Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1471419 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #160 Dátum: 2007. július 13. - 17:56:00 »
Na de hogyan? Valaki leszállna rá, és behúzná a kéziféket?  ;D
Ugyan, hisz aszteroidákon nincs kézifék, csak fékpedál. Mint az közismert. :D

Tovima

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #161 Dátum: 2007. július 13. - 18:02:27 »
Rátesznek egy rakétát, begyújtják, hagyják égni tíz percig, és már annyival gyorsabban fog menni, hogy pont elhúz az ütközési ponton, mielőtt a Föld odaérne, vagy lassítaná, és akkor a kisbolygó késné le a randit.

Fékpedál?? Én azt hittem kontrafék van rajta! ;D
"So Captain Marvel zapped in right between the eyes." Lennon-McCartney

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #162 Dátum: 2007. július 13. - 18:05:51 »
Idézetet írta: kaine
Ennyit az elkövetkezendő titkos identitásodról.  :hehe:
Jajj, hát mi titokban tartjuk! ;D Szerintem kevesebben olvassák ezt a fórumot, mint ahány ember látta pókit maszk nélkül a metrón a mozifilmben. :hehe:

Meteor eltérítése: erről is van több elképzelés, az egyik szerint egy űrszonda kapcsolódna hozzá, és a segédrakétáit begyújtva odébb tolná.
A másik szerint meg egy napkollektorral (ha jól emlékszem így hívják, napelemekhez hasonlóan kinéző "szárnyak" amik összegyűjtik a napfényt és kis területre koncentrálják, mint a nagyító) felszerelt szonda repülne a közelébe, és ugyanarra a helyre fókuszálná a napsugarat a meteoron, így ott felforrósodna a felszín, és az így kipárolgó gázok térítenék el a meteort a pályájáról.    
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #163 Dátum: 2007. július 13. - 18:09:46 »
Idézet
Fékpedál?? Én azt hittem kontrafék van rajta!  ;D
Nem, azok a régi, kisebb modellek. Egy Földpusztító modell már természetesen modernebb eszközökkel van ellátva.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #164 Dátum: 2007. július 13. - 18:13:43 »
Ez a napkollektoros megoldás érdekes..de mivan, ha teli van fémmel a meteor alapkőzete...akkor semmilyen gáz nem nagyon szabadulna fel.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #165 Dátum: 2007. július 13. - 18:22:16 »
Meg hát nem tudom milyen rakéták azok, amik begyújtva arrébb vinnének egy kisbolygót. Akkor a Föld is mindig kicsit arrébb került, amikor rakétakilövések voltak? Vagy épp azért voltak Amerikában is és az oroszoknál is, hogy kiegyensúlyozzák az eltérést?  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #166 Dátum: 2007. július 13. - 18:34:59 »
Hát egy arányos rakéta képes lenne rá szerintem...de ez tényleg érdekes feltevés. :oh:
Most erre nem is tudom mi lejhet a magyarázat. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tovima

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #167 Dátum: 2007. július 13. - 18:43:27 »
Nem úgy van. hogy minden erőre, egy ugyanolyan nagyságú ellentétes erő hat? (Ha egy űrséta közben az űrhajós eldob valamit, akkor ő szép lassan elkezd lebegni a másik irányba)

ami itt lent egy kicsit nehezen látható a gravitáció miatt(?) de a világűrben nem olyan nagy probléma arréblökni egy kavicsot. És nem a pályáját módosítanák, hanem csak a sebességét, amihez gondolom nem kell annyi energia...
Ami a probléma az a kisbolygókon levő ABS, meg elektronikai rendszer. Azok keresztbe tehetnek... :hehe:

« Utoljára szerkesztve: 2007. július 13. - 18:45:18 írta Tovima »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #168 Dátum: 2007. július 13. - 18:45:15 »
Főleg, ha indítás előtt nem ellenőrzöd az olajszintet.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #169 Dátum: 2007. július 13. - 18:50:51 »
Azért nem lenne olyan csekély mértékű a sebességmódosítás szerintem.... :headscratch:
Idézet
Nem úgy van. hogy minden erőre, egy ugyanolyan nagyságú ellentétes erő hat? (Ha egy űrséta közben az űrhajós eldob valamit, akkor ő szép lassan elkezd lebegni a másik irányba)
Elindulsz az űrben, aztán később visszafelé szállsz? Elég érdekes lenne. :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #170 Dátum: 2007. július 13. - 19:19:32 »
Szerintem nem gyorsítani vagy lassítani akarják a meteort, hanem oldalirányból megtolni kicsit, hogy elkanyarodjon az eredeti pályájáról.
A Föld jóval nagyobb tömegű, mint egy meteor, ezért jóval nagyobb erőhatás kellene a pályája módosításához. Jól is néznénk ki, ha rakétakilövéskor letérne a Föld a pályájáról, akkor meteor sem kéne, hogy kinyiffanjunk. :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #171 Dátum: 2007. július 13. - 19:20:53 »
És ha egy Földméretű meteor jön? :hehe:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #172 Dátum: 2007. július 13. - 19:22:34 »
Akkor keményen ráfaragtunk. :twisted:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #173 Dátum: 2007. július 13. - 19:34:39 »
Hát igen! :lol: De ha sokkal kisebb meteor jön, akkor is ráfaragunk, csak a különbség, hogy egy Föld méretű meteor teljesen megsemmisítené a bolygónkat, szóval semmi esély nem maradna, hogy újra kialakuljon az élet. :hehe:
Mondjuk az érdekes kérdés, hogy vajon egy Föld méretű meteor (kvázi az már egy bolygó) el tudna-e jutni a Földig, vagy valamelyik másik bolygónkba ütközne? Mer ugye mivel nagy a tömege, a tömegvonzás törvénye alapján jobban vonzanák egymást a nagy bolygóinkkal, tehát szerintem sanszos lenne hogy valamelyikkel összeütközne azok közül. Persze ha szétrobbantana egy másik bolygót, akkor annak a darabjai találnának el valszeg minket. :hehe: De nem vagyok csillagász, szóval lehet hogy hülyeségeket beszélek, csak logikusan végiggondolva én erre a következtetésre jutottam.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #174 Dátum: 2007. július 13. - 19:37:02 »
Szerintem egy akkora égitestet, már befogná valamelyik gázóriás vagy csillag gravitációs ereje és vagy holdként, vagy bolygóként keringene az adott égitest körül.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #175 Dátum: 2007. július 13. - 19:49:11 »
Ahhoz annyira közel kellene kerülnie... aminek az esélye kb. annyi, mint hogy eltalál minket, magyarán nagyon-nagyon kicsi. Mert bár Hollywood nem úgy láttattja, de a világűr valójában rohadtul, de marhára nagyon nagy, és nagyon jól elmászkálhatnak benne dolgok az idők végezetéig anélkül, hogy más dolgokkal találkoznának.

Tovima

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #176 Dátum: 2007. július 13. - 19:52:02 »
Szerintem nem gyorsítani vagy lassítani akarják a meteort, hanem oldalirányból megtolni kicsit, hogy elkanyarodjon az eredeti pályájáról.
Épphogy gyorsítani, vagy lassítani akarják! Részlet a Tegnapi Friderikusz Most-ból amiből az eddigieket kiszedtem:

Friderikusz Sándor.: - De mai technológiai tudásunk szerint hogyan tudnánk elkerülni egy ilyen ütközést, ha egyáltalán ezt el lehet kerülni?

Csizmadia Szilárd csillagász.: - A legrosszabb ötlet az az, hogy csak úgy magába szétrobbantani, mert akkor nem egy nagy testtel kell szembenéznünk, hanem több kisebbel, ezek ugyanis a pályán jórészt ott maradnak. Nagyon kicsi azaz oldalirányú sebesség, amit kapnak a darabok és akkor így eltérnek. A legcélszerűbb az az lenne, hogyha a sebességet a Földtől elég jó nagy távolságban nagyon kicsit megváltoztatnánk, hiszen hogyha a kisbolygó mondjuk a Földdel való találkozást fél órával elkerüli, tehát mondjuk annyival előtte halad el a Földpályán vagy annyival később, tehát vagy siet a találkozóra vagy lekési, akkor a Föld már a saját ármérőjével pontosan odébb ment. Egy nagyon kicsit kell megváltoztatni a sebességét. Erre lehetnek módszerek, nagyon sokan gondolkoztak ezen. A lényeg az az, hogy valamilyen rakétaszerű impulzust kell adni az ő felszínén, tehát nem befelé kell robbantani, hanem azt kell elérni, hogy a kifelé irányuló tolóerő az a kisbolygók pályáját siettesse, vagy késleltesse éppen azon a sebességen.

Friderikusz Sándor.: - Ugyanazt mondja most, amit én itt olvastam, hogy egy hidrogénbombával, rakétával hidrogénbombát juttatnánk föl, hogy föltartóztassák és eltérítsék ezt a bizonyos kisbolygót, amikor még több tízmillió kilométerre van a Földtől. Ezt a módszert egyébként a Tudósok Nemzetközi Testülete javasolta.

Csizmadia Szilárd csillagász.: - Feltartóztatni, az egy elég nehéz feladat lenne, hiszen ő rója a maga sebességével, a maga lendületével a pályát. Ezt föltartóztatni biztos, hogy nem lehet csak úgy megállítani a térben. Elég a sebességet aprónyit megváltoztatni.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #177 Dátum: 2007. július 13. - 19:59:10 »
Csak szerintem annyit felejtettek ki, hogyha csak egy picivel siettetik a meteort, hogy az a "kisbolygó mondjuk a Földdel való találkozást fél órával elkerüli, tehát mondjuk annyival előtte halad el", az még nagyon kevés, mivel az annyira közel lenne így is, hogy a Föld gravitációja simán magához vonzhatja. Persze, akkor már a becsapódási szög más lenne, és előfordulhat, hogy a meteor egyszerűen lepattan a légkörről.

Tovima

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #178 Dátum: 2007. július 13. - 20:09:24 »
Hát ez benne van a pakliban :hehe:

Bár biztos gondoltak ők erre is, de megmagyarázni Fridinek az már túl bonyolult lett volna, úgyhogy inkább nem említették. ;D

Itt megvan az egész szöveg, esetleg video, meg a korábbi részek(amikről lemaradtam, de hasonló dolgokról volt szó):
http://www.atv.hu/friderikusz/?q=node

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #179 Dátum: 2007. július 13. - 20:16:02 »
Hát ez a "fél órával a Föld előtt vagy után" elég rizikósan hangzik nekem így elsőre... Meg ha esetleg elszámítják magukat, akkor nagy gáz lehet belőle. Nekem jobban tetszik az a verzió hogy a pályáját módosítanák.

Köszi a linket, Tovima!
« Utoljára szerkesztve: 2007. július 13. - 20:20:40 írta Tom Fireheart »