffman-found-dead-in-his-apartment/

Philip Seymour Hoffman-t tűvel a karjában találták holtan...  :o
durva... kiemelkedő színészke volt, emlékeim szerint jóó pár OScar jelölést is kapott (meg sztem nyert is...), és anno nekem nagyon tetszett az MI3 gonoszaként... volt egy idő, amikor Nolan Batmanjében a lehetséges Pingvinként is emlegették...
RIP....
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ju

• Pókfej
« Válasz #8203 Dátum: 2014. február 02. - 20:38:25 »
:( A Hunger Gamesben is jó volt. RIP

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8204 Dátum: 2014. február 02. - 21:31:50 »
Pénteken Jancsó Miklós is elment.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8205 Dátum: 2014. február 02. - 22:41:50 »
PSH a Derült égből Pollyban volt nagy!
Kosáreső! ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #8206 Dátum: 2014. február 03. - 07:08:03 »
Tééényleg, ebbe is benne volt...  :o
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8207 Dátum: 2014. február 03. - 13:36:54 »
Hát ez mi lehet?
Az új Harry Osborn, Dane DeHaan a főszereplő.
Antal Nimród a rendező  :o

As Metallica performs a roaring live set for fans in a sold-out arena, a young roadie named Trip (Dane DeHaan) is sent on a mission to meet a disabled truck and retrieve a particular item. However, the routine task turns into a surreal odyssey when Trip's van is hit by another vehicle and he subsequently finds himself up against a death-dealing horseman. As Trip flees through desolate streets, he has only his wits to help him avoid the deadly horseman and deliver Metallica's cargo. Directed by Nimród Antal

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8208 Dátum: 2014. február 05. - 13:29:06 »
Tegnap megnéztem a Solarist (a 2002-es verziót G. Clooney-val). Hát... érdekes volt. Végülis jó film, csak kissé elvont és nagyon lassú a tempója (néha picit uncsi) de azért érdekes a sztori (aki látta a Gömböt, annak az alapötlet ismerős lesz). Clooney és a többi színész is jól játszik, talán ami negatívumot fel tudnék róni, hogy nagyon rideg és távolságtartó stílusban meséli el a rendező a történetet, így nem alakul ki erős érzelmi kötődés a néző részéről karakterekkel. Ami igazán megható rész kéne, hogy legyen, ott nem él át katarzist az ember, nem nyúl a papírzsepi után. De érdekes, elgondolkodtató film összességében.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8209 Dátum: 2014. február 05. - 17:08:10 »
(aki látta a Gömböt, annak az alapötlet ismerős lesz).

Vagy Tarkovszkij Solaris című filmjét...  :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8210 Dátum: 2014. február 05. - 18:19:36 »
Én az Amerikai botrányt láttam nemrég. Nem volt rossz, de túl jó sem. Pedig a színészgárda nagyon ígéretes volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8211 Dátum: 2014. február 05. - 20:47:37 »

Azt velem megnézették a suliban. Végül is a Stalker is erről szól. Mindkettőről homályos emlékeim vannak. Annyira vonatottak filmek, minél keletebbre megyünk:) Viszont a Stalkernek olvastam egy változatát, 'Piknik az árokparton' volt a címe, vagy az alcíme. Na az viszont nagyon izgalmas volt! Ha ma azt megfilmesítenék, egy nagyon jó mozi lenne.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8212 Dátum: 2014. február 05. - 21:05:29 »

Azt velem megnézették a suliban. Végül is a Stalker is erről szól. Mindkettőről homályos emlékeim vannak. Annyira vonatottak filmek, minél keletebbre megyünk:) Viszont a Stalkernek olvastam egy változatát, 'Piknik az árokparton' volt a címe, vagy az alcíme. Na az viszont nagyon izgalmas volt! Ha ma azt megfilmesítenék, egy nagyon jó mozi lenne.

Ez hiba. Meg kell várni, hogy a film találja meg az embert. Nem szabad erőltetni, mert sokan pont ezért utálnak meg olyan alkotásokat, amik pár év, vagy csak hónap múlva már életre szóló élményt nyújtanának.
Való igaz, hogy elég hosszadalmasak és a kifejtés sem egyszerű. Tarkovszkij Isten keresése nehezen emészthető. E tekintetben Bergman sokkal jobban használta a mozgóképet, sokkal nagyobb rétegekhez jutnak el a hasonló témájú filmjei.
Én szeretem az Orosz filmeket, A katona apja, a Bűn és bűnhődés és az Agónia nagy kedvencek nálam. Az Andrej Rubljov kicsit megfeküdte a gyomrom annak idején, de azt hiszem azt a filmet nagyon fiatalon láttam. A katona apját is még kiskölyökként, de az belém égett. Nagyon megható és lélekborzoló az a film a szeretetről.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8213 Dátum: 2014. február 06. - 01:18:43 »
Néha megpróbálkozom régi klasszikusokkal, de ez még nekem is sok. legutóbb a Casablancát néztem meg, csak hogy meg legyen, meg a 2001 és 2010 Űrodüsszeiát.
Ezt ismeri valaki? Jó kis szuperhős sztori realisztikus, drámai köntösben. Kicsit Sebezhetetlen és Erő krónikája, csak szuperképesség nélkül. Szóval kicsit Batman begins+Pókember, mert egy kölyökről szól. VAn benne fordulat is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8214 Dátum: 2014. február 06. - 08:02:32 »
Hát ez mi lehet?
Az új Harry Osborn, Dane DeHaan a főszereplő.
Antal Nimród a rendező  :o
Lényegében egy másfél órás videóklipp. Én nagyon szeretem a Metallicát, így pár hónapja moziban láttam.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8215 Dátum: 2014. február 06. - 08:13:16 »
Megnéztem A nagy Gatsbyt. Hát... Érdekes film volt. :D Igazából Leo színészi játéka miatt megérte megnézni, de nem ez a legjobb filmje. Tény, hogy elgondolkodtató mozi, Leo jól választja a szerepeket... De valahogy ez a retro világ nem áll közel hozzám, talán ezért nem jött be annyira. Viszont a film mondanivalója érdekes volt. Leo karizmája és játéka nagyon sokat dobott az összképen.
Én tegnap néztemmeg. Vizuálisan nem rossz, bár pár helyen túlmegy a komolyan-vehetőség határán, de elfogadom, hogy a szöveghez hasonulás miatt túloz ennyire. A zeneválasztást marhára nem értettem, ha képileg törekednek a korszellem megidézésére, audio szempontból miért mennek ennyire szembe azzal?
A történet tipikusan az, amire pepo ha még itt lenne rá tudná húzni, hogy ez egy mennyire hazug film, mert nem is olyan Gatsby, amilyennek be van állítva, de én mint mindig most is feltételezem, hogy nem baj, ha egy néző nem azonosul a szereplők szempontjával és van önálló véleménye.
Röviden, ez a Gatsby ritka nagy hülye volt.  :twisted:

Ju

• Pókfej
« Válasz #8216 Dátum: 2014. február 06. - 11:04:06 »
Hát, tényleg nem egy rakétatudós. Én sem tudtam vele azonosulni, mert szerintem egy tinifiú érzelmi világával bírt, de sok másik szempontból tetszett a karakter. Tetszett az, ahogyan a semmiből jött, mégis megtanulta, hogyan viselkedjen úgy, hogy mindenki született gentleman-nek lássa. Tetszett, hogy kedves volt az emberekkel. Tetszett, hogy nem adta fel az álmait és tett is értük. Az, hogy az álmai egy tizenéves érzelmi összettségénél álltak meg, már nyilván nem. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8217 Dátum: 2014. február 06. - 12:06:37 »
Igen. :lol: De mentségére szóljon, hogy a szerelem vak. ;D A szerelem rohadt dolog tud lenni. :)

Egyébként nekem nem annyira jönnek be az ilyen témájú és stílusú filmek, csak DiCaprio alakítása miatt néztem meg, de amiatt megérte. :)

Tobey alakításáról meg valahol olvastam egy találó véleményt, hogy magabiztosan hozta Peter Parkert. És tényleg. :lol:
Amúgy érdekes, hogy Tobey karakterén keresztül a film felmenti Gatsby-t, hogy milyen jó ember volt meg minden... Pedig ha belegondolunk, gengszterekkel állt össze, piszkos pénzekből szerezte a vagyonát... lényegében bűnöző volt. :)

Én sem tudtam vele azonosulni, mert szerintem egy tinifiú érzelmi világával bírt
Kábé... Roppant naív volt.
Idézet
Tetszett, hogy nem adta fel az álmait és tett is értük.
Igen, ez önmagában nemes dolog, de az már nem mindegy, milyen módon próbálja eléri a célját... Nem becsületes úton szerezte a vagyonát, lényegében a maga módján ő is ugyanolyan törtető és gátlástalan volt, mint a többi "nagykutya". Igazából az egyetlen valóban tiszta és becsületes karakter Tobey figurája volt a filmben.

Nekem egyébként még az tetszett a filmben, ahogy a nemesemberek kakaskodását bemutatták. A "gyere ki az utcára" módszer helyett intellektuális párbajt vívtak, az volt a lényeg, hogy verbálisan ki tudta jobban megalázni a másikat. :) Talán a film egyik legerősebb jelenete, amikor Gatsby elveszti az önuralmát, és megmutatkozik a valódi énje, amikor majdnem megüti a lovaspólós krapekot. Ott lepleződik le, hogy valójában nem nemesember, csak úgy tesz, számára ez álca. Abban a jelenetben veszíti el az intellektuális párbajt az ellenfelével szemben.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8218 Dátum: 2014. február 06. - 13:18:54 »
Épp ezért írtam, amit írtam, mert a filmben csak Nick álláspontja hangzik el, és ő úgy állítja be Gatsby-t mint aki abszolút tiszta és önzetlen, pedig nagyon simlis, és kegyetlen önző.
Nekem nem feltétlen a naiv jut eszembe róla, mert én a felszín alatt egy nagyon végletes figurát látok, aki úgy érzi, hogy a hatalom és a pénz jelent mindent a földön, miközben Nick azt képzeli róla, hogy ő a nemes célért tett mindent, pedig szerintem nem.
A szerelemhez nem kell 5 évre magára hagyni valakit, mert azt hisszük, csak biztonságos anyagi körülmények között értékelne minket, aztán 5 év múlva úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és rávenni a másikat, hogy hagyjon hátra mindent, SŐT gyűlöljön meg mindent amit valaha szeretett, mert csak velünk lehet boldog. Az lehetetlen, hogy valaha mással is az volt.
Junak igaza van, Gatsby egy tinédzser érzelmi szintjével bírt. És én nem tudtam egyetlen percig sem felmenteni a tetteiért.
Számomra is az intellektuális párbaj volt a csúcs, amit gatsby nem a maga nevében vívott, hanem a nője helyett beszélt? Mi ez, ő nem tud beszélni?
Sóval szerintem nem a film/könyv menti fel, mert akkor nem kéne meghalnia.  ;)
Tobey alakításáról meg valahol olvastam egy találó véleményt, hogy magabiztosan hozta Peter Parkert. És tényleg. :lol:
Nekem is ugyanez jutott eszembe, de még egyszer Tündi is megjegyezte, mikor unottan nézett ki egy emeletes házból, hogy miért nem hálóhintázik el, úgy gyorsabb lenne.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 06. - 14:37:05 írta Todd »

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8219 Dátum: 2014. február 06. - 19:05:07 »
Hétvégén házimozizok :-) Betáraztam: Thor-TDW, The Wolf of Wall Street, Captain Phillips, Saving Mr. Banks, Stalingrad.